X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W związku z moim powrotem i w końcu normalnym zasięgiem oraz Internetem mogę z powrotem kontynuować statystyki 😂
    No całe szczęście, tęskniłam 🤗 Jaki mamy stan na ten moment? 🤓

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Ja czekam na ten magiczny wtorek.. moze cos sie ruszy . Bo poki co nic a nic..☹️
    W 3 dni w kontekście porodu to może się wszystko zmienić 😊🤞❣️

bellA lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    No całe szczęście, tęskniłam 🤗 Jaki mamy stan na ten moment? 🤓

42 bobasy.

Chłopcy: 18
    Dziewczynki: 24

Porody CC: 23
    Planowane CC: 9
    Nieplanowane CC: 14
    Indukcja porodu SN zakończona CC: 8
    Spontaniczny poród SN zakończony CC: 6

Porody SN: 17
    Udana indukcja porodu: 10
    Spontaniczny poród zakończony SN: 7
    Planowane indukcje porodu SN (bez względu na zakończenie): 18

Azalea 🌸, bellA, truskawki981, purplerain lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie! My już również rozpakowane:) Zoja urodziła się wczoraj po indukcji PORODU SN :) waży 2940 i ma 51 cm, pierwsza nocka była praktycznie przespaną, ciężko było przystawić do piersi, a w ciągu dnia śpiąca królewna zamieniła się w pijawkę 😅 ja czuję się dobrze, ale ból brzucha i brodawek jest już dość męczący, mam nadzieję że jak wyjdziemy do domku to wszystko wróci do normy. Czy któraś z Was również odczuwała silny ból w biodrach? Niby u mnie trzeci poród ale człowiek już nie pamięta czy przy poprzednich też tak wszystko bolało 🤷 trzymam kciuki za pozostałe 😊

Azalea 🌸, bellA, truskawki981, purplerain, Agusia246, iiyama lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Witam wszystkie Mamusie! My już również rozpakowane:) Zoja urodziła się wczoraj po indukcji PORODU SN :) waży 2940 i ma 51 cm, pierwsza nocka była praktycznie przespaną, ciężko było przystawić do piersi, a w ciągu dnia śpiąca królewna zamieniła się w pijawkę 😅 ja czuję się dobrze, ale ból brzucha i brodawek jest już dość męczący, mam nadzieję że jak wyjdziemy do domku to wszystko wróci do normy. Czy któraś z Was również odczuwała silny ból w biodrach? Niby u mnie trzeci poród ale człowiek już nie pamięta czy przy poprzednich też tak wszystko bolało 🤷 trzymam kciuki za pozostałe 😊
    Gratulacje 💚💚

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:

To powyższe dane lekko nieaktualne 😂

Gratulacje ❤️ ja jestem tą osobą co odczuwa ból bioder i tyłka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:48

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    42 bobasy.

Chłopcy: 18
    Dziewczynki: 24

Porody CC: 23
    Planowane CC: 9
    Nieplanowane CC: 14
    Indukcja porodu SN zakończona CC: 8
    Spontaniczny poród SN zakończony CC: 6

Porody SN: 17
    Udana indukcja porodu: 10
    Spontaniczny poród zakończony SN: 7
    Planowane indukcje porodu SN (bez względu na zakończenie): 18

To w sumie przerażające że na 40 porodów tylko 7 to spontaniczne SN...

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:

Gratulacje!
    Mnie biodro bolało przed porodem, po porodzie mi w miarę przeszło :D aczkolwiek powiem Ci, że ta rekonwalescencja po porodzie nr 3 jest dla mnie najgorsza, i boli najmocniej i najdłużej, i cieknie ze mnie najmocniej, i mam najmniej siły.

age.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ