Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Filipek pierwsze warzywko zjadl jak skonczyl 18 tygodni.Teraz je juz wszystko oprocz ryb i jajek.Najbardziej lubi banany ,nie przepada za kaszkami.Z 90 centyla tuz po urodzeniu spadl na 25 takze musze go troche podtuczyc.Odnosnie pozycji do karmienia to kupilismy krzeselko ktore rozklada sie do pozycji pollezacej i w nim karmie.Filipek jeszcze nie suedzi ani nie ma zebow.Wazy 7500 kg i jest dlugi,mierzy 75 cm.Ubranka kupuje juz na 80 cm.1 marca skonczy 6 miesiecy☺karmie nadal piersia.U nas problemem jest ti ze Filipek b.malo spi.Usypia ok 21-22 a wstaje po 5.W dzien spi moze z godzinke i to wszystko.Tez jestem przeciwniczka sokow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 22:05
-
planuję podawać, to co będzie akurat dostępne. mały chory, zaraził się od nas i wezwaliśmy pediatrę, która jeszcze leczyła męża jak był dzieckiem. Pochwaliła, że na piersi i , że pięknie urósł (8,5kg). Do pół roku wyłącznie mleko, a potem bardzo ostrożnie i powoli rozszerzać warzywa, owoce, kaszki, mięso, bo mąż straszny alergik.
-
różowo wrote:dziewczyny jakie warzywa i w jakiej kolejności podawalyscie? po jakim czasie przeszlyscie do owoców i jakich?
Pozycja półleżąca przy karmieniu grozi zadławieniem. Można spróbować samemu i zobaczyć jak to jest coś odkrztusic kiedy leżymy.
My rozszerzamy dietę metoda BLW już za jakieś 3 tygodnie. Z tej okazji wczoraj upiekłam pierwszy chleb na drożdżach i nawet wyszedł Dziś wstawiłam własny zakwas i w weekend pieczenia ciąg dalszy. Dzięki Emilce pewnie sami przejdziemy na zdrowszą dietę
różowo, Milenka~11 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie no ja też się czaję na blw ale Janek jeszcze nie siedzi. Też bym chciała żeby przy okazji zdrowej diety dla małego zmienić żywieniowe nawyki moje i męża:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:46
Annie1981, Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
Za chwilę moja niusia będzie mieć pół roku (kiedy to zleciało?!)!! oczywiście czeka ją imprezka z polową torta Wazy jakies 7.200, wzrost ok 71 cm, ciągnie ja do autek brata!! jak widzi u kogoś talerz to aż się trzesie! i jak sie nie da to w placz! W koncu mam dziecko co chce jeśćFranuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
różowo wrote:Annie no ja też się czaję na blw ale Janek jeszcze nie siedzi. Też bym chciała żeby przy okazji zdrowej diety dla małego zmienić żywieniowe nawyki moje i męża:)
My za tydzień jedziemy do Ikei po krzesełko to zobaczę jak mała siedzi
Ja też zaczęłam rozszerzać dietę od warzyw. Na pierwszy ogień poszły marchewka, ziemniaczki, cukinnia i dynia. U nas hitem okazała się dynia. Ja na początku dawałam warzywka ze słoiczków bo takich małych ilości nie chciało mi się gotować. Zupki goguję dopiero teraz jak młody zjada ok 160-180 ml na raz Co do podawania tak małym dzieciom większych kawałków jedzenia np. Skórki od chleba jestem bardzo sceptycznie nastawiona. Pamiętam jak mój starszak w wieku ok. 8 miesięcy zakrztusił się właśnie skórką od chleba. Wszystko skończyło się dobrze ale lęk pozostał. Tak więc wolę tym razem powoli uczyć dziecko gryźć. Najpierw zupełne paćki, później paćki z drobinkami a dopiero później większe kawałki.
-
Annie u nas wygląda tak samo a ta wkładka do krzesełka też jest z Ikei? BLW Agacie podpasowało, chciałam jej dać zupę łyżeczką to nie chciała jeść. Za to z kubka piła jak szalona
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
martaf wrote:Annie u nas wygląda tak samo a ta wkładka do krzesełka też jest z Ikei? BLW Agacie podpasowało, chciałam jej dać zupę łyżeczką to nie chciała jeść. Za to z kubka piła jak szalona
Annie1981 wrote:Tak, z Ikei. Cieszę się, że Wam podpasowalo Długo już tak jecie? Jak z krztuszeniem?
Zaczęłyśmy tydzień temu, bo zaczęła mi wyrywać jedzenie z ręki i pakować do buzi. Coś tam do brzuszka trafia, bo widać w kupach. Z krztuszeniem daje sobie radę sama, ale nie ma tragedii, większe kawałki od razu wypluwa. Najbardziej lubi zielonego ogórka takiego prosto z lodówki -
martaf wrote:Zaczęłyśmy tydzień temu, bo zaczęła mi wyrywać jedzenie z ręki i pakować do buzi. Coś tam do brzuszka trafia, bo widać w kupach. Z krztuszeniem daje sobie radę sama, ale nie ma tragedii, większe kawałki od razu wypluwa. Najbardziej lubi zielonego ogórka takiego prosto z lodówki
Taki ogórek to czytałam, że jest super na ząbkowanie
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔