Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 11 marca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Ja tak samo wymiotuję różnie, wczoraj np moje dziecko nie chciało jeść nic więc leciałam na sucharach i wodzie bo po wszystkim wymiotowałam a że doszła gorączka to i nawet się pokusiłam o paracetamol 🙈 a czasem mam takie dni że zapominam że jestem w ciąży, jedyne co robię zawsze to rano zanim w ogóle wstanę z łóżka leżę jeszcze takie 30 minut i zjadam dwa suchary/krakersy na leżąco. Wiem że nie każda z Was ma takie możliwości ale mi pomaga.

Za to przez takie dni jak wczoraj strasznie martwię się o dziecko i mąż leży na brzuchu i nasłuchuje czy słychać młodą czy bąbluje bo na detektor już chyba troszkę za późno🙈

Na detektor nie jest za późno, na takim etapie to akurat bo nie musisz szukać i się zastanawiać czy to tętno twoje czy jednak serduszko 😜

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Daisy89 Znajoma

Wysłany: 11 marca, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś po wizycie - 8cm małego człowieka 🥰
    Ulżyło mi że wszystko ok, bo byłam jakoś mocno zaniepokojona od dwóch dni..

purplerain, aglo, aneta.be, AndunieAnzu, sarenka95, Engel, Azalea 🌸, truskawki981, Majka92, Deyansu, Naya00, abrakadabra, Nova37, Filcek, Suzie, Agusia246, PaulinaLexi, promykk, Ann35, Domiś91, Abby10, Bella93, CieplaHerbata, Mischava lubią tę wiadomość

preg.png
  • Naya00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Ja tak samo wymiotuję różnie, wczoraj np moje dziecko nie chciało jeść nic więc leciałam na sucharach i wodzie bo po wszystkim wymiotowałam a że doszła gorączka to i nawet się pokusiłam o paracetamol 🙈 a czasem mam takie dni że zapominam że jestem w ciąży, jedyne co robię zawsze to rano zanim w ogóle wstanę z łóżka leżę jeszcze takie 30 minut i zjadam dwa suchary/krakersy na leżąco. Wiem że nie każda z Was ma takie możliwości ale mi pomaga.

Za to przez takie dni jak wczoraj strasznie martwię się o dziecko i mąż leży na brzuchu i nasłuchuje czy słychać młodą czy bąbluje bo na detektor już chyba troszkę za późno🙈

Tak, też czasem zapominam ze jestem w ciazy jak jest dobry dzień 😄 Tylko ostatnio znów mało ich bo ciągle jakieś nudności się pojawiają.

Musimy liczyć że niedługo ten stan minie 😊

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, pięknie brzmi to rozwiązanie. 😊
    Patrzę na moją Zu i jestem przekonana, ze Matyldzia wszystko zrozumie. 😊

A co do bliźniaków, zaskoczyłaś mnie 😅 bylam pewna, ze bedziesz cieszyć sie z parki, a ty chcesz mieć w domu babiniec! 🤣
    Az jestem ciekawa, co tam sie u Was kryje. Chyba nie wytrzymam do prenatalnych 🙈

Bella93 lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mruczka Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja jestem na podobnym etapie i jak od początku był lajcik tak jakoś od tygodnia może nawet dłużej jest gorzej, wymiotuje czasem po jedzeniu. Mdli mnie i czuje taki ciężar na żołądku. Mam na coś ochotę bardzo, zjem ale okazuje się, że jednak nie przyjęło się 🙈

A macie tak, że możecie zjeść na raz tylko pół porcji posiłku? Ja muszę jedzenie jeść na dwie rundy 😣

👩🏻‍❤️‍👨🏻91’ & 95’
    📚Przygotowania od 08.24
    🥰Starania od 11.24
    OM 10.12
    ⏸️19.01
    👩‍⚕️wizyta 24.01 pęcherzyk
    👩‍⚕️wizyta 5.02 7,7mm i ♥️ 6+4

preg.png
  • AndunieAnzu Znajoma

Wysłany: 11 marca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    A macie tak, że możecie zjeść na raz tylko pół porcji posiłku? Ja muszę jedzenie jeść na dwie rundy 😣

Tak, ja mam bardzo często. Zupa czy cos bardziej wymagającego niż chleb z masłem czy suchy to często na dwa, trzy razy się kończy. A porcje też malutkie bo np. pół miseczki. Ale ja mam mdłości 24/7 od półtorej miesiaca :(

👰'94 Hashimoto - Euthyrox 150
    🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
    👰🤵08.09.2018

👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)

12.01.2025 ⏸️ 4cs
    11.02 - 8+0, 1.63 CRL + ❤️
    04.03 - 10+6, 4.53 CRL, wszystko ok!
    10.03 - prenatalne, 5.6 CRL, 1.2 NT, wszystko ok!
    Pappa ?

preg.png
  • Mruczka Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndunieAnzu wrote:
    Tak, ja mam bardzo często. Zupa czy cos bardziej wymagającego niż chleb z masłem czy suchy to często na dwa, trzy razy się kończy. A porcje też malutkie bo np. pół miseczki. Ale ja mam mdłości 24/7 od półtorej miesiaca :(

Trudno mi w ogóle gdziekolwiek wyjść czy nawet jeść z kimś, kto nie wie, że jestem w ciąży.

Z ciekawostek - ludzie mnie pytają czy na redukcji jestem, to chyba przez te małe porcje haha

👩🏻‍❤️‍👨🏻91’ & 95’
    📚Przygotowania od 08.24
    🥰Starania od 11.24
    OM 10.12
    ⏸️19.01
    👩‍⚕️wizyta 24.01 pęcherzyk
    👩‍⚕️wizyta 5.02 7,7mm i ♥️ 6+4

preg.png
  • AndunieAnzu Znajoma

Wysłany: 11 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    Trudno mi w ogóle gdziekolwiek wyjść czy nawet jeść z kimś, kto nie wie, że jestem w ciąży.

Z ciekawostek - ludzie mnie pytają czy na redukcji jestem, to chyba przez te małe porcje haha

Rozumiem Cię w. 100%. Niestety, trzeba to przetrwać, drugi trymestr już coraz bliżej :). Najgorsze jest to, że ten kto tego nie przeżył, nigdy nie zrozumie. Co dwa dni dzwoni do mnie babcia i pytania: ,, a jeszcze ci to nie przeszło", ,,a nie jest słabiej", ,, a ile to będzie trwać". Bo ona się czuła w ciąży fantastycznie.

Ja w pierwszej ciąży spędziłam w łóżku ponad dwa miesiące, teraz leżę już półtorej. Więc nawet na spacer dookoła domu nie da się wyjść🙈. Głowa siada totalnie.

👰'94 Hashimoto - Euthyrox 150
    🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
    👰🤵08.09.2018

👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)

12.01.2025 ⏸️ 4cs
    11.02 - 8+0, 1.63 CRL + ❤️
    04.03 - 10+6, 4.53 CRL, wszystko ok!
    10.03 - prenatalne, 5.6 CRL, 1.2 NT, wszystko ok!
    Pappa ?

preg.png
  • Aliczee93 Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odrzuciło od mięsa. Najchętniej jadłabym tylko nabiał, sałatki i piła soki warzywne. Na nowo zasmakował mi rooibos, ale w ciąży można go pić bez ograniczeń. Najgorzej, że mąż lubuje się w aromatycznych daniach i kilka razy w tygodniu jestem skazana na zapach smażonych jajek albo kiełbasy 🤢

Ona - 1993, PCOS, nieregularne cykle, konizacja 09.2024 (HSIL, CIN3)

On - 1991

02.02.2020 Dziewczynka 🩷, 3420 g, 51 cm

26.01.2025 ⏸️
    07.02.2025, 7+6 tc - potwierdzone bicie ❤️
    20.03.2025, I badania prenatalne

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Ja detektor używałam od jakoś 16tc do samego końca, co mnie zaniepokoiło że się mało rusza, albo długo się nie ruszało wcale. Teraz blokuje mnie tylko brak baterii XD

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Mi będzie ciężko się pogodzić, jeśli w brzuchu jest chłopiec, a jak dwóch to napewno będę ryczeć🙃
    Nie wyobrażam sobie bycia mamą chłopca. Jak obserwuję dzieciaczki w różnych miejscach i sytuacjach to zazwyczaj w mojej głowie pojawia się "błagam tylko nie syn"😅, jakoś tak łatwiej poznać "spoko" dziewczynkę. Wiem, jestem okropna🫣

Też mi dziewczynki bardziej pasują, a większość małych chłopców mnie bardzo irytuje. Ale jednocześnie tyle kobiet mówi, że ta miłość do synka to jednak zupełnie inna i że super mieć chłopczyka że uznałam że jednak własne to inaczej :D

Bella93 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:

Mi dopiero wczoraj pierwszy raz od początku nudności udało się zjeść kebaba rollo w całości, a tak to właśnie dawałam radę tylko małymi porcjami wszystko.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• promykk Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mruczka wrote:
    Dziewczyny, które są już dalej (ja jestem w 12 tygodniu), mam pytanie.
    Aż do dzisiaj miałam tylko mdłości a dziś doszły jeszcze wymioty… pomimo tego, że biorę Bonjeste i do tej pory ona wystarczała. Miało być już lepiej a u mnie jest gorzej.
    Pocieszcie mnie, proszę 🥺
    Pocieszam, nie jesteś sama. 😜

U mnie do 11 tc. były znośne nudności, a potem zaczęły się wymioty, szczególnie wieczorem, biorę 3 xonvee dziennie i wciąż bywa różnie na wieczór. Także nie wszyscy czują super poprawę 2 trymestru. 🥴 Zaczęłam 15 tc. i póki co nic nie odpuszcza. Może do 3 trymestru przejdzie. 😂

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 🩺

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Naya00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zachcianka na kolację wleciała, nawet kosztem nudności 😅😆
    Mój mąż stał się dziś szefem kuchni na moje życzenie i zrobił burgery na kolacje 😁

A wy jakie macie ostatnio zachcianki ?

Nova37, aneta.be lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    Mój mąż stał się dziś szefem kuchni na moje życzenie i zrobił burgery na kolacje 😁

Ostatnio to na nic szczególnego chyba 🤔

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Domiś91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja z tą płcią mam tak, że mam już synka, który jest cudnym, wrażliwym, empatycznym, małym człowiekiem i marzyło mi się, że teraz będzie córeczka, ALE... każdy mi takie parcie narzuca na tą córkę, jakby miała na to jakikolwiek wpływ... że aż poczułam, że jakby był drugi synek to byłby nieakceptowany przez większość przyjaciół czy rodziny, że we mnie samej już pojawiło sie takie, aaaa żeby był ten synek i Wam wszystkim udowodnię 😂🙈 a co do kreatyny to ka stosuje elektrolity w których w składzie jest kreatyna ale w mniejszej dawce niż stosowałam przed ciąża;) moja lekarka prowadząca mówi, że to samo dobro dla matki i rozwijającego się dziecka.

purplerain, Aliczee93, iiyama, Bella93 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Nova37 Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:

Dałabym się pokroić za bigos😄chodzi za mną od samego początku

Agusia246, Naya00 lubią tę wiadomość

• Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:

Nic nowego, dalej tymbark 🍎🌿😆

Naya00 lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Aliczee93 Debiutantka

Wysłany: 11 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiś91 wrote:
    Hej hej, ja z tą płcią mam tak, że mam już synka, który jest cudnym, wrażliwym, empatycznym, małym człowiekiem i marzyło mi się, że teraz będzie córeczka, ALE... każdy mi takie parcie narzuca na tą córkę, jakby miała na to jakikolwiek wpływ... że aż poczułam, że jakby był drugi synek to byłby nieakceptowany przez większość przyjaciół czy rodziny, że we mnie samej już pojawiło sie takie, aaaa żeby był ten synek i Wam wszystkim udowodnię 😂🙈
    To u mnie jest odwrotnie. Rodzina mojego męża jest niewielka i od 30 lat urodziło się tylko troje dzieci, dwie dziewczynki (w tym moja córka) i chłopczyk w zeszłym roku. Jaki był zachwyt na tym chłopcem, że będzie kontynuacja nazwiska, szczególnie siostra męża tak żywiołowo to komentowała 😒 coraz więcej kobiet zostaje przy swoim panieńskim nazwisku, dzieci też częściej dostają podwójne nazwiska. Taka presja ciąży na kobietach, że muszą urodzić "dziedzica", tak jakby od nich to zależało. Drażnią mnie te wszystkie komentarze. Mój kuzyn i jego żona mieli chłopca. Potem ta kobieta zaszła w kolejną ciążę, bardzo szybko się tym pochwalili. Moja matka na to: "to co? Teraz to by się wam dziewczynka przydała?". Niestety niedługo potem stracili tę ciążę, a kolejne dziecko było chłopcem.

Ona - 1993, PCOS, nieregularne cykle, konizacja 09.2024 (HSIL, CIN3)

On - 1991

02.02.2020 Dziewczynka 🩷, 3420 g, 51 cm

26.01.2025 ⏸️
    07.02.2025, 7+6 tc - potwierdzone bicie ❤️
    20.03.2025, I badania prenatalne

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną chodzą żelki, ale takie z mleczną warstwą...

Z resztą ja to mam same zachcianki, a jako że schudłam i jest okropnie, to mam zero zahamowań żeby to nadrobić

Naya00 lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

‹‹ 284 285 286 287 288
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ