🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
kleopatr4 wrote:Ja inwestuje w materiał a szczególnie w wełnę, bo dziecię będzie jesienno-zimowe. I nie mam potrzeby kupowania nowych ubrań, skoro tyle osób sprzedaje ubrane po 3 razy ciuszki. Na Vinted są opcje wyboru stanu i kwoty jaką nas interesuje także warto zajrzeć.
Ubranka z pepco no cóż są po prostu plastikowe i drapią. Ja sama nie mogę w takich chodzić bo łapie mnie świąd skóry a na plecach i dekolcie miałabym szybko potówki, więc dzidzi też nie będę tego robić.
Materiał przede wszystkim. Jak warto to mogę czasem zapłacić trochę więcej.
To prawda, mam nadzieję upolować na vinted lub olx jakiś fajny kombinezon z merino. Jeśli chodzi o ubranka to trochę ostatnio poszalałam na sh 🙈 ale za te kilkanaście rzeczy które kupiłam zapłaciłam tyle ile pewnie zapłaciłabym za 3 nowe bodziaki średniej jakości, a tutaj jednak czuć że to nie są rzeczy w jakości pepcowej czy sinsayowejkleopatr4, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Ojejku wrote:To prawda, mam nadzieję upolować na vinted lub olx jakiś fajny kombinezon z merino. Jeśli chodzi o ubranka to trochę ostatnio poszalałam na sh 🙈 ale za te kilkanaście rzeczy które kupiłam zapłaciłam tyle ile pewnie zapłaciłabym za 3 nowe bodziaki średniej jakości, a tutaj jednak czuć że to nie są rzeczy w jakości pepcowej czy sinsayowej
Ojejku a o jaką stronę chodzi gdy piszesz sh? Ja póki co nie kupiłam jeszcze nic, ale chyba będę szukać okazji na vinted i trochę pewnie wleci pepco jeśli jakość mnie zadowoli bo z tym jest różnie.
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Królowa_Śniegu wrote:Ojejku a o jaką stronę chodzi gdy piszesz sh? Ja póki co nie kupiłam jeszcze nic, ale chyba będę szukać okazji na vinted i trochę pewnie wleci pepco jeśli jakość mnie zadowoli bo z tym jest różnie.
Ojejku lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Ja z vinted mam ten problem, że chciałabym kilka rzeczy od jednej osoby, żeby nie płacić za każdą przesyłkę, a to już ciężko mi skompletować.
domi88, Ojejku, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja kilka ciuszków kupie "dla siebie" żeby zaspokoić głód instynktu macierzyńskiego😅 ale wbrew pozorom kolekcja 100% cotton w Pepco jest bardzo przyzwoita mimo wszystko skompletowanie całej garderoby na miesiąc czy dwa dla noworodka w tysiącach to już nie moja bajka
Zresztą nie mam już tyle miejsca w szafach😅
I myślę, że już też nie będę świrować jak z córką i prasować wszystkiego w odpowiedniej temperaturze itd.blador2 lubi tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Ojejku a o jaką stronę chodzi gdy piszesz sh? Ja póki co nie kupiłam jeszcze nic, ale chyba będę szukać okazji na vinted i trochę pewnie wleci pepco jeśli jakość mnie zadowoli bo z tym jest różnie.
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Aaga wrote:Ja kilka ciuszków kupie "dla siebie" żeby zaspokoić głód instynktu macierzyńskiego😅 ale wbrew pozorom kolekcja 100% cotton w Pepco jest bardzo przyzwoita mimo wszystko skompletowanie całej garderoby na miesiąc czy dwa dla noworodka w tysiącach to już nie moja bajka
I myślę, że już też nie będę świrować jak z córką i prasować wszystkiego w odpowiedniej temperaturze itd. -
Dziewczyny, którym zależy na super składzie pierwszych ubranek zerknijcie na "mileo baby". To polska firma, szyją ubranka nawet dla wcześniaków 😉
MariMari, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość
-
Nika07 wrote:Dziewczyny macie jakiś godny polecenia rogal do spania? Brzuch nie duży jak na razie ale już brak możliwości spania na brzuchu a dziś tak w nocy fatalnie ułożyłam się na boku że obudziłam się z okropnym bólem, który nie pozwalał mi nawet ruszyć glowa bo takie było promieniowanie. Ledwo dzień przeżyłam. Ciekawe jaka będzie ta noc 😥
Dostałam od koleżanki rogala, ale nie umiem z nim spać. Po pierwszej nocy wstałam z bólem kręgosłupa. Później już niby ok ale jakoś mnie nie zachwycił. Narazie śpię bezNika07 lubi tę wiadomość
-
Ruda Maruda - tez jestem na B2B, dzień porodu to Twój 1 dzień macierzyńskiego wtedy wywalasz społecznie i zostawiasz same zdrowotne i normalnienie możesz pracować, wystawiać FV a płacisz sama zdrowotna czyli te 699zł.
Czyli masz macierzyński z ZUS plus co tam wystawisz na FV - zdrowotna - podatek - jesteś do przodu o 1600zł bo przez rok społecznych nie płacisz
Społeczne zwiększyłam trochę I, II i chyba III też ale nie jakoś spektakularnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 10:13
Ruda Maruda, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Ja sobie ostatnio na vinted zaczęłam przeglądać ubranka i już pomału mnie łapie chęć kliknięcia. Ale się powstrzymuje, bo
po 1. Mam inne wydatki ważniejsze (czyt: wykończenie domu),
po 2 nie mam gdzie tego teraz trzymac
I po 3 nie widzę sensu wnosić to na 2 piętro a przy przeprowadzce znosić spowrotem.
Zdarze w sierpniu nawet kupić. Także na luzie. Ale już pomału zaczyna mnie korcic.
kleopatr4, marti lubią tę wiadomość
-
Aaga wrote:Ja kilka ciuszków kupie "dla siebie" żeby zaspokoić głód instynktu macierzyńskiego😅 ale wbrew pozorom kolekcja 100% cotton w Pepco jest bardzo przyzwoita mimo wszystko skompletowanie całej garderoby na miesiąc czy dwa dla noworodka w tysiącach to już nie moja bajka
I myślę, że już też nie będę świrować jak z córką i prasować wszystkiego w odpowiedniej temperaturze itd.
Za tysiąc z nowych rzeczy to dużo się nie kupi;)
Złożyłam zamówienie na next, 1500🙈, bodziaki, pajace, rampersy...a wcale tego dużo nie wyszło.
Ach dzieci...
Chciałoby się najlepsze, ale ceny duze...
Nie będę jednak przesadzać, na pewno zainwestuje w kombinezon merinoAaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Jak u was dziewczyny z przyrostem wagi? Mnie zastanawia czy to, że nadal ważę tyle ile przed ciążą jest normalne? Brzuszek coraz bardziej widoczny, mam lekką niedowagę a przyrostu wagi nadal brak.
lady_in_black lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Jak u was dziewczyny z przyrostem wagi? Mnie zastanawia czy to, że nadal ważę tyle ile przed ciążą jest normalne? Brzuszek coraz bardziej widoczny, mam lekką niedowagę a przyrostu wagi nadal brak.
Ja też mam identyczną wagę jak przed ciążą, mimo, że brzuszka już przybyło. Myślę, że nie jest to nic niepokojącego - położna mnie ważyła na ostatniej wizycie i nic jej nie zaniepokoiła stała waga. Aczkolwiek jeśli masz niedowagę to u Ciebie moze być inny temat, ja mam wagę w normie.Kapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Jak u was dziewczyny z przyrostem wagi? Mnie zastanawia czy to, że nadal ważę tyle ile przed ciążą jest normalne? Brzuszek coraz bardziej widoczny, mam lekką niedowagę a przyrostu wagi nadal brak.
Za to moja drobna przyjaciółka (ok. 150cm wzrostu, przed ciążą waga nie całe 40kg) pierwsze 3kg przybrała dopiero w okolicach 20 tygodnia. Też się tym martwiła, dziecko zawsze na wizytach było w dolnej granicy prawidłowej wielkości, ale rosło proporcjonalnie i co wizytę, więc lekarz się nie czepiał. Bobas urodził się tydzień po terminie, faktycznie malutki ale zdrów jak rybka finalnie przytyła w ciąży 9-10kg.Kapa lubi tę wiadomość
-
W c&a mają ładne ubranka, miłe w dotyku 😊
Ja dziś miałam tak głupi sen że aż ciężko mi w to uwierzyć. Śniło mi się że noga dziecka wyszła mi przez pępek w brzuchu ale udało mi się ją włożyć do środka i pojechałam do lekarza który powiedział że dziura w pepku może mi się powiększyć i dzidzia wyjdzie pępkiem 😅🤯Aaga, kleopatr4, Królowa_Śniegu, domi88, bonassola, marti lubią tę wiadomość
-
MariMari wrote:Za tysiąc z nowych rzeczy to dużo się nie kupi;)
Złożyłam zamówienie na next, 1500🙈, bodziaki, pajace, rampersy...a wcale tego dużo nie wyszło.
Ach dzieci...
Chciałoby się najlepsze, ale ceny duze...
Nie będę jednak przesadzać, na pewno zainwestuje w kombinezon merino
Już nie pamiętam jakie ubranka były najwygodniejsze🤦♀️
U mnie waga 1kg w górę, ale w pierwszej ciąży długo waga stała. Łącznie przytyłam wtedy 12kg. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Mi wyczerpała się bateria w wadze🤣 ostatnio tj. 2 tyg. Temu było +4 kg ale u mnie trochę inaczej bo zwyczajnie przestałam się odchudzać bo ja od 3,5 roku byłam cały czas na diecie.
Co do ubranek to zdecydowanie nie zamierzam szaleć z ilością. Mam problem z kombinezonami, bo we wrześniu może być i na krótki rękaw albo na misiowy kombinezon... więc chyba potrzebny nam cały przekrój dresowy, ala misiowy,cienki normalny i gruby zimowy, no i w jakich rozmiarach to rozplanować🤔👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
U mnie waga 3 kg na plusie z czego 1 kg doszlo mi teraz w ciągu 3 dni😅
Właśnie ten wrzesień taki ciężki jeśli chodzi o ubranka bo czasem są jeszcze upały ale też i naprawdę chłodne dni się zdarzają