🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra jak mi przejdzie do jutra to jadę szukać Twojego wózka, żeby na żywo zobaczyć 😄 mąż mi już mówi, że nienormalna jestem, ile można szukać wózka dla dziecka ale ten wózek to tak naprawdę dla mnie ma być 😄 dziecku ma być wygodnie a cała reszta funkcjonalności i wyglądu to moje widzimisię. Ja na pewno będę duuuzo spacerować raczej po chodnikach i asfalcie ale w związku z budową domu będę też jeździć jakieś 80 metrów drogą kamienistą do naszego nowego domu i tu mam największy problem, żeby był dobrze amortyzowany i na tyle mały żeby zmieścił się do Swifta 😄😉🤦😁
Nie ma lekko z tym karmieniem, nie mam też pojęcia jakie mleko początkowe kupić, Syn pił Bebilon, córka Enfamil a teraz nie wiem co jest rekomendowane. Moje siostry obie były pro karmienie piersią, tylko ja się taka nie udałam, że od zawsze wiedziałam że to nie dla mnie 😉kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Puszek mi powiedziała koleżanka z pracy, że amortyzacja, zwrotność itd to jedno… ale to ja będę wychodziła z tym wózkiem dzień w dzień przez 1,5 roku i to mi ma się podobać i cokolwiek się będzie działo to muszę patrzeć na niego i ma być w moich oczach po prostu „ładny”. Wtedy zaczęłam wątpić w bebetto i wyszło to co wyszło😍
marti, Puszek♡ lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Ojejku wrote:Dzień dobry Wam
Ja bardzo chciałabym karmić piersią, póki co tak jak na poród - czuję podekscytowanie tym tematem, absolutnie nie boję się bólu czy dyskomfortu. Jeśli ktoś postronny bezczelnie będzie chciał mi patrzeć w cyce podczas karmienia to dostanie kopa w 🍑 ode mnie, nie będę się czaić
Ale też na ten moment chcę karmić piersią rok - tak jak WeraAnna pisze - 2 letnie dziecko jednak ma już dużą świadomość i też nigdy nie podobało mi się, jak byłam świadkiem sytuacji w których takie dzieci "dobierały" się do cycka matki przy ludziach i ryk bo mama teraz nie może... plus wydaje mi się, że przy takim dziecku z zębami to musi być jednak hardcore 😅
mam tak samo, narazie jestem wszystkim podekscytowana
i tak samo dobieranie się dwu czy trzyletniego dziecka do cycka budzi we mnie niesmak. Mam koleżankę, której córka tak robiła, no sorry, nie wyobrażam sobie ze taki dwu/trzylatek podchodzi i podciąga mi bluzkę do góry bo teraz chce pierś...
Ja będę próbować kpi bo chce żeby tata też karmił, raz że to pomoże zbudować im więź a dwa, że będę mogła w razie czego gdzieś wyjść
Jeny Wy już wózki, łóżeczka, szafy, nawet fotele macie a ja nic, parę ciuszków od koleżanki i to 74-80 😐Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem za grupa na fb, ale wiadomo siłą nikogo tam nie zaciągnę 😁 A twarzy swojego dziecka tez nie wrzucam na żadne portale społecznościowe 😉
Jednak prywatna grupa zamknięta to co innego. No ale nie chcecie to nie było tematu.Anuszka28 lubi tę wiadomość
-
marti wrote:mam tak samo, narazie jestem wszystkim podekscytowana
i tak samo dobieranie się dwu czy trzyletniego dziecka do cycka budzi we mnie niesmak. Mam koleżankę, której córka tak robiła, no sorry, nie wyobrażam sobie ze taki dwu/trzylatek podchodzi i podciąga mi bluzkę do góry bo teraz chce pierś...
Ja będę próbować kpi bo chce żeby tata też karmił, raz że to pomoże zbudować im więź a dwa, że będę mogła w razie czego gdzieś wyjść
Jeny Wy już wózki, łóżeczka, szafy, nawet fotele macie a ja nic, parę ciuszków od koleżanki i to 74-80 😐
A tak serio to właśnie kończymy totalny remont pokoju naszego straszaka (zabudowywanie sufitu, zakrywanie rur, tynkowanie, malowanie🤯) i całą energię i kasę wydaje na kupowanie wyposażenia.
A Jak wracam wspomnieniami do wczesnych lat życia mojego syna to dochodzę do wniosku że tak naprawdę wielu rzeczy które nakupowałam wcale nie potrzebowaliśmymarti lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak chcecie się przenosić na fb, to zakładajcie grupę - ja się tego na pewno nie podejmę, bo nie będę miała czasu się tą grupą zajmować i moderować. Tutaj czytam wszystko codziennie, ale nie zawsze jestem w stanie się odezwać, bo np mam dużo pracy, nie mam siły, albo jeszcze coś innego. Osobiście nie ukrywam odpowiada mi to, że jestem tutaj anonimowa i nikt nie kojarzy mnie z imienia i nazwiska. Natomiast jeśli będzie grupa na fb też dołączę, ale pewnie będę się udzielać bardzo mało lub anonimowo.
Ostatnie trzy dni to dla mnie walka o życie. Mam zawroty i bóle głowy. Najlepsze jest to, że ciśnienie w normie i wcale nie wysokie, bo np 125/85, do tego puls 80. Nie mam na siebie pomysłu, dlatego wybieram drzemkę żeby się nie męczyć.kleopatr4, mirabellka lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Płeć niepotwierdzona <\3 dziecko sie nie ułożyło i nie chciała strzelać, ale jak już ja do muru przyparlismy, to powiedziała ze dziewczynka, ale jak wiemy to nic jeszcze nie znaczy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:31
Akczi, Layla205, karola_b, marti, Kira, kleopatr4, lady_in_black, bonassola, Aaga, Ojejku, Fomyart, Adek2 lubią tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Dziewczyny jak chcecie się przenosić na fb, to zakładajcie grupę - ja się tego na pewno nie podejmę, bo nie będę miała czasu się tą grupą zajmować i moderować. Tutaj czytam wszystko codziennie, ale nie zawsze jestem w stanie się odezwać, bo np mam dużo pracy, nie mam siły, albo jeszcze coś innego. Osobiście nie ukrywam odpowiada mi to, że jestem tutaj anonimowa i nikt nie kojarzy mnie z imienia i nazwiska. Natomiast jeśli będzie grupa na fb też dołączę, ale pewnie będę się udzielać bardzo mało lub anonimowo.
Ostatnie trzy dni to dla mnie walka o życie. Mam zawroty i bóle głowy. Najlepsze jest to, że ciśnienie w normie i wcale nie wysokie, bo np 125/85, do tego puls 80. Nie mam na siebie pomysłu, dlatego wybieram drzemkę żeby się nie męczyć.
Ja też jakaś osłabiona jestem. Też w głowie mi się delikatnie kręci. Może to kwestia pogody?lady_in_black lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a może przeniesiemy się na jakieś inne forum po prostu? Chociażby z opcją przeszukiwania wątków są chyba też opcje ukrytych grup, tylko nie pamiętam gdzie (Babyboom?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2024, 15:37
mirabellka, Kira, kleopatr4 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Zazuzi wrote:Ja też jakaś osłabiona jestem. Też w głowie mi się delikatnie kręci. Może to kwestia pogody?
-
To ja dziś pierwszy dzień lepszy bo u nas słonecznie.
Do tego na wizycie wszystko super, mały ma 250g , bardzo ruchliwy. Szyjka długa zamknięta, ból w kroczu jest fizjologiczny i w zaleceniach nie stawać na jednej nodze, mało po schodach itd.
Oficjalnie od jutra ruszam w kwestii wyprawkowejOela91, blador2, Layla205, nutella_, marti, kleopatr4, Nowanna lubią tę wiadomość
-
A ja od wczoraj umieram, wczoraj tak mi się zakręciło w głowie, jak nigdy w życiu, potem rozbolała mnie głowa,w nocy mąż 2 razy mnie obudził, bo nie wziął kluczy więc o 3 było już po spaniu. A dzisiaj ból już zamienia się w migrenowy😭👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:A ja od wczoraj umieram, wczoraj tak mi się zakręciło w głowie, jak nigdy w życiu, potem rozbolała mnie głowa,w nocy mąż 2 razy mnie obudził, bo nie wziął kluczy więc o 3 było już po spaniu. A dzisiaj ból już zamienia się w migrenowy😭
-
lady_in_black wrote:Dziewczyny, a może przeniesiemy się na jakieś inne forum po prostu? Chociażby z opcją przeszukiwania wątków są chyba też opcje ukrytych grup, tylko nie pamiętam gdzie (Babyboom?)
Na baby boom jest możliwość prywatnej grupy. Są też mamusie wrześniowe😉lady_in_black lubi tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:A mierzysz ciśnienie??👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
No i pospane...
Mam napad wilczego głodu, a nie chce mi się wstawać🙈
Do tego młody coś uciska i bolą mnie narządy z prawej strony brzucha.
Oglądałam filmik jak się rozmieszczają organy w ciąży i powiem Wam dziewczyny, że mamy święte prawo do bóli, zawrotów, narzekania i odpoczynku😁😁😁🫡