🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak Wy się czułyście jak starałyście się, a inni obwieszczali ciążę?
Ja Wam powiem,że może to dziwne, ale ciąża ciąży nie równa.
Cieszyłam się bardzo z ciąży przyjaciół, kuzynek, sąsiadek.
Jeszcze bardziej, jak wiedziałam, że ktoś starał się długo i się udało, bo to dawało mi nowa nadzieję na nasz happy end. To była największa radość jak sąsiedzi po 10latach ogłosili, że będzie synek.
Ale... gdy okazało się, że koleżanka zaszła z przypadkowym gościem i średnio się cieszy, a inna zaszła w 3 ciążę i się nie cieszyła, a mimo to wpadli z 4 ciaza chwilę później po połogu...to płakałam...
Nie płakałam, że źle życzę, ale ze los jest taki niesprawiedliwy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 07:50
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Blador też mnie trochę przeraża ogarnianie roczniaka będąc na początku ciąży, ale zegar tyka. Może zmienie zdanie. Teraz 9 lat nam zajęło więc może nic z tego planowania nie wyjść. Czas pokaże. Byle do połowy sierpnia i aby było ok. Później pomyślimy co dalej.
Co do 🐶 to ja całe życie miałam kundelki. W sierpniu zamarzyłam o malutkim piesku. Czas żałoby minął, dodatkowo córka pojechała na pierwsze kolonie i chyba mi się syndrom pustego gniazda włączył🤣 zaczęłam czytać o kilku rasach: chihuahua, york, cavaliery, papilon, pudel toy, hawańczyk, szpic miniaturowy. Zależało mi aby był mały, żeby wszędzie z nami jeździł. Takiego malucha łatwiej choćby w torbę wrzucić podczas długich spacerów. No i padło na yorka biewiera. W grudniu mąż się zgodzil, ja znalazłam idealna hodowlę. Ale okazało się że jestem w ciąży, więc temat odpuścilam. W ubiegłym tygodniu córka wróciła do tematu. Piesek, którego mialam w styczniu wybranego okazał się nadal dostępny. Pojechałam z córką w piątek tak niezobowiązująco po prostu zobaczyć i pogadać. Przepadlysmy. Udało się męża namówić i wczoraj odebraliśmy naszego psiego przyjaciela 😉
Także na pokładzie 1 mąż, 1 dziecko +to w drodze. 2 koty i 1 szczeniak 🥰 będzie wesoło🤣nutella_, Królowa_Śniegu, Nowanna, Akczi, lady_in_black, marti, domi88, Juliakk, Oela91, blador2, kleopatr4, Layla205, Aaga lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam o najważniejszym. Witam się w 2 trymestrze. Liczone od om, bo z USG już od kilku dni. Ale ja się om sugeruje😉🥰
Nadal nie wierzę, że to się dzieje naprawdę ❤️karola_b, nutella_, Królowa_Śniegu, Nowanna, Akczi, Berry123, bonassola, Zzzaba, domi88, MariMari, Oela91, blador2, Anuszka28, kleopatr4, Kil, Layla205, Kira, Aaga lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny polećcie coś na ból gardła. Nocami mnie drapało z jednej strony od jakiegoś czasu, ale rano przechodziło. Uznawałam to, że chce mi się pić i dlatego z suchości drapie. Niestety dzisiaj dalej czuję drapanie, boję się żeby mi się coś więcej z tego nie wykluło.
Ja dzisiaj o 13tej mam prenatalne, boję się jak cholera🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 09:04
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Jeszcze bardziej, jak wiedziałam, że ktoś starał się długo i się udało, bo to dawało mi nowa nadzieję na nasz happy end. To była największa radość jak sąsiedzi po 10latach ogłosili, że będzie synek.
Ale... gdy okazało się, że koleżanka zaszła z przypadkowym gościem i średnio się cieszy, a inna zaszła w 3 ciążę i się nie cieszyła, a mimo to wpadli z 4 ciaza chwilę później po połogu...to płakałam...
Nie płakałam, że źle życzę, ale ze los jest taki niesprawiedliwy...
Mnie dołowało szczególnie w takich sytuacjach jak wspomniałaś - niechciana ciąża, albo przypadkowa. Moja psiapsi nie mając okresów zaszła z kolesiem, którego znała pół roku. Gratulowałam jej, wspierałam, kibicowałam mimo, że ja sama walczyłam wtedy z ciężką depresją, potem nieudane in vitro. Dozowałam ten kontakt, by nie zrobić sobie większej krzywdy - było ze mną bardzo źle psychicznie, byłam słaba. Nasza przyjaźń niestety się rozpadła - z dnia na dzień mnie poblokowała na portalach społecznościowych. Może miała inne wyobrażenie na temat naszej znajomości, a znałyśmy się dobre 5 lat. Więc morał z tego taki, że jak masz dobre serce to i tak dostaniesz po dupie, bo ja nie mogłam liczyć nawet na odrobinę zrozumienia i wsparcia…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 09:16
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Nie płakałam, że źle życzę, ale ze los jest taki niesprawiedliwy... -
Akczi wrote:Mi było przykro, w pracy 2/3 koleżanki zaszły w ciążę podczas naszych starań a jednak akurat odrazu po tym jak byłam po laparoskopii w której pozbyłam się jednego jajowodu, podobno udało im się za pierwszym razem. Wiadomo że źle nie życzyłam ale gdzieś tą nutka zazdrości była. Oprócz tego jestem w takim wieku, że wśród znajomych rówieśników te pierwsze dzieci jednak od jakiegoś czasu cały czas się pojawiają, szczególnie w okolicy świat kiedy posypały się na instagramie i fb ciążowe foty było to bardzo odczuwalne
A potem zong znowu coś sie działo z moim zdrowiem i cisza. Rozumiem Was aż za bardzo. -
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczyny polećcie coś na ból gardła. Nocami mnie drapało z jednej strony od jakiegoś czasu, ale rano przechodziło. Uznawałam to, że chce mi się pić i dlatego z suchości drapie. Niestety dzisiaj dalej czuję drapanie, boję się żeby mi się coś więcej z tego nie wykluło.
Ja dzisiaj o 13tej mam prenatalne, boję się jak cholera🫣Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczyny polećcie coś na ból gardła. Nocami mnie drapało z jednej strony od jakiegoś czasu, ale rano przechodziło. Uznawałam to, że chce mi się pić i dlatego z suchości drapie. Niestety dzisiaj dalej czuję drapanie, boję się żeby mi się coś więcej z tego nie wykluło.
Ja dzisiaj o 13tej mam prenatalne, boję się jak cholera🫣Królowa_Śniegu, Layla205 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj o 13tej mam prenatalne, boję się jak cholera🫣
Ssanie czegokolwiek np. miętówek może być tabletka prenatal, ale tam nie ma nic co faktycznie mogłoby pomóc. Dużo pić. Nawilżyć gardło kisielem z siemienia lnianego, płukać wodą z sodą oczyszczoną. Jak nie przejdzie, lekarz podobno można Tamtum verde w ciąży (to psikane), ale skonsultowałabym to z fachowcem.
Trzymam kciuki za badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 10:13
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Dzięki dziewczyny za pomoc. Nie jest to jakaś mega bliska przyjaciółka, ot koleżanka z pracy, widzimy się tylko w biurze. Powiem jej razem ze wszystkimi, myślę że i tak się wszyscy już domyślają i jakiegoś wielkiego zaskoczenia nie będzie.
Co do gardła, śmieszne to może ale jak mieszkałam w Holandii to lekarze na ból gardła polecali zimną wodę
Co do ciąż innych osób. Mnie najbardziej denerwowało i denerwuje jak ktoś mówi, że tak się starają, tak by chcieli a jak przychodzi co do czego, dzidzia na pokładzie to kobieta nie potrafi głupich fajek rzucić 😠 zresztą ma to miejsce też przy wpadkach ale ja tego zrozumieć nie mogę, żeby nie potrafić odstawić papierosów i nikt mi nie wmówi, że ciężko i się nie da, bo da sięWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 10:38
Oela91, Layla205 lubią tę wiadomość
-
Marti a wiesz co jest najgorsze? Że są lekarze którzy mówią takim kobitom żeby nie odstawiać fajek nagle bo to większy stres dla ciężarnej i dziecka😱 sama byłam nałogowym palaczem, jak zaczęłam starania to odstawiłam i tyle.
Królowa Śniegu - z naturalnych sposobów polecam ssanie goździków a pastylki najlepsze jakie znam to Honikan
Oela91 lubi tę wiadomość
-
marti wrote:Dzięki dziewczyny za pomoc. Nie jest to jakaś mega bliska przyjaciółka, ot koleżanka z pracy, widzimy się tylko w biurze. Powiem jej razem ze wszystkimi, myślę że i tak się wszyscy już domyślają i jakiegoś wielkiego zaskoczenia nie będzie.
Co do gardła, śmieszne to może ale jak mieszkałam w Holandii to lekarze na ból gardła polecali zimną wodę
Co do ciąż innych osób. Mnie najbardziej denerwowało i denerwuje jak ktoś mówi, że tak się starają, tak by chcieli a jak przychodzi co do czego, dzidzia na pokładzie to kobieta nie potrafi głupich fajek rzucić 😠 zresztą ma to miejsce też przy wpadkach ale ja tego zrozumieć nie mogę, żeby nie potrafić odstawić papierosów i nikt mi nie wmówi, że ciężko i się nie da, bo da się
Z tymi fajkami doskonale Cię rozumiem. Mam w bliskim otoczeniu laskę co pali w ciąży. Serce mi się kraja. Ja np lubię piwo. Często w piątek sobie wypiłam. Od kiedy zaszłam w ciąże odrzucilo mnie całkowicie. Nie wyobrażam sobie nawet ust zamoczyć. Nie wspominając już o wpływie na dziecko. skoro mnie odrzuciło od piwa, czarnej herbaty, która piłam litrami to nie uwierze, że od papierosów nie odrzuca.
Na ból gardła przy anginie ja np jem lody. Bardzo pomalu. Może to pomoże. Przyjemne w dodatku 🤤 -
WeraAnna wrote:A słuchajcie czy jak wynik Nifty jest dostępny to przychodzi jakiś SMS/mail czy trzeba na czuja samemu sprawdzać?
I SMS i mail przychodzi, że są wyniki na platformie. logujesz się i jestOna 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
WeraAnna słyszałam takie historie, straszne
Zazuzi ja tez lubię piwo czy wino ale nie wyobrażam sobie tak jak mówisz ust zamoczyć a miałam koleżankę (jeszcze na studiach), która twierdziła że piwo raz na jakiś czas nie zaszkodzi, nasze drogi się rozeszły ale mam nadzieję, że w drugiej ciąży już na innym etapie życia była bardziej ogarnięta
Potem takie dziewczyny się dziwią, że ich dzieci maja problemy zdrowotne...
-
Ja dziś jak i cały weekend spędziłam w łóżku
Takie przeziębienie mnie wzięło okropne.Dziś o 18 jadę do szpitala,ale tylko do mojej lekarki by leki mi jakieś przepisała i zwolnienie ze szkoły.
Mówiła przez telefon ze jak mi się tylko gorączka pojawi mam jechać do szpitala by mi ją zaczęli rozbijać bo gorączka to duże zagrożenie dla dzieci