SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę vitaminer bo brałam przed ciąża kwas foliowy acard magnez i vitrum D 3 no i luteinę...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama ze mną przytyła 16 kg, ciekawe do ilu ja dobiję. Choć przy swoich gabarytach to się boję gdzie ja te dziecko pomieszczę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 14:47

Sabina lubi tę wiadomość

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało dołączam i ja!
    Właśnie dziś rano zobaczyłam 2 kreski na teście :) jutro wybieram się na betę i mam nadzieję, że ciąża się potwierdzi.
    Termin (teoretycznie) to 21 wrzesień :)

Little Red Fox, Sabina, Judy, Angela89, Ulfenstein, Blair, Justyna_89, weronika86, Tiktik, bbeczka91, martta, adora lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!! Ja dopiero teraz doszlam do zycia... mowilam, ze boje sie nocy :-( takie wymioty i to co zjem to znowu do wc. Mowicie o wadze... ja mam w normie ,bo przy wzroscie 167cm waze 57kg. Ale widze po tym tyg.ze waga idzie w dol...zgubilam kilo w 4dni. Eh... mam tyle bety w sobie, wszyscy mowili na blizniaki a tu jeden osesek i tak daje popalic :-/
    Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki :-)
    Kaszka witamy witamy. To czekamy na twoja bete.

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do witamin to biore kwas oczywiscie i wit.D3. Ja biore odkad staramy sie o dzidziusia, bo mialam duuuze braki. I zelazo bralam, ale poki co to przerwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co nie wymiotuję :D

Judy lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red fox to sie ciesz!!! Bo ja dramaty przezywam przy wc hihi no ale przynajmniej dobra dieta zanim zaczne tyc i robic sie duuuza.

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Kaszka :)

Mi nic nie jest poza bólem piersi, uczuciem gorąca no i takim bólem brzucha, ale związanym z pracą jelit :( No i... co może śmieszne na tym etapie- ale zgaga...A tak to nawet mi się niedobrze nie robi...

Judy współczuję takich ekstremalnych kibelkowych doświadczeń- mam nadzieję, że mnie to nie spotka. A Tobie szybko minie...
    A ci powiem, że moja koleżanka miała tak, że męczyły ją mdłości,ale okazało się, że to przez witaminę D....Odstawiła i wszystko jak ręką odjął..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:24

Judy, Sabina lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...luliczek moze i ja odstawie ta wit.i zobaczymy czy to cos pomoze. Ale niestety mdlosci w ciazy sa uzaleznione od hcg...a ja od poczatku mam bardzo wysoki poziom i to mnie chyba tak meczy.
    Ale wszystkiego mozna sprobowac i dzisiaj juz nie biore D :-) na chwilke nie zaszkodzi jak odstawie.
    Bol piersi tez mi towarzyszy... ale z tego sie ciesze hihi niech rooosna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    nieśmiało dołączam i ja!
    Właśnie dziś rano zobaczyłam 2 kreski na teście :) jutro wybieram się na betę i mam nadzieję, że ciąża się potwierdzi.
    Termin (teoretycznie) to 21 wrzesień :)
    Kaszka witamy;) Jak sie czujesz? Masz juz jakies objawy?

Sabina lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli od czasu do czasu. Nagle sie łapie na tym ze cos sie dzieje i czy mam juz zmierzać do kibla.
    Ale po chwili mija :)

A ważę normalnie 60kg przy 172.
    Przez cały rok dużo biegałam. Przestałam sie mocno spinać, jak zaczęliśmy sie starać.
    Ale wcześniej to mogłam jeść co tylko chciałam, i ile chciałam, bo wiedziałam ze wszystko wybiegam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:26

Sabina lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie już czyms brzuszki?

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kaszka!

Powiedźcie mi prosze jak tu zdjęcia wstawiać..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech objawów to ja mam całą moc :) i to od 3 dni a mam dzisiaj dopiero 24 dzien cyklu (z tym, że ja zawsze miałam bardzo wcześnie owulację)
    Ciągnie mnie w brzuchu, mam meeega wzdęcia, powiększone sutki i ciągle jestem głodna. Poza tym po paru krokach mam zadyszkę i ciągle jeste zmęczona. No i zapachy. Dramat wiecznie mi coś śmierdzi.
    Trochę mnie martwią te bóle brzucha ale jutro po becie zadzwonie do mojej lekarki :) mam nadzieję, że niepotrzebnie się martwię

Sabina lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Ech objawów to ja mam całą moc :) i to od 3 dni a mam dzisiaj dopiero 24 dzien cyklu (z tym, że ja zawsze miałam bardzo wcześnie owulację)
    Ciągnie mnie w brzuchu, mam meeega wzdęcia, powiększone sutki i ciągle jestem głodna. Poza tym po paru krokach mam zadyszkę i ciągle jeste zmęczona. No i zapachy. Dramat wiecznie mi coś śmierdzi.
    Trochę mnie martwią te bóle brzucha ale jutro po becie zadzwonie do mojej lekarki :) mam nadzieję, że niepotrzebnie się martwię
    Nie martw się. Bóle brzucha, podobne do.miesiaczkowych są normalne. Po.prostu rozciąga Ci się macica ;)

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze :)
    Niby sie człowiek tyle czasu stara, a jak się w końcu udało to i tak czuje się zaskoczona i pojawia się mnóstwo pytań !

Blair, martta lubią tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kupilam sobie bio oli bo czyatalam same pozytywne opinie, ale dopiero od II trymestru niby sie to stosuje. Zaczne moze troche wczesniej :-) ale najpierw...musze serduszko usluszec :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A smarujecie już czyms brzuszki?
    Z tego co.pamiętam to brzuch powinno się smarować od 4mc. Ale ja chodziłam w ciąży 5 lat temu, więc i zalecenia mogły się zmienić :)

• Balerina Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy ja tez mam bio oil, mysle ze po wizycie u lekarza zaczne stosowac bo narazie i tak u mnie brzycha za bardzo nie widac :)

Witaj Kaszka :)

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ