X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Podczytuję Was na bieżąco ale jakoś nie mam czasu napisać :P U nas z dnia na dzien coraz lepiej choć Ignaś daje popalić w nocy :/ Taki z niego nocny terrorysta :P

To która z Was dziś rodzi? Piszcie co tam u Was? :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • setti Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby, w ogóle powinszowania z powodu uniknięcia wszelkich obrażeń! :) To był Twój kolejny poród czy pierwszy?

Czy Was też boli pupa po porodzie? Minęło kilka dni, a nadal czuję.

Milenka i inne nierozpakowane mamy, trzymam kciuki! To już niedługo :)

My zaraz wybieramy się na pierwszy spacerek :)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się martwię, że dzidziuś wciąż wysoko i jakoś na ukos. Wbija mi pupę(?) w żebra a falowanie brzucha widzę tylko nad pępkiem(łokieć?). I tak już jest od tygodnia. Brzuch pobolewa, gęba zapuchnięta i nie mam żadnego humoru, wyglądam jak neandertalczyk...z pozytywów w środę jedziemy odebrać wózek, chyba, że urodzę, to wyślę kogoś innego;-).
    Teściowa dzwoni kontrolnie co rano, niby z jakimś innym pytaniem ale sprawdza, czy to już...nawet położna pisze smsy, czy to już.
    Moja najmłodsza kuzynka urodziła w piątek, miała termin na październik. Zaczynam jakąś dziwną presję czuć. Przecież jakby był gotowy, to by się urodził? Widocznie ma powód, żeby tam jeszcze posiedzieć. Dzięki Setti.

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, tak to bywa. Mój się urodził równo tydzień po terminie (a miałam termin wg usg, czyli miarodajny), a położna powiedziała, że wygląda jej na ukończony 38. tydzień. (Rozbraja mnie jego meszek płodowy na plecach :) ciemne, milutkie włoski poniżej karku i powyżej pupy.)
    Doskonale wiem, co czujesz. Ja w ostatnich dniach unikałam sąsiadów, a na pytania w stylu "kiedy" odpowiadałam bardzo wymijająco.

W lidlu promocja na pieluchy - paczka (24 szt.) 7,19 przy zakupie dwóch paczek. Kupiłam od razu cztery i mam zapas na dwa tygodnie.

Ale ten czas pędzi... Aż nie mogę uwierzyć, że jeszcze tydzień temu był w brzuchu...

jgf871u.png

t6748sh.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był mój 3 poród. Największe dziecko i pierwszy bezkolizyjny poród :)

aswalda, Niesia86, perfectangel85, Lisa85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti ja ospe przechodziłam więc mam przeciwciała, ale boję się o małego. Dopiero 2 tyg ma. Mam nadzieję że ma jakieś przeciwciała jeszcze no i ze z moim mlekiem dostaje, oby tylko się nie zarazil :(

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze dzis o.8mej rano stawiam sie w szpitalu (w Pl bedzie 10:d) dostane czopka, podlacza ktg I wysla dodo.domu pewnie do rozkrecenia.akcji albo do nastepnego czopka :D

perfectangel85, baassiia, MrsKiss, Karooolcia :), Princesska, Lisa85 lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - witam Was (nie wiem czy mnie pamiętacie ale byłam tu z Wami w styczniu, niestety skończyło się cp...)

Gratulacje dla tych już trzymających swoje cuda w ramionach i powodzenia dla tych przed którymi nadal poród - będzie dobrze :)

Miałam Wam dać znac co u mnie i widzę, ze nie napisałam nic oprócz tego, ze zaczniemy się starać - więc udało sie znów w 1 cs i jutro zaczynamy 25tc. Planowany termin porodu 22.01.2018 :) Bedziemy mieć Syna :D na razie pięknie sprzedaje mi kopniaczki. Ostatnio na połowkowych miał 409 gram :D dziś znów idziemy do ginki to podpatrzymy co tam u Dziecia słychać :)

Pozdrawiam Was wszystkie :)

mnk, MrsKiss, Hagne, aswalda, Niesia86, Karolka12345, Matka Rocku, Lisa85, justa., Annie1981, Brave lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • setti Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk, powodzenia! Fajnie, że możesz czekać w domu :) Masz już jakieś rozwarcie czy coś?

K01, gratulacje! Tym razem musi być dobrze! :) U nas niestety wątek umiera, bo prawie wszystkie przeniosły się na fb :(

jgf871u.png

t6748sh.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam.Gratulacje dla mamuś.Ja już dwa dni po terminie.Dzisiaj delikatnie różowy śluz.Brzuch pobolewa.Jak myślicie jechać już??Gin mówił że w razie plamienia jechac.Ale to takie delikatne teraz czysto.Bezbarwny czop wypadł tydzień temu.

• Hagne Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia, u mnie to samo. Ignas się rozchorował. Ma wirusowe zapalenie jamy ustnej! To ponoć ten sam wirus co ospy. Tylko rzucił się akurat na zeby. Ewakuowałam się wczoraj z małą do mamy, ale czy już czegoś nie złapała...?

zem36iyeidfqcl88.png
    ex2btgf6n08qf43o.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitk4 ja bym pewnie czekała na jakieś skurcze ale jak się bardzo niepokoisz możesz jechać zobaczyć, najwyżej Cię odeślą. Powodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 15:22

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Jagodka17 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka, jutro o 9:30 mam sie zglosic do szpitala i mam nadzieje, ze o tej godzinie bede juz tulic coreczke :), trzymajcie kciuki, zeby ten trzeci porod byl szybki i bez komplikacji

Lisa85 lubi tę wiadomość

f6c5777f09.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    mnk, powodzenia! Fajnie, że możesz czekać w domu :) Masz już jakieś rozwarcie czy coś?

K01, gratulacje! Tym razem musi być dobrze! :) U nas niestety wątek umiera, bo prawie wszystkie przeniosły się na fb :(

Mam nadzieje, ze będzie ok :)

widzę, watek styczniówek na belly też chyba umiera - ja nie lubię budowy forum i ciężko mi nadrabiać więc juz jakiś czas temu przestałam sie tam udzielać.. zreszta dziewczyny też na fb sie przeniosly z tego co wiem.

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mamy już 5 tyg :-D o matko ale to leci, u mnie troche kiepsko ze snem, oczy bym podpierala na zapalki najlepiej, gdyby synek nie wstawal codziennie o 6:00 to pewnie bylo by o niebo lepiej ;-) powodzenia dla reszty wrześniówek, lada moment wszystkie juz bedziemy rozpakowane :-D

Lisa85, justa., aswalda, Princesska lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K01 Gratulacje :) Rośnij zdrowo :)

U nas nocka delikatnie mówiąc kiepska. Całe szczęście udało mi się odespać trochę w ciągu dnia bo sąsiad, który ma remont dziś nie wiercił :P

Ogólnie Szymuś ma co raz więcej aktywnych momentów, zwłaszcza w nocy :P

justa. lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti jestem w domu od 11, 5 tabletek za mna ale jeszcze nic nie rusza. Mam jeszcze 3 tabletki (21,23,1) I jak nic nie ruszy to rano znowu na szpital I pewnie od nowa tabletki

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza.
    Byłam wczoraj na ktg i badaniu w szpitalu, wszystko dobrze, rozwarcie 1 max 1,5 cm, główka wysoko, wody przejrzyste. Kazali się zgłosić na kolejne ktg w środę i potem jak mniemam w piątek.
    A dziś byłam na ostatniej wizycie nfz-towej, o dziwo ważę na wadze u położnej 1 kg mniej niż 3 tygodnie temu, czyli niniejszym mogę uznać przybieranie na wadze za zakończone na 13 kg. Dokładnie jak w mordę strzelił tyle samo co z pierwszym synkiem.
    Według aparatu usg mojego nfz-towego gina dzidź waży 3920.
    Ja tego w ogóle nie przyjmuję do wiadomości. Nie nie nie. 14.09 ważył według jednego usg 3500, a godzinę później według drugiego usg 3420 i tego się trzymajmy!
    (Czy to możliwe, żeby w 12 dni tyle przypakował...?)
    Dostałam skierowanie na piątek do szpitala i jak sam się nie zreflektuje, to zaczną go chyba wypędzać.
    Czuję się dobrze, w sensie psychicznie. Mój kochany duży synuś nigdy nie pozwala mieć złego humoru. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 22:30

Lisa85, MrsKiss, perfectangel85 lubią tę wiadomość

• justa. Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie jeszcze nie rozpakowane dziewczyny i życzę Wam żeby dzieciaczki się szybko urodziły.

U nas niestety temat podwyższonej bilirubiny powrócił. Dzisiejsze kontrolne badanie wykazało bilirubinę o wartości 10 przy normie dla 3 tygodnia poniżej 1 :(
    Dostaliśmy skierowanie do poradni neonatologicznej. Mam nadzieję że nic poważnego nie dolega małemu a przedłużająca się żółtaczka związana jest wyłącznie z karmienie piersią. Niestety czeka nas pogłębiona diagnostyka i kolejne kłucie małego.

Miłego wieczoru.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodowce, pod ktg, mam wanne, kosmos, no I czekam zobaczymy co dalej bo w domu mialam regularne co 2 minuty, teraz troche ustaly ale nadal trwaja.minute I sa moze co 3 minuty. Ale nie boli mocno to chyba nir.to

Lisa85 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ