Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa i poranek. Tylko wyjęli cewnik i położna poszła go wyrzucić, wstałam sama. I tylko jedna do drugiej:"patrz, patrz wstaje". Wykąpałam się i zabrali na poporodową salę. Tam też wstałam, żeby nie mieć zrostów. Więc śmigałam po oddziale i dziewczyny mówiły, że mnie podziwiają, że daję radę.
Kończę, bo synuń głodny, słuchał z ojcem meczu z radia, a ja wzięłam prysznic i kimnęłam dwie godzinki. -
Milenka-11, namęczyłaś się, Bidulo. Ale masz rację - możesz być z siebie dumna. Piękna relacja, wzruszająca i ciut dowcipna (medale olimpijskie w strzelectwie).
Zastanawiam się, co u Różowo, Oliwci i Aswaldy... Odzywały się na fb??
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:to Ty też czwórkę chcesz? mi do 30 zostały 2 lata, więc nie ma szans się wyrobić
dziecko dalej bezimienne?
Chce:D chociaż tak dziś myslalam ze w sumie moje porody to takie trochę traumatyczne ale trudno, skoro i to przezylam to co mi szkodzi:D
Nadal bezimienne. Dla mnie zostaje Tymkiem, maz niezdecydowany i chyba kopne go w dupe ;dddMilenka~11 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim jak Wam minęła noc?
Aswalda, Oliwcia, Różowo czekamy na wieści.
Annie jak sytuacja, dałaś smoczek?
Mnk, Tymek bardzo ładne imię. Może weź sprawy w swoje ręce, pójdź do urzędu i postaw męża przed faktem dokonanym.
Emma, jak synek? Wiadomo kiedy Was wypuszczą?
-
Milenka to się namęczyłaś, ale najważniejsze że wszystko ok gratulacje dla Ciebie i w ogóle gratki dla wszystkich nowych mamuś
Moja Córcia kończy dziś 1 miesiąc i tym samym awansuje z noworodka na niemowlaka
dziewczyny na jakie szczepienia się decydujecie ?
a laktator jaki polecicie?
Lisa85, Milenka~11, MrsKiss, Annie1981, Princesska lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:mnk Tymek też mi się podoba a jak Marcel? dzieli się spokojnie cyckami mamy czy zazdrosny?
Co prawda to nie do mnie, ale a propos - dziś o piątej rano miała dwoje naraz Córka przyszła, gdy karmiłam małego i nie miałam serca kazać jej czekać. Usiadła obok i zaczęła ssać wolną pierś (osobliwe uczucie). Ssała pod nieciekawym (dla mnie kątem) i myślałam, że odgryzie mi sutek, ale wytrzymałam, żeby nie poczuła się odrzucona.
Jadę wkrótce do szpitala po wypis i kartę ciąży (dwa tygodnie temu mi nie dali, jedynie wypis synka).
-
Ja będę dzczepić szczepionkami skojarzonymi. Napewno zaszczepie też na rotawirusy bo starszak różne świństwa z przedszkola przynosi.
Na ospę nie szczepie bo dla mnie skuteczność tej szczepionki jest wątpliwa. Osobiście znam dwa przypadki gdzie dzieci były szczepione, a i tak zachorowały na ospę. -
Dzień dobry,
druga noc w domu i sytuacja się normuje. Uczymy się siebie. Józio grzeczny i spokojny, na jedzonko tolerancyjny, przytulać się lubi, ale ja też więc wcale mi nie przeszkadza, że mam go na klacie cały czas. A po tym porodowym maratonie wyglądam zajebiście, nóżki, ramiona, kostki, nawet podbródek odzyskałam;-). Dzisiaj tydzień po, zważę się i zobaczymy. Sam poród zabrał 9,9kg;-)mam 0,5kg mniej niż przed ciążą.Mam poczucie mocy za te przejścia i widzę ile mi oszczędzono, bo ludzie tam, bali się o niego bardziej niż ja byłam świadoma zagrożeń.
Gdybym go próbowała przecisnąć, wyszedłby cienki jak kartka z ksero. Chwała położnej i lekarzom za reakcję i cc.Lisa85 lubi tę wiadomość
-
mi Bartuś władował się dzisiaj na kolana podczas karmienia Maciusia i nie wiem czy ja taka sierota czy co, ale nie umiem karmić bez pomocy drugiej ręki - zawsze ten cycek wypadnie Maciusiowi wtedy z buzi i muszę kombinować jak mu wsadzić, jak drugą ręką trzymam Bartusia...
Milenka~11 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Ze śmiesznych wydarzeń, zapomniałam matematyki w szpitalu. Głowa mi tak nie robiła, że nie umiałam policzyć, która godzina będzie za 3h. Cieszę się, że wstałam i się szwendałam od razu po cięciu(tzn. rano)wierzę, że zrostów nie będzie i następne dziecko uda się sn. Patrzyli na mnie jak na jakiegoś xmena, bo chodziłam w jednej przeciwżylakowej pończoszce, tam tak gorąco, że tylko "chorą" nogę zabezpieczałam. Ogólnie pończochy były sensacją szpitala, wszyscy mnie chwalili, że je mam.
Nie mogę się napatrzeć na nasz cud, na te małe uszka, co codziennie rozwijają się jak kwiatuszek, na nosek, na coraz dłuższe paluszki. On rośnie w oczach.
No i zapomniałam zdjąć szew w szpitalu, chyba kogoś do domu zorganizuję, bo mówili, że do 7 doby zdjąć, a to dziś.Lisa85 lubi tę wiadomość
-
chwalę się (proszę nie cytujcie, potem skasuje)
Maciuś
[tu była fotka]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 17:08
MrsKiss, ew101, Annie1981, Karooolcia :), justa., Lisa85, perfectangel85 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
U nas dzisiejsza noc powiedziałabym super! Co prawda późno poszłyśmy spać, bo koło 23, ale później tylko jedna pobódka koło 4 na karmienie, i dalej spanie do 7! Matka prawie jak wyspana, haha ;P
Za to teraz jestem materacem, bo leżenie samej w koszu to wielki dyskomfort, na mamusi dopiero można się bez płaczów zdrzemnąć.
Co do szczepionek to chyba zdecyduję się na te z nfz, wczoraj usłyszałam tylko historię, że dziecko w reakcji poszczepiennej miało bezdech, ale to może się wydarzyć po każdej szczepionce Z resztą po tej historii mój mąż dziś z samego rana kupił monitor oddechu A dodatkowo chciałabym szczepienie na te rotawirusy.Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Ja szczepie wszystkimi szczepionkami dostępnymi w UK.
Laktator mam i polecam Medela Swing.
Espoir. Śliczny synuś
Moja mała od 7 cały czas wisi mi na cycu, a jest już poludnie. Udało się ją odłożyć tylko na 20 min. Nie zdążyłam nawet wziąć prysznica, cały czas siedzę w piżamie. Gdyby nie mama nawet nie zjadłabym śniadania.
Jutro mamy chrzest, nie mam pojęcia jak ja się wyszukuje.Milenka~11, justa. lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔