Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaxyz00 wrote:U mnie też na wizycie wszystko w porządku. Krwiak zmniejszył się z 3x2 cm do 1,5cmx2mm, także super. 🤩
Poza tym dzidzia waży już 113 g, wszystkie wymiary adekwatne do tego tygodnia co jestem.
Dzidzia zrobiła nam primaaprilisowego psikusa i jednak nie dziewczynka tylko chłopak
Jeszcze zaczął sikać w trakcie USG 😂Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
3.04 - 🩺
17.04 - 🩺 połówkowe -
Agaxyz00 wrote:U mnie też na wizycie wszystko w porządku. Krwiak zmniejszył się z 3x2 cm do 1,5cmx2mm, także super. 🤩
Poza tym dzidzia waży już 113 g, wszystkie wymiary adekwatne do tego tygodnia co jestem.
Dzidzia zrobiła nam primaaprilisowego psikusa i jednak nie dziewczynka tylko chłopak
Jeszcze zaczął sikać w trakcie USG 😂
Psikus🤭 ale właśnie te zmiany są najczęściej z dziewczynki na chłopca, a powiedział wam lekarz na prenatalnych, że dziewczynka? 😋 -
A ja mam dziś znowu inny problem, cholernie boli mnie pięta 🙈 i tylko jak na nią staję kiedy dotykam nic mnie nie boli, nic nie jest spuchnięte a stanąć na stopę nie mogę 🫣👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
abrakadabra wrote:Psikus🤭 ale właśnie te zmiany są najczęściej z dziewczynki na chłopca, a powiedział wam lekarz na prenatalnych, że dziewczynka? 😋
Akurat mój prowadzący też zajmuje się badaniami prenatalnymi i tak był przekonany na 80%, że dziewczynka.
Wczoraj tak patrzył na wcześniejsze zdjęcia i mówił, że patrząc na nie po ułożeniu blaszki dalej by był przy dziewczynce a tutaj na USG siusiak między nogami
Ale imię dla chłopca też już mieliśmy wybrane 🥰 Dobrze że nic różowego nie kupiłam bo ostatnio już mnie kusiło 😁Hajkonk, Deyansu, Domiś91, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Aga ale zwrot akcji, człowiek już się nastawiał a tu psikus ;P będzie co opowiadać za parę lat
Ja zaraz się zbieram na wizytę, dzisiaj wycieczka pociągiem bo jedno auto u mechanika. Człowiek się odzwyczaił od komunikacji
Miłego dnia! Chyba słoneczko dziś wyjdzie 🌞AndunieAnzu, Hajkonk, sarenka95, Engel, Agaxyz00, Deyansu, bellA, Bella93, Szosz lubią tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
15.04 - 20+1 II prenatalne
30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
Progesteron - do 15tyg
Acard - od 12stego
-
Kciuki za wizyty 🤞
A ja mam dzisiaj jakieś niskie cukry, i na czczo i po śniadaniu 🤔Deyansu lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Agaxyz00 wrote:Akurat mój prowadzący też zajmuje się badaniami prenatalnymi i tak był przekonany na 80%, że dziewczynka.
Wczoraj tak patrzył na wcześniejsze zdjęcia i mówił, że patrząc na nie po ułożeniu blaszki dalej by był przy dziewczynce a tutaj na USG siusiak między nogami
Ale imię dla chłopca też już mieliśmy wybrane 🥰 Dobrze że nic różowego nie kupiłam bo ostatnio już mnie kusiło 😁
Mimo wszystko na tym etapie prenatalnych to ciężko tak na 100% stwierdzić jaka będzie płeć z usg i to tylko takie przypuszczenia. Wszystko się może zmienić do tego 20 tyg. Ja w pierwszej ciąży miałam chłopca prawie do 20 tygodnia, później nagle się zmieniło na dziewczynkę 😜 Teraz też mamy mieć chłopca ale jeszcze nie wierzę w to do końca i podchodzę ze sporym dystansem 😜Agaxyz00 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Mimo wszystko na tym etapie prenatalnych to ciężko tak na 100% stwierdzić jaka będzie płeć z usg i to tylko takie przypuszczenia. Wszystko się może zmienić do tego 20 tyg. Ja w pierwszej ciąży miałam chłopca prawie do 20 tygodnia, później nagle się zmieniło na dziewczynkę 😜 Teraz też mamy mieć chłopca ale jeszcze nie wierzę w to do końca i podchodzę ze sporym dystansem 😜
-
Oliwia88888 wrote:To jest bardzo ciekaw jak dochodzi do takiej pomyłki. Tak na chłopski rozum- z dziewczynki jak się okaże chlopak to zrozumiałe bo siurek się mógł schowac/zawinąć jakoś, no nie bylo widac. Ale jak z chlopaka ma być dziewczynka to nie wiem, ja na usg w 16tc bez zadnych watpliwosci widziałam już jądra z siusiakiem!
Właśnie do takich pomyłek, że z chłopca robi sie dziewczynka jest bardzo bardzo mało. Niestety trafiło na nas 😂 Co najlepsze to usg robiło mi dwóch różnych lekarzy w różnym czasie, jeden i drugi powiedział, że będzie chłopak na pewno. Później moja gin na którejś wizycie dopiero zasiała nutkę niepewności z tą płcią bo stwierdziła, że już sama nie wie bo tak sie zaczęło zasłaniać. Na kolejnej już wizycie była ta dziewczynka na 100%. My byliśmy w szoku, lekarka też bo mówiła, że to bardzo rzadko sie zdarza ale się zdarza i jesteśmy akurat tym przypadkiem 😜 Nie żałujemy bo mamy cudną córę ♥️Deyansu, AndunieAnzu lubią tę wiadomość
-
PaulinaLexi wrote:Aga ale zwrot akcji, człowiek już się nastawiał a tu psikus ;P będzie co opowiadać za parę lat
Ja zaraz się zbieram na wizytę, dzisiaj wycieczka pociągiem bo jedno auto u mechanika. Człowiek się odzwyczaił od komunikacji
Miłego dnia! Chyba słoneczko dziś wyjdzie 🌞
Wzajemnie miłego dnia i powodzenia na wizycie 🤞🏻❤️🥰
Aga - ale plot twist 😅😍 ma Chłopak wyczucie czasu 😂🤩
Amandi - dużo zdrowia 🥰😵💫, wydaje mi się, że czy siak czy owak idź do lekarza; jeśli uzna to za konieczne, dostaniesz leki, żeby ochronić siebie i Dzidziusia przed czymś gorszym, a i tak zawsze możesz wdrożyć: miód, imbir, czosnek, cebulę, cytryny, sok z malin, z czarnego bzu, płukanki szałwią albo rumiankiem, albo wodą z sodą oczyszczoną.
AndunieAnzu - dzięki 😘 dziś mnie trochę mniej boli. To wychodzi na to, że faktycznie ciśnienie nawet spoko, ale ten puls 🤨😑 mogę tylko trzymać mocno kciuki żeby to się unormowało i żeby przynajmniej nie skakał za bardzo 🥰❤️
Hajkonk - a to nie jest kwestia jakiejś opuchlizny? ,(edit: doczytałam już że nie) Albo ta cała relaksyna ciążowa tak działa🤔, że akurat tam Ci coś poluzowała i tylko przy równomiernym nacisku stopy na podłoże coś czujesz. Próbowałaś to jakoś delikatnie rozmasować albo wymoczyć stopy? Przytulam 🤗 bo wiem dobrze jak upierdliwy jest ból stóp 😐
Ja po wizycie NFZ, załatwiłam tylko L4 🤷🏻♀️ nie chce mi się czekać na skierowania od rodzinnego do naczyniowa itd. Trudno, mam bardzo dobry termin na tego Dopplera ,(jutro 😅), zaraz wychodzę umówić się do dermatologa i potem prywatnie też umówię się na posiew z pochwy. Lekarz nie napisał jaki ten posiew ma być... Mam do wyboru GBS, mykologiczny, bakteriologiczny. GBS to pewnie będzie potrzebny dopiero później 🤔
Miłego spokojnego dnia 😘 u nas brak słoneczka, ale przynajmniej na razie nic nie pada 😉😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 10:03
AndunieAnzu, Agaxyz00, Amandi, Szosz lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
-
sarenka95 wrote:Kciuki za wizyty 🤞
A ja mam dzisiaj jakieś niskie cukry, i na czczo i po śniadaniu 🤔
Przepraszam, polubiłam za to, że trzymasz kciuki, z rozpędu. Tego o cukrach specjalnie nie lubię....ale jak się z tym czujesz? Bo wyniki wynikami, ale ważne jest samopoczucie 😘👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
-
Deyansu wrote:Wzajemnie miłego dnia i powodzenia na wizycie 🤞🏻❤️🥰
Aga - ale plot twist 😅😍 ma Chłopak wyczucie czasu 😂🤩
Amandi - dużo zdrowia 🥰😵💫, wydaje mi się, że czy siak czy owak idź do lekarza; jeśli uzna to za konieczne, dostaniesz leki, żeby ochronić siebie i Dzidziusia przed czymś gorszym, a i tak zawsze możesz wdrożyć: miód, imbir, czosnek, cebulę, cytryny, sok z malin, z czarnego bzu, płukanki szałwią albo rumiankiem, albo wodą z sodą oczyszczoną.
AndunieAnzu - dzięki 😘 dziś mnie trochę mniej boli. To wychodzi na to, że faktycznie ciśnienie nawet spoko, ale ten puls 🤨😑 mogę tylko trzymać mocno kciuki żeby to się unormowało i żeby przynajmniej nie skakał za bardzo 🥰❤️
Hajkonk - a to nie jest kwestia jakiejś opuchlizny? ,(edit: doczytałam już że nie) Albo ta cała relaksyna ciążowa tak działa🤔, że akurat tam Ci coś poluzowała i tylko przy równomiernym nacisku stopy na podłoże coś czujesz. Próbowałaś to jakoś delikatnie rozmasować albo wymoczyć stopy? Przytulam 🤗 bo wiem dobrze jak upierdliwy jest ból stóp 😐
Ja po wizycie NFZ, załatwiłam tylko L4 🤷🏻♀️ nie chce mi się czekać na skierowania od rodzinnego do naczyniowa itd. Trudno, mam bardzo dobry termin na tego Dopplera ,(jutro 😅), zaraz wychodzę umówić się do dermatologa i potem prywatnie też umówię się na posiew z pochwy. Lekarz nie napisał jaki ten posiew ma być... Mam do wyboru GBS, mykologiczny, bakteriologiczny. GBS to pewnie będzie potrzebny dopiero później 🤔
Miłego spokojnego dnia 😘 u nas brak słoneczka, ale przynajmniej na razie nic nie pada 😉😃
Tak, gbs dopiero po 36 tcDeyansu lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Na chwilę przepadłam, zmiotło mnie mentalnie z planszy... Miałam bardzo niemiłą sytuację związaną z moją ciążą w niedzielę, nie chcę wchodzić w szczegóły, bo akcja jest bardzo niefajna, a tutaj ciężko o prywatność i każdy może to przeczytać. Mam 35 lat, dużo już w życiu widziałam i przeszłam, a jednak dalej ludzie, ich komentarze i bezmyślność potrafi mnie wyprowadzić z równowagi. Najpierw nie mogłam się uspokoić, a później przepłakałam parę godzin, że szkodzę dziecku. Masakra. Macie jakieś swoje sposoby na to jak zachować spokój?
Odpowiadając na posty, które udało mi się nadgonić:
Jeśli chodzi o ferrytynę i jak ją podniosłam:
- z suplementów laktoferyna i witamina C - bardzo fajnie pomagają przyswajać żelazo
- źródła żelaza z diety - mięso czerwone przynajmniej raz w tygodniu, ja starałam się też jeść wątróbkę regularnie, ale tutaj w ciąży trzeba uważać, nie można przesadzić. Do tego zakwas z buraka codziennie. Warto te wszystkie produkty bogate w żelazo podawać w towarzystwie witaminy C - czyli np. do mięsa dodać paprykę. Można też robić smoothie, np. szpinak, pietruszka, pomarańcza, cytryna, awokado - to jest taka bomba żelaza z witaminą C.
- lepiej unikać picia kawy/herbaty w porach posiłków, bo mogą utrudniać wchłanianie żelaza
Koty i alergieMy mamy 3 koty, dwa sierściuchy i jeden z futerkiem takim jak ma skórka kiwi
I ten prawie łysy uczula najbardziej. To chyba chodzi o coś, co znajduje się w ślinie kota, nie o sierść samą w sobie.
Hormony tarczycowe - zawsze warto oznaczyć ft3 i ft4, nawet przy TSH w normie, tak też mówi moja pani endokrynolog i potwierdza również, że dla dzidziusia ft4 jest najważniejszeJak coś to mam do polecenia super lekarkę z Luxmedu
Uściski Dziewczyny, powodzenia na badaniach, miłego dnia i żeby nikt Was nie wku*wiał:*
Deyansu, abrakadabra, Hajkonk, Majka92, PaulinaLexi, bellA, Engel, Bella93, Szosz lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
Deyansu wrote:Przepraszam, polubiłam za to, że trzymasz kciuki, z rozpędu. Tego o cukrach specjalnie nie lubię....ale jak się z tym czujesz? Bo wyniki wynikami, ale ważne jest samopoczucie 😘
Dziękuję, czuję się dobrze na szczęście 😉 ale ja właśnie jakoś nie odczuwam za bardzo konsekwencji ani wzrostu,ani spadków cukru. Szczerze,gdybym w październiku nie zrobiła krzywej cukrowej to bym nawet nie wiedziała, że mam jakieś problemy 🙉Deyansu lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 28.04
purplerain wrote:Cześć Dziewczyny
Na chwilę przepadłam, zmiotło mnie mentalnie z planszy... Miałam bardzo niemiłą sytuację związaną z moją ciążą w niedzielę, nie chcę wchodzić w szczegóły, bo akcja jest bardzo niefajna, a tutaj ciężko o prywatność i każdy może to przeczytać. Mam 35 lat, dużo już w życiu widziałam i przeszłam, a jednak dalej ludzie, ich komentarze i bezmyślność potrafi mnie wyprowadzić z równowagi. Najpierw nie mogłam się uspokoić, a później przepłakałam parę godzin, że szkodzę dziecku. Masakra. Macie jakieś swoje sposoby na to jak zachować spokój?
- z suplementów laktoferyna i witamina C - bardzo fajnie pomagają przyswajać żelazo
- źródła żelaza z diety - mięso czerwone przynajmniej raz w tygodniu, ja starałam się też jeść wątróbkę regularnie, ale tutaj w ciąży trzeba uważać, nie można przesadzić. Do tego zakwas z buraka codziennie. Warto te wszystkie produkty bogate w żelazo podawać w towarzystwie witaminy C - czyli np. do mięsa dodać paprykę. Można też robić smoothie, np. szpinak, pietruszka, pomarańcza, cytryna, awokado - to jest taka bomba żelaza z witaminą C.
- lepiej unikać picia kawy/herbaty w porach posiłków, bo mogą utrudniać wchłanianie żelaza
Koty i alergieMy mamy 3 koty, dwa sierściuchy i jeden z futerkiem takim jak ma skórka kiwi
I ten prawie łysy uczula najbardziej. To chyba chodzi o coś, co znajduje się w ślinie kota, nie o sierść samą w sobie.
Hormony tarczycowe - zawsze warto oznaczyć ft3 i ft4, nawet przy TSH w normie, tak też mówi moja pani endokrynolog i potwierdza również, że dla dzidziusia ft4 jest najważniejszeJak coś to mam do polecenia super lekarkę z Luxmedu
Uściski Dziewczyny, powodzenia na badaniach, miłego dnia i żeby nikt Was nie wku*wiał:*
O, dzięki za rady o ferrytynie 🌷
A co do niemiłej sytuacji, bardzo mi przykro, że Cię coś przykrego spotkało 😒 niektórzy ludzie naprawdę nie mają w sobie empatii. Czasami trzeba się odciąć od toksycznego towarzystwa, to jest nie raz mega ciężkie,ale dla swojego spokoju i spokoju swoich najbliższych warto 🤷 w ciąży wiele kobiet też odczuwa bardziej różne emocje, jesteśmy wrażliwsze, szkoda że część ludzi tego nie potrafi uszanować. Tulę ❤️Deyansu, purplerain, AndunieAnzu, Szosz lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 28.04
purplerain wrote:Cześć Dziewczyny
Przytulam za niefajną sytuację 🫂♥️🥺 mam nadzieję że przynajmniej to nie były jakieś najbliższe osoby, bo to zawsze boli bardziej.... Nie jestem może najlepszym doradcą, ale staram się rozpoznać intencję osoby, która gada coś, co nas wkurwia. Czasami ktoś palnie coś idiotycznego bo ma za mało wiedzy albo wynika to z jakichś doświadczeń tej osoby, które są zupełnie odmienne od naszej sytuacji. I przeważnie intencje są wtedy pozytywne, choć źle wyrażone 😑 a czasami ktoś po prostu chce dowalić, zrobić przykrość celowo....i w sumie to drugie, jeśli to nie jest ktoś bliski wolę bardziej, bo wtedy to świadczy o tym kimś i nie ma nic wspólnego z Tobą. I można taką osobę spoko wykreślić z życia a przynajmniej z bliskich relacji. No a jeśli to rodzina....no gorzej.... Też nie do końca opanowałam co wtedy robić i jak się potem czuć 😢🫣 mogę jedynie próbować powiedzieć najspokojniej jak się da, wprost, że to co zostało powiedziane nie jest adekwatne do mojej sytuacji, że sprawia mi to przykrość i uważam inaczej.
A teraz jeszcze nasze hormony szaleją...to w ogóle nic nie ułatwia 🥺 ❤️purplerain, AndunieAnzu lubią tę wiadomość
👩🏻 38
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
-
@purplerain przykro mi z powodu tej sytuacji. Nie oszczędzają nas w tych ciążach. Ludzie to jednak świnie czasami 😒
purplerain lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
07/04 - ginekolog
08/04 - endokrynolog
28/04 - połówkowe
03/06 - urofizjo
-
@Deyansu, właśnie dziwne bo przy dotyku nie czuję nic a dopiero kiedy chce postawić krok. Wymoczyłam stopę w wodzie z solą i czuję że zaczyna się to samo na drugiej, doktor Google nic nie podpowiada - może wychodzi mi te 10km nad morzem w weekend. Mąż mówi że ostatnio trochę chodzę jak tuptuś i może coś w tym jest 🙈
@purplerain, przytulam mocno!!! 🫶
Ja co prawda z ciążą nie miałam takiej sytuacji natomiast dość poważna choroba w rodzinie i niemoc pomocy bliskim osobom właśnie przez to, że jestem w ciąży strasznie mnie dobiła i też płakałam najpierw cały dzień bo musiałam odmówić tej pomocy a później kolejny dzień płakałam bo tym stresem i nerwami bałam się, że zaszkodziłam dzidzi.. stąd też był Nasz jednodniowy wyjazd nad morze - żeby trochę zresetować głowę i przestać myśleć o tych złych rzeczach.. My tak radzimy sobie z trudnymi sytuacjami - wyjeżdżamy oczyścić głowę i pomyśleć na chłodno. Zazwyczaj są to góry ale że wejście do domu na drugie piętro przyprawia mnie o zadyszkę to padło na morze.
Życzę Ci dużo równowagi i spokoju ducha 🪷purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
Purplerain, też ściskam mocno! Podpisuje się pod słowami Deyansu bo lepiej bym tego nie napisała.
purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 150
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, ginekolog