X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam znowu prośbę do grupy - I.D.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Ja też na porodówce.
    Wody na razie nie sącza, ale skurcze na zapisie konkretne, pod setkę podchodzące. Dostałam sterydy dla zabezpieczenia syneczka. Krew na badania pobrana. Czekamy czy akcja się uspokoi czy trzeba będzie wspomóc lekami.
    Szyjka miękka, skrócona, rozwarcie na palec.
    Synuś ma się dobrze to chociaż tyle.

Troszkę za wczas na poród :(
    Jeśli mogę to i ja proszę o kciuki.
    Trzymam kciuki ! Będzie dobrze :*

poppy lubi tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym tyciem to chyba nie ma co się martwić, teraz są upały więc z reguły je się trochę mniej. Ja w tamtym miesiącu przytylam 1,3 kg a okazało się że dziecko urosło aż 1 kg czyli moje tylko 300 g.

Milenka~11 lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynybjak to w koncu z tymi laktatorami? Warto czy nie skoro zamierzam kp? A jak tak to wspomagajaco reczny czy elektryczny? Chcialam kupić medele mini Electric ale kosztuje 3stowy i nie wiem czy faktycznie jest taka potrzeba na az tak drogi sprzet. Co myslicie?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Dziewczynybjak to w koncu z tymi laktatorami? Warto czy nie skoro zamierzam kp? A jak tak to wspomagajaco reczny czy elektryczny? Chcialam kupić medele mini Electric ale kosztuje 3stowy i nie wiem czy faktycznie jest taka potrzeba na az tak drogi sprzet. Co myslicie?

Ja odkupilam laktator od kolezanki.Mi sie przyda bo z laktacja u mnie moze byc kiepsko poza tym zamierzam robic tak ze sciagac mleko i karmic butla.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę do domu! Mam dużo pić i leżeć, bo jest gotowość porodowa i może zacząć się w każdej chwili. Ale że mieszkam niedaleko to mnie puszczają.

Ja tez nastawiam się na kp, ale zamówiłam sobie Medele Harmony - to ręczny jest. I butelki Medele Calma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:24

Cameline, paula876, Gdziejestmieszko, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, Bąbelek1980, Princesska, zubii, KasiaHaBe, Gosia1989, aswalda, MrsKiss, Lisa85, Annie1981, Agaciora lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia a nie możesz przyśpieszyć wizyty? Choć weekend się zaczyna.
    W szpitalu mogą Cię zostawić, mogą tam ewentualnie podać sterydy na płucka jeśli uznają że poród blisko.

Mam wrażenie że na naszym wątku szybko jakoś się dzieje. Tyle już dzieciaczków na świecie, dużo dziewczyn z objawami zblliżającego porodu w 33-34tc. Czyżby to kwestia upałów i burz czy takie nasze urody?

⚘Kwiatuszek, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Moim zdaniem na zakup wypasionego elektrycznego przyjdzie czas, jak będzie naprawdę potrzebny. Cudów nie zdziała, bo to dalej laktator, może zwykły wystarczy a różnica w cenie ogromna. Ja mam zwykły, ale jak będą większe problemy i będzie nadzieja, że elektryczny uratuje laktację, to wtedy zainwestuje. Moim zdaniem kupowanie drogiego, świetnego "na zaś" to zbędny wydatek. Podobnie jak z wypasionymi butelkami i smoczkami.

Zorganizowana:), zubii lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja dalej w szpitalu, bede juz aż do cc, tylko chciala bym juz znac date, ordynator tutaj niestety ma taki zapłon że masakra... W przyszlym tyg niby ustali mi date cc, juz leci 4 tydz w szpitalu, i chy a zaczynam juz tu na glowe dostawać...

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy świetna wiadomość! Zalecili też jakieś leki czy tylko leżenie?
    Też słyszałam że przy zagrażającym porodzie należy dużo pić, niby lekko odwodniony organizm może wywołać skurcze.
    I jak tu bezwzględnie leżeć kiedy ciągle do wc trzeba. Choć ja odkąd te upały, a piję więcej rzadziej chodzę do wc, może to psychika i lęk przed wstawaniem?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje w szpitalu dalej, szyjka miekka a główka nisko i napiera na ujście.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka wytrzymałaś tyle, wytrzymasz jeszczze max.2 tygodnie! Dasz radę! :)

Magdalenka to my podobnie, szyjka gotowa, dziecko gotowe bo nisko w kanałach i uciska na szyjkę.... tylko te skurcze. Od wieczora mi już ich nie wyciszają bo zapisy ktg nic nie pokazują, więc uznają za fizjologiczne. Tylko co jak doprowadzą do rozwarcia? Wtedy za późno będzie. Dostaję magnez, nospę, duphaston i luteinę, ale ja taki zestaw biorę cały czas (wcześniej bez nospy).

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za reczny laktator dziekuje.po 2 minutach odpada reka a efekt zaden☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:42

Annie1981 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Buka wytrzymałaś tyle, wytrzymasz jeszczze max.2 tygodnie! Dasz radę! :)

Magdalenka to my podobnie, szyjka gotowa, dziecko gotowe bo nisko w kanałach i uciska na szyjkę.... tylko te skurcze. Od wieczora mi już ich nie wyciszają bo zapisy ktg nic nie pokazują, więc uznają za fizjologiczne. Tylko co jak doprowadzą do rozwarcia? Wtedy za późno będzie. Dostaję magnez, nospę, duphaston i luteinę, ale ja taki zestaw biorę cały czas (wcześniej bez nospy).
    ciszyly troche. Mam nadzieje, ze jeszcze przed porodem mnie wypuszcza do domu bo nic nie gotowe.. No i maz juz jest tydzien na opiece na corke teraz znow wezmie na kolejny, nie mamy jej z kim zostawic a chcielibysmy troche wolnego miec w zapasie na czas po porodzie. No ale jakbedzie trzeba lezec to bede lezec.

Tez wyslalam zaproszenie na fb. Magdalena K.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi poczatek posta..u mnie skurcze wyciszyly soe troche.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka, Magda_lenka mam nadzieję że za te szpitale odplaci Wam los szybkimi i bezbolesnymi porodami <3 Poppy super że w domku pozwolą leżeć, to zawsze lepszy komfort niż szpital. Całe szczęście że sytuacja się nie rozkręcila:) co do butelki i laktatora ja narazie nie kupuje, w razie potrzeby mąż kipi czy zamówi na necie i w 24h będzie :) nastawiam się na KP i nie chce sama dawać sobie wymówki wspomagaczy tylko będę walczyć, siare mam już od bardzo dawna więc wmawiam swojej psychice że dam radę :) co do wyboru jaki poród. Miałam taki wybór a raczej padło pytanie od Pani Dr jaki był poród pierwszy i jak przebiegł. Było to wywoływane SN ale ogólnie oceniam bardzo pozytywnie. Pompa oxy była gorsza dla mnie niż cały poród. Teraz chce uniknąć wywoływania jeśli tylko się uda. Ponownie chce rodzic SN, chce zzo pomimo bólu kręgosłupa po tyg w miejscu wklucia. Będzie mi przykro jeśli nie podołam i ostatecznie trzeba będzie ciąc ale zgodzę się na CC, operacje w mojej ocenie jedynie jeśli to będzie lepsze źlo dla dziecka. Rozmawiam z moją córka ze musimy współpracować i razem damy radę bo nie zapominajmy że poród to ciężka robota dla mamy ale też tego malucha <3

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkupuje laktator od przyjaciolki. Ma chyba z lovi kosztowal kolo 200 zl, ja od.niej odkupuje za 50 zl. Bardzo sie ciesze, bo nie wiadomo czy laktator bedzie mi potrzebny i szkoda wydawac na marno kasy.

Z corka mialam laktator reczny- dziadostwo! Z corka mialam czesto zapalenia, corka nie sciagala mi pokarmu ile trzeba i zastoje byly i mam nadzieje ze laktator elektryczny w takim wypadku mi pomoze:)

Nie ma jeszcze polowy miesiaca a ile wrzesniowek juz rozpakowanych! A z tego co widze po postach to niektore z Was jeszcze tydzien i beda juz po!

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline skurcze czujesz tylko się nie zapisuja na ktg czy po zestawie leków i przy leżeniu się lekko wyciszyly? Ja biorę dokładnie ten sam zestaw leków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 10:00

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka skurcze same minęły czy bierz jakieś leki?
    Też nic mie gotowe, zresztą jak i w pierwszej ciąży mąż z mamą na szybko ogarniali. Teraz nie mam kupionych wszystkich rzeczy jeszcze.

Dopóki jesteś w szpitalu mąż może dostawać opiekę na dziecko do ukończenia 8 roku życia. Nieważne jak długo jesteś, z tym że wynagrodzenie chyba 80%. Po porodzie mężowi należą się 2 tygodnie niezależnie jak długo wcześniej był na opiece kiedy Ty w szpitalu.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza informuj nas na bierząco ! Trzymam kciuki ❤️

Witam się w skończonym 34 tyg ! To już niby ten ,,bezpieczniejszy" etap ciąży nie :) ?

Znowu ze stresu przestaje jesc tak ładnie i regularnie jak jadłam. Waga stoi mi w miejscu od jakiegoś czasu. . Ale ja zawsze tak mam. W zeszłym roku przed ślubem z tych emocji schudłam do 49 kg! I wyglądałam już mało korzystnie :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: