Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się wczoraj dowiedziałam, że mam łożysko na przedniej ścianie a już dziś kilka kopniaczków udało mi się nawet zobaczyć
myślę, że to odczuwanie ruchów zależy najbardziej od aktywności malucha, u mnie się kręci jak narwany.
Bacardi przetestowałam na Mieszku to co opisałaś iii działa! Mąż położył głowę przy brzuchu, zaczęliśmy ze sobą rozmawiać, czytać mu wierszyki i mały jak cały dzień siedział spokojnie tak wtedy co chwilę się wiercił i kopał. Czytanie zostanie naszym codziennym rytuałemzubii, Annie1981, Bacardi90 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
zocha17.1983 wrote:Dziewczyny u mnie w 15 tygodniu znacznie zmniejszył się ból piersi? U mnie piersi znacznie mniej wrażliwe,zaczynam się niepokoić,że coś jest nie tak...
Mnie przestały boleć całkowicie już w 12 tyg. Od tamtej pory jedynie co 2-3 tyg robią się bardziej wrażliwe na jakieś 2 dni i tyle. Mam wrażenie, że one sobie tak rosną skokowo co jakiś czas.
A zauważyła któraś z was już wydzielinę z sutków? Ostatnio moje się bardzo zmieniły a w tych 'porach' widzę że zbiera się takie kremowe coś, konsystencji masła do ciała.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
zocha17.1983 wrote:Dziewczyny u mnie w 15 tygodniu znacznie zmniejszył się ból piersi? U mnie piersi znacznie mniej wrażliwe,zaczynam się niepokoić,że coś jest nie tak...
Wiele objawów mija wraz z końcem pierwszego trymestru. Tu na forum wiele dziewczyn pisało że piersi przestały je boleć jeszcze przed końcem pierwszego trymestru a z dzieckiem wszystko ok. Tak więc głową do góry i się nie stresuj. Już niedługo poczujesz ruchy maleństwa i będziesz dużo spokojniejsza. -
Buka kocyk śliczny, ale robiony na drutach, więc dla mnie też czarna magia
Ja póki co urobiłam na szydełku jedną podeszwę z tej bambusowej włóczki i jest cudowna, mega delikatna w dotyku. Porobiłabym jeszcze, ale już późno a muszę się zacząć pakować na weekend w spa nad morzemjadę na wywczas, a co!
perfectangel85, Zorganizowana:), Maja83, buka03 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Gdziejestmieszko wrote:Mnie przestały boleć całkowicie już w 12 tyg. Od tamtej pory jedynie co 2-3 tyg robią się bardziej wrażliwe na jakieś 2 dni i tyle. Mam wrażenie, że one sobie tak rosną skokowo co jakiś czas.
A zauważyła któraś z was już wydzielinę z sutków? Ostatnio moje się bardzo zmieniły a w tych 'porach' widzę że zbiera się takie kremowe coś, konsystencji masła do ciała.
Może to juz mleko. Piersi zaczynają produkcje siary juz od 16tcja tam nic nie widzę bo caly czas karmie syna ale mysle ze to może być to
zubii, Matka Rocku lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Witam sie w 20 tygodniu. Czytam Was caly czas ale nie odpisuje.
Ja juz od tygodnia czuje ruchy codziennie pukanie i poruszanie sie:)
Jak narazie waga od ponad miesiaca stoi w miejscu czyli 68 kg a i tak 3 kg do przodu od poczatku ciazy.
Ja w tym roku mam 29 lat a maz 30. Corka 7 i teraz we wrzesniu bedzie Oskar jesli plec sie na polowkowych nie zmieni;)
Cameline- trzymaj sie jakos
-
GdziejestMieszko ja mam taką kremowo- maślaną wydzielinę na sutkach. Już w pierwszym trymestrze zauważyłam z tym że myślałam na początku że to skóra się złuszczyła i zaschnęła, bo ta sucha skorupka to była. Gdy delikatnie starłam/zdrapałam to było mokre od spodu i znowu po nocy to samo. Sama nie wiem co mam z tym zrobić? Już nie drapałam, jak przemywam to nie schodzi a nie chcę też chodzić "brudna". Ale jak to usunę to wtedy jakby dostęp przez kanalika do sutka i też nie chcę zakażenia. Myślałam że to normalne w ciąży, drugie dziecko a czuję się jak we mgle
-
Karolka dobrze że nic się nie dzieje złego.
Z tym mierzeniem szyjki to różnie, trzeba zawsze u jednego lekarza bo każdy mierzy od innego miejsca, inną metodą. I niby najdłuższy wymiar się liczy.
Łożysko z przodu, nawet nisko to coś innego niż łożysko przodujące, które nachodzi na szyjkę. Wtedy chyba się leży by nie było ucisku na szyjkę. Jak byłam w szpitalu miesiąc temu to 2 dziewczyny leżały z tego powodu, ale może to zależy jak bardzo nachodzi i uciska szyjkę. -
Karolka u mnie serduszko mocno zwolniło, choć mi znowu gin tłumaczyl że na tym etapie to jest normalne i że leżenie nie ma na to wpływu (w sumie na prenatalnych nie bylam na płasko tylko na pół-leżąco), ale w miare możliwosci tez juz staram sie nie spac na plecach
Kinga ja nawet nie potrafie rozpoznac co jest robione na szydelku a co na drutach, dla mnie to wszystko wygląda tak samo skomplikowaniezazdroszcze ci cierpliwosci
Co do mleka w piersiach, u mnie np do porodu bylo sucho, nie wiem jak bedzie teraz, ale jedna dziewczyna z poprzedniego forum musiala od 25 tyg nosic wkladki laktacyjne bo kropelki mleka juz jej sie wyciskały a byla to jej pierwsza ciąża, wiec to pewnie indywidualna sprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 02:53
-
To jest niesamowite jak te nasze dzieciaki szybko rosną! A w związku z czuciem ruchów to nasza córka reaguje bardziej na glos męża. Pierwszy raz ja poczułam jak czytał jej książkę na glos:D a teraz kopie rano i wieczorem, jak podpłynie wyżej, ale zdarzają się jeszcze dni gdy wcale jej nie czuje. Także to tez jeszcze nie sa takie regularne ruchy;)
-
Dzień doberek
Buka mi też lekarka mówiła, że to zwolnienie to normalne.
Cameline moje łożysko jeszcze nie jest przodujace. Ona mówiła, że istnieje takie ryzyko bo jest dość nisko. Trzeba to obserwować po prostu.
Jaka u Was pogoda? U mnie szaro buro i zimnobuka03 lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:GdziejestMieszko ja mam taką kremowo- maślaną wydzielinę na sutkach. Już w pierwszym trymestrze zauważyłam z tym że myślałam na początku że to skóra się złuszczyła i zaschnęła, bo ta sucha skorupka to była. Gdy delikatnie starłam/zdrapałam to było mokre od spodu i znowu po nocy to samo. Sama nie wiem co mam z tym zrobić? Już nie drapałam, jak przemywam to nie schodzi a nie chcę też chodzić "brudna". Ale jak to usunę to wtedy jakby dostęp przez kanalika do sutka i też nie chcę zakażenia. Myślałam że to normalne w ciąży, drugie dziecko a czuję się jak we mgle
Cameline dokładnie to co opisujesz. Na początku myślałam, że balsam się tam dostał, ale odstawiłam smarowanie piersi na kilka dni a to nadal jest. Oby to był zwiastun dobrej laktacjiCameline lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
buka03 wrote:Karolka u mnie serduszko mocno zwolniło, choć mi znowu gin tłumaczyl że na tym etapie to jest normalne i że leżenie nie ma na to wpływu (w sumie na prenatalnych nie bylam na płasko tylko na pół-leżąco), ale w miare możliwosci tez juz staram sie nie spac na plecach
Kinga ja nawet nie potrafie rozpoznac co jest robione na szydelku a co na drutach, dla mnie to wszystko wygląda tak samo skomplikowaniezazdroszcze ci cierpliwosci
Co do mleka w piersiach, u mnie np do porodu bylo sucho, nie wiem jak bedzie teraz, ale jedna dziewczyna z poprzedniego forum musiala od 25 tyg nosic wkladki laktacyjne bo kropelki mleka juz jej sie wyciskały a byla to jej pierwsza ciąża, wiec to pewnie indywidualna sprawa
W pierwszej ciąży właśnie tak miałam od 16tc leciała już siara i musiałam chodzić z wkładkami bo inaczej wszystko mokre a teraz nic nie leci.
Karolka lepiej, żeby nie było przodujące bo to nic dobrego nawet w kwestii CC.
U nas dziś piękne słonko -
Gdziejestmieszko wrote:Cameline dokładnie to co opisujesz. Na początku myślałam, że balsam się tam dostał, ale odstawiłam smarowanie piersi na kilka dni a to nadal jest. Oby to był zwiastun dobrej laktacji
To nie ma nic wspólnego z laktacja mi leciała siara od 16tc a pomimo to nie rozkręciła się po porodzie. Polecam książkę po prostu piersią szkoda, że przed pierwszym porodem nikt mi jej nie polecił bo to kopalnia wiedzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 08:12
-
Ja po wczorajszej wizycie sie nie dowiedziałam niczego nowego poza tym, ze " wszystko super" (z szyjka) i "dziecko duze idealnie co do terminu". Co do plci gin powiedział, ze za wcześnie haha. No nic spodziewałam sie tego. Teraz czekam na połówkowe w połowie maja.
-
Viriki. Gratuluję synka
Cieszę się, ze że jest zdrowy
Dziewczyny czy Wy wyczuwacie dno macicy? U mnie w 12tc pojawiło się na kością lonowa. Czytałam, że powinno się przesuwać 1 cm na tydzień. Mi trochę się przesunelo od tego czasu, ale bardzo niewiele. Niektóre z Was piszą, że czują dziecko pod pepkiem a ja mam dno ciągle tak nisko, ze że czasami się tym martwię czy dobrze rośnie.
Miałam jedno USG w miedzyczasie i lekarz nic nie mówił, żeby było coś nie tak.
A Wy gdzie u siebie wyczuwacie?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Witam sie w 19 tygodniu ❤ maluszka czuje jeszcze za nim otworze oczy
juz zaczynamy sie ze sobą powoli kumplować
Karolka mi lekarz powiedział ze cześć łożyska znajduje sie u mnie na przdniej a cześć na tylnej. I wlasnie mowil ze pewnie sie podniesie
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy