X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair elektrolity nigdy nie zaszkodza -chyba ;-)
    Grunt to zebys sie nam nie odwodnila i ta sile organizm tez musi skads czerpac. Pij duzo!! A jakies owocki ci nie pomagaja??
    Bo mi taaak... banan -taki zapychacz ale u energii dostarcza, jablko jak jem powolutku to tez mi pomaga, sok pije ze swiezych pomaranczy. Trzeba sie wspomagac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:48

weronika86 lubi tę wiadomość

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair moj A tez wlasnie chce znac plec zeby wiedziec co kupowac, jak sie dowiedzielismy o ciazy to on juz wozki ogladal haha niecierpliwy moj :)

Judy, Blair, Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz zaczal wiecej pracowac haha nie wiem o co chodzi... czy o to, ze potrzeby nam sie zwieksza te finansowe czy o to, ze ma dosc baby w ciazy w domu. Chociaz ja to taki bardziej zdechloczek jestem przez te mdlosci i wymioty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:47

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    A moj maz zaczal wiecej pracowac haha nie wiem o co chodzi... czy o to, ze potrzeby nam sie zwieksza te finansowe czy o to, ze ma dosc baby w ciazy w domu. Chociaz ja to taki bardziej zdechloczek jestem przez te mdlosci i wymioty.
    Haha moj strasznie dużo pracuje. Wiec wiekszosc czasu jestem sama w domu. Ale tez jest sam sobie szefem wiec bez problemu moze ustalac sobie tak godziny,spotkania jak chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 13:54

Judy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair a dużo wymiotujesz? Myśle że nie zaszkodzą elektrolity

Pij dużo wody.

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair i dokladnie tak samo to u nas wyglada. Dzisiaj mamy dzien wolny a moj mezus nastawil sobie budzik i od samego switu pracuje w domowym gabinecie i nawet nie wychodzi z tego pokoju hehehe Az takich potrzeb to my miec nie bedziemy , wiec chyba mnie unika hihihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze z mojej perspektywy jesli mialabym stracic ciaze to wolalabym i chciala zeby stalo sie to jak najszybciejm w tym wczesnym etapie. Na pewno znioslabym to jakos lepiej niz jakbym miala stracic ciaze jakbym juz widziala serduszko, w polowie czy pod koniec ciazy. Tegi to juz nje jestem w sobie wyobrazic. Jak kobieta jest 9msc w ciazy i na koncu traci dziecko. Trafilabym chyba do psychiatry od razu. A gdyby to sie stalo we wczesnym etapie wmawialabym sobie ze tak widoczbie musialo sie stac,ze najprawdopodobniej fasolka bylaby chora albo jakies problemy by sie pojawily. Na pewno tez bym to przezyla ale tak jak napisalam gorzej byloby w pozniejszym etapie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Blair i dokladnie tak samo to u nas wyglada. Dzisiaj mamy dzien wolny a moj mezus nastawil sobie budzik i od samego switu pracuje w domowym gabinecie i nawet nie wychodzi z tego pokoju hehehe Az takich potrzeb to my miec nie bedziemy , wiec chyba mnie unika hihihi
    Haha a maz jakie zmiany nastrojow czy humorki? :D
    Moze zbiera na jakas super mega bryke dla waszego maluszka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Blair a dużo wymiotujesz? Myśle że nie zaszkodzą elektrolity

Pij dużo wody.
    Od rana tezy razy wszystko co zjadlam. Teraz wypilam szklanke mleka bo juz mnie strasznie palilo w zoladku od wymiotow i na razie mleko jeszcze nie zwrocilam.

Maetita a ty jak sie trzymasz? Bo pjsalas wczoraj ze tez wszystkim wymiotujesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana to nakrzyczałam na męża. Trochę mnie zdenerwował bo wstał i powiedział że mam posprzątać poczułam się okropnie więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam co myślę. Już jest ok, pogodziliśmy się, ale czuję że hormony mi dalej buzują. Wczorajsza nauka zakończyła się dwugodzinną rozmową z koleżanką przez telefon :)

Nienawidzę gulaszu i kaszy A dajcie wiary że dzisiaj poczułam taką ochotę na to Danie że wysłała męża po mięso i właśnie gotuję obiadek, chociaż miało być leczo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze są poranki.. ale jeszcze daje radę. Mdli mnie ale zjem coś i jest lepiej.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam druga betę!
    361,1.
    Przyrost w ciagu dwóch dni z 151,7.
    W normie wg kalkulatorów.

I tsh 0,934. Wiec tez dobre.

adora, Angela89, Blair, Ewelina.Irl, Ewelina.Irl, weronika86 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • adora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama :-(
    Szczerze Wam powiem, ze mimo, ze opieka lekarska w Anglii nie jest najlepsza to pewne rzeczy wychodza na plus. Nie rozumiem czemu w Pl po poronieniu lyzeczkuja. Niech mnie ktos oswieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:26

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, ja dziś jestem taka słaba, że aż ciężko mi się zabrać za sprzątanie :(

• gama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie bylam na to przygotowana, oczytana,niby sie pytal jak robimy, ale wiecie, ja za bardzo mysleniem wczoraj nie grzeszylam, mowil ze jak nie to sie bedzie rzedluzac i tego.... wiec ja wdzacperspektywe lezenia w szpitalu dluzej, czy nie wiem zgodzilam sie, no bo co nie mialam doswiadczen, dzis widze,z e moze niekoniecznie......

adora lubi tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Czy moge dolaczyc ?
    Trzy dni temu robilam test zwykly ukazaly sie dwie kreseczki wielkie zaskoczenie bo cykl bez staran . Wczoraj rano polecialam do apteki kupilam elektronicny no i sie potwierdzilo .
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/844ab29a65bc.jpg

Belly dzis pokazuje 5 tydz
    Termin na 11 wrzesnia .
    Mamy coreczke 15.5 msc tez urodzona we wrzesniu tyle ze z 30go . Bedzie roznicy prawie 2 latka
    Milego popoludnia . Gratuluje zafasolkowanym :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:49

adora, Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam poronienie zatrzymane i mialam wybor : czekac nawet kilka miesiecy az sie orgnizm sam oczysci, farmakologie lub lyzeczkowanie. Wybralam tabletki i w 3 cyklu po poronieniu zaszlam w ciaze. Balabym sie komplikacji po lyzeczkowaniu ale w Pl to chyba tylko patrza jak pieniadze dostac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że możesz :) kiedy planujesz wizytę ?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• gama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie! o zadnych konsekwencjach nikt nie gadal..... musze doczytac i zaraz zaczac akcje ratunkową,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:48

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina witamy :) gratulacje :) widze po tescie ze chyba jestes zza granicy?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ