X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dzis dzien wolny od szefa wiec przynajmnie bedzie spokoj w biurze

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    To ja chyba jestem tu najmłodsza. Rocznik 93, niedługo 23 lata skończę. Z wykształcenia i zamiłowania jestem artystką. Troche fotografem, troche rekodzielnikiem. Poki co próbuje się odnaleźć na rynku pracy. Niestety w Polsce jest mały popyt na rzeczy ręcznie robione, głównie przez ich cenę, ale też niską świadomość konsumentów. Marzy mi się własna pracownia i warsztaty dla dzieci i dorosłych. Może nawet dla całych rodzin? Taka integracja przez twórczość. Na imię mi Aneta, a nick wziął się z nikad. Pierwsze co mi przyszło na myśl podczas zakładania konta ;)

Weronika, zazdroszczę tylu języków. Ja się angielskiego do porządku nie umiem nauczyc ;) można wiedzieć czemu tak się interesujesz judaizmem? Masz jakieś korzenie żydowskie? Mój tata bardzo zagłębia się w judaizm, pasjonuje go religia. Ale język hebrajski to dla niego czarna magia
    Przeszlam na judaizm kilka lat temu, maz jest Zydem od pokolen. Fakt kultura piekna. A tato czym dokladnie sie interesuje ? jezyk jest ciezki i to bardzo, na razie ucze sie tylko slow fonetycznie :D
    co do wlasnego biznesu..dzialaj! nie ma czego sie bac!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z usg na samym poczatku ciazy tak do 7-8 tyg?.Robione jest raczej usg dopochwowe, czy moozna juz na normalnym coś zobaczyć.Z góry przepraszam, jeśli zadałam głupie pytanie..
    Ja mialam robione przez brzuch w 6-7 tygodniu i serce bylo widoczne ale ja mieszkam w Anglii.

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• Arleta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    zrobiłam wczoraj tą betę,wynik 28597,4-to chyba dobrze pokazuje koniec 6 tyg.?
    tylko teraz niewiem ile powinna przyrosnąć za 2dni w tym tygodniu?66? (bo podobnoim starsza ciąża tym mniejszy przyrost..?)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Cieszę się ;-) Wiesz...ta psychologia.. nie no żartuję. Wiem tylko, że trzeba gonić marzenia. Bo same się nie zrealizują.
    Ach.. to będziecie się mieć cudownie na wsi. I jeszcze jakby Ci biznes wypalił to już w ogóle nie ma o czym mówić. A tatuś będzie mamusi liczyć wydatki na dzidzie i przychód z biznesu ;-)
    To też sporo się napodróżowałyście dziewczyny. Sama kursowałam to tu to tam, ale raczej już się osadziłam na stałe w Katowicach ;-) Praca jest (tfu tfu) , domek też... Zakorzeniona jestem.
    Blair racja... Dobrze jest jak dzieci mają stabilizację. Przynajmniej ja to popieram. Ale do Szwecji nie chciałabyś wrócić?? Lub Londyn?? Mi akurat Londyn nie pasuje za bardzo. Nie lubię tego miasta :-/
    przepraszam z gory ze beda osobne posty ale jestem na tablecie :-) zazdroszcze wsi :-) chcialabym wychowywac dzieciaczki na wsi, choc i tak znalezlismy wlasny dom na malym miasteczku i na uboczu. Wspaniali, zzyci sasiedzi.
    Ja mieszkalam jeszcze we Wloszech jak ucieklam z moja miloscia terazniejsza :-) mama mi nie pozwalala sie z nim spotykac a tu juz 14 lat razem :-)
    Martta ja podziele zaraz rade twojego meza i nakrzycze na ciebie! myslec mi tu pozytywnie baby!

martta, Judy lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Uff dzis dzien wolny od szefa wiec przynajmnie bedzie spokoj w biurze
    szef taki zaborczy czy wymagajacy?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    Ja mialam robione przez brzuch w 6-7 tygodniu i serce bylo widoczne ale ja mieszkam w Anglii.
    bylas na early unit ze tak szybko zrobili? zazdroszcze :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    hej kochane
    zrobiłam wczoraj tą betę,wynik 28597,4-to chyba dobrze pokazuje koniec 6 tyg.?
    tylko teraz niewiem ile powinna przyrosnąć za 2dni w tym tygodniu?66? (bo podobnoim starsza ciąża tym mniejszy przyrost..?)
    a jest send jeszcze robic skoro taka piekna beta??? pozniej juz roznie przyrasta wiec nie wiem czy hest sens?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Arleta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Tak, to moja pierwsza ciąża... tzn. 4 miesiące temu byłam w ciąży...poronienie niestety :-( samoistne :-( Tak natura chciała... Termin mam na 06.09.wg kalendarza hihi A bete... robiłam total hcg, ale jak dla mnie to jedno i to samo. Jak się dowiedziałam o ciąży to byłam w 10dniu po owu.i hcg było 40. Potem w sylwestra zrobiłam i wynosiła 1080, a wczoraj odebrałam świeży wynik - bo byłam ciekawa ;-) i już mam 10500. Ładnie rośnie... a zobaczymy co powie nam badanie. Nie mogę się doczekać, taka jestem ciekawa co się tam dzieje hihi Hm...jedno serduszko potwierdzone?? To może moje będzie kolejne. Oby Oby.
    Judy,mamy podobną sytuację po poronieniu-ja też 4 miesiące temu..ale teraz musi się udać :)

Judy lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadralam postami :-) przepraszam, nie mam jak inaczej na tablecie :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a jest send jeszcze robic skoro taka piekna beta??? pozniej juz roznie przyrasta wiec nie wiem czy hest sens?
    no właśnie sama niewiem,chcę mieć pewność że rozwija się prawidłowo,bo serduszka 4 dni temu jeszcze nie było widać..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adora mi lekarz powiedzial ze usg dopiero miedzy 10 a 12tym tyg a tez mieszkam w anglii. Jak ty mialas tak wczesnie bo tez bym chciala?

Weronika szef wymagajacy i upierdliwy z syndromem malego faceta.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    no właśnie sama niewiem,chcę mieć pewność że rozwija się prawidłowo,bo serduszka 4 dni temu jeszcze nie było widać..
    tylko,ze ciezko juz wtedy interpretowac wyniki a wtedy mozesz jeszcze bardziej sie stresowac?
    Balerina ja tez mam oklo 12 tygodnia, z pierwsza ciaze rowniez tak mialam...jest mozliwsoc miec wczesniejsze usg prywatnie lub na early baby unit. Jesli jest fajny lekarz i widzi,ze moze to pacjentke uspokoic to wysle, ale rzadko sie zdarza..i tez wysylaja jesli jest podejrzenie pozamacicznej czy kiedys byly jakies poronienia czy problemy.
    Czyli szef z syndromem malego faceta czy malego przyrodzenia? :D hehhe

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! :-)
    W przeciwieństwie do was ja się obudziłam dobrze po 9. Ale co ja dzisiaj w nocy przeżyłam to moje :-/ o 3 nad ranem zadzwonił tel.męża. Klient nie wie , że my też czasem śpimy :-/ Ale no cóż...taki mamy biznes. I od tego momentu koniec mojego spania... Takie nudności mnie dopadły zaraz jak oczy otworzyłam, że do 4 ściskałam ubikację. Poszłam spać... kolejny telefon o 5!! i znowu to samo!! eh... nadrobiłam spaniem nad ranem, jak mąż pojechał do pracy. Ale jestem wykończona. A sama muszę uciekać do biura.

Olisia to blisko mamy do siebie ;-)
    Arleta musimy być dobrej myśli... tak jak reszta! Tak to widocznie miało być...a teraz mam nadzieję, że będziemy się mogły cieszyć fasolką w brzuszku ;-) Grunt to dobre nastawienie i nie ma co czytać za dużo w necie, bo człowiek sobie tylko chorób dopisuje niepotrzebnie.

Arleta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Czyli szef z syndromem malego faceta czy malego przyrodzenia? :D hehhe

tak czy siak to jeden z cięższych przypadków. Skądś to znam...

o148p07w5riqasy7.png
  • Balerina Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika on chyba z syndromem obojga haha czasem jest naprawde fajny ale czesciej dziala mi na nerwy!

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio sie mnie pytal kiedy planuje wakacje w tym roku a ja dupa blada bo przeciez mu nie powiem ze w ciazy jestem i w wakacje to juz bede siedziec w domku raczej

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina powiedz mu, że będziesz grzecznie pracować nawet w swoje wakacje hehe ale nad wyprawką dla malucha :-D

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... a kto ma fajnego szefa?? :-/
    Chyba tylko ja ! :-D Swojego męża :-)

martta, flora, weronika86 lubią tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy powiedzialam ze chyba nigdzie nie pojade bo chyba rodzice przyjada do mnie

Judy, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ