Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laseczki:) jak tam samopoczucie z rana? Ja juz przed 5 oczy jak 5 zl i spać nie mogę ): Dzis z rana chyba odszedł mi czop a przynajmniej jakaś jego część... Mam nadzieje ze to zwiastun iż poród tuz tuz i jeszcze w tym tygodniu przywitam mojego księcia pozostało mi 6 dni do TP
Lisa85, Bąbelek1980, aswalda, Gosia1989, zubii, KasiaHaBe, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
W sumie nie wiem czemu wysłałam uśmiech skoro od rana rycze
Dosłownie od samiutkiego rana.Jak wyglada wypis na własne życzenie w razie czego,orientujecie się?
Miałam już robione KTG,przed chwila z niego wróciłam.Zapis prawidłowy,skurczy nie ma.Obchod jest Ponic między 8:30-9:00 wiec czekam.
Mała rusza się jak szalona wiec o tyle dobrze chyba poszukam później na korytarzu jakaś normalna dziewczynę z która będzie można pogadać bo te z sali-dramat.Caly dzień milczą! -
Ja dziś wizytuję. Się okaże co tam, jak tam. Czy mogę dalej śmigać do woli czy jednak trzeba sobie dać spokój i usiąść na tyłku.
Na 12 godzinę mam. Trochę się już nie mogę doczekać, bo mnie ciekawość zżera czy te ostatnie całonocne skurcze czegoś mi przy szyjce nie zmajstrowaly.Lisa85, Zorganizowana:), Gosia1989, Karooolcia :) lubią tę wiadomość
-
Witam leze wlasnie i patrze na moje cudo, jest przesliczne
Moj porod:od 4 czulam bol krzyza, chodzilam, kladlam sie, bylam w wc, i o 5:30 wstaje szybko co by noego lozka nie pobrudzic a tam hlup wody odeszly, maz a moze to siku, nie to nie bylo siku. Zaczelismy sie zbierac, maz faktycznie uprasowal sobie najlepsza koszule a ja dresy i ok 7 w szpitalu. Tam rizwarcie na palec na usg waga 3450, na sali przed potodowej lekarz kazal wyslac tz do domu bo bedzie dlugo, ale on dzielnie czekal. Ok 11 trafilam na na porodowke z rozwarciem 3 cm.Bylo ciezko, bole z krzyza, zaraz rozwarcie pelne ale ja nie dawalam rady, maly sie wystawial i cofal, tetno skakalo, wiec decyzja o vacum, jak uslyszalam to dostalam nowej mocy i o 13 byl kuz maly, odwrocony buzia do gory, a powinnien odwrotnie. Tz przeciol pepowine, i blady siadl. Wszystko bez znieczulenia, ponacinane i 5 szwow do zdjecia a reszta rozpuszczalne. A mlody wazyl po porodzie 3150
Moze haotycznie to brzmi ale musze patrzec na moje cudo co sie do mnie usmiechaMarcia1989, justa., iza776, Cameline, Lisa85, Emila92, Nadiaa85, Bąbelek1980, MrsKiss, aswalda, Zorganizowana:), Gosia1989, KasiaHaBe, Bacardi90, perfectangel85, Karooolcia :), Annie1981, falka, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
Forumkowiczka... możesz przypomnieć czemu wogóle jesteś w szpitalu?
Zapytaj się na obchodzie kiedy wyjdziesz bo dobrze się czujesz. Zobaczysz co powiedzą. Dziś jesteś 3 dzień? Myślę ze jak będzie ok to najdalej jutro Cię wypuszczą bo zazwyczaj na weekendy dużo osób wychodzi.
3maj się tam!zubii lubi tę wiadomość
-
Ja po naciśnięciu mam siare, i ile razy nacisnę tyle razy wypływa - ale słyszałam ze to nic nie znaczy. Czy przed porodem leci czy nie także nie martwcie się dziewczyny!
Forumkowiczka - nie nakręcaj się negatywnie, napewno jest Ci ciężko a do tego jeszcze końcówka ciąży do najłatwiejszych nie należy. Jeśli mówią ze wszystko jest ok to pewnie ze spróbuj wypisać się na własne żądaniezubii lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Skierował mnie lekarz bo podejrzewam malowodzie.Wczoraj zrobili usg i wcale tych wod nie mam tak mało.Powiedzieli ze jest wszystko okej.Ktg tez wyszło w porządku.Dzis z samego rana bo przed 6 wzięli mnie znowu na ktg i tez wyszło w porządku,teraz kazali czekać na badanie wiec czekam.
Mam w ciazy swoje humory ale dziś jest apogeum.Od rana płacze. -
Co do tej siary też mi nic nie wypływa, ale poszłam Waszym tropem i nacisnęłam brodawkę i pojawiło się troszeczkę
Ale czy jest wyciek przed porodem czy nie to nic nie znaczy jak już ktoś wyżej pisał, nie są to żadne przepowiadacze dobrej czy złej laktacji:)
Matka Rocku lubi tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Hej laseczki:) jak tam samopoczucie z rana? Ja juz przed 5 oczy jak 5 zl i spać nie mogę ): Dzis z rana chyba odszedł mi czop a przynajmniej jakaś jego część... Mam nadzieje ze to zwiastun iż poród tuz tuz i jeszcze w tym tygodniu przywitam mojego księcia pozostało mi 6 dni do TP
No to coś się dzieje a jak ten czop u ciebie wyglądal?
U mnie cisza ale to nawet dobrze, w planach mam rodzic wrześniowa panienke hehe mozs nawet na urodziny tej pierwszej tj. Czwartego ;p
Zostało niewiele czasu
Gratuluję bobasa Ja86
-
Dzień dobry dziewczynki!
Marcia mleko robi się w głowie, po co Ci te myśli:"bo mama tak miała", a babcia też? Połowę genów masz od taty! Jeszcze będziesz mleko do banku oddawać.
Forumkowiczka, popłacz sobie jak potrzebujesz. Nie ma tam gdzieś automatu z batonikami? Ostatnia szansa, żeby tak poprawiać humor.
Mnie boli ucho, a myślałam, że już się uporałam z tym.
Miłego dnia.Marcia1989 lubi tę wiadomość
-
Marcia czasem mleko nie pojawia sie od razu. Mileklnka ma racje. Mleko jest w glowie. Nawet jak od razu nie bedziesz miala to mozesz rozkrecic oaktacje laktatorwm. Twoja mama nie miala takiej mozliwosci. Nie miala tez pewnie pomocy. Ty ja masz. Jest nasze forum sa grupy o karmieniu na fb polozne i doradcy laktacyjni. Dasz rade i nie moze byc inaczej
Zorganizowana:), Karooolcia :), Marcia1989, Matka Rocku lubią tę wiadomość