Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 10:52

Zorganizowana:), Gosiaczek lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ja 28+5 miałam 1700g. Równo 2 tyg. do przodu na USG, nie wiem czy jest tu jeszcze takie duże dzidzi? Kojarzy mi się, że jedna z dziewczyn też miała takiego sporego brzdąca xD

Karolka, a ile ważysz tak ogólnie? Ja też przybieram na wadze podobnie jak Ty. I powiem szczerze, że wcale się tym nie przejmuję. Przeżywam tylko czy rozstępy nie wyjdą, bo wszystko idzie w brzuch, ale póki co cisza :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    A od czego tak?
    W pierwszej ciąży tez tak miałam mala dociska jak sie leży na plecach i nie mozna oddychac

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek dziś 1360g.

Kinia teraz 76... także toczę się powoli ;)

Gosiaczek, aswalda lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek dziś (27+5 tc) według pomiaru gina na nfz waży trochę ponad 1,2 kg.
    Ciekawe co wyliczy prywatny gin jutro wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 23:21

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niecałe 7 kg na plusie. A dziś zobaczyłam ze pojawił mi się rozstep na szczęście biały (tylko takie mi się robią-to jest niby przerwanie kolagenu w skórze) na piersi ! Taka pręga na 5-6 cm :/ No cóż, w sumie aż mi to tak nie przeszkadza, zależy mi tylko na tym żeby na brzuchu się porobiły się :(

Ja wizytę mam w piątek :) ciekawe ile moj brzdąc wazy

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się fioletowe pręgi na piersiach porobiły :/ na szczęście od spodu więc jak założę strój kąpielowy to nie będzie ich widać. W ogóle moje piersi ostatnio wariują. Przedwczoraj poczłapałam w białej bluzce do sklepu a po powrocie się zorientowałam, że mam na piersiach piękne żółte plamy :D

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała cos o klinie do łóżeczka, może być tez jakaś książka pod materac żeby dziecko nie zakrztusiło się podczas spania. Co myślicie o tym?

Ja przytyłam ok 5 kg.

A co do pielęgnacji, po wczorajszej szkole wyniosłam tyle ze im mniej tym lepiej. Do pupy maść z wit a, co któraś kąpiel krochmal, podobnie z nadmiarem mleka, raz na jakiś czas wlać swoje mleko do wody( ponoć najlepiej nawilża). Nie używać oliwek bo to siedlisko bakterii, przemywać woda i bawełnianymi wacikami, nie używać sudocremu jak nie trzeba...no tyle zapamiętałam

perfectangel85, Annie1981 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • mkl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...moja córka to chyba adhd ma...całe noce nie śpie, bo tak się wierci że nie idzie spać..dzisiaj przeszła samą siebie, nie wiem co ona w tym brzuchu wyprwia no i kiedy ona śpi! Lekarz kazał mi liczyć ruchy od tego tygodnia..taaa jasne chyba powinnam liczyć minuty kiedy się nie rusza:p czy to oznacza że raczej nici ze spokojnego dziecka po urodzeniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 07:38

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w skonczonym 27 tyg 1200g :) Duzy pulpecik ;)

Cameline, Gosiaczek, mkl lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja Klinu używałam przy synku do łóżeczka i do wózka...byłam spokojnijsza bo ulewał co chwila....Pościel wprowadziłam dużo później...spał na tym klinie w beciku (ktory jeszcze ewentualnie przykrywałam kocykiem)...miałąm pewność , że sie nie zakrztusi i nie udusi..

perfectangel85 lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała cos o klinie do łóżeczka, może być tez jakaś książka pod materac żeby dziecko nie zakrztusiło się podczas spania. Co myślicie o tym?
    już chyba był ten temat, rzeczywiście tak się stosuje. Zamiast dodatkowego zakupu jak klin można książki podłożyć pod łóżeczko. Stosuje się w celu nie zakrztuszenia się, zwłaszcza gdy dziecko ulewa czy ma refluks, jak również przy katarku by lepiej się oddychało.
    Nam jednak się nie sprawdziło, jak ulewała tak ulewała, jak mleko się podnosiło do noska i wpadała w bezdechy to trzeba było odciągać szybko i pozycja nie miała znaczenia. Dodatkowo z tych klinów i lekko podniesionego łóżeczka się ześlizgiwała, zjeżdzała w dół. Może była za lekka?

Widzę że położna fajna na szkole rodzenia. Nie wszystkir twierdza ze czym mniej tym lepiej a smarowanie oliwką to wciąż must have wg niektórych położnych. U nas (smarowałam 2 razy w życiu oliwką tylko w miejscach bardzo suchych) i dwa razy dostała potówek w tyvh miejscach, skórka się zaparzyła bo oliwką ją zakleiła.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja klin kupuję i będzie pod materacem. Kocham książki i nie miałabym serca żeby którąś tak sprofanować hehe ;)
    mi wszelkie oliwki przesuszają skórę więc na pewno nie zafunduję tego małej. Będę miała jedynie olejek ze słodkich migdałów ale to tylko do ciemieniuchy i masaży

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyprawkadlamaluszka.pl/klin-sensillo-poduszka-do-lozeczka
    taki wystarczy? łóżeczko 60x120
    chce go dac pod materac
    ja boje się tego ze dziecko ulewa to moja największa fobia:(
    Położna mówiła ze oliwka tylko np na suche miejsca miejscowo i na ciemiączko

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem antyoliwkowa
    u nas na te suche miejsca na rączkach i nóżkach (a moj syn zmieniał dosłownie skore przez pierwsze dwa tygodnie od urodzenia) świetnie działał Linomag A+E, oprocz tego epizodu niczym nie smarowałam, a kapałam w malej ilości Oliatum

miałam również klin (na materacu) bo młody duzo ulewał i to az do 8go miesiaca

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja klinu nie mam, ale mam segregator ;) jeden wał i tak tego nie widać bo pod materacem leży.

mój młody w 28+4 1400g ważył i to taki 50centyl wg gina polskiego

szacowana waga jego jest taka 3-3,5kg w terminie, dlatego nastawiam się na próbę porodu sn po 2cc. póki co walczę trochę z irlandzkim systemem bo wg nich powinnam miec planowe 3 cc i nie bardzo nawet chcą czekać do samoistnego porodu.
    lepiej i szybciej bym się dogadała w Polsce, to wiem. Np mój szpital lokalny jest bardzo pro vbac. czyli za próbami porodu waginalnego. WIem, że na pewno by nie protestowali o ile nie ma innych wskazań do cc.
    Także trzymam kciuki, ze się młody obróci z poprzecznego do główkowego i jakoś przegadam ekipę na porodówce.

poppy lubi tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kurcze 5 antybiotykow to duzo . Ja z pierwsza corka bralam 3. A probowalas uro vaxom ? Bierze sie przez 3 miesiace po 1 tabletce.
    Myślałam o tym jak pisałyście, ale ja mieszkam w UK. Podejrzewam, że to jest na receptę i tu nikt o tym nie słyszał, żeby mi przepisać.
    Na razie mam spokój, biorę większą dawkę żurawiny i zamówiłam sobie probiotyk, który ma chronić przed infekcjami pęcherza.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny...moja córka to chyba adhd ma...całe noce nie śpie, bo tak się wierci że nie idzie spać..dzisiaj przeszła samą siebie, nie wiem co ona w tym brzuchu wyprwia no i kiedy ona śpi! Lekarz kazał mi liczyć ruchy od tego tygodnia..taaa jasne chyba powinnam liczyć minuty kiedy się nie rusza:p czy to oznacza że raczej nici ze spokojnego dziecka po urodzeniu?
    U mnie dokładnie to samo ! I to zawsze jak idę spać dostaje te najmocniejsze kopniaki :P ale nie ma chyba reguły. Moja siostra nie dość ze bardzo późno poczuła ruchy to jeszcze miała lenia w brzuchu, a teraz jej córeczka to mały biegający szatan, w miejscu nie usiedzi :P

mkl lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, to ja troszkę mniej jednak, startowałam od 55,5 teraz kręcę się zwykle w granicach 67-68 zależy od dnia.

Annie, możesz porównać w internetowej bazie leków skład specyfiku jaki polecają Ci dziewczyny a czegoś co jest dostępne w UK. Nazwa handlowa to jedno, ale nazwa chemiczna musi być po łacinie i obowiązuje taka sama na całym świecie dla każdej substancji :P

Ja klina nie kupuję, na okazjonalne katarki podłożę coś pod materac, a gdyby mały okazał się ulewaczem to wtedy klin dokupię dla wygody. Ogólnie to masy gadżetów nie kupuję, bo zakładam, że będzie wszystko ok i nie będą potrzebne. W razie czego to jeden klik w necie i mam za kilka dni w domu taki klin czy monitor oddechu.

Zamówiłam wczoraj laktator Medeli w zestawie z Calmą z ich sklepu na allegro :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dusi jak leżę na plecach.
    Jeżeli chodzi o wagę to ja mimo nadwagi przytyłam już 14,5 kg :(
    Mój Synek w 30+5 ważył 1325 niby malutki, urodził się 3640. Teraz mała w 26+2 miala kilo więc powinna być większa ale dzieci indywidualnie rosną więc nic nie wiadomo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 10:59

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ