Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcia1989 wrote:Kurde laski wasze maleństwa tez tak sid wypinaja na wszystkie strony? No ja cie kręcę, doslownie tak szaleje, ze mi słabo.
Ojj tak mój też się wygina na wszystkie strony... I tylko ciągle czuję jego pupcie lub stopy -
Ja nie zdążyłam do fryzjera ani do kosmetyczki bo do szpitala miałam iść w czwartek i te sprawy miałam załatwiać w środek teraz juz mnie włosy zaczynają denerwowac a spędzę tu do dwóch tygodni i oszaleje z włosami
A co do sisiaczka to nam sie zaczela pod skorka ropa zbierać i wylądowaliśmy na ip i później musiałam przez jakiś czas szczykawka takie żółte cos wszykiwac. I po tym jak się zagoilo to miałam go bardzo mocno nacigac aż do wyjścia tego zoledzia. Wiem ze to może tak dziwnie brzmi ale niestety moje dziecko miało pecha i sie nameczylo.
-
Witajcie Oj ciężko Was nadrobić ale na szczęście trochę podczytywałam
Po pierwsze gratuluję dziewczynom które już mają dzieciątka przy sobie! Życzę Wam i waszym pociechom duuuużo zdrówka!! No i trzymam kciuki za te które już czekają na ten moment lada chwila
U mnie wszystko ok, mały szaleje w brzuszku rozciąga się i pływa po całym brzuchu aż miło za dwa tygodnie mamy USG więc podglądniemy jak się tam ma i jeszcze 6 tygodni i rozwiązanie! kiedy to zleciało to nie wiem
Już mamy wszystko gotowe na przyjście małego na świat tylko pampersy kupić Teraz wzięłam się za robienie pierogów i lecza do zamrożenia żebyśmy mieli co jeść przez jakiś czas po porodzie i żeby nie myśleć co zrobić na obiad i nie stać przy garach Także to by było na tyle Trochę się stresuje porodem ale wierzę że dam rade -
Milenka~11 wrote:Dziewczyny w pierwszej ciąży, też czujecie się jak przed skokiem w przepaść. Do tej pory miałyśmy siebie tylko ogarnąć i czasem chłopa nieogara, a teraz? Całkiem nowe wyzwania.
Kochsna jestem w trzeciej i czuje tak samo
siebie, chłopa, dwojke dzieci i zaraz noworoda... szok.Lisa85, shelby*, Milenka~11 lubią tę wiadomość
Daniel
-
julitk4 wrote:A ja ani razu nie dostałam w żebra.Za to w pachwinach gmera mi cały czas a wczoraj nie wiem co zrobiła ale poczułam jakby mi gwoździa wsadziła w pęcherz czy szyjkę.Normalnie aż krzyknęłam bo się przestraszyłam.
Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje
-
Kupilam dzisiaj pampery r.2 takze jestem już ready na 100%
Ale nie dociera do mnie zbytnio, że to już zaraz. Poki co czekam na tesciowa bo przyleci za 10 dni do nas. A w sumie jak przyleci to mogę się rozpruwać.
Fryzjera bym chciala w tym tygodniu ogarnąć bo tez mam juz straszne wlosy, podciac je chce i wlaqsnie jakis refleks zrobic bo niby farbowalam szamponem tylko ale jakos takie sa splukane bardzo.
Co do "obslugi" to potwierdzam - chlopiec łatwiejszy.
Jakos te jajka tak sie da umyc czy wytrzec bez paniki, za to z dziewczynką zaraz masz wrażenie, że cale to G włazi jej miedzy wargi itd. nie da sie tego smacznie wytlumaczyc
Daniel
-
natalka1988 wrote:Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje
Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze. -
ja już wyprostowana siedzieć nie mogę, taki nacisk mam na żebra...
na dole mi gmera w szyjce czasem tak, że boli jakby prądem raził. ale mnie to cały dół boli, bo mam rozejście spojenia i nie mam nawet minuty w ciągu doby bez bólu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 21:15
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
julitk4 wrote:Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.
Mnie lekarka badala 2 tygodnie temu i byl ulozony posladkowo. A mnie sie rusza caly czas tak samo, dlatego podejrzewam ze jest tak samo i jeszcze glowka na dol.nie jest. Przekonamy sie w poniedzialek na usg...
-
hej rzadko tu zagladam ale przewineły mi sie info, że już niektóre z Was maja dzieciaczki przy sobie : Gratuluje!! i czekam na liste świerzo upieczonych mam na 1 stronie . Czy na fb grupa jest tajna?Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
julitk4 wrote:Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.
A jak jest ułożony buzia do kręgosłupa ? Bo ja dopiero dwa razy dostałam w zebra ale tak delikatnie córka była odwrócona plecami do mojego kręgosłupa i kopała po żebrach.