Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Kurde laski wasze maleństwa tez tak sid wypinaja na wszystkie strony? No ja cie kręcę, doslownie tak szaleje, ze mi słabo.

Ojj tak mój też się wygina na wszystkie strony... I tylko ciągle czuję jego pupcie lub stopy :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdążyłam do fryzjera ani do kosmetyczki bo do szpitala miałam iść w czwartek i te sprawy miałam załatwiać w środek teraz juz mnie włosy zaczynają denerwowac a spędzę tu do dwóch tygodni i oszaleje z włosami ;)

A co do sisiaczka to nam sie zaczela pod skorka ropa zbierać i wylądowaliśmy na ip i później musiałam przez jakiś czas szczykawka takie żółte cos wszykiwac. I po tym jak się zagoilo to miałam go bardzo mocno nacigac aż do wyjścia tego zoledzia. Wiem ze to może tak dziwnie brzmi ale niestety moje dziecko miało pecha i sie nameczylo.

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezu naprawdę po całym brzuchu mi pływa. A żeber to juz chyba nie mam. W ogolw od dzis czuje tez w pepku cos moim.. pierwszy raz, nie wiem sama co

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam takie bole w pachwinach ale 5 min i przechodzi. Tylko ze wczoraj takiego bolilu w pachwinie dostalam ze nie moglam sie przekrecic

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Oj ciężko Was nadrobić ale na szczęście trochę podczytywałam :)
    Po pierwsze gratuluję dziewczynom które już mają dzieciątka przy sobie! Życzę Wam i waszym pociechom duuuużo zdrówka!! :) No i trzymam kciuki za te które już czekają na ten moment lada chwila :)

U mnie wszystko ok, mały szaleje w brzuszku :) rozciąga się i pływa po całym brzuchu :) aż miło :) za dwa tygodnie mamy USG więc podglądniemy jak się tam ma :) i jeszcze 6 tygodni i rozwiązanie! kiedy to zleciało to nie wiem :)
    Już mamy wszystko gotowe na przyjście małego na świat :) tylko pampersy kupić :) Teraz wzięłam się za robienie pierogów i lecza do zamrożenia żebyśmy mieli co jeść przez jakiś czas po porodzie i żeby nie myśleć co zrobić na obiad i nie stać przy garach :) Także to by było na tyle :) Trochę się stresuje porodem ale wierzę że dam rade :)

• julitk4 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ani razu nie dostałam w żebra.Za to w pachwinach gmera mi cały czas a wczoraj nie wiem co zrobiła ale poczułam jakby mi gwoździa wsadziła w pęcherz czy szyjkę.Normalnie aż krzyknęłam bo się przestraszyłam.

• Viriki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Dziewczyny w pierwszej ciąży, też czujecie się jak przed skokiem w przepaść. Do tej pory miałyśmy siebie tylko ogarnąć i czasem chłopa nieogara, a teraz? Całkiem nowe wyzwania.

Kochsna jestem w trzeciej i czuje tak samo :D
    siebie, chłopa, dwojke dzieci i zaraz noworoda... szok.

Lisa85, shelby*, Milenka~11 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    A ja ani razu nie dostałam w żebra.Za to w pachwinach gmera mi cały czas a wczoraj nie wiem co zrobiła ale poczułam jakby mi gwoździa wsadziła w pęcherz czy szyjkę.Normalnie aż krzyknęłam bo się przestraszyłam.

Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzisiaj pampery r.2 takze jestem już ready na 100% :)

Ale nie dociera do mnie zbytnio, że to już zaraz. Poki co czekam na tesciowa bo przyleci za 10 dni do nas. A w sumie jak przyleci to mogę się rozpruwać.
    Fryzjera bym chciala w tym tygodniu ogarnąć bo tez mam juz straszne wlosy, podciac je chce i wlaqsnie jakis refleks zrobic bo niby farbowalam szamponem tylko ale jakos takie sa splukane bardzo.

Co do "obslugi" to potwierdzam - chlopiec łatwiejszy.
    Jakos te jajka tak sie da umyc czy wytrzec bez paniki, za to z dziewczynką zaraz masz wrażenie, że cale to G włazi jej miedzy wargi itd. nie da sie tego smacznie wytlumaczyc :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a mi się wydaje, że z facetem łatwiej :P
    a to prawda, że mając córkę lepiej nie używać Sudocremu? czy to mit?
    Ja słyszałam, że nie używać pudru u dziewczynki, ale o sudocremie to nie wiem. Używałam parę razy jak było trzeba.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:37

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja tez nie. Moj synus sie rusza tylko wnokolicach pepka albo w sam srodek pepka puka. Po bokach i czuje duzy ucisk na dol ale to tak co chwile, jakby nogami po pecherzu kopal. Wiec chyba jeszcze.sie glowka na dol nie obrocil. Zadnych kopniakow w zebra i w gorze brzucha nie czuje

Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a mi się wydaje, że z facetem łatwiej :P
    a to prawda, że mając córkę lepiej nie używać Sudocremu? czy to mit?

Ja siusiaka w ogole nie ruszalam,nic nie odciagalam itp
    Lekarz na wizycie przy okazji szczepien macal jaderka i tylko tyle.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja siusiaka w ogole nie ruszalam,nic nie odciagalam itp
    Lekarz na wizycie przy okazji szczepien macal jaderka i tylko tyle.
    Sudocremu w ogole nie uzywalam,wgmnie wysusza bardzo

zubii, ⚘Kwiatuszek, Lunka lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jakbym miala swoje wlosy takie jak Ty to tez bym.nie farbowala. Ale moje mysie mi sie nie podobaja:)

Lisa85 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już wyprostowana siedzieć nie mogę, taki nacisk mam na żebra...
    na dole mi gmera w szyjce czasem tak, że boli jakby prądem raził. ale mnie to cały dół boli, bo mam rozejście spojenia i nie mam nawet minuty w ciągu doby bez bólu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 21:15

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    Ja też byłam pewna że to nóżkami tak gmera ale okazało się że już od miesiąca jest odwrócona główka i to bardzo nisko.Być może właśnie dlatego w zebra nie dostałam.Może u Ciebie też tak jest.Czasami to normalnie na wzgórku ruchy czuje.A w pachwinach to aż cos chrupocze.

Mnie lekarka badala 2 tygodnie temu i byl ulozony posladkowo. A mnie sie rusza caly czas tak samo, dlatego podejrzewam ze jest tak samo i jeszcze glowka na dol.nie jest. Przekonamy sie w poniedzialek na usg...

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hej rzadko tu zagladam ale przewineły mi sie info, że już niektóre z Was maja dzieciaczki przy sobie : Gratuluje!! i czekam na liste świerzo upieczonych mam na 1 stronie . Czy na fb grupa jest tajna?

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:

A jak jest ułożony buzia do kręgosłupa ? Bo ja dopiero dwa razy dostałam w zebra ale tak delikatnie córka była odwrócona plecami do mojego kręgosłupa i kopała po żebrach.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to fb działa na mamuśki które się już dawno nie udzielały ;)

espoir, Marcia1989, shelby*, Rusałka*, Karolka12345, Agaciora, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ