X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Kurde laski wasze maleństwa tez tak sid wypinaja na wszystkie strony? No ja cie kręcę, doslownie tak szaleje, ze mi słabo.

Ojj tak mój też się wygina na wszystkie strony... I tylko ciągle czuję jego pupcie lub stopy :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdążyłam do fryzjera ani do kosmetyczki bo do szpitala miałam iść w czwartek i te sprawy miałam załatwiać w środek teraz juz mnie włosy zaczynają denerwowac a spędzę tu do dwóch tygodni i oszaleje z włosami ;)

A co do sisiaczka to nam sie zaczela pod skorka ropa zbierać i wylądowaliśmy na ip i później musiałam przez jakiś czas szczykawka takie żółte cos wszykiwac. I po tym jak się zagoilo to miałam go bardzo mocno nacigac aż do wyjścia tego zoledzia. Wiem ze to może tak dziwnie brzmi ale niestety moje dziecko miało pecha i sie nameczylo.

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu naprawdę po całym brzuchu mi pływa. A żeber to juz chyba nie mam. W ogolw od dzis czuje tez w pepku cos moim.. pierwszy raz, nie wiem sama co

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam takie bole w pachwinach ale 5 min i przechodzi. Tylko ze wczoraj takiego bolilu w pachwinie dostalam ze nie moglam sie przekrecic

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Oj ciężko Was nadrobić ale na szczęście trochę podczytywałam :)
    Po pierwsze gratuluję dziewczynom które już mają dzieciątka przy sobie! Życzę Wam i waszym pociechom duuuużo zdrówka!! :) No i trzymam kciuki za te które już czekają na ten moment lada chwila :)

U mnie wszystko ok, mały szaleje w brzuszku :) rozciąga się i pływa po całym brzuchu :) aż miło :) za dwa tygodnie mamy USG więc podglądniemy jak się tam ma :) i jeszcze 6 tygodni i rozwiązanie! kiedy to zleciało to nie wiem :)
    Już mamy wszystko gotowe na przyjście małego na świat :) tylko pampersy kupić :) Teraz wzięłam się za robienie pierogów i lecza do zamrożenia żebyśmy mieli co jeść przez jakiś czas po porodzie i żeby nie myśleć co zrobić na obiad i nie stać przy garach :) Także to by było na tyle :) Trochę się stresuje porodem ale wierzę że dam rade :)

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ani razu nie dostałam w żebra.Za to w pachwinach gmera mi cały czas a wczoraj nie wiem co zrobiła ale poczułam jakby mi gwoździa wsadziła w pęcherz czy szyjkę.Normalnie aż krzyknęłam bo się przestraszyłam.

• Viriki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Dziewczyny w pierwszej ciąży, też czujecie się jak przed skokiem w przepaść. Do tej pory miałyśmy siebie tylko ogarnąć i czasem chłopa nieogara, a teraz? Całkiem nowe wyzwania.

Kochsna jestem w trzeciej i czuje tak samo :D
    siebie, chłopa, dwojke dzieci i zaraz noworoda... szok.

Lisa85, shelby*, Milenka~11 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    A ja ani razu nie dostałam w żebra.Za to w pachwinach gmera mi cały czas a wczoraj nie wiem co zrobiła ale poczułam jakby mi gwoździa wsadziła w pęcherz czy szyjkę.Normalnie aż krzyknęłam bo się przestraszyłam.

Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzisiaj pampery r.2 takze jestem już ready na 100% :)

Ale nie dociera do mnie zbytnio, że to już zaraz. Poki co czekam na tesciowa bo przyleci za 10 dni do nas. A w sumie jak przyleci to mogę się rozpruwać.
    Fryzjera bym chciala w tym tygodniu ogarnąć bo tez mam juz straszne wlosy, podciac je chce i wlaqsnie jakis refleks zrobic bo niby farbowalam szamponem tylko ale jakos takie sa splukane bardzo.

Co do "obslugi" to potwierdzam - chlopiec łatwiejszy.
    Jakos te jajka tak sie da umyc czy wytrzec bez paniki, za to z dziewczynką zaraz masz wrażenie, że cale to G włazi jej miedzy wargi itd. nie da sie tego smacznie wytlumaczyc :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a mi się wydaje, że z facetem łatwiej :P
    a to prawda, że mając córkę lepiej nie używać Sudocremu? czy to mit?
    Ja słyszałam, że nie używać pudru u dziewczynki, ale o sudocremie to nie wiem. Używałam parę razy jak było trzeba.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:37

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje

Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a mi się wydaje, że z facetem łatwiej :P
    a to prawda, że mając córkę lepiej nie używać Sudocremu? czy to mit?

Ja siusiaka w ogole nie ruszalam,nic nie odciagalam itp
    Lekarz na wizycie przy okazji szczepien macal jaderka i tylko tyle.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja siusiaka w ogole nie ruszalam,nic nie odciagalam itp
    Lekarz na wizycie przy okazji szczepien macal jaderka i tylko tyle.
    Sudocremu w ogole nie uzywalam,wgmnie wysusza bardzo

zubii, ⚘Kwiatuszek, Lunka lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jakbym miala swoje wlosy takie jak Ty to tez bym.nie farbowala. Ale moje mysie mi sie nie podobaja:)

Lisa85 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wyprostowana siedzieć nie mogę, taki nacisk mam na żebra...
    na dole mi gmera w szyjce czasem tak, że boli jakby prądem raził. ale mnie to cały dół boli, bo mam rozejście spojenia i nie mam nawet minuty w ciągu doby bez bólu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 21:15

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.

Mnie lekarka badala 2 tygodnie temu i byl ulozony posladkowo. A mnie sie rusza caly czas tak samo, dlatego podejrzewam ze jest tak samo i jeszcze glowka na dol.nie jest. Przekonamy sie w poniedzialek na usg...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hej rzadko tu zagladam ale przewineły mi sie info, że już niektóre z Was maja dzieciaczki przy sobie : Gratuluje!! i czekam na liste świerzo upieczonych mam na 1 stronie . Czy na fb grupa jest tajna?

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:

A jak jest ułożony buzia do kręgosłupa ? Bo ja dopiero dwa razy dostałam w zebra ale tak delikatnie córka była odwrócona plecami do mojego kręgosłupa i kopała po żebrach.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to fb działa na mamuśki które się już dawno nie udzielały ;)

espoir, Marcia1989, shelby*, Rusałka*, Karolka12345, Agaciora, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ