Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane Podczytuję Was na bieżąco ale jakoś nie mam czasu napisać U nas z dnia na dzien coraz lepiej choć Ignaś daje popalić w nocy Taki z niego nocny terrorysta
To która z Was dziś rodzi? Piszcie co tam u Was? -
Shelby, w ogóle powinszowania z powodu uniknięcia wszelkich obrażeń! To był Twój kolejny poród czy pierwszy?
Czy Was też boli pupa po porodzie? Minęło kilka dni, a nadal czuję.
Milenka i inne nierozpakowane mamy, trzymam kciuki! To już niedługo
My zaraz wybieramy się na pierwszy spacerekMilenka~11 lubi tę wiadomość
-
Trochę się martwię, że dzidziuś wciąż wysoko i jakoś na ukos. Wbija mi pupę(?) w żebra a falowanie brzucha widzę tylko nad pępkiem(łokieć?). I tak już jest od tygodnia. Brzuch pobolewa, gęba zapuchnięta i nie mam żadnego humoru, wyglądam jak neandertalczyk...z pozytywów w środę jedziemy odebrać wózek, chyba, że urodzę, to wyślę kogoś innego;-).
Teściowa dzwoni kontrolnie co rano, niby z jakimś innym pytaniem ale sprawdza, czy to już...nawet położna pisze smsy, czy to już.
Moja najmłodsza kuzynka urodziła w piątek, miała termin na październik. Zaczynam jakąś dziwną presję czuć. Przecież jakby był gotowy, to by się urodził? Widocznie ma powód, żeby tam jeszcze posiedzieć. Dzięki Setti. -
Milenka, tak to bywa. Mój się urodził równo tydzień po terminie (a miałam termin wg usg, czyli miarodajny), a położna powiedziała, że wygląda jej na ukończony 38. tydzień. (Rozbraja mnie jego meszek płodowy na plecach ciemne, milutkie włoski poniżej karku i powyżej pupy.)
Doskonale wiem, co czujesz. Ja w ostatnich dniach unikałam sąsiadów, a na pytania w stylu "kiedy" odpowiadałam bardzo wymijająco.
W lidlu promocja na pieluchy - paczka (24 szt.) 7,19 przy zakupie dwóch paczek. Kupiłam od razu cztery i mam zapas na dwa tygodnie.
Ale ten czas pędzi... Aż nie mogę uwierzyć, że jeszcze tydzień temu był w brzuchu...
-
Melduje ze dzis o.8mej rano stawiam sie w szpitalu (w Pl bedzie 10:d) dostane czopka, podlacza ktg I wysla dodo.domu pewnie do rozkrecenia.akcji albo do nastepnego czopka
perfectangel85, baassiia, MrsKiss, Karooolcia :), Princesska, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny - witam Was (nie wiem czy mnie pamiętacie ale byłam tu z Wami w styczniu, niestety skończyło się cp...)
Gratulacje dla tych już trzymających swoje cuda w ramionach i powodzenia dla tych przed którymi nadal poród - będzie dobrze
Miałam Wam dać znac co u mnie i widzę, ze nie napisałam nic oprócz tego, ze zaczniemy się starać - więc udało sie znów w 1 cs i jutro zaczynamy 25tc. Planowany termin porodu 22.01.2018 Bedziemy mieć Syna na razie pięknie sprzedaje mi kopniaczki. Ostatnio na połowkowych miał 409 gram dziś znów idziemy do ginki to podpatrzymy co tam u Dziecia słychać
Pozdrawiam Was wszystkiemnk, MrsKiss, Hagne, aswalda, Niesia86, Karolka12345, Matka Rocku, Lisa85, justa., Annie1981, Brave lubią tę wiadomość
-
Dawno się nie odzywałam.Gratulacje dla mamuś.Ja już dwa dni po terminie.Dzisiaj delikatnie różowy śluz.Brzuch pobolewa.Jak myślicie jechać już??Gin mówił że w razie plamienia jechac.Ale to takie delikatne teraz czysto.Bezbarwny czop wypadł tydzień temu.
-
setti wrote:mnk, powodzenia! Fajnie, że możesz czekać w domu Masz już jakieś rozwarcie czy coś?
K01, gratulacje! Tym razem musi być dobrze! U nas niestety wątek umiera, bo prawie wszystkie przeniosły się na fb
Mam nadzieje, ze będzie ok
widzę, watek styczniówek na belly też chyba umiera - ja nie lubię budowy forum i ciężko mi nadrabiać więc juz jakiś czas temu przestałam sie tam udzielać.. zreszta dziewczyny też na fb sie przeniosly z tego co wiem. -
My dzisiaj mamy już 5 tyg o matko ale to leci, u mnie troche kiepsko ze snem, oczy bym podpierala na zapalki najlepiej, gdyby synek nie wstawal codziennie o 6:00 to pewnie bylo by o niebo lepiej powodzenia dla reszty wrześniówek, lada moment wszystkie juz bedziemy rozpakowane
Lisa85, justa., aswalda, Princesska lubią tę wiadomość
-
K01 Gratulacje Rośnij zdrowo
U nas nocka delikatnie mówiąc kiepska. Całe szczęście udało mi się odespać trochę w ciągu dnia bo sąsiad, który ma remont dziś nie wiercił
Ogólnie Szymuś ma co raz więcej aktywnych momentów, zwłaszcza w nocy
justa. lubi tę wiadomość
-
U mnie też cisza.
Byłam wczoraj na ktg i badaniu w szpitalu, wszystko dobrze, rozwarcie 1 max 1,5 cm, główka wysoko, wody przejrzyste. Kazali się zgłosić na kolejne ktg w środę i potem jak mniemam w piątek.
A dziś byłam na ostatniej wizycie nfz-towej, o dziwo ważę na wadze u położnej 1 kg mniej niż 3 tygodnie temu, czyli niniejszym mogę uznać przybieranie na wadze za zakończone na 13 kg. Dokładnie jak w mordę strzelił tyle samo co z pierwszym synkiem.
Według aparatu usg mojego nfz-towego gina dzidź waży 3920.
Ja tego w ogóle nie przyjmuję do wiadomości. Nie nie nie. 14.09 ważył według jednego usg 3500, a godzinę później według drugiego usg 3420 i tego się trzymajmy!
(Czy to możliwe, żeby w 12 dni tyle przypakował...?)
Dostałam skierowanie na piątek do szpitala i jak sam się nie zreflektuje, to zaczną go chyba wypędzać.
Czuję się dobrze, w sensie psychicznie. Mój kochany duży synuś nigdy nie pozwala mieć złego humoru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 22:30
Lisa85, MrsKiss, perfectangel85 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nie rozpakowane dziewczyny i życzę Wam żeby dzieciaczki się szybko urodziły.
U nas niestety temat podwyższonej bilirubiny powrócił. Dzisiejsze kontrolne badanie wykazało bilirubinę o wartości 10 przy normie dla 3 tygodnia poniżej 1
Dostaliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej. Mam nadzieję że nic poważnego nie dolega małemu a przedłużająca się żółtaczka związana jest wyłącznie z karmienie piersią. Niestety czeka nas pogłębiona diagnostyka i kolejne kłucie małego.
Miłego wieczoru. -
Jestem na porodowce, pod ktg, mam wanne, kosmos, no I czekam zobaczymy co dalej bo w domu mialam regularne co 2 minuty, teraz troche ustaly ale nadal trwaja.minute I sa moze co 3 minuty. Ale nie boli mocno to chyba nir.to
Lisa85 lubi tę wiadomość