X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to te ściemy... U nas w pracy też jeszcze nikomu nic nie chcemy mówić, czekamy aż to będzie takie pewne, że pewne. I teraz jak mnie nie ma, czy jeździmy do lekarza to ściema, że ciągle mam przeziębienie,bo wszyscy ciekawi :-/ A dopiero w Święta i Sylwestra musieliśmy wymyślać, NO DLACZEGO SIĘ WINKA NIE NAPIJESZ?? Rodzice wiedzą, rodzeństwo też... gorzej jakieś ciotki i kuzynostwo. I tak wymyślamy...

• martta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, z tym "czemu się nie napijesz" albo "Ty nie pijesz??" to skaranie boskie! u nas jeszcze nikt nie wie, więc trzeba się ze wszystkimi zmierzyć :)
    Ale zwalam póki co na chorobę albo że prowadzę i się nie czepiają, byle do 19, jak wszystko będzie dobrze to powiemy rodzicom i rodzeństwu to chociaż trochę łatwiej będzie :)

Cordy, weronika86 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie mojego szefostwa wole sie nie wypowiadac.... Zaburzenia hormonalne i emocjonalne zrazily mnie do tego zawodu ;P
    Ja w zasadzie moglabym juz sie chwalic ale wole sie wstrzymac. Wczoraj tylko napisalismy do bardzo dobrych znajomych ze beda ciocia i wujkiem i Że serduszko już bije. W sumie napisałam tego smsa tylko ze względu na to że ostatnio jak się widzieliśmy to mój mąż wypalił z tekstem że jeszcze trzy miesiące będę się musiała męczyć w pracy i odpocznę... Więc im powiedziałam że narazie tylko pozytywny test ale nie chce się chwalić przed czasem. Później omijaliśmy temat.

Mojego brata dziewczyna jest w dwudziestym tygodniu ciąży więc już kupują pomalutku ciuszki i dostałam od nich w święta pierwszy śliniak :) A w październiku miałam wieczór Panieński gdzie również dostałam pierwsze body i bluzeczkę dla niemowlaka :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jeszcze nikt nie wie nawet rodzice, mialam wlasnie nadzirje na pierwsze usg zanim bedziemy w polsce ale sie nie uda wiec powiemy im na poczatku lutego ale tylko rodzice i rodzenstwo. Reszcie planujrmy powiedziec kolo marca.

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiacu czeka na pare imprez wiec chyba bedr mowic ludziom ze ja kieruje flatego nie pije ☺

Judy lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia nam w wigilie wszyscy zyczyli dzidziusia no i sie sprawdzilo bo juz wtedy cos kielkowalo☺

Ksosia, Judy, weronika86 lubią tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Najgorsze to te ściemy... U nas w pracy też jeszcze nikomu nic nie chcemy mówić, czekamy aż to będzie takie pewne, że pewne. I teraz jak mnie nie ma, czy jeździmy do lekarza to ściema, że ciągle mam przeziębienie,bo wszyscy ciekawi :-/ A dopiero w Święta i Sylwestra musieliśmy wymyślać, NO DLACZEGO SIĘ WINKA NIE NAPIJESZ?? Rodzice wiedzą, rodzeństwo też... gorzej jakieś ciotki i kuzynostwo. I tak wymyślamy...
    Ja zamiast winka w kieliszku miałam sok jabłko-wiśnia i spokój był!hihi nikt się nie domyślił

Judy, Cordy, weronika86 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Ksosia nam w wigilie wszyscy zyczyli dzidziusia no i sie sprawdzilo bo juz wtedy cos kielkowalo☺

Ja też miałam komiczną sytuacja ponieważ mój brat składając mi życzenia powiedział żebyśmy się szybciutko starali żeby jego Antosia miała się z kim bawić. Godzinę później moi rodzice otworzyli swój prezent gdzie byl pozytywny test Bety ;)

Sabina, Judy, madiiiii, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z alkoholem nie mam problemu bo z reguły bardzo rzadko piję. Gorzej miałam z papierosami bo dość często Popalam, ale gdy się dowiedziałam że jestem w ciąży nawet nie pomyślałam o fajce.

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez duzo nie poje ale na imprezie zawsze przynajmniej 2 lampki wina.
    Ksosia zeczywiscie super niespodzianka byla.

Ja sie nie moge doczekac bo moj najstarszy brat wlasnie wraca z ameryki i bedziemy sie widziec pierwsY raz od 7 lat w lutym i wtedy wlasnie wszyscy bedziemy razem od lat

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie namieszalo w wiadomosci :) Mialam na mysli to ze nie widzialm brata od 7 lat a w domu go nie bylo od 12lat wiec super sie zlozylo ze akurat taka super wiadomosc bede miala do przekazania :)

Judy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozumiałam o co chodzi balerina :)

To też super okazja. A brat ma dzieci?

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia brat ma 7 letnia corke, tak ogolnie to mam dwoch starszych braci ale ten sredni jeszcze dzieci nie ma :)

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przekazanie wiadomości ;-)
    O to brat będzie mieć piękną niespodziankę :-)
    U nas też wszyscy życzenia składali, a my już z mężem wiedzieliśmy i tylko się uśmiechaliśmy :-)

U nas rodzice jedni i drudzy, przyszli "na kawusie" i tak siedzimy... coś rozmowa była o naszej choince (a mamy ją dużą) i powiedziałam ,że mamy dla nich zagadke. Kto znajdzie jedną bombkę ,która nie ma kompletu ,że jest jedna jedyna... ten się dowie coś ciekawego. Mamusie ruszyły do choinki i moja znalazła... bombka w kształcie wózka :-) I tak się dowiedzieli.

Justyna_89, madiiiii, Sabina, Cordy, Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy super, ale sie pewnie ucieszyli :)

Judy lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    O jaa ale fajnie. Jak bede w NL to postsram sie wpaść:) i tam pracujesz codziennie w nim?;)
    Zapraszam do odwiedzin. może się kiedys spotkamy z naszymi pociechami:D
    Flora, jeśli chcesz i mozesz to wyślij mi w wiadomości, jakie rzeczy robisz, ja cały czas poszukuje wszystkiego co jest robione handmade w Polsce:)
    Widze,ze dużo dziewczyn ze Śląska, ja swój dom rodzinny mam w Sosnowcu;)
    Miłego Dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:27

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam fajna szefową...siebie :D
    Chociaz czasem przydalby sie ktos kto by mnie pogonil do pracy :D

Zgodzilam sie na ta wspolprace z firma. Zasypali mnie stosem papierów na dzień dobry. Ich byla ksiegowa sie podobno tak obijala ze od dwoch miesiecy nie zrobila nic...nie wien jak to mozliwe ale sadzac po ilosci papierow to chyba wlasnie tak bylo

weronika86, Judy, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair opłaci ci się. Jeśli duża Firma to nie szczędzi na kasie i zależy im raczej na jakości także tylko się cieszyć. A może przy okazji będzie to kop do pracy:)

Ja sie zastanawiam czy nie włączyć się Firma męża. Narazie jest mała Firma, bardziej lokalna, ale mam nadzieję że niedługo się rozwinie. Jest w transporcie także twardy orzech do zgryzienia.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Blair opłaci ci się. Jeśli duża Firma to nie szczędzi na kasie i zależy im raczej na jakości także tylko się cieszyć. A może przy okazji będzie to kop do pracy:)

Ja sie zastanawiam czy nie włączyć się Firma męża. Narazie jest mała Firma, bardziej lokalna, ale mam nadzieję że niedługo się rozwinie. Jest w transporcie także twardy orzech do zgryzienia.
    Masz racje. Moze sie bardziej ogarne bo ostatnio w glowie tylko ciaza i dziecko ;)

A co dokladniej w transporcie? Jakies przewozy tak? Pewnie byloby ci razniej jakbys razem z mezem pracowala w tej samej firmie

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja na razie wymiotuje? Dzisiaj kolejny dzien obejmowania porcelany

Sabina, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ