Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rusalka Buka gratulacje. Jeszcze chwila i wszystkie bedziemy mialy malenstwa przy sobie.
Zubii oby nie zostawili w szpitalu i wszystko bylo w porzadku.
Polecacie jakias nianie z kamerka? Bede chciala jakas kupic, a na rynku taki wybór, ze niewiadomo na co sie zdecydowac...Rusałka* lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:Nie mogę jeszcze się rozpakować bo pół sypialni wciąż rozwalone mieliśmy półki nad biurkiem (teraz będzie łózeczko tam) i wymyśliłam żeby mąż je przemalował. A że to były ręcznie robione to trzeba je oszlifować, wygładzić, 2-3 warstwy farby etc.
dopiero jak będą wkręcone to można łóżeczko wstawiać więc znając tempo męża to min.tydzień nie wspomnę o ogarnięciu tego bajzlu w domu
Cameline lubi tę wiadomość
-
Cameline współczuję tych poprawek, niby drobny remont, a balagan jak przy gruntownym remoncie. Sama niedawno mialam i dopiero małymi krokami sie wygrzebalam z tego, bo w calym mieszkaniu przez ten czas narobilo się tyle balaganu, ze szkoda gadac. Jeszcze w lazience tony prania. No i pozniej prasowania. Ale powoli do przodu. Juz chcialabym odpoczac i bezkarnie nic nie robic ale nie wiem czy do porodu sie wyrobie z tym odpoczynkiem. A z maluszkiem to pewnie moge zapomnieć o odpoczynku i relaksie
-
Cameline wrote:I jestem ciekawa czy Waszych maluszków waga się sprawdzi z usg. Bo dla mnie to powoli wróżenie z fusów
U mnie córka usg 2200, ur.2870
Koleżanka usg 4500 i cc, ur.3700
Znajoma 2900, ur.3900.
Rozumiem błąd pomiaru 500g ale 1kg różnice to sporo.
Zwłaszcza że już na ostatnich usg czasem widzicie wagę taką samą jak kilka tygodni wstecz.
Dokladnie Cameline ja juz w te pomiary nie wierze.Co lekarz to inny sprzet i inna waga.U malego tez waga w przeciagu 2 tyg ani drgnela☺
Czy Was tez tak ciagnie podbrzusze?
Mam wrazenie ze maly tak wypycha glowke w dol,czasami to nie moge sie ruszac i mnie zatyka.Pewnie do porodu juz sie tak zsuwa.Marcia1989, Cameline lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dziś wyjątkowo dobrze mi się spało to ochłodzenie działa na mnie bardzo dobrze na szczęście dziś też chłodniej
Karooolcia Marcia to dołączam do klubu
u mnie też 14 dni do terminu
Zubi to daj tam znać jak już coś będzie wiadomoLisa85, justa., Marcia1989, Cameline, zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
To chyba ja jestem następna w kolejce bo mi zostało 6 dni do CC. Jestem odrobine przerażona.... w sumie to nie odrobine tylko bardzo dzisiaj ostatnia wizyta u gin
Lisa85, wisienka1212, justa., Cameline, zubii, ⚘Kwiatuszek, Karooolcia :), Gosia1989, Rusałka* lubią tę wiadomość
-
Niespokojna M wrote:To chyba ja jestem następna w kolejce bo mi zostało 6 dni do CC. Jestem odrobine przerażona.... w sumie to nie odrobine tylko bardzo dzisiaj ostatnia wizyta u gin
Ja tez odliczam...cc 29.08 zaczynam sie bac
zubii, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Lisa85, karm3lka lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Od wczoraj krwi nie ma. Zrobili mi USG żeby sprawdzić blizne i się nie rozchodzi wg nich pękło naczynko dali mi wybór albo zostaje na obserwacji albo idę do domu i w razie gdyby znowu się krew pojawiła to mam wrócić.
I termin CC mam na 04.09 ale może się zdarzyć że nie dadzą rady tego dnia to będzie na następny tylko jest jeden mały problem...moja mama nie będzie mogła zostać z małą a ja nie chce znowu sama tam być już po...⚘Kwiatuszek, Cameline, justa., Gosia1989, Lisa85, Lunka lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Od wczoraj krwi nie ma. Zrobili mi USG żeby sprawdzić blizne i się nie rozchodzi wg nich pękło naczynko dali mi wybór albo zostaje na obserwacji albo idę do domu i w razie gdyby znowu się krew pojawiła to mam wrócić.
I termin CC mam na 04.09 ale może się zdarzyć że nie dadzą rady tego dnia to będzie na następny tylko jest jeden mały problem...moja mama nie będzie mogła zostać z małą a ja nie chce znowu sama tam być już po...zubii lubi tę wiadomość
-
Lunka wrote:
Polecacie jakias nianie z kamerka? Bede chciala jakas kupic, a na rynku taki wybór, ze niewiadomo na co sie zdecydowac...
ja wlasnie zamowilam.
w koncu odpuszczam monitor oddechu, stwierdziłam że sama niania mi wystarczy a jak zaczelam szukac niani to ta z kamerką była wówczas po 35funtów, wiec cena podobna co zwyklaki.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01NH33SZ7/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
wiem, ze na Gearbest też są te nianki to moze sie opłacać.MrsKiss, Lunka lubią tę wiadomość
Daniel
-
Niespokojna M wrote:To chyba ja jestem następna w kolejce bo mi zostało 6 dni do CC. Jestem odrobine przerażona.... w sumie to nie odrobine tylko bardzo dzisiaj ostatnia wizyta u gin
Mi zostało 8 dni do CC..tez zaczynam się stresować...ale wierzę że będzie dobrZe..musi być!Gosia1989, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Zubii szybko tną u was, termin masz po mnie a cc wcześniej
Oby sie znalazła opieka, zawsze mozesz powiedziec ze chcesz inną datę bo nie masz niani. Taki to plus planowanej. Ja tak zrobilam za drugim razem mialam do wyboru czwartek lub pon. i powiedzialam ginkowi ze poproszę czwartek bo wtedy w weekend mąż ogarnie opiekę do dziecka starszego a od pon to musialby caly tydzien sie organizowac
i tak było. cc w czwartek, w niedziele bylam w domu.Lisa85 lubi tę wiadomość
Daniel
-
Viriki wrote:Zubii szybko tną u was, termin masz po mnie a cc wcześniej
Oby sie znalazła opieka, zawsze mozesz powiedziec ze chcesz inną datę bo nie masz niani. Taki to plus planowanej. Ja tak zrobilam za drugim razem mialam do wyboru czwartek lub pon. i powiedzialam ginkowi ze poproszę czwartek bo wtedy w weekend mąż ogarnie opiekę do dziecka starszego a od pon to musialby caly tydzien sie organizowac
i tak było. cc w czwartek, w niedziele bylam w domu.
To będzie 38+4 tc więc wcale nie szybko u nas robią od 38tc. Jeżeli będzie 04.09 to moja mama weźmie na żądanie a jak na drugi dzień to zostawimy ja z moja babcia i ojcem. -
Lisa85 wrote:ew101 ja też jestem w Waszym klubie, bo u mnie 13 dni do terminu
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
falka wrote:To trzymam sie z Wami bo u mnie 15dni do terminu czy to tylko takie wrażenie czy wiekszosc z nas ma cc??
Ja mam kolejną wizytę 5.09 i wtedy też ktg. I mam zamiar do niej dotrzymaćzubii, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, falka lubią tę wiadomość