Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Niespokojna M wrote:Hej dziewczyny! Gratulacje dla nowych mamuś! U nas w porządku wszystko, chociaż mały ma opuchnięte stopki nie wiadomo czemu. Jak mu nie zejdą to dodatkowe badania zrobią, troche sie martwię bo nie wiesza co to moze byc ale mam nadzieje ze to jakas błachostka. Dzis juz moze do domu wyjdziemy, zależy od tych stópek.
A z kwestii formalnych, czy moze się któraś orientuje , miałam l4 do 30.08 i w ten dzien urodziłam, ale w szpitalu zostanę np do 2.09 to do pracodawcy dostracza jeszcze l4 czy juz wniosek o urlop macierzyński ?
Od dnia porodu będziesz miała macierzyński a nie l4. Jeszcze raz gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 07:29
-
Usg i ktg ok. Skurczy brak. Szyjka 2cm :/wody prawie cale poszly wiec niedtety bede miala wywolywany porod. Boje sie tego no ale trudno. Waga ok 3600g.
Bąbelek1980, Cameline, poppy, Lisa85, aswalda, Princesska, Milenka~11, KasiaHaBe, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, Marcia1989, zubii lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Usg i ktg ok. Skurczy brak. Szyjka 2cm :/wody prawie cale poszly wiec niedtety bede miala wywolywany porod. Boje sie tego no ale trudno. Waga ok 3600g.
Trzymamy kciuki. Wszystko dla dobra dzieckanatty85 lubi tę wiadomość
-
powodzenia! jak wody nie są zielone to na spokojnie z tym szpitalem, bo wydaje mi się, że w domu szybciej czas zleci i prędzej można czymś się zająć
no chyba, że skurcze częste...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
natty85 wrote:Jedziemy do szpitala. Dzisiaj rowno 37tyd. Wody bezbarwno biale bardzo duzo. Skurczy zero. Serce wali jak szalone
natty powodzenia:) myślę że w ciągu 24 godzin będziesz trzymać córeczkę jużnatty85 lubi tę wiadomość
-
Jak ja wam dziewczyny zazdroszczę tych porodów w 38-39 tc.
Ja idę dzisiaj na kolejne ktg. Ciekawe ile dzisiaj posiedzę na IP.
To czekanie już mnie trochę stresuje zwłaszcza, że z każdym dniem młody coraz większy. Boję się, że będzie podobnie jak z jego bratem urodził się 10 dni po terminie i ważył prawie 4 kg. Jak na moje gabaryty to był kolos.
Czy ktoś jeszcze już jest po terminie? -
Dziewczyny ile mozna czekac na skurcze po odejsciu wod?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Justa Biedronka ma zdaje się na jutro termin a Ty jeszcze 3 dni to wszystko może się zdarzyć chociaż rozumiem Twój niepokój, też się tego obawiam Syna przenosiłam 10 dni i źle wspominam a fizycznie czułam się o niebo lepiej!
Natty85, Nadiaa85, Karolka12345 trzymam kciuki za Was i dzieciaczki!
Poopy może u Ciebie też się zaczyna? Częste masz te skurcze? -
natty85 wrote:Dziewczyny ile mozna czekac na skurcze po odejsciu wod?
Tu juz dziewczyny pisaly, ze u nich dluzej czekaja. Takze nie ma reguly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:40
-
Powodzenia dziewczyny!
Żeby szybko i gładko poszło.
Dobiliśmy do bezpiecznej granicy, nie mogę zupełnie spać i bardzo spuchłam. Dobrze, że nie ma upału. Okropnie bolą mnie dłonie i przez ten brak snu i ból zaczynam się troszkę niecierpliwić.
Dobrze, że chociaż pogoda ze mną współpracuje;-)
Miłego dnia i jeszcze raz powodzenia na porodówkach. Od dziś prawdziwe wrześnióweczki. -
nick nieaktualnyWidzę że witamy wrzesień z przytupem Karolka, Nadia, Natty powodzenia na porodówce, szybkich i sprawnych akcji oraz jak najmilszych wspomnień.
Coś czuję że to jeszcze nie koniec na dzisiaj... Obstawiam przynajmniej 4 wrześniaczków do końca dnianatty85, shelby* lubią tę wiadomość