Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka jeśli Cię to męczy i miałabyś się uspokoić to skonsultuj jeszcze raz. Myślę że wyniki są ok ale najgorsze zebys sie nie zamartwiała i później miałaś żałować że mogłaś sprawdzić a tego nie zrobiłaś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:27
-
Karolka12345 wrote:Justaw bo założeniem FMF jest robienie US przez powłoki brzuszne...
Kurde może jednak zrobię to usg dla spokojności..., nie znam się na tym.
-
Princesska wrote:Zubii mi wlasnie tez gin mowila ze sugerujemy sie terminem z usg miedzy 8-10 tyg. Jakos tak. A potem to rzeczywiście moze sie zmieniać. Mi teraz z 22 wrzesnia na 15 wskoczyło. Ale trzymamy sie pierwszego ustalonego terminu
Mi położna powiedziała, że dla nich ten pomiar jest najważniejszy i tym wiekiem będą się kierować już do końca. Tym bardziej, że tu po usg połówkowym żadne inne nie jest przewidywane.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Ciekawe z tym kremem.
U mnie gin tez mowil, ze obraz zamazany ale myslalam ze to wina tłuszczyku na brzuchu a nie kremu. I tez leń jeden nie zaproponowal usg tv tylko dokonczyl przez brzuch.
Jakie wózki macie albo planujecie mieć?
Ja przy pierwszych dzieciach miałam X-landera xa i byłam bardzo zadowolona. A teraz oglądam wózki Espiro. Chce jakiś w miare tani używany kupić, bo to w sumie i tak na rok. Po roku przesadzam w jakąś fajną, lekką spacerówkę.Daniel
-
A ja mam prenatalne 12t1d. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie, bo widzę że większość z Was ma jednak koło 13 albo po 13. Ale tak myślę, że jeśli maluch będzie za mały albo nie wszystko widoczne to pewnie lekarz ustali mi za kilka dni kolejna wizytę. A skoro taki termin mi zaproponował to myślę, ze przecież się zna.
Karolcia jeśli masz wątpliwości to idź na to następne usg. -
Lunka ja też mam prenatalne w 12t0d...mój maluszek ma już 4,6cm więc wiem, że to już odpowiedni rozmiar na prenatalne, a za 2 tygodnie będzie pewnie miał jeszcze więcej.
Na prenatalne badanie dziecko powinno mieć od 44mm do 84mmWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:25
-
Niesia86 wrote:Bizona a ja cię zmartwie bo musisz wrócić na 3 pełne miesiące żeby je wzięli pod uwagę w wyliczaniu średniej ( przynajmniej tak w 2015 roku było) i jestem tego pewna bo miałam taką samą sytuację i wracałam na 3 miesiące drugiego trymestru do pracy
Ogólnie przez ten system ja miałam na zwolnieniu jakieś 1800 zł mniej niż jak pracowałam, bo miałam dużą podwyżkę właśnie pod koniec roku, tuż przed ciążą
Teraz jestem na wychowawczym i też nie wiem do końca jak to będzie bo chyba muszę wrócić do pracy na min 1 dzień i dać L4... Ale jak policza mi średnią to dla mnie zagadka.
Tez jestem na wychowawczym. Jakoś nie myślałam o powrocie do pracy ale teraz troche poczytałam i na l4 można iść juz w pierwszym dniu powrotu do pracy. Z tym, ze pewnie trzeba załatwić badania lekarskie. Tez sie zastanawiam jak jest wtedy z ta srednia. Nie wiem czemu ale jakbym sie zdecydowala na takie cos to troche bym sie bala czy sie zus nie doczepi... -
Lunka teraz to mam gratke przez Ciebie , bo ja mam badania wyznaczone na 11+4 i tez się zastanawiam czy nie za wcześnie ? hm . zobaczymy co za tydzien tam zobaczy . ja mam wózek po synku ,który użytkowałam 4 lata temu. Jedo Fyn 2+1 . widze ,że teraz są nowsze , ale ja byłam z niego tak zadowolona ,że szkoda by mi było kupić inny . Fakt ,że po złożeniu duży i dosc ciezki ,ale jazda super, podjechać pod krawezniki lekko , zwrotny. duzy kosz na zakupy. no i gondola duza . kolor kremowy wiec uniwersalny