🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko na razie jest Ok❤️
Ta doktor również była bardzo fajna, mówiła co robi i co sprawdza, miałam osobny monitor do śledzenia. Maluszek uciekał przed dopplerem 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:19
Layla205, Nowanna, Adek2, Ojejku, Juliakk, marti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie, może któraś z was jakimś cudem wie . Czym się różni łóżeczko dostawka Chicco NEXT to me Air od Chicco NEXT to me magic?
Zastanawiam się które wybrać, a akurat w okolicy mam oba w ofercie do kupienia 🤦🏼♀️. Początkowo wybraliśmy NEXT to me magic i nie wiedziałam o ostatniej Air.
Czytam na stronie, że Air jest minimalnie większy o kilka cm oraz ma wszystkie ścianki z siatki, a magic ma krótsze boki z materiału.
Czy któraś z was może polecić któryś model lub zupełnie odradza 🙏🏻? -
domi88 wrote:Macie wybraną listę wyprawkową, którą będziecie się sugerowały? Chciałabym kupić niezbędne minimum, listy w internecie widzę różne i zastanawiam się czy to wszystko jest potrzebne, np: czy rożek jest potrzebny? 😆 czy w tym się nosi dziecko tak na co dzień? 🤔 a może ma inne zastosowanie np. zawinąć do snu? (Forma takiego utulenia=uspokojenie)? Tylko czy tego nie załatwi po prostu kocyk? 🤔
Rożek dla mnie must have. Łatwiej dziecko trzymać, na początku ciałko nie jest stabilne, trzeba uważać a rożek ma usztywnienie. No i do snu, noworodki lubią być opatulone, mieć ciasno jak w brzuchu mamydomi88, marti lubią tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Haha chociaż to moze chodzic jednak o moja płeć
Oela91 lubi tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Wszystko na razie jest Ok❤️
Ta doktor również była bardzo fajna, mówiła co robi i co sprawdza, miałam osobny monitor do śledzenia. Maluszek uciekał przed dopplerem 😢 nie zapytałam o płeć, bo gadałam o tej tokso i znowu płakałam 😅 ale sięgam teraz po wynik badania i widze ze mam na zdjęciu, w kratce sex wpisane female 🤯 czy to moze być to?! Hahah najpierw pomyślałam, ze to moja płeć hahah no ale to przeciez jest oczywiste jaka jest moja płeć (chyba już mózg ciążowy) jak wrócę do domu postaram się dodać zdjęcia. To może pomożecie ocenićkleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Kurcze nam gorączkę 38,14 . Jutro skonsultuje to z ginekolog z invicty co tu robić. Jak nie urok to sraczka 😪
Czy ktoras z was miała taki epizod? -
Mi powiedział lekarz jak miałam (zaraz na początku) żeby zbijać paracetamolem i nie dopuszczać żeby wzrosła dużo
Królowa_Śniegu, lady_in_black, domi88, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Kurcze nam gorączkę 38,14 . Jutro skonsultuje to z ginekolog z invicty co tu robić. Jak nie urok to sraczka 😪
Czy ktoras z was miała taki epizod?
Mi kazali jechać do szpitala w razie jakby temperatura wzrosła do 38, bo podobno jest to niebezpieczne dla dziecka. Na szczęście ja podczas choroby miałam max 37,3. Może wypij dużo wody, żeby to wypocić do jutra?
lady_in_black, domi88, Oela91 lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Berry123 wrote:Ja mam prenatalne we wtorek. Idziecie/ byłyście na prenatalnych z partnerami? Mój mąż chce ze mną iść. 😃
Blador jesteśmy tu z tobąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2024, 21:46
Berry123, Oela91 lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Berry123 wrote:Haha, to ciekawe, że piszą płeć. Facet raczej w ciążę nie zajdzie. 😆
Jest możliwość, że mężczyzna, a konkretnie osoba o przypisanej mu płci męskiej będzie zdolna do donoszenia ciąży 😛
Są osoby interpłciowe
Tu przykład https://uwaga.tvn.pl/reportaze/dzieci-interplciowe-kiedy-decydowac-sie-na-operacje-st7752218
Fajny wywiad jest z rodzicami n YT (kanał Skrawki)Juliakk lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Blablador bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzić 😔 dużo siły dla was…
Dziewczyny, tak z innej beczki, czy laktator powinna mieć na zapas każda kobieta? Czy to jest obowiązkowa część wyprawki?33 lata, 4 lata starań po stracie
2019 -19tc ciąża obumarła 💔
2020 CB 💔
04.23 CB 💔
14.01 niespodziewane II 🥹
SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
Termin na 24 września 2024 -
Adek2 wrote:Blablador bardzo mi przykro, ze musisz przez to przechodzić 😔 dużo siły dla was…
Dziewczyny, tak z innej beczki, czy laktator powinna mieć na zapas każda kobieta? Czy to jest obowiązkowa część wyprawki?Ruda Maruda lubi tę wiadomość
-
Blador trzymamy mocno kciuki!
Adek myślę, że zdecydowanie nie. Ja będę się zaopatrywać bo w pierwszej ciąży bardzo się przydał, ale niektóre mamy nie chcą/nie mogą karmić i już laktator będzie zbędny. Część moich koleżanek karniła a z laktatora ani razu nie korzystała, jak wychodziły podawały mm i tyle. Myślę, że kp powoli jest "odczarowywane".Ruda Maruda, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Adek2 wrote:Hej dziewczyny, ja sie malo udzielam, ale podczytuje regularnie Oela91, Ty masz jakos niedlugo amnio wz z toxoplazmoza prawda? Niezmiennie trzymam kciuki 🤞
Wczoraj byłam na pierwszych prenatalnych w Medicover, wraz z mężem, nie było problemu. Maluszek z wielkości 12+4, USG idealne, przeziernosc 1,4, najprawdopodobniej dziewczynka 🥹
Natomiast biochemia wyszła mi do dupy. Podwyższony wolna beta (3,8 MoM€, obniżona PAPPA (0,97 MoM), skorygowane ryzyko trisomii 21 wyszło 1:513 (mam 33 lata).
Czynnik łożyskowy wyszedł mi 35, co oznacza, ze jest w 5 percentylu (wynik poniżej 100 to ryzyko preeklampsji). Ale tego pani doktor nie skomentowała, bo ponoć nie ma certyfikatu do badań związanych z przepływami.
Tak więc jeszcze chwila stresu nas czeka…. W poniedziałek mam badanie u prowadzącego, prywatnie, który całe szczęście jest specem od tematów łożyskowych. Sprawdzimy przepływy i wyliczymy ryzyko preeklampsji. Lekarka z medicoveru mówiła, ze zakrzepica/trombofilia ponoć mogą zaburzać wyniki biochemii w teście PAPPA. Czy wiecie coś o tym dziewczyny?
Realnie ryzyko ZD 1:513 jest pośrednie i nie jakieś zatrważające, ale stresik jest. Czy robić nifty czy od razu amnio… sama nie wiem 😔
Pozdrawiam i trzymam kciuki za nudne ciąże, żebyśmy wszystkie doczekały terminu 🤞🤞🤞
Hej dziewczyny 😊
Adek, ale przecież twoja PAPPA nie jest obniżona, idealnie w granicy 1 MoM 😉 -
Cześć dziewczyny 😊
Właśnie dostałam wyniki Veracity - wszystkie ryzyka bardzo niskie, dziewczynka 🥹 🩷 🧸
Ja laktator raczej kupię, bo chciałabym odciągać i dawać możliwość mężowi też nakarmienia małej (ojejku, małej 🩷🌸), albo jeśli gdzieś wyjdziemy. Zdecydowanie nie należę do osób, które chcą karmić w miejscu publicznym. U innych jest mi to obojętne, ale sama nie czuję się z tą myślą komfortowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2024, 09:35
Juliakk, Kil, karola_b, nutella_, Aaga, Berry123, Królowa_Śniegu, Akczi, Layla205, Kira, lady_in_black, Oela91, marti lubią tę wiadomość
🫧 PCO (bez PCOS)
💉 clostillbegyt + ovitrelle włączone po 5 miesiącach starań
🍼 - w drugim cyklu stymulowanym 💕