🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Królowa_Śniegu wrote:Ja wczoraj przycięłam komara po obiedzie na dwie godziny, to miałam wieczorem problem z zaśnięciem. Chyba dopiero koło 23 udało mi się zasnąć, a zwykle padam od razu po 21. No i kilka pobudek w nocy też było, bo się wierciłam, miejsca nie mogłam sobie znaleźć. I jakoś czuję się nieprzytomna.
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 15 tc ❤️🙏 Jeju jak ten czas leci 🥹
A ja dzisiaj 12+0 ❤️
I siedzę w labo, wypiłam sobię przepyszną glukozę na śniadanko i siedzę 2 godziny. 😅
Na czczo miałam cukier 107. Co sądzicie? Może ktoś się na tym zna?Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:A ja dzisiaj 12+0 ❤️
I siedzę w labo, wypiłam sobię przepyszną glukozę na śniadanko i siedzę 2 godziny. 😅
Na czczo miałam cukier 107. Co sądzicie? Może ktoś się na tym zna?
Na glukometrze? Poczekaj na wynik z krwi żylnej, mogą się nieco różnić. Jednak to trochę dużo. W ciąży norma na czczo to 90.
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Ja od wczoraj czuje sie jakby mnie jakieś chorobsko brało. Wczoraj gardło i na wieczor zatkany nos. Dzisiaj te objawy przeszły ale czuje jakieś a’la przeziębieniowe osłabienie.
Dzisiaj na 15:30 usg prenatalne, wielkie nadzieje i wielkie obawy 🥺🙏
Myślami tez jestem mocno z blador2! Codziennie wypatruje czy avatar z retriverem już się pojawił informując ze wszystko jest Ok 🙏🙏Berry123, Nowanna, Juliakk, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Mi też udało się w końcu pospać normalną ilość godzin czyli 8 a nie 4 lub 5. Oczywiście z masą pobudek ale i tak jestem zadowolona.😁Właśnie wróciłam z pobrania krwi na pappę.
Oela91, Kil lubią tę wiadomość
-
Też czekam na info co u Blador. Ja w biurze, dzien jak co dzien. Na 17 jeszcze urodziny w sali zabaw. Nie chce mi sie tam iść :-p Prenantalne ja mam w poniedziałek, dziś też 12t0d. Co do cukru to nawet nie mysle, od zawsze mam kiepski. W zeszlej ciazy cukrzycy nie bylo, mam nadzieje, ze teraz tez bedzie ok ale moze byc roznie
-
Klarara wrote:A ja dzisiaj 12+0 ❤️
Na czczo miałam cukier 107. Co sądzicie? Może ktoś się na tym zna? -
Ja mam prenatalne we wtorek. Idziecie/ byłyście na prenatalnych z partnerami? Mój mąż chce ze mną iść. 😃
Oela91, marti lubią tę wiadomość
-
domi88 wrote:Mi wróciły mdłości i wymioty a myślałam, że to już za mną... miałyście tak, że chwilę przed II trymestrem wróciły? (I oby tylko na chwilę) mąż mnie zachęca do tabletek na wymioty ale ja mam nadzieję, że to tymczasowe
Ja tak miałam. Ale już minęło, dość szybko 😉domi88 lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Ja mam prenatalne we wtorek. Idziecie/ byłyście na prenatalnych z partnerami? Mój mąż chce ze mną iść. 😃
Ja ogólnie każde badanie usg mam razem z partnerem i jeszcze nie spotkałam się z dziwnym odbiorem przez to. Partner chce uczestniczyć od początku w czym może i ja wyrażam na to zgodę. Dla mnie to zawsze większy komfort, bo swoje przeżyłam z ginekologami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 09:50
Berry123, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Berry123 - warto bo na prenatalny super widać w porównaniu do zwykłego USG no i trochę trwa, pytanie na jakiego badacza trafisz - nasz był jak lektor kilkadziesiąt minut cały czas opowiadał co widziOela91, Berry123, Kil, Puszek♡, Layla205, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Zaczynam się martwić o naszą Blador. Długo milczy🤔
No to u mnie połowa 16 TC😱 czas ucieka jak szalony. A ja dalej nie przejrzałam szafek i nie wyrzycilam zbędnych rzeczy pod kątem przeprowadzki. Wczoraj mnie tak naszło, że dzień za dniem ucieka. A jak nie daj Boże położą mnie do szpitala po 20 TC jak z córką i będę lezala do porodu, to nikt tego za mnie nie zrobi. A nie chce większości rzeczy ze sobą zabierac. Plan jest taki aby zabrać absolutne minimum.. więc chyba czas najwyższy wziąć dupkę w troki i odgracac mieszkanie.
Oela91, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Ale bym chciała żeby mi na tych prenatalnych powiedzieli płeć i mogłabym zacząć kompletować wyprawkę. Ale pewnie za wcześnie i się nie dowiem jeszcze. 😆
-
Ja na cwaniaka, dzisiaj ide na prenatalne I trymestru z enel med a jutro z invicty na PAPPa, dodatkowe usg+ badanie krwi. (Wymagają całość badania u siebie)
O ile babeczka z enelmed ma mieszane opinie, to ta na jutro, z invicty wg opinii to jakiś anioł.
Jutro zabieram męża, liczę na taki właśnie wykład jaku mimi_m 😅.
Odkrycie płci albo chociaż zdradzenie co wg usg jest bardziej prawdopodobne, to tez moje wielkie marzenie 🥺 Chcrmy rodzicom powiedziec w weekend, o ile fajniej byłoby informując ze to wnuk lub wnuczka.
Mam nadzieje ze dzisiaj wszystko będzie Ok. Od wczoraj mam jakieś lęki 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 10:13
Berry123 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja dzisiaj dobrze spałam, od kiedy mąż wrócił śpię jak dziecko 🙈.
Też się martwię o Bladorka, nie odzywa się nic .
Berry, ja spytałam czy możemy wejść razem, lekarz wyraził zgodę. Najlepsze jest to że mąż widział ekran, a ja nie więc absolutnie nic nie wiedziałam.
Mąż zadowolony jak nie wiem .
A co do płci to lekarz powiedział, że za wcześnie. Po 16tc można mówić o płci 🤷🏼♀️. My znamy z testu nipt, ale fajnie mimo wszystko potwierdzić.
Wczoraj dostałam też skierowanie już na połówkowe, między 18, a 22 tc. Lekarz mówił, że lepiej bliżej 22.
Co do badań, wiem, powinnam zapytać, ale to nie mój lekarz prowadzący i jakoś tak miałam opory. Zastanawiam się czy nie umówić się do internisty i może ona mi da. Czuję się w miarę ok. U mnie zawsze było wysokie żelazo, od dziecka. Pamiętam jak pediatra powiedziała że mam nie pić soków, nie jeść mięsa, zbyt dużo warzyw, szpinaku, pomidorów itd. A wiecie że nigdy nie zbadała mi ferrytyny? Tylko zawsze samo żelazo! To było z 20 lat temu, może wiedzą była inna, ale sam fakt .
Oela91, Berry123 lubią tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Ja mam prenatalne we wtorek. Idziecie/ byłyście na prenatalnych z partnerami? Mój mąż chce ze mną iść. 😃
Oela91, Berry123 lubią tę wiadomość
-
tak, byliśmy razem, w sumie na każdą wizytę chodzimy razem oglądać maluszka
Na prenatalnych mieliśmy wspaniałego profesora, wszystko opowiadał, pokazywał po 3 razy
Nowanna mi kazał się zapisywać w 21 tygodniu
Ja dzisiaj średnio ze spaniem. Wczoraj odkurzyłam i umyłam podłogi i czułam się jak po dobrym intensywnym treningu, ledwo na zakupy pojechałam bo zasypiałam na stojąco a potem jeszcze plecy zaczęły mnie boleć...
Dodatkowo dzisiaj wyjeżdżam na szkolenie do Kołobrzegu, jeszcze czeka mnie pakowanie i może zrobię paznokcie. Mam nadzieję, że sobie odpocznę te 3 dni, popływam, pospaceruje po plaży 😀Nowanna, Berry123 lubią tę wiadomość
-
Cześć ja w sumie wg zegarka śpię po 11h xD kręcę się w nocy i wybudzam często ale to i tak tyle czasu mam xP najlepiej mi się śpi (jak dzisiaj) jak założę korki na noc u mnie też prenatalne w poniedziałek dużo widzę z nas ma oby było wszystko i każdej książkowo
Ja jak byłam dzieckiem to miałam anemię żelazową - później było ok i nikt nie badał nic 2 lata temu około (jak zaczęliśmy starania i miałam pakiet w LUXMED) zrobiłam multum badań - m.in. Żelazo ferrytyne i było ok. Niewiem czy teraz te robić…? B12 miałam też mega wysoko (przy górnej granicy normy) lekarz na NFZ (ginekolog u którego byłam na początku i który stwierdził że przestaje prowadzić ciążę) który zlecił mi 1 badania chce żebym przyszła w czwartek na odbiór wyników osobiście a mieli mi wydać normalnie w poniedziałek prenatalne a w czwartek kolejny wizyta u mojej prowadzącej prywatnie 3 wizyty w ciągu miesiąca xD szkoda że teraz musiałam czekać miesiąc żeby znowu okruszka zobaczyć
Blador myślami ciągle jesteśmy z Tobą