X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie te cuda🥹Screenshot-20240402-182651-Chrome.jpg
    Screenshot-20240402-182708-Chrome.jpg
    Screenshot-20240402-105718-Reserved.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 18:43

Oela91 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Zobaczcie te cuda🥹Screenshot-20240402-182651-Chrome.jpg
    Screenshot-20240402-182708-Chrome.jpg
    Screenshot-20240402-105718-Reserved.jpg

Ale jaka cena. Powariowali😱

preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    No właśnie ona ma 38 lat i przez pół życia człowiek się tym nie zarazi tylko akurat w ciąży.. straszne.
    Po rozmowie z nią jeszcze bardziej boję się tego cholerstwa. Mówi, że się modlą żeby synek był zdrowy, tylko to im pozostało.

Bardzo rozumiem,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:28

blador2, Ruda Maruda, Klarara, bonassola, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    Ja razem z nimi bo kupiłam 3 pajace i 3 body🫣 ale mam plan, że tym razem nie szaleję z ilością, a kupuję to co mi się rzeczywiście podoba.

Ruda Maruda, Oela91 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador u mnie dalej silne mdłości. Mogę jeść więcej potraw, ale zazwyczaj po zjedzeniu czegoś, więcej na to nie mogę patrzeć. Zjadłam śledziki na święta, wchodziły jak złoto. Dostaliśmy na wynos do domu i nie mogę nawet na nie spojrzeć bo zaraz mdłości...
    Picie teraz tylko praktycznie woda niegazowana, reszta nie ma szans. Dalej ciasta nie bardzo, żadne chipsy itd.

Samopoczucie zmienne raz lepiej, raz padam na twarz. Dziś przekazałam wszystkie obowiązki i jestem na L4. Szefowa dopiero dziś powiedziała osobie o moim zastępstwie i strasznie głupio wyszło no ale już się w to nie wcinam. Teraz chce się skupić żeby odpocząć i pilnować badań bo ostatnio nie wychodziły najlepiej.

Królowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Ruda Maruda Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Ja razem z nimi bo kupiłam 3 pajace i 3 body🫣 ale mam plan, że tym razem nie szaleję z ilością, a kupuję to co mi się rzeczywiście podoba.
    Też już nazamawiałam naszej małej 😁 Mam układ z mężem, że z nim będę kupować jakieś większe, ważniejsze rzeczy, a takie popierdółki jak ciuszki kupuję sama co mi się podoba. Jeśli sprawia Ci to przyjemność, coś Ci się bardzo podoba - bierz. Niewiele mamy takich okazji w życiu. 🩷
    A ceny według mnie zupełnie przeciętne, raczej wszędzie widzę podobne. No, poza Pepco, wiadomo, albo sklepami tego typu. Z cenami powariowali to w Newbie, a i tak pewnie mnie to nie powstrzyma, bo wszystko mi się tam podoba 😂

W ogóle byliśmy dzisiaj pogadać o fotelikach w punkcie się w tym specjalizującym i dobrze zrobiliśmy, bo zaliczylibyśmy wtopkę 😁 Mieliśmy oko na konkretny fotelik, ale okazało się, że najprawdopodobniej nie pasowałby do naszego samochodu. Dobrali nam właściwy fotelik do kanapy, w którym małej nie będzie opadać główka.
    Sprawdzili też przy okazji moje pasy i z "nie potrzebuje pani adaptera i zaraz pani pokażę, dlaczego" w ciągu kilku minut przeszedł do "jednak potrzebuje pani adapter". 🤪 Był pewien że będzie w stanie ułożyć mi fotel i pasy tak, żeby było dobrze, ale jednak Skoda szybko go pokonała 😅 Jejku, jaka wygoda, jaka ulga po zamontowaniu tego adaptera...! A pasy tak mnie już gniotły jak wracaliśmy od teściów w niedzielę, że je trochę odciągałam bo niekomfortowo się czułam. Już powinno być okej. :)

kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

🫧 PCO (bez PCOS)
    💉 clostillbegyt + ovitrelle włączone po 5 miesiącach starań
    🍼 - w drugim cyklu stymulowanym 💕
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:

Raczej bardzo przystępna i wręcz niska jak za tak ładne rzeczy.
    Komplecik za 40zł to super cena, często sam bodziak tyle, a pajacyk najczęściej 50zl czy 60+ za sztukę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 19:57

Ruda Maruda, domi88, Anuszka28 lubią tę wiadomość

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiotów w ciąży, to ja też się broniłam przed lekami, ale dziś jestem za nie wdzięczna! Aktualnie biorę jedną tabletkę i żyję prawie normalnie, nie wymiotuję, czasami tylko mdłości. Ale tak jak któras z Was pisała... był moment, że kilka razy dziennie, wszystkim :( to już nie było bezpieczne dla mnie...

Pochwalę się Wam, że właśnie zakończyłam ważny etap związany z doszkalaniem w mojej pracy zawodowej, nie wiem jakim cudem udało mi się to zrobić w pierwszym trymestrze 🥹 a teraz wjeżdzam w wyprawkę, nic mnie nie powstrzyma 😂

Ruda Maruda, Oela91, Kira, nutella_, blador2, Puszek♡, karola_b, marti lubią tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a ja dalej czekam z wyprawką przynajmniej do maja.

Założyłam sobie, że najpierw kupię komodę i szafę dla dziecka żeby móc to wszystko sobie układać.

12 maja mam Komunię córki, więc po wszystkim ruszamy z robotą bo pokój córki też trzeba pomalować już na młodzieżowy kolor 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 20:27

Oela91, Ruda Maruda, domi88, Królowa_Śniegu, nutella_, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zacząć kupować od neutralnych, jakiś pieluszek, butelek itp. No ale to na 99% moje ostatnie dziecko więc nie chcę iść w neutralne. No newbie piękne😍 ale pajacyk za 100 zl skutecznie mnie powstrzymuje, a jeszcze sytuacja z synem, ktoremu założyłam pierwszy raz piękny rampersa, bialutkiego, w gwiazdki... kupa wychodziła nogawką i szyją🤣 nie chciało mi się go prać, tylko zutylizować jak najszybciej

Ruda Maruda, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jakby któraś z Was też rozglądała się za jakimiś meblami to wrzucajcie linki.
    Na razie nie mogę znaleźć nic fajnego i funkcyjnego.
    Sama zastanawiam się czy dać paxa na pół ściany czy komodę i szafę...
    Także podzielcie się jakbyście wpadły na jakieś fajne meble.

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    Raczej bardzo przystępna i wręcz niska jak za tak ładne rzeczy.
    Komplecik za 40zł to super cena, często sam bodziak tyle, a pajacyk najczęściej 50zl czy 60+ za sztukę.

O matko. Ja tam zobaczyłam cenę za pajacyk 179 i 139 zł i myślę jak ta nasza Blador szaleje😱🤣🤣🤣

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazuzi wrote:
    O matko. Ja tam zobaczyłam cenę za pajacyk 179 i 139 zł i myślę jak ta nasza Blador szaleje😱🤣🤣🤣
    Nieeee🤣 no ciuszki bywają piękne ale bez przesady, mój syn na roczek nosił już 92 więc bez przesady🤣 dla mnie 60 zł za pajac to już musi być miłość bo może być tak, że założy go 2 razy. Gorzej jak ja tu falbanki a 9.04 pokaże się siusiak🫣

Ruda Maruda lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na vinted polować na newbie, można znaleźć perełki w idealnym stanie :) upolowałam ostatnio taki kombinezon i komplet, w zestawie wyszło za nie 70zł a przyszły jak nówki sztuki :)

f675834c7df83.jpghttps://zapodaj.net/plik-PPozvhJuqd

domi88, Klarara, blador2, kleopatr4, Puszek♡, nutella_, karola_b, Anuszka28, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador, odetniesz! Oczywiście mam na myśli falbanki! Nie siusiaka 😆

A ja mam znowu tak, że te pierwsze ciuszki chcę dobrej jakości, przegladam i szukam... aspekt wizualny jest na drugim planie, a niektóre te ubrania z sieciówek są po prostu nieprzyjemne w dotyku, bardzo mnie rozczarowują :(

lady_in_black lubi tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wrote:
    Polecam na vinted polować na newbie, można znaleźć perełki w idealnym stanie :) upolowałam ostatnio taki kombinezon i komplet, w zestawie wyszło za nie 70zł a przyszły jak nówki sztuki :)

Piękne 🥰 my kupiliśmy pierwsze i póki co jedyne spioszki z newbie, ta jakość jest świetna! I wizualnie też bardzo w naszym stylu :)

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś godny polecenia rogal do spania? Brzuch nie duży jak na razie ale już brak możliwości spania na brzuchu a dziś tak w nocy fatalnie ułożyłam się na boku że obudziłam się z okropnym bólem, który nie pozwalał mi nawet ruszyć glowa bo takie było promieniowanie. Ledwo dzień przeżyłam. Ciekawe jaka będzie ta noc 😥

• blador2 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam areszt domowy więc nie mam jak pomacać😔 ale mogę odesłać zawsze. Stary by mi nie pozwolił w te róże ubrać facecika

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika07 wrote:
    Dziewczyny macie jakiś godny polecenia rogal do spania? Brzuch nie duży jak na razie ale już brak możliwości spania na brzuchu a dziś tak w nocy fatalnie ułożyłam się na boku że obudziłam się z okropnym bólem, który nie pozwalał mi nawet ruszyć glowa bo takie było promieniowanie. Ledwo dzień przeżyłam. Ciekawe jaka będzie ta noc 😥
    Cebuszka 3m nieeeebo😍

Nika07 lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wrote:

Ja inwestuje w materiał a szczególnie w wełnę, bo dziecię będzie jesienno-zimowe. I nie mam potrzeby kupowania nowych ubrań, skoro tyle osób sprzedaje ubrane po 3 razy ciuszki. Na Vinted są opcje wyboru stanu i kwoty jaką nas interesuje także warto zajrzeć.
    Ubranka z pepco no cóż są po prostu plastikowe i drapią. Ja sama nie mogę w takich chodzić bo łapie mnie świąd skóry a na plecach i dekolcie miałabym szybko potówki, więc dzidzi też nie będę tego robić.
    Materiał przede wszystkim. Jak warto to mogę czasem zapłacić trochę więcej.

Nika07, Ojejku, Puszek♡, Oela91, Ruda Maruda, marti lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ