X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dajcie linki do waszych rożków, bo od wczoraj nie potrafię wybrać 🤦🤦🤷

preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Aaga jak się sam obraca.
    Wydaje mi się że w nocy zaczął się obracać główką w dół. Lekarz mi mówił, że mały będzie to robić na kilka razy, trochę się przekręci, posiedzi I za kilka dni znowu trochę. Pokazał jak to będzie wyglądać i mówił że będę to czuć, to nie będzie przyjemne, może boleć.
    W nocy chyba zaczął bo tak mnie wszystko bolało że szok, do tej pory mam wrażenie że czuje swoje wnętrzności 😅
    Moja się już kilka razy obróciła. Ostatni raz wczoraj. Była główka w dół, a teraz leży poprzecznie. Mimo, że moja ciąża jest trochę młodsza niż twoja (a więc i mała mniejsza w brzuszku) to odczuwam ogromny dyskomfort i trochę ból. Teraz mam ulge dla pęcherza, ale za to co chwilę dostaje po żołądku 😂

marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przekonana, że to ostatnie dni 2 trymestru, a trzeci zacznę w 28t0d😉

Po macierzyńskim czeka mnie szukanie pracy, chciałam odejść już kilka razy, ostatecznie zostałam żeby mieć płatny macierzyński, w takcie którego kończy się moja umowa, a z czego się cieszę. Spędziłam tam 8 lat, o jakieś 4 za długo. Pracowałam w biurze i trochę zajmowałam się kadrami, tą działkę mam nadzieję, że zostawiłam na zawsze.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gwiazdor też notorycznie się obraca. Był już główką w dół, ostatnio znowu poprzecznie, a teraz sama nie wiem jak się ułożył 🤷‍♀️

Umówiłam się na zastrzyk z immunoglobuliną na poniedziałek - sprawa załatwiona w 3minuty :)

Córka obróciła się główkowo na 2 dni przed porodem to był początek 34 tygodnia i tego nie czułam.

Nowanna lubi tę wiadomość

• WeraAnna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski! Dorwałam właśnie w Rossmanie chusteczki nawilżane sześciopak za 21 zł. Ostatnie były:)

kleopatr4, Nowanna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Po macierzyńskim czeka mnie szukanie pracy, chciałam odejść już kilka razy, ostatecznie zostałam żeby mieć płatny macierzyński, w takcie którego kończy się moja umowa, a z czego się cieszę. Spędziłam tam 8 lat, o jakieś 4 za długo. Pracowałam w biurze i trochę zajmowałam się kadrami, tą działkę mam nadzieję, że zostawiłam na zawsze.

Ja tak właśnie liczę III trymestr i 7 miesiąc od 28+0 .

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Laski! Dorwałam właśnie w Rossmanie chusteczki nawilżane sześciopak za 21 zł. Ostatnie były:)

Co to za chusteczki??

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti wrote:
    Dziewczyny czy obracanie dziecka boli? Czy któraś z was może się wypowiedzieć na ten temat?

Ja mam kocyk bambusowy całoroczny z lullalove i chce dokupić jeszcze jeden ale nie wiem jaki.
    Szwagierka miała obrót zewnętrzny, nie bolało, nie było przyjemne. Udało się za 2 razem. Po kilku h wróciła do domu. Warto mówić o skutkach ubocznych.

Drugi kocyk warto z merino bo latem odprowadza wilgoć, a zimą ogrzeje najlepiej.

Teraz doczytałam że chodziło ci o obracanie się samoistne. No to moje się od 2 czy nawet 4 dni się obracało i teraz ma głowę na dole a kopy czuję nad pępkiem. Faktycznie to było etapami, że trochę się pokokosilo tak i przerwa, potem jeszcze inaczej i przerwa. Czułam kopniaki w miejscach w których wcześniej ich nie było i było to nieprzyjemne. Nie bolało, ale miałam uczucie zakwasów po bokach brzucha. Ale wolę zdecydowanie jak nogi są u góry bo jak dawało po kręgosłupie i pęcherzu na zmianę to się wzdrygałam z zaskoczenia i spinałam.

Aaga, może w jakiejś firmie udałoby ci się wykorzystać swoją wiedzę jako kierownik projektów związanych z logistyką i produkcją? Eksperci są niezbędni i porządani na rynku.

Aaga, Oela91, marti lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:

Moja położna mówiła że w 27+0 zaczyna się 28 i III i 7 miesiąc, apka Preglife też tak mówi. Łezka się kręci co😭

Dobrze dla ciebie że zostawiasz ten etap i ta firmę! Bardzo dobrze. To jest świetne że dzięki macierzyńskiemu możemy zyskać nową siłę i perspektywę i zmienić pracę. Wcześniej tak jak piszesz brakuje czasem kopa, a maleństwo to właśnie powoduje. No bardziej zasiłek bo po coś się w końcu płaci ten ZUS przeklęty ale wiadomo😁
    Myslisz o innej firmie czy czymś zupełnie innym?

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiejszą pracę domową na szkołę rodzenia odrobiłam. Mamy plan porodu! Coraz bliżej🥹 IMG-4202.jpg

blador2, Aaga, marti, Nowanna, karola_b lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara, Babydream o takie:

https://zapodaj.net/plik-gXiYvvmPGq

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatr póki co nie myślę o tym, po pierwszym macierzyńskim wszystko było zaplanowane, dogadane i posypało się w sekundę, a w drugą sekundę samo się ułożyło. W ciągu dwóch dni dostałam wypowiedzenie i propozycję pracy bez wysyłania CV. Kurcze ale masz pogodę, u nas jest masakra, ciemno, wietrznie... podziwiam Cię za to "naturalne" podejście

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ja kupilam ten rozek, tylko używany na vinted. Nie wiem czy wogle będę go używała. Do szpitala Nie potrzebuje, a w domu z córką Nie używałam praktycznie wogle. Czas pokaże.

https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-herbs/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsuSzBhCLARIsAIcdLm4kcGw-yLz5VELHOSrDj3RBMyMN70WWwOEXJ_JpzJ3ajtfLVqPtkEAaAgDdEALw_wcB

U mnie dziś fajnie, tak przyjemnie, rześko 😍 za to w sobotę przeszła taka nawałnica, jakiej chyba jeszcze w życiu nie widziałam. Drzewa pomalane, dachy pozrywane. Chwile przed wyszłam z psem, to biedaka wiatr podrywał. Musiałam go nieść. No ale co się dziwić jak waży szalone 1.9kg. A wiało ostro.

Klarara, kleopatr4 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam upatrzony ten
    https://allegro.pl/oferta/kerstin-rozek-niemowlecy-becik-muslinowy-premium-14371264954
    Z przesyłką 74zł
    I używany na Vinted cały bawełniany z przesyłką 50zł i nie wiem...

https://zapodaj.net/plik-PN0OVp7ynb

Ten wydaje się gruby i sztywniejszy. Jestem w kropce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2024, 17:59

preg.png
  • Akczi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Mam upatrzony ten
    https://allegro.pl/oferta/kerstin-rozek-niemowlecy-becik-muslinowy-premium-14371264954
    Z przesyłką 74zł

Ja bym chyba poszukała jeszcze coś innego😁 za 5 dyszek myślę że spokojnie znajdziesz coś lepszego, ja mam akurat bawełniany z firmy babymam

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    Ja bym chyba poszukała jeszcze coś innego😁 za 5 dyszek myślę że spokojnie znajdziesz coś lepszego, ja mam akurat bawełniany z firmy babymam
    A tej firmy też mam w ulubionych na vinted, nowy ale ten babymam taki zwykły 🤷
    Pierwsza rzecz z wyprawki, na którą nie mogę się zdecydować 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2024, 20:21

preg.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Mam upatrzony ten
    Z przesyłką 74zł

Mi się bardziej ten pierwszy podoba, ale to kwestia gustu. Szukałabym na Vinted bo można znaleźć w dobrej cenie :). Chociaż sama szukam śpiworka tog 1,5 z coloratories i albo „zużyty” albo drogo, prawie tyle co nowy.

Dziewczyny, czy też was nie bolą piersi 😅?

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Mi się bardziej ten pierwszy podoba, ale to kwestia gustu. Szukałabym na Vinted bo można znaleźć w dobrej cenie :). Chociaż sama szukam śpiworka tog 1,5 z coloratories i albo „zużyty” albo drogo, prawie tyle co nowy.

Dziewczyny, czy też was nie bolą piersi 😅?

Już nie bolą. Na szczęście! Daj spokój, mnie to nie bolały tylko rwały, gdzieś do 20tc.

Nowanna lubi tę wiadomość

preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki:
    https://allegro.pl/oferta/becik-rozek-kokon-niemowlecy-usztywniany-de-boreno-12449223477
    jest ok, i ma wkładkę usztywniajaca co można wyciagnac, nie za gruby

Klarara lubi tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    podziwiam Cię za to "naturalne" podejście
    To takie ogólne podejście do życia moje. Na choroby czosnek, własne mikstury z ziół. Jak już chorowałam bardziej to dopiero leki. Oczywiście kocham obecne możliwości i doceniam rozwój medycyny, ale nie korzystam jak nie potrzeba.
    Wiele lat szukałam diagnozy u ginekologów związanej z moimi bólami przed w trakcie i po miesiączce. W końcu na miesiąc przed zajściem po chyba 8 latach… pco. Przez ten czas najlepiej pomagał mi głęboki relaks w głowie. Zamykałam się w pokoiku i buczałam na kolanach ruszając biodrami. Tak też wyobrażam sobie poród. Ja, moja jaskinia, skupienie, cichutko🧘‍♀️

A te wasze rożki są cudne! Klarara nie dziwię się że masz dylemat! Ja bym kupiła rożek dla samego wyglądu taki mały okruszek opatulony🥹

Puszek♡ lubi tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ