Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
abrakadabra wrote:U mnie już widać ale ja też nie miałam płaskiego brzucha przed ciążą bo miałam na dole fałdkę no ale teraz mam okrągły i taki twardszy więc to ewidentnie ciążowy. I to też zauważyłam, że jakby urósł z dnia na dzień. Też od początku przytyłam już 4 kg, no ale jakoś od miesiąca ta waga stoi w miejscu i powoli teraz widzę, że spada ale na początku podeszłam wodą bardzo wiec teraz ta woda ze mnie schodzi też.
Pokaż ten swój brzuszek to ocenimy czy widać czy nie 😋 ale myślę, że to chyba lepiej dla Ciebie bo przynajmniej nie łapiesz nadprogramowych kilogramów. A może będzie tak, że nagle wstaniesz i ten brzuszek będzie 2x taki 🤪
Wrzucę później fotkęmój na wieczór jest taki twardy i zaokrąglony (trochę wzdęty) ale rano to łatwo złapać fat więc nie czuć że to ciążowy . Na początku to mi się wydawało że już mi wywaliło ten brzuch ale to były po prostu wzdęcia. Dodam że do specjalnie szczupłych nie należę, taka po środku.
-
Nam połówkowe wypada na 20+0 wg USG, a 20+5 z om😊
Mój brzuszek ciążowy jest tak „duży”, że dzisiaj pani na usg piersi nic nie zauważyła, pomimo że byłam w spodniach ciążowych 😅 Ale nie narzekam, jeszcze mnie duży brzuch w lecie zmęczy 😬 Przy okazji usg zapytałam czy możemy zaglądnąć do dzidziusia i zgodziła się 😍 Dama pierwszy raz leżała spokojnie na badaniu (z założonymi nóżkami 🥹🥹), bo zazwyczaj to ma tam niezłe bajlando 💃 Ale ja dzisiaj też jestem jakaś półprzytomna, chyba niskie ciśnienie mnie dojeżdża 🥲
Co do krasnalków - Stradivarius ma linię petite. Nie są to ciuchy ciążowe, ale może np. większy rozmiar tam da radę, bo one są właśnie dla niskich osób.
Btw, złamałam dzisiaj zęba na toffifee 😢 Wszystko przez te słodyczowe zachcianki ciążowe 😬 Chips by mi tego nie zrobił 🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 18:34
Marcysia1990, Majka92, Hajkonk, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Szosz wrote:U mnie 20+5
Marcysia1990, u mnie jeszcze do niedawna nic nie było widać, a tydzień temu brzuszek się nagle pojawiłjeszcze nie jest taki pięknie zaokrąglony i w niektórych ciuchach go praktycznie nie widać, a w innych z kolei wygądam, jakbym ostatnio trochę przytyła w brzuchu
może u Ciebie też się tak z dnia na dzień pojawi 😁
Mischava 😍 ja też sportowy (choć niekoniecznie sztangowy) freak, wideo tez bym chętnie obejrzałateż lubię vibe tego forum, na grupach na fb jest faktycznie więcej prywatności, ale ja się lepiej odnajduję, gdy są mniejsze, przy takiej liczbie uczestniczek chyba forum bardziej daje radę, choć niestety ma to swoje ograniczenia.
Któraś z Was (przepraszam, że nie pamiętam nicka, nie umiem odkopać tego posta) polecała dżinsy z bonprix, odświeżam od tygodnia i wreszcie wpadł rozmiar, zamówiłamdzięki
O u mnie to wygląda jak lekko przytyty brzuch po prostu. Ostatnio mierzyłam krótkie spodenki które nosiłam w ciąży latem z synkiem , własnie na podobnym etapie to teraz się nie dopinam więc coś tam jednak przybrałam -
Valie 🥰😍 super 🥳
No ja do szczupłych nie należę, niestety fanką sportu też nie jestem, choć trochę przed ciążą coś tam ćwiczyłam, no i cóż, zaraz kurtki pójdą do szafy i już raczej wszyscy będą widzieć 🤰🏻😅
Purplerain, przytulam za zęba i łączę się w stomatologicznym bólu... mnie dziś pobolewa ten ostatnio "zrobiony" ząb 🤷🏻♀️
Trochę się martwię, że na ostatniej wizycie ani ja ani dr nie poruszyliśmy tematu połówkowych 🫣 na następnej wizycie będę w ukończonym 19 tygodniu. Czyli będę mieć jeszcze z dwa tygodnie na badanie.... Czy myślicie żeby do niego napisać już np. w poniedziałek?
Dzięki za życzenia, dziś nieco lepszy dzień 😉 też noga nieco spuchnięta, głowa pobolewała z rana, ale mam w sobie lekką ekscytację bo zrobiliśmy pierwszy duży (!) zakup, który planowaliśmy niezależnie od planów powiększenia rodziny, a razem z tymi planami jest już wg nas 'must have ' - zestaw pralka i suszarka. Mamy teraz zwykłą pralkę Amica, nie jest zła, ale przeszła już swoje... Jutro dostawa. Oczywiście nie obyło się bez pomocy Rodziców 😵💫🤑 ale cóż, po prostu jesteśmy mega wdzięczni 🙏🏻
I chyba znajoma Teściowej dała Jej dla nas buciki, adidaski jakieś 😅 czyli pewnie czasowo do przodu, bo to już na chodzącego brzdąca, tak zrozumiałam... Ale zobaczymy, co to za obuwie, jaki rozmiar i stan. Czyli wyprawka startuje od zupełnie dziwnej strony 😂😉
Miłego spokojnego wieczoru 🥰AndunieAnzu, purplerain, Aliczee93, Bella93 lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
-
Ja idę w 20+4.
I potwierdzenie, że brzuch wyskakuje nagle, nawet nie wie się kiedy 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
Mischava wrote:Myslalam, zeby normalnie byla przy mnie polozna i maz. W razie komplikacji zawijka do szpitala i tyle w temacie.🐵
Czy ktoras z Was ma takie doświadczenie porodu albo zna kogoś?
Będę jeszcze o tym myśleć i wiadomo, moge sobie chcieć a rzeczywistość i tak mnie zweryfikuje. 🫣 -
Klarara wrote:Czy jest tu jeszcze jakaś mama, która będzie miała tak małą różnicę wieku między dziećmi? 🫣 Bo jestem przerażona!
Marcysia1990, Klarara lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Valie 🥰😍 super 🥳
No ja do szczupłych nie należę, niestety fanką sportu też nie jestem, choć trochę przed ciążą coś tam ćwiczyłam, no i cóż, zaraz kurtki pójdą do szafy i już raczej wszyscy będą widzieć 🤰🏻😅
Purplerain, przytulam za zęba i łączę się w stomatologicznym bólu... mnie dziś pobolewa ten ostatnio "zrobiony" ząb 🤷🏻♀️
Trochę się martwię, że na ostatniej wizycie ani ja ani dr nie poruszyliśmy tematu połówkowych 🫣 na następnej wizycie będę w ukończonym 19 tygodniu. Czyli będę mieć jeszcze z dwa tygodnie na badanie.... Czy myślicie żeby do niego napisać już np. w poniedziałek?
Dzięki za życzenia, dziś nieco lepszy dzień 😉 też noga nieco spuchnięta, głowa pobolewała z rana, ale mam w sobie lekką ekscytację bo zrobiliśmy pierwszy duży (!) zakup, który planowaliśmy niezależnie od planów powiększenia rodziny, a razem z tymi planami jest już wg nas 'must have ' - zestaw pralka i suszarka. Mamy teraz zwykłą pralkę Amica, nie jest zła, ale przeszła już swoje... Jutro dostawa. Oczywiście nie obyło się bez pomocy Rodziców 😵💫🤑 ale cóż, po prostu jesteśmy mega wdzięczni 🙏🏻
I chyba znajoma Teściowej dała Jej dla nas buciki, adidaski jakieś 😅 czyli pewnie czasowo do przodu, bo to już na chodzącego brzdąca, tak zrozumiałam... Ale zobaczymy, co to za obuwie, jaki rozmiar i stan. Czyli wyprawka startuje od zupełnie dziwnej strony 😂😉
Miłego spokojnego wieczoru 🥰
Czas jest do 23 tygodnia, więc tak naprawdę będziesz jeszcze miała 3-4 tygodnie. Zależy jakie są u Ciebie terminy w klinice. Ja się na przykład zapisywałam w dniu,w którym miałam pierwsze USG prenatalne,bo tak mi poradził lekarz 🤷Deyansu lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺 11.07 III USG prenatalne
🩺24.07
🩺18.08 -
Aliczee93 wrote:U mnie będzie ponad 5 lat różnicy, ale moja mama urodziła brata niecałe dwa lata po mnie i była załamana. Wierzyła, że karmienie piersią i brak okresu ochroni ją przed kolejną ciążą i się przeliczyła 🙈 Z perspektywy czasu jest zadowolona. W sumie ja teraz też żałuję, że nie poszłam tą drogą, bo miałabym dwójkę przedszkolaków, a tak to muszę zaczynać wszystko od nowa. Jak córka będzie szła do szkoły to małe dopiero do żłobka/przedszkola. Z bratem zawsze miałam dobre relacje, chociaż czasem się tłukliśmy jak to rodzeństwo 😂 Mieliśmy wspólne pomysły na zabawy i umieliśmy się sobą zająć. Na pewno na początku będzie ciężko, ale z pewnością warto i dasz radę 🥰
Mam wrażenie, że sporo tutaj mamusiek z dziećmi z 2020 😃Aliczee93, Nowelove lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺 11.07 III USG prenatalne
🩺24.07
🩺18.08 -
Mischava wrote:Myslalam, zeby normalnie byla przy mnie polozna i maz. W razie komplikacji zawijka do szpitala i tyle w temacie.🐵
Czy ktoras z Was ma takie doświadczenie porodu albo zna kogoś?
Będę jeszcze o tym myśleć i wiadomo, moge sobie chcieć a rzeczywistość i tak mnie zweryfikuje. 🫣
Ja tak bym chciała bardzo, a moja lekarka mówi, że jak w średniowieczu i że nie popiera, nie zmienia to sytuacji, że nadal chcę 😁
-
abrakadabra wrote:Mówisz o tej yoni.mama? 🙈
-
sarenka95 wrote:Mam wrażenie, że sporo tutaj mamusiek z dziećmi z 2020 😃
-
To mnie na 1 prenatalnych zapisali od razu na 2 i wypada 21+1 dopiero. 🤔 Mam nadzieję, że bobaska nie będzie za duża, bo jak piszecie w 16+ tygodniu, że maluch waży 120g, to nasz ważył 2 tygodnie wcześniej tyle. 😂 Czyżby już było widoczne, że mamy ponad 180cm oboje? 🙈
Deyansu, AndunieAnzu lubią tę wiadomość
-
cortexq wrote:Ostatnio miałam 20.03 (15+6), kolejna 17.04 (19+6) i kilka dni później połówkowe. Ale cały czas mnie trochę stresują takie długie przerwy, więc jak nie wytrzymam to może pójdę jeszcz w Luxmedzie 😅
Bella93, a jak to wygląda u Was?
Mam nadzieję na poznanie płcicortexq, purplerain lubią tę wiadomość
-
Wrzucam fotke mojego brzucha wieczore. Mam nadzieję że w końcu mnie wysadzi 🫣
Ehh jakby już te ruchy były to bym się czuła spokojniejsza. Chociaż i te ruchy czasami potrafią zaniepokoić 😛
Od męża z rodziny znam jedną osobę która rodziła 4 dziecko w domu i jest antyszczepionkowcem właśnie 😄 ciąża bez komplikacji. Miała opłacona położna na telefon, o 22 jakoś zaczęła się akcja i ona zaraz przyjechała, odebrala poród , powarzyla, pomierzyla i tyle. W ogóle nie byli u lekarza ani nic. Dla mnie to hardcore. Ja bym się mega bała że coś się wydarzy nagle, jakiś spadek tetna, mus do CC, w takich sytuacjach liczy się czas. Ja nie jestem taka odważna 🫣promykk, abrakadabra, Deyansu, Szosz, bellA, Hajkonk, Engel, purplerain, AndunieAnzu, Abby10, Agusia246 lubią tę wiadomość