Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Setti, mnie ze szpitala wypuścili już miesiąc temu hehe. Podejrzenie zatorowości płucnej, nikomu nie życzę.
Czkawkę czuję, o dziwo, w różnych miejscach, choć młodzież przykładnie główką w dol od ok 28 tc. Zazwyczaj w okolicy pępka, ale zdarza się, ze w podbrzuszu albo wyraźnie powyżej pępka. Nie wiem, z czego to wynika.. -
Te pstrykanie w brzuchu mnie bardzo ciekawi
dziecko główkowo nisko i mi sie wydaje ze to buzią oddaje odgłosy bo mam wrażenie że słyszę to nisko i zawsze wtedy gdy grzebie mi rączkami przy szyjce, może ssie tak kciuka?
Jak kopię nóżkami, kolanami się wypycga czy wierci tyłkiem to strzelania nigdy nie ma co trochę mnie odsuwa od teorii ze stawami.
A jaka prawda? Niewiadoma
Czkawkę czułam zawsze nisko już w moich biodrach. A dziś w południe na wysokości pępka, nawet brzuch drgał bo on ciągle mały i wszystko się wybijawątpie ze zmienione ułożenie ale czkawka na pewno przy pępku troszkę z boku. Może tyłkiem czka
zubii lubi tę wiadomość
-
Rusałka* wrote:Co do sprawy Kingi - nie wiem, skąd takie przekonanie, ze lekarz pazerny na kasę, celowo namawia na cc. Może ja naiwna jestem, ale z tego, co Kinga pisze, to raczej pokazuje, ze w przypadku, kiedy potwierdziłaby się duża waga dzieciaka cc jest dostępna dla Kingi alternatywa. Nie mam poczucia, ze jest specjalnie przez niego namawiana.
Dziewczyny, kiedyś mignął mi post o sposobach przystawiania do piersi, chyba któraś z Was porzucała link do yt. Mogłabym prosić o podlinkowanie raz jeszcze? Chciałabym przygotować się do karmienia po cc.
Proszę bardzo
https://youtu.be/pwAtTde1DJ4Rusałka* lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Podrzucam jeszcze jeden filmik o tym jak ważne przy kp są pierwsze 2h po porodzie. Niesamowite jaki instynkt mają te maluchy.
https://youtu.be/hs7ai466toEzubii, ⚘Kwiatuszek, Rusałka*, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Rusałka* wrote:Setti, mnie ze szpitala wypuścili już miesiąc temu hehe. Podejrzenie zatorowości płucnej, nikomu nie życzę.
Czkawkę czuję, o dziwo, w różnych miejscach, choć młodzież przykładnie główką w dol od ok 28 tc. Zazwyczaj w okolicy pępka, ale zdarza się, ze w podbrzuszu albo wyraźnie powyżej pępka. Nie wiem, z czego to wynika..
Hehe, pomyliłaś mi się z Poppy. Już wyedytowałam.
Macie jakieś zachcianki jedzeniowe? Mnie strasznie wchodzą pierogi. Mogłabym jeść co drugi dzień!Właśnie przed chwilą pożarłam pięć ruskich z podsmażoną cebulką. A kiedyś na kolację trzynaście...
poppy lubi tę wiadomość
-
Ja to moglabym jesc codziennie placki ziemniaczane najlepiej z sosem pieczarkowym.Blisko domu mam Zapiecka i tam maja takiego placka i czesto go sobie zamawiam☺
U mnie zero skurczy,czuje sie b.dobrxe,plytek 94 tys i ciagle spada ale chyba jeszcze nie ma tragedii no i martwi mnie to afi-oby spadlo..czekam sobie spokojnie i grzecznie na porod☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 15:43
Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość
-
Filmiki super, niesamowite jaki dzieciaczki mają instynkt.
Z zachcianek to ja wczoraj o 22 wysłałam M. po jabłka do sklepu bo mi się mega zachciało soku wyciskanego. A dziś rano eyciskałam z jabłek i śliwek. Pyyyycha.Milenka~11, poppy lubią tę wiadomość
-
MrsKiss wrote:Brałam 100 mg 3 x dziennie, teraz biorę 2 x dziennie po 50 mg. Ale ja mam Kochana szyjkę długaśną obecnie, prawie 4 cm...
Setti ja nie nam żadnych ! Cała ciąże nie miałam. A teraz przez te upały w ogóle nie mam apetytuMilenka~11 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Wlasnie wracam. Straszy mnie to dziecko. Nic sie nie zmienilo poza zgladzona szyjka. Nitki krwi sa wg pani doktor ok bo moga naczynka pekac. Skurcze przepowiadajace pewnie nasilone upalem. Normalnie 3 ciaza a ja jak pierworodka nie wiem czy rodze czy nie
shelby*, zubii, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, Milenka~11, espoir, ew101, Cameline, poppy, Brave, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość
-
setti wrote:Hehe, pomyliłaś mi się z Poppy. Już wyedytowałam.
Macie jakieś zachcianki jedzeniowe? Mnie strasznie wchodzą pierogi. Mogłabym jeść co drugi dzień!Właśnie przed chwilą pożarłam pięć ruskich z podsmażoną cebulką. A kiedyś na kolację trzynaście...
Rusałka* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie ostatnio masakra ze słodyczami
czekoladę mogłabym jeść na tony... w poprzednim miesiącu nic nie przytyłam to w tym nadrabiam. I Nela też chyba energię odzyskała bo o wiele więcej się rusza a kopniaki takie sadzi, że czasem aż mam łzy w oczach
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem ze 100 razy walkowane ale ciagle sie dopakowywuje...makabra, z ciuszkami dla dziecka to wzielam ile wzielam, sama nie wiem czego ile itd. Wszystko na 56. Najwyzej tz dowiezie co będzie trzeba.. teraz pytanie odnośnie podkladow poporodowych i wkladek laktacyjnych, cale opakowania tego bierzecie? Ile to miejsca zajmuje.. ile tych wkladek uzyje? Podpaski itd twz brać czy wystarcza podklady poporodowe?? Bozee ja mam walizke na kolkach i dla malego oddzielna torbę a nadal nie mieszce0ze sie.. wszystko tu trzeba miec swoje. Koszmar. Pampersow jedynek mam to op zielone pampery 43 szt. Wszystkie brac? Ogromna paka, dwojki mam premium 22 szt ale to dwojki.. i nie wiem czy jedynki czy dwojki? Wykonczy mnie to pakowanie
-
Marcia1989 wrote:Dziewczyny wiem ze 100 razy walkowane ale ciagle sie dopakowywuje...makabra, z ciuszkami dla dziecka to wzielam ile wzielam, sama nie wiem czego ile itd. Wszystko na 56. Najwyzej tz dowiezie co będzie trzeba.. teraz pytanie odnośnie podkladow poporodowych i wkladek laktacyjnych, cale opakowania tego bierzecie? Ile to miejsca zajmuje.. ile tych wkladek uzyje? Podpaski itd twz brać czy wystarcza podklady poporodowe?? Bozee ja mam walizke na kolkach i dla malego oddzielna torbę a nadal nie mieszce0ze sie.. wszystko tu trzeba miec swoje. Koszmar. Pampersow jedynek mam to op zielone pampery 43 szt. Wszystkie brac? Ogromna paka, dwojki mam premium 22 szt ale to dwojki.. i nie wiem czy jedynki czy dwojki? Wykonczy mnie to pakowanie
Na dwójki przeszła jak miala dobre 5kg (mówie o Pampersach, bo rozne firmy mają rożne rozmiarówki pieluch) Pieluch bym liczyla ok. 10-12 na dobę.
A co do ciuszków na wyjscie, to ja licze za tydzien będziemy wychodzić z młoda ze szpitala i prognozy były na 27 stopni, wiec naszykowałam same cienkie ubranka, dziś patrzę znowu na prognoze i ma być 19 stopni hahah. Musze jeszcze jakiś zestaw naszykowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 17:23