X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiuniaa gratuluje :)

Ja siedze w pracy i wcinam marchewke, jeszcze 3 godziny pracy :)

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!!! :-)
    Ja dopiero teraz, bo noc kolejna z glowy... mowilam,ze az boje sie isc spac. Doszly do pakietu wymioty. Eh... ani nic zjesc ani pic ;-( jakis dramat, a wy tu znowu o jedzeniu ;-(

Weronika gratulacje... brawo brawo hihi

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartunQa my zmezem zdecydowalismy ze chcemy znac plec :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam obiad i mi śmierdzi :/ ciekawe czy go zjem w ogóle

adora lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Martta to oczywisty plus dnia dzisiejszego, ale mimo to dziwnie się poczułam ;)

Muszę wymyślić obiad... jakieś pomysły?
    ja mam lasagne dzisiaj i dla siebie i corci rosolek na cielecince :-) flora tez mi sie wydaje,ze bedzir nas tu mnostwo :-)
    Nie oamietam ile nas bylo na kwietniowkacb...na pewno na forum prywatne orzeszlysmy w 40..wiec raczej nie wiecej niz 45,50 osob a u nas juz prawie 40 a dooiero oierwsz oolowa wrzesnia
    :-)
    Adora ja tez bym tylko mieso jadla lub jakies konkretne zarcie :-) z cora do 5m miesa nie moglam ruszyc. tez stawia na chlopa :-)
    ja chce znac plec :-)
    stawiam na chlopaka bo od rana mecze sie z biegunka...mialam tak przy pierworodnym. Chyba wole wymioty..tym bardziej ze jestem w pracy :(

adora lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika sama nie wiem co lepsze :-(
    Tez chce poznac plec dziecka, nie moge sie tego doczekac :-) Stawiam na dziewczynke u siebie. Zobaczymy

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy dziekuje..pod koniec dnia bede pewnie z 3kg lzejsza jak nic :-) z synem tak mialam..bardzo wczesnie mdlosci, okrutne wymioty i biegunki tragiczne..ale takie,ze nie latwo zakret do kibelka wyrobic..takie nagle :( chyba wole wymioty. Z synem przez to wyladowalam w szpitalu w 7 tyg bo prawie sie odwodnilam..ale teraz jestem starsza i wiec co robic w razie wu..zaopatrzylam sie w elektrolity i duzo pije. No jestem pewna,ze bedzie chlopak..z Sarcia bylo calkiem inaczej..choc to tez nie zasada.. to chyba zalezne jest od wysokosci bety te onjawy i od czulosci na nia?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy ja zdecydowanie wole wymioty :( z synem przez biegunki i wymioty wyladaowalam w szpitalu na kroplowce no i do konca pierwszego trymestru schudlam 9kg..choc o to sie nie pogniewam bo jestem otyla

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to zeczywiscie masz przeoje nie zazdroszcze, mi tez by sie przydalo schudnac ale nie chce biegunek ;)

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to Cie Weronika ladnie wymeczylo. Kazde doswiadczenie nas czegos uczy :-) Teraz dbaj o siebie. Bo taki pakiet to faktycznie moze szybko wyniszczyc organizm.
    Tak niby czytalam , ze hcg duzo miesza i jest tez odpowiedzialne za nasze samopoczucie (mdlosci i nne atrakcje).

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Weronika to zeczywiscie masz przeoje nie zazdroszcze, mi tez by sie przydalo schudnac ale nie chce biegunek ;)
    Jako i ja ;)

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dlatego ja cwicze bo wiadomo diety nie wolno. Raczej nie schudne ale chcialabym troche cialo ujedrnic zeby chociaz po ciazy nie bylo masakry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    Sabina dlatego ja cwicze bo wiadomo diety nie wolno. Raczej nie schudne ale chcialabym troche cialo ujedrnic zeby chociaz po ciazy nie bylo masakry :)
    Ja z cwiaczeniami wstrzymam się do wizyty u lekarza. Sądzę ze i tak przed końcem 1 trymestru się nie odwaze na ćwiczenia ;)

• gama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja odpadłam, zegnam sie, Wam zycze powodzenia

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Balerina Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAbina mi lekarz powiedzial ze mozna jak najbardziej ale wiadomo sie nie przeciazam, zadnego skakania, pajacykow itp.

Gama co sie stalo?

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gama co sie stalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gama co się stało ?

• gama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brązowe plamienie zmieniło sie wieczorem w czerwone i lekkie kłucie, wiec popedzilismy do szpitala. a na usg pecherzyka juz nie bylo, a cała kosmówka "zmierzała do ujścia"
    poronienie samoistne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:56

jox6h3714iyy07ei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balerina wrote:
    SAbina mi lekarz powiedzial ze mozna jak najbardziej ale wiadomo sie nie przeciazam, zadnego skakania, pajacykow itp.

Gama co sie stalo?
    Ja dmucham na zimne. Za długo się staram, za dużo mam lat żeby ryzykować.
    Taka sytuacja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:57

• gama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam tabulke coś n a..... zeby wywołac czyszczenie, a w nocy mialam łyzeczkowanie
    teraz mam antybiotyk, jestem w domu
    zbieram psyche
    i najgorsze ze teraz przerwa......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:59

jox6h3714iyy07ei.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ