X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    sto lat mnie nie było , ale wchodzę dziś i czytam takie newsy :D
    Matko komu się chce i ma czas na takie rzeczy? :D

mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Ja czuje się raz lepiej raz gorzej. Ale najważniejsze z bąblem wszystko ok, wyniki krwii ok, także nic tylko czekać na lepsze czasy i słońce ;)

Strazaczka1990, megg lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj wybaczcie że się nie odzywam odzywam ale mam problemy z netem..IDE poczytac...witany się w 9tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:43

megg lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobijaja mnie mdłości i wymioty

Misia15 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka str wcześniej masz link do nowego forum:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Muszę sie nauczyć wrzucać zdjecia to następnym usg sie pochwale. A to juz w czwartek! Nie ukrywam ze będzie to dla mnie ciężka wizyta... W poprzedniej ciazy właśnie w tym terminie dowiedziałam sie ze jest źle...:( ja wiem ze będzie dobrze, ale ten strach jest ogromny...

Anulka, ja też wizytuję w czwartek :)
    I też się stresuję, bo poprzednia ciąża przestała się rozwijać w tym okresie...
    Ale mam dobre przeczucia, czuję, że moje maleństwo się rozpycha i rośnie :)
    Zobaczysz, będzie dobrze! O ktorej masz wizytę?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Anulka, ja też wizytuję w czwartek :)
    I też się stresuję, bo poprzednia ciąża przestała się rozwijać w tym okresie...
    Ale mam dobre przeczucia, czuję, że moje maleństwo się rozpycha i rośnie :)
    Zobaczysz, będzie dobrze! O ktorej masz wizytę?
    Kochana na wrześniowe szczęścia żeśmy sie przeniosły:) wizytuje o 14.40

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Kochana na wrześniowe szczęścia żeśmy sie przeniosły:) wizytuje o 14.40

No właśnie dopiero się zorientowałam, dzięki! :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • kowieczka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blablabla wrote:
    Mam pytanie... bierzecie witamine b6? Mi wczoraj gin przepisała i mam ją brać dwa razy dziennie. :)

a jaką dawkę B6 dostałaś? podobno b6 pomaga na mdłości, ja mam 50 mg i też się waham czy brać ?

relgdf9hrp5i882w.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kowieczka wrote:
    a jaką dawkę B6 dostałaś? podobno b6 pomaga na mdłości, ja mam 50 mg i też się waham czy brać ?
    Ten wątek juz nie funkcjonuje. Idz na WRZESNIOWE SZCZESCIA 2016 :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pierwsza wizyta u gina za 2 dni :)
    trochę ostatnio byłam zalatana, ale myślę o Was :)
    Mdłości mam okropne 24h na dobę wrrrr

M@linka lubi tę wiadomość

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się cofnęłam wstecz i rozumiem, że blair namieszała ale nie mogę znaleźć dlaczego założyłyście nowy wątek.
    Ktoś życzliwy wytłumaczy?

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy wątek został założony po to, by pierwszy wpis był edytowalny i edytowany na bieżąco wg potrzeb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:37

h4zpdqk39i22byyb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po dłuższej przerwie, przeczytałam dwie strony i powiedzmy, że rozumiem, że ktoś się podszywał za kogoś kim nie jest. Nie pierwszy raz, jestem na ovu parę lat i co jakiś czas wychodzą takie afery. Po co ktoś to robi?? A po to, że nie ma realnego życia, więc na siłę buduje sobie wirtualne, potrzebuje budzić zainteresowanie i współczucie innych i tyle. To są chore osoby, więc tylko współczuję. A numer tel. dałam zaledwie jednej osobie z forum, bo jest z mojego miasta i leczyłyśmy się u jednego lekarza. Po to są te fora, żeby znaleźć pomoc i wsparcie, ale też po to żeby pozostać anonimowym. Jakbym chciała wszystkim opowiadać o swoich problemach to bym gadała w realu, a forum by mi nie było potrzebne, więc prośbę o namiary od razu zignorowałam. Sorry, kilka dziewczyn znam długo i powiedzmy, że mam do nich jakieś zaufanie, ale reszta to tylko nicki, które połączył termin na wrzesień, więc dzielenie się z setką nieznanych osób numerem tel... No sorry..

Przeniesienia na inny wątek też nie rozumiem, jest gro osób które tak jak ja zaglądają tylko od czasu do czasu i na pewno nie będzie to ułatwienie, więc po co pytam???

olza lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad twoim postem jest odpowiedź na pytanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    jakie numery telefonów? podawałyście tu sobie na forum numery telefonów? sorry, ale nie rozumiem po co...

dawno was nie czytałam i teraz nadrabiam co sie tu dzieje :D

tez dawno nie było mnie na forum i jestem szokowana co tu sie dzieje. cale szczescie ze na "prosbe o podanie nr tel i miejsca zamieszkania odpisalam ze nr tel nie podam bo jestem ostrozna (rozne dziwne rzeczy sie dzieja ) i podalam tylko miejscowosc zamieszkania

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co???!!!!!!!!!!!! WTF???????????????????

Blair to również *** ?! Aż mnie zmroziło!

Kamciaelcia, pamiętasz jak się zaśmiałaś, że nasz wątek też rozpoczęła matka bliźniaczek i Cię opiórkałam. A jednak! Szok! Jak to wyszło? Bo nie dam rady nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 marca 2016, 18:08

olka30 lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej tyle mnie tu nie było,a tu jakieś afery grube są... Kurcze ide was szukać i dołączyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)
    Ja dzisiaj idę na dodatkowe usg zobaczyć czy maluchy nadal są :P
    A 11 marca mam genetyczne w klinice.
    Czuję się ok... przepraszam, że tak mało się odzywam, ale jakoś brakuje czasu i ochoty na siedzenie przed kompem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!! Weszłam na chwilę się przywitać, ale po kilku wypowiedziach musiałam nadrobić "rewelacje".

Z Fasolką mamy obecnie 11+6, czyli jutro zaczynamy 13 tc. ;) A brzuszek rośnie.

W sobotę badania prenatalne nr 1. Może podejrzymy czy Fasolka jest Hanią czy (Rafałkiem?)

• Kalissi Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Cieszę się, że już powstało takie forum :) Chętnie poznam inne mamy z terminem na wrzesień.
    Moja Fasolka nieźle daje mi popalić - nie mam apetytu, rano chce mi się wymiotować i męczą mnie mdłości. Co nie zmienia faktu, że uważam obecny okres za najlepszy w życiu! Czy też macie mdłości? Pracujecie zawodowo czy ciąże spędzacie w domu?

Pozdrawiam gorąco
    Kalissi

Nie spotkało mnie nic lepszego, niż widok bijącego serduszka na USG :)
‹‹ 507 508 509 510 511
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ