Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jakbym widziała siebie w grudniu 2015 jak Was czytam początki sa trudne, a jeszcze jak dojdzie baby blues to w ogóle...
ale z Maciusiem mam już inaczej. mogłabym z nim siedzieć przy cycku non stop, ale nie mam jak💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Princesska - ja miałam identycznie, ale powiem Ci, że z dnia na dzień jest coraz lepiej. Bardzo dobrze, ze masz wsparcie, sama wiem, że gdyby nie mój D. to bym chyba miała depresje poporodową A jak Wam mijają nocki? Mój budzi się co 3 godziny i coraz lepiej zasypia
-
nocki? hmmm niby usypia ok. 21, budzi się o północy i wtedy do 5 pod cyckiem (czy mu wyjmę, czy puści, po minucie pobudka), potem do 7 trochę pośpi bez... także boki to mi wysiadają💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
A moze dzieviaki sie nie najada stad te czestsze pobudki?moj jak ciumkal cycka to potrafil co godz sie budzic bo pocmokal 3 razy i zaraz szedl spac.przy butli juz tak nie prxysypia a ja wyciagnie ja cala to potrafi 4 czy 5 godz przespac ciurkiem.ja odciagam laktatorem i eaz dziennie zageszczam nutritionem i maly po tym spi jak kamien.
-
Princesska wrote:Annie ja tez myśle ze podanie smoczka w awaryjnych sytuacjach jest jak najbardziej na miejscu. Chcąc wychować dziecko według tych wszystkich złotych zasad to człowiek by osiwiał. 90% dzieci ssie smoczki, i potem się odzwyczajają a potem to już nikt o tym nie pamięta. Ja daje do kąpieli smoczka i jak idziemy na dwór i płacze w innych sytuacjach staram sobie radzić bez niego.
Powiem wam ze nie sądziłam ze początki są aż takie trudne. Pierwsze 1,5 tyg przepłakałam, myslalam ze nie dam Rady ze zmęczenia, dziwiłam się jak inne matki funkcjonują bo ja nje byłam w stanie!!! , bolało mnie całe ciało. Od dwóch dni jest poprawa, wieczorami kiedy brakuje mi sił ok 18-19 jakoś daje radę mąż bardzo mnie wspiera. Stara sie mnie rozśmieszać, i dba o to żebym miała humor a nie chodziła i zrzedzila płakała i marudziła.
Cieszcie sie ze macie pomoc w postaci rodzicow!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 14:46
-
Ja mam problem z odkładaniem małej, czy to w dzień, czy w nocy. Dlatego w nocy śpi z nami i dzięki temu budzi sie co 2-3h a ja mam chociaz chwilę na sen.
To, że dziecko wisi na piersi nie jest jednoznaczne z tym, że się nie najada. Mleko z piersi jest bardzo lekkostrawne, może wyparować już po 20 minutach i to jest normalne. MM jest geste i bardzo kaloryczne, dlatego dzieci spia dłużej, jednak w tej sytuacji nie beda piersi pobudzac do intensywnej produkcji mleka, więc laktacja może pomału znikać.
Jednym ze wskaźnikow nie najadania się jest waga czy brudne pieluszki. Jeżeli przybiera to jest ok. Moja 14 dnia przekroczyła wagę urodzeniową, więc położne mówią, że mleko mam super jakości, mimo że mała wisi na piersi.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Hej dziewczyny
17 września na świat przyszła Agatka. Ważyła 3360g i mierzyła 53 cm. Poród SN. Od początku karmiona wyłącznie piersią, dzisiaj waży już 3780g.justa., MrsKiss, Annie1981, Lisa85, majju, aswalda lubią tę wiadomość
-
Jak Was czytam to przypominają mi się początki ze starszakiem, potworne zmęczenie, stres, baby blues itd. Z prawdziwym podziwem patrzyłam na matki z dwójką lub większą ilością dzieci i zastanawiałam się jak one to robią, bo ja z jednym nie dawałam sobie rady.
Z drugim dzieckiem jest już dużo łatwiej chociaż zmęczenie też jest duże.
Co do smoczka, przy starszaku też bałam się go dać bo naczytałam się mnóstwa różnych mądrych książek że smoczek to zło, ale w desperacji dałam i nie żałowałam. Teraz dałam maluszkowi smoczka jak miał 7 dni. Nie zachamowało to w żadnym stopniu laktacji. Poza tym łatwiej później odzwyczaić od smoka niż od ssania kciuka.
U nas też dzisiaj ciężka noc bo młodego bolał brzuszek. Mam nadzieję że to była jednorazowa niedyspozycja a nie początek kolek.
Dziewczyny damy radę a zmęczenie minie! -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 18:07
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
My też już tulimy naszego Synka.
Urodził się 23.09.2017, waga 3340g i 54cm. 10 pkt, poród SN w 39t5d
Jest cudowniejusta., MrsKiss, Princesska, zubii, KasiaHaBe, Lisa85, Karolka12345, perfectangel85, majju, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość
-
hej,
u nas mała rośnie jak na drożdzach, w 3 tygodnie jest 300g do przodu, z czego 230 w ostatni tydzień jestesmy tylko na kp i tu mam pytanko, może któraś już przerabiała?
Na ile można zabrać odciągniete mleko i podać z butelki poza domem? Mąż musi sam z nią jechać do pediatry i chciałabym zapakować na wszelki wypadek, choć to jest bardzo blisko i raczej uwiną się w 45 minut, ale tak w razie wuuu. jak podgrzeje w domu przed wyjściem i zapakuje do termoopakowania to będzie ok powiedzmy na jakies 30 min? -
hahah to z tymi programami to i ja jestem Mała odkładalna?
ja nie wiem jak ogarnąć usypianie Starszaka (przy butli na kolanach) jak Młodszy nie daje się wcale odłożyć.
smoka próbuje, ale nie chce skubaniec (a mojego palca ssie aż mruczy!)Lisa85 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧