X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam że czujecie już ruchy. Ja zaczynam się martwić, że jeszcze nic nie czuje, mam łożysko na tylnej ścianie, jestem szczupła, nie mam skurczy ani bóli brzucha więc również tych ruchów nic nie powinno zakłócać...a ja nadal nie czuję nic:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 17:57

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Zazdroszczę wam że czujecie już ruchy. Ja zaczynam się martwić, że jeszcze nic nie czuje, mam łożysko na tylnej ścianie, jestem szczupła, nie mam skurczy ani bóli brzucha więc również tych ruchów nic nie powinno zakłócać...a ja nadal nie czuję nic:/

nie przejmuj się :) w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 22 tygodniu :D przyjdą w końcu te ruchy. Też wolałabym już czuć bo teraz świruje miedzy wizytami, że coś jest nie tak...
    Na szczęście juto o 7:45 wizytę mam :)

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tydzień zaczynamy, witam się na półmetku :)

Ibuprofen niestety w odstawkę dziewczyny. Zresztą jak Cameline mówiła lepiej unikać jeśli nie ma konieczności, prawda jest taka, że nikt nie zaryzykuje szerokimi badaniami na kobietach ciężarnych na zasadzie - niech weźmie 1000 i zobaczymy co się stanie, do wielu rzeczy dochodzi się po latach... Trzymajmy się tego paracetamolu w razie co jak już trzeba coś łyknąć, do września czas nam zleci szybciutko :)

Ja przytyłam niecałe 5 kg, brzuszek mi wysadziło, jestem bardzo szczupła i wszystko praktycznie w brzuchu, minimalnie nogi mi się zwiększyły no i trochę biust.

Bacardi, niesamowite :)

mkl, nie masz się czym przejmować, ja też jestem szczupła i mam łożysko na tylnej ścianie, i czuję świetnie, ale Ty masz sporo młodszą ciążę od wielu dziewczyn tutaj... Ja na Twoim etapie już czułam, ale musiałam sporo się naczekać na jeden ruch rano i nie zawsze się udawało, a mój szkrab na USG był o 2 tyg. większy niż termin miesiączki by wskazywał. Jeszcze tydzień, albo dwa i poczujesz to przychodzi z dnia na dzień :)

Dzisiaj startuję z dzierganiem bucików, obeszłam pół miasta za włóczkami i jest KICHA, na sweterki i sznurek na taki dywan co pokazywałaś buka będę zamawiać z neta jak Wy materiały, bo to jest porażka. Same akryle, no sorry, ale taki sweter to sobie mogę za parę groszy w sklepie kupić, a jak mam siedzieć parę godzin i dłubać to chcę włóczkę dobrej jakości.. Wykupiłam jakiś ostatni motek szarego, co nie wiem czy mi starczy na czapkę i szalik do kompletu i seledynowy bambusik do wstawek :)

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny skąd sie dowiedziec co jest teraz w paczkach bebiko?:d

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ej dziewczyny skąd sie dowiedziec co jest teraz w paczkach bebiko?:d
    ja wczoraj sprawdzałam to są próbki bebiko 2 i 3. Jak weźmiesz opcję zapisz się do klubu to pokazuje się na górze strony

• zubii Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga koniecznie pochwal się jak skończysz ! Ja dziś machnelam ochraniacz ale taki niski jeszcze chce donosić materiał na kocyk i płaska poduszkę poduszka do zdjęć.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, spokojnie. Odczuwanie ruchów to bardzo indywidualna sprawa, masz czas do 22. tygodnia. Dziec może być tak ułożony, ze kopie bardziej do wewnątrz. Jeszcze się doczekasz, a pewnie z czasem będziesz wspominała z sentymentem czas, kiedy było tak wygodnie i błogo. Moja córa upodobała sobie mój pęcherz, i uwierz, to nic przyjemnego, jak beckuje w taki napełniony...

zubii lubi tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ja wczoraj sprawdzałam to są próbki bebiko 2 i 3. Jak weźmiesz opcję zapisz się do klubu to pokazuje się na górze strony

A tego termoforu z pestek wiśni juz nie ma tak? Zarejestrowalam sie i zaznaczylam ze chce paczuszkę ale tam napisane ze przyjdzie dopiero po ukończeniu przez dziecko 6ciu miesięcy a tu dziewczyny maja termofor juz teraz:0

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Kinga koniecznie pochwal się jak skończysz ! Ja dziś machnelam ochraniacz ale taki niski jeszcze chce donosić materiał na kocyk i płaska poduszkę poduszka do zdjęć.

Jasne! :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg, przepływy ok, serduszko miarowo bije, póki co gin nie ma się o co przyczepić.
    Kolejny skan w 28tc czyli 22.06 ale kazał mi zabiegac o usg gdzies za 3-4tyg w Irlandii, żeby sprawdzic przepływy w pępowinie.

No i mamy kolejnego dziedzica, będzie Jerzy :)

Rusałka*, mnk, Bacardi90, zubii, mkl, Ja86, joaska1985, Lisa85, shelby*, justa., Cameline, perfectangel85, Gosiaczek, aswalda, Zorganizowana:), różowo, Annie1981, Brave, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A to jest sens iść na wizytę dzień po dniu? Pytam bo mnie to dziwi ja mam dwa w jednym czyli jedna wizyta i na niej wszystko ale ja chodzę tylko prywatnie więc pewnie na NFZ jest inaczej.

Ja mam w luxmedzie tak, że wizyta jest osobno i usg osobno. Szczerze mówiąc to kwestia przyzwyczajenia :P

A ja już po wizycie, serduszko bije jak dzwon (sam lekarz tak powiedział) :) Szyjka i macica jest ok :) Ciekawa jestem jak to jutro będzie na USG połówkowym :D Mam nadzieje, że synuś urósł :P

I my wreszcie się dogadaliśmy co do imienia i będzie ... Ignaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:20

zubii, joaska1985, Lisa85, Cameline, perfectangel85, Gosiaczek, Rusałka*, aswalda, Zorganizowana:), Annie1981, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A tego termoforu z pestek wiśni juz nie ma tak? Zarejestrowalam sie i zaznaczylam ze chce paczuszkę ale tam napisane ze przyjdzie dopiero po ukończeniu przez dziecko 6ciu miesięcy a tu dziewczyny maja termofor juz teraz:0

niestety już nie, ja też się nie nie załapałam

• zubii Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ja mam w luxmedzie tak, że wizyta jest osobno i usg osobno. Szczerze mówiąc to kwestia przyzwyczajenia :P

A ja już po wizycie, serduszko bije jak dzwon (sam lekarz tak powiedział) :) Szyjka i macica jest ok :) Ciekawa jestem jak to jutro będzie na USG połówkowym :D Mam nadzieje, że synuś urósł :P

I my wreszcie się dogadaliśmy co do imienia i będzie ... Ignaś :)

Aha rozumiem ale i tak dziw że jakby nie można było zrobić za jednym razem :p

A co do imienia piękne <3 chociaż mój mąż całe życie nienawidził tego imienia i obwinia rodziców że go tak nazwali jak go poznałam to kazał na siebie mówić Daniel dopiero po zaręczynach zaczęłam mówić do niego Ignacy. A teraz już się przyzwyczaił.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Aha rozumiem ale i tak dziw że jakby nie można było zrobić za jednym razem :p

A co do imienia piękne <3 chociaż mój mąż całe życie nienawidził tego imienia i obwinia rodziców że go tak nazwali jak go poznałam to kazał na siebie mówić Daniel dopiero po zaręczynach zaczęłam mówić do niego Ignacy. A teraz już się przyzwyczaił.

A jakoś właśnie tam tak jest :P

Co do imienia to spór mieliśmy straszny, bo on nie chciał Aleksandra a ja Oskara. I tak w końcu naszło nas, że Ignaś będzie ładnie brzmiało i do nazwiska pasowała :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• zubii Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A jakoś właśnie tam tak jest :P

Co do imienia to spór mieliśmy straszny, bo on nie chciał Aleksandra a ja Oskara. I tak w końcu naszło nas, że Ignaś będzie ładnie brzmiało i do nazwiska pasowała :D

Hehe u nas było podobnie jak chciałam Filipa tz Eryka hehe i wyszedł nam Jaś :) Ignacy to teraz bardzo popularne imię nie to co kiedys.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 11:40

zubii, buka03, Zorganizowana:), Annie1981, Brave lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

Pierwszą ciąża łożysko z przodu ciałka to ja mam ;) ruchy w 16tc druga ciąża łożysko z tyłu ruchy już w 13tc i tak samo z wagą więc to nie ma znaczenia czy z tyłu czy z przodu chuda czy nie.

Annie1981 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Hehe u nas było podobnie jak chciałam Filipa tz Eryka hehe i wyszedł nam Jaś :) Ignacy to teraz bardzo popularne imię nie to co kiedys.

Popularne i ładne :) Jaś również bardzo ładne imię, też się nad nim zastanawialiśmy :)

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• buka03 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkrylam że na dresówce mają dziergane panele na kocyki <3 ja na pewno nic nie wydziergam bo dla mnie to czarna magia wiec mysle że tym panelem sie poratuje :-P tylko sie zastanawiam czy to zda egzamin jesli bym go połączyla z dresówką drapaną, wydaje mi sie że byl by cieplutki
    O mam na mysli ten panel
    https://dresowka.pl/pl/glowna/8932-kocyk-warkocz-czerwony-panel-dziany.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 20:56

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Jasie są superanckie ;)

Już opowiadam co na wizycie.

Szyjka 29mm lekarka mówi, że ok choć mogłaby być dłuższa. Nie wiem jaka była wcześniej, w środę mam wizytę u swojego gina to zapytam. Twarda, zamknięta.

Łożysko bardzo nisko, dużo wskazuje, że może być przodujące. Nawet się cieszę bo to wskazanie do cc ;)

Lekarka super bo sprawdziła nawet usg nerek czy nie ma jakiegoś złogu (ból który opisywałam mógł wskazywać na drogi moczowe) - z nerkami wszystko ok.

Szymuś pozostaje Szymusiem choć w pierwszym momencie powiedziała, że dziewczynka ;) Ale siusiak się gdzieś schował :)

Jak leżałam na plecach podczas usg to serduszko zwalniało :( Któraś z Was też ostatnio tak miała nie? Wolniejszą akcję?Lekarka powiedziała też, że na tym etapie to się zdarza. Na bokach rytm już był ok - być może coś Go w tej pozycji uciskało. Także muszę się pilnować i leżeć na boku (ona nie kazała, ale ja tak myślę :) )

Summa summarum - na ten moment nie zauważyła nic niepokojącego, ale dała globulki dopochwowe (być może jakaś infekcja, mam sporo wydzieliny choć nic nie swędzi, nie piecze, dała prewencyjnie), acard i probiotyk. Dała też skierowanie na morfo, mocz, crp i poprosiłam o TSH.

Szymuś ma już 305g <3

perfectangel85, zubii, Cameline, aswalda, Zorganizowana:), Maja83, justa., mkl, Annie1981, Ja86, joaska1985, Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ