🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Królowa-śniegu możesz dopisać imię Ignacy 😊😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 23:12
kleopatr4, Kil lubią tę wiadomość
-
Hej,
mi dziś apka pokazał 23tc rozpoczęty 6 miesiąc - ostatni miesiąc II trymestru, grubo.
Ostatnio waga zaczęła rosnąć a jednocześnie mi się chce pic cały czas i mam przesuszona skórę , to przez weekend piła ile dałam rady, z 2l wody, soki, cole, woda z sokiem, zupy myślę ze z 4 litry w małych porcjach dziennie od piątku + normalnie jadłam i nie uwierzycie dziś rano mam - minus na wadze wróciła waga sprzed 2tyg.
Czyli byłam odwodniona i organizm zatrzymywał wodę na wszelki wypadek.Nowanna, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość
-
mimi_m wrote:Hej,
mi dziś apka pokazał 23tc rozpoczęty 6 miesiąc - ostatni miesiąc II trymestru, grubo.
Ostatnio waga zaczęła rosnąć a jednocześnie mi się chce pic cały czas i mam przesuszona skórę , to przez weekend piła ile dałam rady, z 2l wody, soki, cole, woda z sokiem, zupy myślę ze z 4 litry w małych porcjach dziennie od piątku + normalnie jadłam i nie uwierzycie dziś rano mam - minus na wadze wróciła waga sprzed 2tyg.
Czyli byłam odwodniona i organizm zatrzymywał wodę na wszelki wypadek.
U mnie też dziś zaczyna się 23tc. Kurde trochę mnie przeraża, że lada moment III trymestr. Czas leci zdecydowanie za szybko. -
Mam takie wrażenie, że te nasze ciąże jakoś lecą 2x szybciej, a po 20 tc to już w ogóle zanim się obejrzymy zaczniemy się rozpakowywać. Ja dzisiaj tylko czekam na potwierdzenie płci i ruszam z zakupami.
mimi_m, karola_b, kleopatr4, Kira, marti lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
A ja wczoraj próbowałam coś kupić i nic mi się nie podoba🤷♀️ jak juz cos bylo co mnie interesowalo to za miliony monet i ostatecznie nie kupilam komoletnie nic..
Jak kupujecie na Vinted pojedyncze ubranka to jak wyglada kwestia wysylki? Ile kosztuje?? W jakim stanie dostajecie ciuszki? Nigdy nie korzystalam i nie wiem jak na to patrzeć...
Rany dziewczyny 6 miesiąc!!! I zaraz ostatni trymestr, masakra... -
Aaga ja kupiłam chyba ze 3 razy z vinted i już nie kupuję. Bo np. Zamówiłam dwa dresiki od tej samej babki i jeden ok stan ideolo, a drugi tak zmecholony, że mnie denerwował i go wyrzuciłam. Więc w sumie w cenie 1 nowego mam jeden używany, kolejne opisywane jako idealne przyszły raczej w stanie dobrym.
Aaga lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Właśnie tego się boje, że ciuszki przyjdą w średnim stanie. Tym bardziej że takie ciuszki często są prane i szybko tracą "walory" estetyczne. Mam wrażenie, że są takie porozciągane itd.
Sama widzę, jak po córce coś wygląda mimo dobrej firmy
No nic będzie mały chodził w różowych myszkach miki w najgorszym wypadku 😅 -
Ja zamówiłam z Vinted paczuszkę ubranek od jednej sprzedającej, właśnie czekam na dostawę, większość rzeczy z Next 😊
@WeraAnna z jakiego rejonu lubuskiego jesteś? Gdzie będziesz rodzić? Ja też lubuskie 😊 No i jak się czujesz? -
Z vinted raczej się nie opłaca jednej rzeczy zamawiać chyba że bardzo okazyjna cena, ja zamówiłam ostatnio przewijak w super stanie za 10 zł No ale z przesyłką to już 25 mi wyszło bo jeszcze trzeba doliczyć ochronę kupujących czyli taka prowizje dla vinted. Nie wiem dokładnie ile to jest ale chyba ok. 15-20% wartości przedmiotu.
A z okolic Bydgoszczy to chyba nikogo nie ma? 🤔😕kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio miałam swój debiut na vinted, kupiłam wielką paczkę ciuszków dla dziewczynki w rozmiarach 56-62, niemal wszystko w super stanie, pojedyncze rzeczy bardziej sprane ale to było widać na zdjęciach. Sprzedająca wrzucila też parę gratisów, jakieś skarpetki itp, niektóre zmechacone ale mi to nie przeszkadza, mam golarkę do ubrań, trzy minuty i po sprawie. Ciuchy w większości z hm, next, sinsay, i jakieś chyba marki popularne w Anglii. No minusem jest to, że mam teraz tak dużo ciuszków w jednym rozmiarze że nie wiem czy wszystko zdążę założyć 😅 ale w tej cenie jakbym chciała pojedyncze ciuszki kupować to miałabym ich o wiele mniej i nawet nie wiem, czy kupiłabym wszystko co chciałam.
Mam tylko nadzieję że na polowkowych nie pojawi się nagle siusiak, bo większość z tych ciuszków jest różowa 😂 no ale moja gin jest pewna płci w 99%, mała wypięła się pupą na ostatniej wizycie prosto w USG 😅♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Ja jeszcze na Vinted nie kupiłam bo właśnie nie znalazłam od jednego sprzedającego kilku rzeczy a jednej czy dwóch się nie opłaca. Wolę szukać W SH 😁 z używanych ciuszków te co kupiłam są w idealnym stanie a kosztowały grosze, dokupię jakieś nowe i na pierwsze tyg już mam, chyba, że zmieni się płeć na połówkowych to jestem w czarnej..... 🤣
Zamowilam wózek, jednak zdecydowaliśmy się na Cybex Balios s lux z tego względu, że mój mąż to duży facet i stwierdził że te wózki, które ja wybralam są za delikatne dla niego i za małe 🤦 i chyba ma rację, w Balios ie drażni mnie tylko ta rączka bo jest dość gruba/szeroka, no ale ogólnie mi się id początku podobał więc zostaje 👍 u Was już 23 tydzień, u mnie 20 ale i tak jestem w szoku jak szybko to zleciało, za dwa tyg połówkowe już!!!mirabellka, marti lubią tę wiadomość
-
Aaga wrote:A tak apropo porodów czy jest ktoś z okolic Śląska kto planuje rodzić w Bonifratrach??
Ja jestem z okolic Katowic, poród planuje na Ligocie w UCK ze względu ma 3 stopień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2024, 10:33
-
Bonassola też mam nadzieję, że siusiak nie urośnie bo te ilości z list w stylu 7 szt. Z rodzaju i rozmiaru to już mam 56 i 62, a w tym całe 2 rzeczy które nadają się dla chłopca😄
bonassola, Puszek♡ lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
blador2 wrote:Ręczniki właśnie idą do mnie z hm bo podobno fajne. Moi chłopcy na meczu a ja miałam podjechać do galerii, ale drzemka wygrała. Robiłam już 3 podejście do serialu Reniferek i nie przebrnęłam jeszcze przez pierwszy odcinek bo co włączę to zasypiam😁
-
Iwi04 wrote:Dziewczyny w jakich sklepach kupujecie dodatki dla dziecka typu kocyki, pieluszki itd.? Sklepów i wyboru jest pełno, ale też ceny potrafią być ogromne 🙈. Macie jakieś sprawdzone sklepy z poprzednich ciąż?
Nowanna, kleopatr4, blador2, marti lubią tę wiadomość
-
Anuszka28 wrote:Ja jestem z okolic Katowic, poród planuje na Ligocie w UCK ze względu ma 3 stopień.
Na Ligote mam najbliżej i też myślałam o III stopniu, ale do tej pory najlepsze opinie słyszałam właśnie o Bonifratrach. Zresztą w pierwszej ciąży mnie z Ligoty odesłali bo była przepełniona i mam złe wspomnienia a zapisujwsz się na szkołe rodzebia tam? Jest bezpłatna -
Akczi wrote:Z vinted raczej się nie opłaca jednej rzeczy zamawiać chyba że bardzo okazyjna cena, ja zamówiłam ostatnio przewijak w super stanie za 10 zł No ale z przesyłką to już 25 mi wyszło bo jeszcze trzeba doliczyć ochronę kupujących czyli taka prowizje dla vinted. Nie wiem dokładnie ile to jest ale chyba ok. 15-20% wartości przedmiotu.
A z okolic Bydgoszczy to chyba nikogo nie ma? 🤔😕 -
U mnie 20tydzien, szybko leci jak się człowiek dobrze czuje .
Dziewczyny, myślicie że zakup wózka w czerwcu jest ok? Tak się zastanawiam w razie w na kiedy trzeba mieć gotową torbę do porodu, w razie gdyby coś wcześniej miało się dziać. My nic poza ciuszkami nie mamy, prawie. W majówkę dostaniemy sporo rzeczy, kupimy w maju dostawkę, ale czuje że zaczynam panikować powoli .
A czy ktoś z Trójmiasta i okolic planuje rodzić w jakimś pomorskim szpitalu ?kleopatr4 lubi tę wiadomość