🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazuzi - 2 tyg szybko zleci a myślę ze w szpitalu to spokojnie wytrwasz, no i plus taki że tam nie będziesz latać i coś robić bo nie trzeba ani obiadów, ani zakupów
Powiedzcie mi takie twardnienie brzucha że się robi jak kamień to skurcze? BO ja już zapomniałam jak to było Wczoraj właśnie wymyśliłam że to może przepowiadając i nospe 1 raz wzięłam, przeszło.
Dziś to samo trochę dom ogarnęłam i brzuch twardy -
mimi_m wrote:Zazuzi - 2 tyg szybko zleci a myślę ze w szpitalu to spokojnie wytrwasz, no i plus taki że tam nie będziesz latać i coś robić bo nie trzeba ani obiadów, ani zakupów
Powiedzcie mi takie twardnienie brzucha że się robi jak kamień to skurcze? BO ja już zapomniałam jak to było Wczoraj właśnie wymyśliłam że to może przepowiadając i nospe 1 raz wzięłam, przeszło.
Dziś to samo trochę dom ogarnęłam i brzuch twardy
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Ja mam czasami po prostu twardy napięty brzuch, jak mały się inaczej ułoży albo zanim znowu brzuch się rozciągnie i to właśnie jest wtedy twardy cały czas. Natomiast skurcze to jak brzuch się spina tak na 30sek, czuje takie nieprzyjemne ciągnięcie i za chwilę puszcza. U mnie po magnezie i duphastonie zdecydowanie częstotliwość skurczy spadła. Nospe mi w szpitalu odradzili, to już taka mega ostateczność bo może szyjke skracać i rozwierać.
-
mimi_m wrote:Właśnie to nie że falami spina - odpuszcza - spina jak pamiętam skurcze tylko jest porostu twardy cały i nie mogę siedzieć no i nie odpuszcza tylko spięty
To ja tak mam jak przeholuje z aktywnością. Wtedy się kładę na chwilę (dłuższą) i jest lepiej
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Dołączam się do was Wczoraj wieczorem myślałam że oszaleje, refluks na każdym boku, nie mogłam złapać normalnego oddechu, w każdej pozycji niewygodnie, w nocy wstawałam 2 razy ( zazwyczaj nie wstaje wcale albo góra 1x) bolała mnie głowa i kłucia w kroku. Wzięłam 3 tabletki magnezu na noc i jakoś się udało ale widzę że już mi coraz ciężej.
My mieszkamy na 4 bez windy i plan był aby wózek zostawiać w samochodzie pod klatką. Na szczęście mój facet pracuje zdalnie więc zawsze będzie mógł zejść i pomóc nam wejść na górę ewentualnie będę sama brać gondolę a on stelaż w wolnej chwili weźmie z auta. Ale zobaczymy jak będzie w praktyce. Trochę nie wyobrażam sobie budzić malutkiej z drzemki i wnosić na górę albo czekać z nią na dworze jesienią i zimą aż się obudzi. Zobaczymy -
Kurczę mnie też łapie spinanie brzucha. Nie znam tego uczucia, robi się twardy i ciągnie. Ale zdarza się że np idę i tak mnie zakłuje w środku gdzieś, jak na miesiączkę, że nie jestem w stanie kroku zrobić. Ostatnio zakuło mnie gdzieś w pochwie i też się przeraziłam 🙈.
Zauważyłam, że wystarczy dzień sprzątania, albo nawet krótki spacer i już jakieś bóle występują.
Staram się nie panikować, wizyta dopiero w drugiej połowie sierpnia 🙈. -
Ja dzisiaj też robię sobie dzień leżakowania i nic nie robienia. Zwłaszcza że dzisiaj do jutra do południa jestem totalnie sama. Caluteńka moja familia gdzieś się porozjeżdżała więc wolę nie mieć jakiejś historii z IP😱
Aga a tak z ciekawości do którego tygodnia bierze się Duphaston? -
Ja miałam właśnie akcje i teraz leżę...
Kiedyś wylądowałam na SORZE, bo w pracy przeskoczyło mi coś w kolanie/wyskoczyło mi kolano gdy z kucania chciałam wstać. Ból ogromny i nogi nie mogłam wyprostować. Zabrało mnie pogotowie i tam mi je nastawili.
I dzisiaj myślałam, że już po mnie... myłam listwy przypodłogowe i gdy chciałam wstać upadłam na dupę bo zrobiło mi się to samo co kiedyś. Ja pier... Myślałam, że się posikam. Dobrze, że córka w domu to podała mi telefon. Myślałam, że będę zmuszona zadzwonić i ściągnąć męża z pracy. Wiem, że on od razu panikuje i jechał by na łeb na szyję... Więc siedziałam sobie tak na tej podłodze i myślałam co zrobić 🤦bo taki ból, że każdy ruch nogą nie do wytrzymania, kilka razy próbowałam wyprostować nogę w kolanie i po jakiś 20minutach poczułam tylko zgrzyt i wróciło na miejsce. Co za ulga.
Byłam na piętrze i nie wiem jak bym zeszła i w ogóle zapakowała się do auta. Znowu musiałabym dzwonić na pogotowie. 😵💫 -
Zazuzi wrote:Mi dziś na obchodzi lekarz powiedział, że na tym etapie do 10 skurczy na dobę jest ok. Jak będę miała powyżej to mam zgłaszać.
Te skurcze o których piszecie mam jakoś 3 razy w ciągu dnia. Tylko teraz są mocniejsze i dłużej trwają niż kiedyś. -
Też miewam takie spięcia od góry, ale póki co bardzo sporadycznie, może 2 razy w tygodniu po 3/4 razy i przechodzi jak zmienię pozycję więc myślę, że to jest związane z ułożeniem bejby.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Mi też twardnieje brzuch i zaczyna być to niekomfortowe.
Dzisiaj noc nie przespana, mały wariował, rano już mnie cały brzuch bolał. Wstałam wgl spuchnięta jak cholera a śpię przy otwartych oknach, no masakra, dobrze że dzisiaj u nas chłodno.
Czy któraś z was liczy ruchy i zapisuje? Jak u was to wychodzi bo ja jak zacznę o 9 liczenie to już do 10:30 mam te 10 ruchów bo maluszek ma akurat okno aktywności i się zastanawiam czy to dobry,r czy za szybko może 🤔
Blador a to ciekawe z tym kozim mlekiem, muszę jeszcze poczytać w takim razie. Kendamill też ma wersję kozią.
Na grupach laski polecają bardzo ten smilk max ale jest wokół niego afera z sanepidem i nie jest dopuszczony, któraś z was cos o tym czytała, słyszała? -
WeraAnna wrote:Ja dzisiaj też robię sobie dzień leżakowania i nic nie robienia. Zwłaszcza że dzisiaj do jutra do południa jestem totalnie sama. Caluteńka moja familia gdzieś się porozjeżdżała więc wolę nie mieć jakiejś historii z IP😱
Aga a tak z ciekawości do którego tygodnia bierze się Duphaston?
WwraAnna dostałam w szpitalu w 28tyg i we wtorek mam wizytę więc pewnie odstawimy. Dostałam typowo właśnie na nadreaktywną macicę. Ja takie skurcze miałam nawet co 13min. Teraz sporadycznie w ciągu dnia.
Marti ja nie licze bo synek bardzo ruchliwy więc te 10 ruchów mamy bardzo szybko. Lekarka na każdym badaniu mówiła, że bardzo ruchliwy maluch. -
Wybór mleka spędza mi sen z powiek. Serio nie wiem na co się zdecydować. 🤦
Klarara też miałam kiedyś problemy z kolanem, ból straszny, więc współczuję, u nas teraz wszystko takie elastyczne, że strach się bać chodzić. Oby Ci się samo uspokoiło 🙏
Mi się też marzył Priam ale jednak względy ekonomiczne wygrały. Bo szkoda mi było hajsu 😉 -
Marti tylko, że nie potrafię tego odszukać, a że to było w pierwszym trymestrze to już nie pamiętam🤦♀️ bo może to głupoty były, szkoda że nie zrobiłam screena. Nie liczę ruchów, poprostu jak mała ma dzień lenia to robię to co ją pobudza do działania.
Czytałam właśnie dzisiaj o tych mlekach opinie i przy kendamilu była albo miłość, albo brzuszkowa tragedia bo niby się bardzo pieni i napowietrza. Na to smilk max też natrafiłam, ale ono jednak nie jest dopuszczone bo skład jest niezgodny z obowiązujacymi przepisami, oni się tłumaczą, że to celowe działanie... serio im więcej się czyta tym większy bałagan w głowie. Nie rozważałam na wyrost nutramigenu, ale o nim też natrafiłam na średnie opinie i dodatkowo dzieci nie chcą go pić bo jest niesmaczne. U nas w szpitalu podają hipp albo bebilon.
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...