Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu, ja 28+5 miałam 1700g. Równo 2 tyg. do przodu na USG, nie wiem czy jest tu jeszcze takie duże dzidzi? Kojarzy mi się, że jedna z dziewczyn też miała takiego sporego brzdąca xD
Karolka, a ile ważysz tak ogólnie? Ja też przybieram na wadze podobnie jak Ty. I powiem szczerze, że wcale się tym nie przejmuję. Przeżywam tylko czy rozstępy nie wyjdą, bo wszystko idzie w brzuch, ale póki co cisza08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja mam niecałe 7 kg na plusie. A dziś zobaczyłam ze pojawił mi się rozstep na szczęście biały (tylko takie mi się robią-to jest niby przerwanie kolagenu w skórze) na piersi ! Taka pręga na 5-6 cm
No cóż, w sumie aż mi to tak nie przeszkadza, zależy mi tylko na tym żeby na brzuchu się porobiły się
Ja wizytę mam w piątekciekawe ile moj brzdąc wazy
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualnymi się fioletowe pręgi na piersiach porobiły
na szczęście od spodu więc jak założę strój kąpielowy to nie będzie ich widać. W ogóle moje piersi ostatnio wariują. Przedwczoraj poczłapałam w białej bluzce do sklepu a po powrocie się zorientowałam, że mam na piersiach piękne żółte plamy
-
Dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała cos o klinie do łóżeczka, może być tez jakaś książka pod materac żeby dziecko nie zakrztusiło się podczas spania. Co myślicie o tym?
Ja przytyłam ok 5 kg.
A co do pielęgnacji, po wczorajszej szkole wyniosłam tyle ze im mniej tym lepiej. Do pupy maść z wit a, co któraś kąpiel krochmal, podobnie z nadmiarem mleka, raz na jakiś czas wlać swoje mleko do wody( ponoć najlepiej nawilża). Nie używać oliwek bo to siedlisko bakterii, przemywać woda i bawełnianymi wacikami, nie używać sudocremu jak nie trzeba...no tyle zapamiętałamperfectangel85, Annie1981 lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dziewczyny...moja córka to chyba adhd ma...całe noce nie śpie, bo tak się wierci że nie idzie spać..dzisiaj przeszła samą siebie, nie wiem co ona w tym brzuchu wyprwia no i kiedy ona śpi! Lekarz kazał mi liczyć ruchy od tego tygodnia..taaa jasne chyba powinnam liczyć minuty kiedy się nie rusza:p czy to oznacza że raczej nici ze spokojnego dziecka po urodzeniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 07:38
-
Moja w skonczonym 27 tyg 1200g
Duzy pulpecik
Cameline, Gosiaczek, mkl lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Justa ja Klinu używałam przy synku do łóżeczka i do wózka...byłam spokojnijsza bo ulewał co chwila....Pościel wprowadziłam dużo później...spał na tym klinie w beciku (ktory jeszcze ewentualnie przykrywałam kocykiem)...miałąm pewność , że sie nie zakrztusi i nie udusi..
perfectangel85 lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Justa87 wrote:Dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała cos o klinie do łóżeczka, może być tez jakaś książka pod materac żeby dziecko nie zakrztusiło się podczas spania. Co myślicie o tym?
Nam jednak się nie sprawdziło, jak ulewała tak ulewała, jak mleko się podnosiło do noska i wpadała w bezdechy to trzeba było odciągać szybko i pozycja nie miała znaczenia. Dodatkowo z tych klinów i lekko podniesionego łóżeczka się ześlizgiwała, zjeżdzała w dół. Może była za lekka?
Widzę że położna fajna na szkole rodzenia. Nie wszystkir twierdza ze czym mniej tym lepiej a smarowanie oliwką to wciąż must have wg niektórych położnych. U nas (smarowałam 2 razy w życiu oliwką tylko w miejscach bardzo suchych) i dwa razy dostała potówek w tyvh miejscach, skórka się zaparzyła bo oliwką ją zakleiła.
zubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja klin kupuję i będzie pod materacem. Kocham książki i nie miałabym serca żeby którąś tak sprofanować hehe
mi wszelkie oliwki przesuszają skórę więc na pewno nie zafunduję tego małej. Będę miała jedynie olejek ze słodkich migdałów ale to tylko do ciemieniuchy i masaży -
http://wyprawkadlamaluszka.pl/klin-sensillo-poduszka-do-lozeczka
taki wystarczy? łóżeczko 60x120
chce go dac pod materac
ja boje się tego ze dziecko ulewa to moja największa fobia:(
Położna mówiła ze oliwka tylko np na suche miejsca miejscowo i na ciemiączkoNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
tez jestem antyoliwkowa
u nas na te suche miejsca na rączkach i nóżkach (a moj syn zmieniał dosłownie skore przez pierwsze dwa tygodnie od urodzenia) świetnie działał Linomag A+E, oprocz tego epizodu niczym nie smarowałam, a kapałam w malej ilości Oliatum
miałam również klin (na materacu) bo młody duzo ulewał i to az do 8go miesiaca -
ja klinu nie mam, ale mam segregator
jeden wał i tak tego nie widać bo pod materacem leży.
mój młody w 28+4 1400g ważył i to taki 50centyl wg gina polskiego
szacowana waga jego jest taka 3-3,5kg w terminie, dlatego nastawiam się na próbę porodu sn po 2cc. póki co walczę trochę z irlandzkim systemem bo wg nich powinnam miec planowe 3 cc i nie bardzo nawet chcą czekać do samoistnego porodu.
lepiej i szybciej bym się dogadała w Polsce, to wiem. Np mój szpital lokalny jest bardzo pro vbac. czyli za próbami porodu waginalnego. WIem, że na pewno by nie protestowali o ile nie ma innych wskazań do cc.
Także trzymam kciuki, ze się młody obróci z poprzecznego do główkowego i jakoś przegadam ekipę na porodówce.
poppy lubi tę wiadomość
Daniel
-
aleksandrazz wrote:Kurcze 5 antybiotykow to duzo . Ja z pierwsza corka bralam 3. A probowalas uro vaxom ? Bierze sie przez 3 miesiace po 1 tabletce.
Na razie mam spokój, biorę większą dawkę żurawiny i zamówiłam sobie probiotyk, który ma chronić przed infekcjami pęcherza.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mkl wrote:Dziewczyny...moja córka to chyba adhd ma...całe noce nie śpie, bo tak się wierci że nie idzie spać..dzisiaj przeszła samą siebie, nie wiem co ona w tym brzuchu wyprwia no i kiedy ona śpi! Lekarz kazał mi liczyć ruchy od tego tygodnia..taaa jasne chyba powinnam liczyć minuty kiedy się nie rusza:p czy to oznacza że raczej nici ze spokojnego dziecka po urodzeniu?
ale nie ma chyba reguły. Moja siostra nie dość ze bardzo późno poczuła ruchy to jeszcze miała lenia w brzuchu, a teraz jej córeczka to mały biegający szatan, w miejscu nie usiedzi
mkl lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Karolka, to ja troszkę mniej jednak, startowałam od 55,5 teraz kręcę się zwykle w granicach 67-68 zależy od dnia.
Annie, możesz porównać w internetowej bazie leków skład specyfiku jaki polecają Ci dziewczyny a czegoś co jest dostępne w UK. Nazwa handlowa to jedno, ale nazwa chemiczna musi być po łacinie i obowiązuje taka sama na całym świecie dla każdej substancji
Ja klina nie kupuję, na okazjonalne katarki podłożę coś pod materac, a gdyby mały okazał się ulewaczem to wtedy klin dokupię dla wygody. Ogólnie to masy gadżetów nie kupuję, bo zakładam, że będzie wszystko ok i nie będą potrzebne. W razie czego to jeden klik w necie i mam za kilka dni w domu taki klin czy monitor oddechu.
Zamówiłam wczoraj laktator Medeli w zestawie z Calmą z ich sklepu na allegro08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Mnie też dusi jak leżę na plecach.
Jeżeli chodzi o wagę to ja mimo nadwagi przytyłam już 14,5 kg
Mój Synek w 30+5 ważył 1325 niby malutki, urodził się 3640. Teraz mała w 26+2 miala kilo więc powinna być większa ale dzieci indywidualnie rosną więc nic nie wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 10:59
Gosiaczek lubi tę wiadomość