X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na wośp i nic specialnego . Zrobili w jakims barze a na gorze hotel . Ludzi nasa nicola szalala .
    Kupilismu kalendarz, zjedlismy ,Piotrek napil sie piwa a ja soku . Wlasnie wracamy do domu .
    Ja uzywalam bio oil nie dziala super bynajmiej na mnie smarowalam sie w ciazy z nicola po ciazy tez bo wiadomo cialo wraca . No i porobily mi sie rozstempy po ciazy . Dowiedzialam sie o kolagenie dlamnie kolagen z colway jest numerem jeden jak mialam rozstempy nie mam po nich sladu
    Jeszcze olej kokosowy jest dobry tez po nim znikaja i cudnie pachnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 17:37

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie jestesmy, ale tradycyjnie maz spotkal znajomych, a ja w cieplym fotelu czekam na niego :)

Poczta pantoflowa coraz wiecej osob w rodzinie sie dowiaduje o ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z wosp. Super czas. I o dziwo calkiem dobrze sie dzisiaj czulam :)

Ja mam z babydream oliwke na rozstepy do smarowania i juz sobie smaruje. Bo mam niestety sklonnosci do rozstepow. Jak bylam nastolatka to wyskoczyli mi po zewnetrznej stronie ud,na posladkach i cyckach i przez to mialam straszne kompleksy. Wyobrazcie sobie nastolatke ktora nie moze ubrac spodenek w lato bo widac jej cholernie rozstepy...na szczescie po 2-3latach wybielaly i znowu moglam normalnie sie ubierac. Ale mam juz traume i nie chce miec takiego brzucha.

O baby dream sa swietne opinie wiec sie skusilam w rossmanie

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Mnie mdli od czasu do czasu. Nagle sie łapie na tym ze cos sie dzieje i czy mam juz zmierzać do kibla.
    Ale po chwili mija :)

A ważę normalnie 60kg przy 172.
    Przez cały rok dużo biegałam. Przestałam sie mocno spinać, jak zaczęliśmy sie starać.
    Ale wcześniej to mogłam jeść co tylko chciałam, i ile chciałam, bo wiedziałam ze wszystko wybiegam :)
    Oj mi tez bedzie brakowac biegania. W zeszlym roku zaczelam biegac i to pokochalam. Jedyna aktywnosc sportowa ktora sprawiala mi tyle radosci. Dawala znacznie wieksze efekty niz wszelkie inne cwiczenia ktorymi sie mordowalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny bierzecie już witaminy?
    Ja tylko kwas foliowy i jutro mi pewnie kaze brac magnez bo mam ponizej normy troche. Tak wyszlo z morfologii. Odkad pamietam zawsze z magnezem mialam problem i niedobory

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania brzuszkow... a ktos cos slyszal o mustela 9?? Jestem ciekawa czy to jest warte kupienia??

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mustela jest bardzo dobra i można ją stosować od pierwszego trymestru, za to o babydream słyszałam, że można stosować dopiero od 4 miesiąca

Judy lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam mustelle cała pierwsza ciaze i mimo ze przytyłam 22 kg to nie mam ani jednego rozstepu. Zapach taki sobie niestety ale efekty super.

Judy, Sabina lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam wypowiedz dziewczyny ktora zajmuje sie kosmetykami. Projektuje i bada ich sklad wiec zna sie na rzeczy

Dla kobiet w ciąży: babydream fur mama z rossmana i hip ewentualnie. Są najlepsze.
    Droższe - mama mio- na większe brzuszki.
    A poza tym zwykły olejek inca inchi, olwa z oliwek, masło kakowe też będą gites.

Ziaja nie zaszkodzi, ale też nie pomoże , raczej to efekt placebo.

Dla dzieci babydream, hip bądż bubchen.

Wystrzegać się musteli - droga i szkodliwa !

adora lubi tę wiadomość

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli trzeba sie uzbroic w jakies specyfiki , bo najgorsze to te rozstepy :-/
    No zaraz po meczarniach I trymestru :-/

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że te smarowidła już teraz to tak zapobiegawczo? Czy że jak? :) Chyba jestem totalnie zielona w temacie

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Podobno mustela jest bardzo dobra i można ją stosować od pierwszego trymestru, za to o babydream słyszałam, że można stosować dopiero od 4 miesiąca
    Baby dream fur mama przeciw rozstepom ma bezpieczny sklad wiec nie wiem dlaczego mialoby sie stosowac dopiero od 4msc.

Ja juz bede uzywac bo tak jak pisalam mam sklonnosci do rozstepow

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Oj mi tez bedzie brakowac biegania. W zeszlym roku zaczelam biegac i to pokochalam. Jedyna aktywnosc sportowa ktora sprawiala mi tyle radosci. Dawala znacznie wieksze efekty niz wszelkie inne cwiczenia ktorymi sie mordowalam...
    spokojnie mozna szybszy marsz a nawet jest zalecany...jak w 9 miesiacu zasuwalam z mega brzuchem prawie biegiem to sasiadki az krzyczaly_ weronika boze przystopuj bo wypadnie hehehe...bylam aktywna do kona uwazam ze drugi porod byl latwiejszy, pierwszy siedzialam na doopie i tylam. Choc jestem duza, jestem mega aktywna...mialam dosc ciezkie porody..dzieci ustawiaja sie dziwnie w brzuchu..w uk nazywa sie to BACK TO BACK LABOUR nie wiem jak po polsku..ale dzieci powinny sie ustawiac twarza w strone kregoslupa...wychodzac musza miec skierowane buzie w strone naszej pupy...u mnie dziecko bylo twarza do swiata..oboje dzieci...przez to moje dwa porody trwaly 36hr, al;e drugi..tak bardzo wyczekany przyjem z pokora,spokojem i miloscia ;D
    Blair wrote:
    A smarujecie już czyms brzuszki?
    ODPOWIEM JA :
    pierwsza ciaza, samrowanie codziennie bardzo drogimi mascmi...caly brzuch w okropnych rozstepach..wygladam jak tygrysica....
    druga ciaza nie smarowalam..moze czasami jak brzuch swedzial zwyklym balsamem...ani jednego rozstepa wiecej

Moim zdaniem zalezy od skory i predyspozycji...jesli skora slabo sie rozciaga, twoja mam miala rozstepy ty tez mozesz ich nie ominac nawet stajac na glowie..z biegiem czasu robia sie jasne, prawie niewidoczne, choc ja mam ogromne dlatego zdjecia ciazowe zamiast pokazywac brzuszek mialam w bluzkach, nie wyglada to ostetycznie...bardzo mnie denerwowalo na poczatku az do czasu,az maz dal mi do zrozumienia,ze wogole mu to nie przeszkadza...dalam mu piekne dzieci i to najwazniejsze.
    #

Sabina lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:14

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tu analize kremów :

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Ogólnie stronkę bardzo polecam na przyszłość bo dziewczyna analizuje nie tylko kremy dla mam ale również chusteczki, kremy itp dla dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 19:44

Sabina, Blair, weronika86, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała jak wkleić zdjęcie. Ja używam do tego strony zapodaj.net
    Wybieram opcje na forum, wielkość i dodaje zdjęcie. Potem wyświetlają się linki, które się kopiuje, wkleja na forum i wlala! ;)

Ewelina.Irl, Angela89, Tiktik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Macie tu analize kremów :

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Ogólnie stronkę bardzo polecam na przyszłość bo dziewczyna analizuje nie tylko kremy dla mam ale również chusteczki, kremy itp dla dzieci
    Moja bratowa jest jej wiernym czytelnikiem :) korzysta z tych analiz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Moja bratowa jest jej wiernym czytelnikiem :) korzysta z tych analiz :)
    hihi ja w ciąży analizowałam i dlatego dla młodej używam głównie hipp i BBdream w ostateczności :)

Ewelina.Irl, Sabina lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy przytylam 23kg :-O
    No i nedtety roztep na rozstepie dzieki kolagenowi nie mam nic :)
    Teraz az sie boje i zamierzam stosowac kolagen i olej kokosowy na przemian bo kolagen do tanich nie nalezy no ale ma skladniki naturalne tak samo jak i olej kokosowy no i tez dziala . Bo na poczatku zaczelam od oleju .
    Zastosowania sa jego rozne . Na wlosy , skore , zeby itp .
    Nawet nicole nim smaruje po kapieli albo daje do kapieli wiec pozniej smarowac jej nie musze :)

weronika86 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Baby dream fur mama przeciw rozstepom ma bezpieczny sklad wiec nie wiem dlaczego mialoby sie stosowac dopiero od 4msc.

Ja juz bede uzywac bo tak jak pisalam mam sklonnosci do rozstepow

właśnie oglądam skład i faktycznie wygląda dobrze, informację o 4 miesiacu widziałam gdzieś w internecie :)

Sabina lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ