X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2024, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja inwestuje w materiał a szczególnie w wełnę, bo dziecię będzie jesienno-zimowe. I nie mam potrzeby kupowania nowych ubrań, skoro tyle osób sprzedaje ubrane po 3 razy ciuszki. Na Vinted są opcje wyboru stanu i kwoty jaką nas interesuje także warto zajrzeć.
    Ubranka z pepco no cóż są po prostu plastikowe i drapią. Ja sama nie mogę w takich chodzić bo łapie mnie świąd skóry a na plecach i dekolcie miałabym szybko potówki, więc dzidzi też nie będę tego robić.
    Materiał przede wszystkim. Jak warto to mogę czasem zapłacić trochę więcej.

To prawda, mam nadzieję upolować na vinted lub olx jakiś fajny kombinezon z merino. Jeśli chodzi o ubranka to trochę ostatnio poszalałam na sh 🙈 ale za te kilkanaście rzeczy które kupiłam zapłaciłam tyle ile pewnie zapłaciłabym za 3 nowe bodziaki średniej jakości, a tutaj jednak czuć że to nie są rzeczy w jakości pepcowej czy sinsayowej :)

kleopatr4, Oela91 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wrote:
    To prawda, mam nadzieję upolować na vinted lub olx jakiś fajny kombinezon z merino. Jeśli chodzi o ubranka to trochę ostatnio poszalałam na sh 🙈 ale za te kilkanaście rzeczy które kupiłam zapłaciłam tyle ile pewnie zapłaciłabym za 3 nowe bodziaki średniej jakości, a tutaj jednak czuć że to nie są rzeczy w jakości pepcowej czy sinsayowej :)

Ojejku a o jaką stronę chodzi gdy piszesz sh? Ja póki co nie kupiłam jeszcze nic, ale chyba będę szukać okazji na vinted i trochę pewnie wleci pepco jeśli jakość mnie zadowoli bo z tym jest różnie.

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Ojejku a o jaką stronę chodzi gdy piszesz sh? Ja póki co nie kupiłam jeszcze nic, ale chyba będę szukać okazji na vinted i trochę pewnie wleci pepco jeśli jakość mnie zadowoli bo z tym jest różnie.
    Myślę że mogło chodzić o second hand

Ojejku lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z vinted mam ten problem, że chciałabym kilka rzeczy od jednej osoby, żeby nie płacić za każdą przesyłkę, a to już ciężko mi skompletować.

domi88, Ojejku, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka ciuszków kupie "dla siebie" żeby zaspokoić głód instynktu macierzyńskiego😅 ale wbrew pozorom kolekcja 100% cotton w Pepco jest bardzo przyzwoita :) mimo wszystko skompletowanie całej garderoby na miesiąc czy dwa dla noworodka w tysiącach to już nie moja bajka :)
    Zresztą nie mam już tyle miejsca w szafach😅
    I myślę, że już też nie będę świrować jak z córką i prasować wszystkiego w odpowiedniej temperaturze itd.

blador2 lubi tę wiadomość

• Ojejku Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Dokładnie, chodziło mi o second hand :)

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Ja kilka ciuszków kupie "dla siebie" żeby zaspokoić głód instynktu macierzyńskiego😅 ale wbrew pozorom kolekcja 100% cotton w Pepco jest bardzo przyzwoita :) mimo wszystko skompletowanie całej garderoby na miesiąc czy dwa dla noworodka w tysiącach to już nie moja bajka :)
    I myślę, że już też nie będę świrować jak z córką i prasować wszystkiego w odpowiedniej temperaturze itd.
    U mnie z pepco jest ten problem, że na takie naprawdę dobre jakościowo i ładne rzeczy trzeba polować, bo albo wyprzedają się w kilka godzin, albo nie są dostarczane do sklepów moim mieście.

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym zależy na super składzie pierwszych ubranek zerknijcie na "mileo baby". To polska firma, szyją ubranka nawet dla wcześniaków 😉

MariMari, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika07 wrote:
    Dziewczyny macie jakiś godny polecenia rogal do spania? Brzuch nie duży jak na razie ale już brak możliwości spania na brzuchu a dziś tak w nocy fatalnie ułożyłam się na boku że obudziłam się z okropnym bólem, który nie pozwalał mi nawet ruszyć glowa bo takie było promieniowanie. Ledwo dzień przeżyłam. Ciekawe jaka będzie ta noc 😥

Dostałam od koleżanki rogala, ale nie umiem z nim spać. Po pierwszej nocy wstałam z bólem kręgosłupa. Później już niby ok ale jakoś mnie nie zachwycił. Narazie śpię bez

Nika07 lubi tę wiadomość

preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Maruda - tez jestem na B2B, dzień porodu to Twój 1 dzień macierzyńskiego wtedy wywalasz społecznie i zostawiasz same zdrowotne i normalnienie możesz pracować, wystawiać FV a płacisz sama zdrowotna czyli te 699zł.
    Czyli masz macierzyński z ZUS plus co tam wystawisz na FV - zdrowotna - podatek - jesteś do przodu o 1600zł bo przez rok społecznych nie płacisz
    Społeczne zwiększyłam trochę I, II i chyba III też ale nie jakoś spektakularnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2024, 10:13

Ruda Maruda, lady_in_black lubią tę wiadomość

preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ostatnio na vinted zaczęłam przeglądać ubranka i już pomału mnie łapie chęć kliknięcia. Ale się powstrzymuje, bo
    po 1. Mam inne wydatki ważniejsze (czyt: wykończenie domu),
    po 2 nie mam gdzie tego teraz trzymac
    I po 3 nie widzę sensu wnosić to na 2 piętro a przy przeprowadzce znosić spowrotem.
    Zdarze w sierpniu nawet kupić. Także na luzie. Ale już pomału zaczyna mnie korcic.

kleopatr4, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:

Za tysiąc z nowych rzeczy to dużo się nie kupi;)
    Złożyłam zamówienie na next, 1500🙈, bodziaki, pajace, rampersy...a wcale tego dużo nie wyszło.
    Ach dzieci...
    Chciałoby się najlepsze, ale ceny duze...
    Nie będę jednak przesadzać, na pewno zainwestuje w kombinezon merino

Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • Kapa Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was dziewczyny z przyrostem wagi? Mnie zastanawia czy to, że nadal ważę tyle ile przed ciążą jest normalne? Brzuszek coraz bardziej widoczny, mam lekką niedowagę a przyrostu wagi nadal brak.

lady_in_black lubi tę wiadomość

06.2023 - poronienie zatrzymane w 9 tc
    06.01.2024 -⏸️

preg.png
  • Layla205 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Jak u was dziewczyny z przyrostem wagi? Mnie zastanawia czy to, że nadal ważę tyle ile przed ciążą jest normalne? Brzuszek coraz bardziej widoczny, mam lekką niedowagę a przyrostu wagi nadal brak.

Ja też mam identyczną wagę jak przed ciążą, mimo, że brzuszka już przybyło. Myślę, że nie jest to nic niepokojącego - położna mnie ważyła na ostatniej wizycie i nic jej nie zaniepokoiła stała waga. Aczkolwiek jeśli masz niedowagę to u Ciebie moze być inny temat, ja mam wagę w normie.

Kapa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    W pierwszym trymestrze schudłam 4kg i waga stoi od tego schudnięcia. Na ostatniej wizycie lekarz nic nie mówił, zobaczymy jak na następnej. Ale też ja przed ciążą byłam na granicy poprawnej wagi, a nadwagi :)
    Za to moja drobna przyjaciółka (ok. 150cm wzrostu, przed ciążą waga nie całe 40kg) pierwsze 3kg przybrała dopiero w okolicach 20 tygodnia. Też się tym martwiła, dziecko zawsze na wizytach było w dolnej granicy prawidłowej wielkości, ale rosło proporcjonalnie i co wizytę, więc lekarz się nie czepiał. Bobas urodził się tydzień po terminie, faktycznie malutki ale zdrów jak rybka :D finalnie przytyła w ciąży 9-10kg.

Kapa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W c&a mają ładne ubranka, miłe w dotyku 😊

Ja dziś miałam tak głupi sen że aż ciężko mi w to uwierzyć. Śniło mi się że noga dziecka wyszła mi przez pępek w brzuchu ale udało mi się ją włożyć do środka i pojechałam do lekarza który powiedział że dziura w pepku może mi się powiększyć i dzidzia wyjdzie pępkiem 😅🤯

Aaga, kleopatr4, Królowa_Śniegu, domi88, bonassola, marti lubią tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    Za tysiąc z nowych rzeczy to dużo się nie kupi;)
    Złożyłam zamówienie na next, 1500🙈, bodziaki, pajace, rampersy...a wcale tego dużo nie wyszło.
    Ach dzieci...
    Chciałoby się najlepsze, ale ceny duze...
    Nie będę jednak przesadzać, na pewno zainwestuje w kombinezon merino
    Tak to prawda ceny nowych rzeczy zwalają z nóg i tysiak teraz to drobne... ja z tych najdroższych rzeczy typu śpiwory zimowe do wózka, jesienne grubsze pajace czy rożki mam po córce i to unisex więc głównie skupie się na codziennych ciuszkach.
    Już nie pamiętam jakie ubranka były najwygodniejsze🤦‍♀️
    U mnie waga 1kg w górę, ale w pierwszej ciąży długo waga stała. Łącznie przytyłam wtedy 12kg. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1,2kg na plusie. Też się zastanawiam czy jest ok, bo według aplikacji jestem poniżej widełek, ale lekarz nic nie mówił. Może to dobrze wróży, że nie mam tendencji do przybierania, a może razem z latem przyjdzie sadełko😌

Baby #1 Wrzesień 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyczerpała się bateria w wadze🤣 ostatnio tj. 2 tyg. Temu było +4 kg ale u mnie trochę inaczej bo zwyczajnie przestałam się odchudzać bo ja od 3,5 roku byłam cały czas na diecie.

Co do ubranek to zdecydowanie nie zamierzam szaleć z ilością. Mam problem z kombinezonami, bo we wrześniu może być i na krótki rękaw albo na misiowy kombinezon... więc chyba potrzebny nam cały przekrój dresowy, ala misiowy,cienki normalny i gruby zimowy, no i w jakich rozmiarach to rozplanować🤔

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga 3 kg na plusie z czego 1 kg doszlo mi teraz w ciągu 3 dni😅
    Właśnie ten wrzesień taki ciężki jeśli chodzi o ubranka bo czasem są jeszcze upały ale też i naprawdę chłodne dni się zdarzają

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ