X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam info zeby nie smarowac brzucha. Smarowalam normalnie dzien wczesniej i na noc oliwka, a nastepnego dnia po kąpieli juz niczym.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • ewelus Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Jakich firm macie detektory?

Jw wpadlam w szał oglądania wózków na allegro :)

ja już dawno mam wybrany :D hehe

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jeśli Cię to męczy i miałabyś się uspokoić to skonsultuj jeszcze raz. Myślę że wyniki są ok ale najgorsze zebys sie nie zamartwiała i później miałaś żałować że mogłaś sprawdzić a tego nie zrobiłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:27

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw bo założeniem FMF jest robienie US przez powłoki brzuszne...

Kurde może jednak zrobię to usg dla spokojności...

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • ewelus Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

ja bym zrobila dla wlasnego spokoju, botak bym tylko myslala o tym

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

Ja w obydwu ciążach to usg mialam robione na 2 sposoby dopiero każde następne usg było już tylko przez powłoki, ale może co kraj to obyczaj :), nie znam się na tym.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, to Twoja decyzja, ale ja bym dla spokoju zrobiła drugie USG, szczególnie przez ten dopisek o kremie.

Mi lekarz nic nie mówił, żeby się nie smarować dzień przed badaniem...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zubii mi wlasnie tez gin mowila ze sugerujemy sie terminem z usg miedzy 8-10 tyg. Jakos tak. A potem to rzeczywiście moze sie zmieniać. Mi teraz z 22 wrzesnia na 15 wskoczyło. Ale trzymamy sie pierwszego ustalonego terminu ;)

Mi położna powiedziała, że dla nich ten pomiar jest najważniejszy i tym wiekiem będą się kierować już do końca. Tym bardziej, że tu po usg połówkowym żadne inne nie jest przewidywane.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, gdzie w dlkoncu robiłas te badania? Ja chciałam robić w Poznaniu na Ulanskiej a dostałam skierowanie na ul.Spiski

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby ja robiłam w Newmed na Drużbickiego, a na wtorek mam w Med Polonii na Obornickiej.

Te dwie placówki dlatego, że tylko w nich mogę wykonać usg korzystając z pakietu medycznego

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe z tym kremem.
    U mnie gin tez mowil, ze obraz zamazany ale myslalam ze to wina tłuszczyku na brzuchu a nie kremu. I tez leń jeden nie zaproponowal usg tv tylko dokonczyl przez brzuch.

Jakie wózki macie albo planujecie mieć?
    Ja przy pierwszych dzieciach miałam X-landera xa i byłam bardzo zadowolona. A teraz oglądam wózki Espiro. Chce jakiś w miare tani używany kupić, bo to w sumie i tak na rok. Po roku przesadzam w jakąś fajną, lekką spacerówkę.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie lekkie spacerowki dla atarszakow?

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze internecie na opinie i jestem w szoku ze mąż nie może uczestniczyc w badaniu!. Mam takie dziwne skierowanie na którym jest napisany adres i telefon właśnie na spiski.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A jakie macie lekkie spacerowki dla atarszakow?
    Ja mam Valco Snap 3, dla mnie to wózek idealny pod każdym względem :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ABC Design Primo. Tzn już nie używam, ale miałam dla dwójki. Ten wózek jest tak zajebisty, że właziła mi tam dwójka dzieci i siedziały jedno za drugim :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam joie litetrax 4 air, jestem z niego zadowolona i zostawię napewno drugiemu

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam prenatalne 12t1d. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie, bo widzę że większość z Was ma jednak koło 13 albo po 13. Ale tak myślę, że jeśli maluch będzie za mały albo nie wszystko widoczne to pewnie lekarz ustali mi za kilka dni kolejna wizytę. A skoro taki termin mi zaproponował to myślę, ze przecież się zna.

Karolcia jeśli masz wątpliwości to idź na to następne usg.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja też mam prenatalne w 12t0d...mój maluszek ma już 4,6cm więc wiem, że to już odpowiedni rozmiar na prenatalne, a za 2 tygodnie będzie pewnie miał jeszcze więcej.

Na prenatalne badanie dziecko powinno mieć od 44mm do 84mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:25

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia86 wrote:
    Bizona a ja cię zmartwie bo musisz wrócić na 3 pełne miesiące żeby je wzięli pod uwagę w wyliczaniu średniej ( przynajmniej tak w 2015 roku było) i jestem tego pewna bo miałam taką samą sytuację i wracałam na 3 miesiące drugiego trymestru do pracy :(
    Ogólnie przez ten system ja miałam na zwolnieniu jakieś 1800 zł mniej niż jak pracowałam, bo miałam dużą podwyżkę właśnie pod koniec roku, tuż przed ciążą :/
    Teraz jestem na wychowawczym i też nie wiem do końca jak to będzie bo chyba muszę wrócić do pracy na min 1 dzień i dać L4... Ale jak policza mi średnią to dla mnie zagadka.

Tez jestem na wychowawczym. Jakoś nie myślałam o powrocie do pracy ale teraz troche poczytałam i na l4 można iść juz w pierwszym dniu powrotu do pracy. Z tym, ze pewnie trzeba załatwić badania lekarskie. Tez sie zastanawiam jak jest wtedy z ta srednia. Nie wiem czemu ale jakbym sie zdecydowala na takie cos to troche bym sie bala czy sie zus nie doczepi...

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka teraz to mam gratke przez Ciebie , bo ja mam badania wyznaczone na 11+4 i tez się zastanawiam czy nie za wcześnie ? hm . zobaczymy co za tydzien tam zobaczy . ja mam wózek po synku ,który użytkowałam 4 lata temu. Jedo Fyn 2+1 . widze ,że teraz są nowsze , ale ja byłam z niego tak zadowolona ,że szkoda by mi było kupić inny . Fakt ,że po złożeniu duży i dosc ciezki ,ale jazda super, podjechać pod krawezniki lekko , zwrotny. duzy kosz na zakupy. no i gondola duza . kolor kremowy wiec uniwersalny :)

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ