Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
sarenka95 wrote:Cześć,
Nieśmiało się witam 🙂 po prawie dwóch latach starania o drugą ciążę 9.01 zobaczyliśmy dwie kreski na teście ⏸️. Beta pięknie rośnie, więc mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze 🥹 czekam na wizytę 20.01 🤞
Spokojnych ciąż dla Was wszystkich 🤰
Gratuluję i cześć
sarenka95, Deyansu lubią tę wiadomość
02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.) -
Nieśmiało się witam 🙂 po prawie dwóch latach starania o drugą ciążę 9.01 zobaczyliśmy dwie kreski na teście ⏸️. Beta pięknie rośnie, więc mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze 🥹 czekam na wizytę 20.01 🤞
Spokojnych ciąż dla Was wszystkich 🤰
Hej!sarenka95, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
_vesper wrote:Cześć Dziewczyny,
Podczytywałam wątek od jakiegoś czasu i postanowiłam do Was dołączyć, zwłaszcza, że jest to moja pierwsza ciąża, stąd dużo we mnie pytań, wątpliwości i strachu.
Dwie kreski zobaczyłam 21.12.2024r. To był nasz drugi cykl starań. Progesteron wyszedł mi wtedy 48,50 ng/ml, czyli teoretycznie powyżej normy dla pierwszego trymestru, więc się naczytałam i przeżyłam mini zawał nr 1- będą bliźniaki 😮do tego tsh zwariowało- 3,55, więc mini zawał nr 2.
2 dni później sprawdziłam przyrost bety- 200%, ale progesteron jeszcze wyższy- 57,50 ng/ml, więc mini zawał nr 1 jeszcze się pogłębił- bliźniaki jak nic, już po mnie 😱.
Po Nowym Roku postanowiłam sprawdzić jak się ma beta i to nie był najlepszy pomysł, bo sobie zafundowałam mini zawał nr 3- przyrost był na poziomie 62%. Dopiero potem poczytałam, że po 1000 beta trochę spowalnia i nie jest to nic niepokojącego. Ale co się nakręciłam i nastresowałam to moje- ze stanu ‘o Boże, bliźniaki’ do ‘już nikogo tam w środku nie ma’ 🤯
W ubiegły czwartek (6t + 1) byłam na wizycie u ginekologa. Szłam jak na najgorszy egzamin 🤮
Okazało się, że wszystko jest tak, jak powinno być. Był zarodek (jeden😜) i serduszko ❤️
Termin porodu- 03 września.
Tym samym, witam Was wszystkie 😊
Hej, hej!_vesper lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
a co do zachcianek, ja mam dwie. Robię surową sałatkę z pomidorów i sokiem z cytryny. Oraz jem żelki imbirowe Haribo. Od wczoraj mam lekkie mdłości i muszę coś z tego zjeść co 5–10 minut, bo inaczej biegnę do WC 🤢. Nawet kobieta w metrze zauważyła, że jestem zielona, i ustąpiła mi miejsca do siedzenia.
Co do piersi – ktoś w wątku polecał olejek migdałowy do zapobiegania rozstępom (stretch marks). Po prysznicu zaczęłam go teraz używać na piersi i brzuch, ale kto wie, czy to naprawdę pomaga 😁. Na razie codzienny rytuał relaksu.Deyansu lubi tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
15.01 🏥 pierwsze USG pęcherzyk 4mm -
Witamy nowe wrześniowe mamuśki ❤️😁
Deyansu, Delfi lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Kochana, a czy jesteś pod opieką specjalisty? Bo na pewno dla każdej z nas (niezależnie od tego czy to pierwsza czy kolejna ciąża) to stres, ale aż takie skrajne emocje nie są czymś standardowym 😞
Jestem. Zapewniał mnie dziś, że to normalne. Wiecie, ja się boje zmian, zawsze. Może potrzebuje trochę więcej czasu niż Wy.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Piszecie o zachciankach, mnie strasznie ciągnie do czekolady 🙈 Ale niestety nie mogę, mam trochę kłopotów z cukrem - stan przedcukrzycowy,więc trzymam dietę z niskim IG i mierzę poziom po posiłkach. Przed ciążą brałam metforminę+ dieta, ale pani diabetolog zaleciła mi odstawić, gdy tylko się uda zajść w ciążę, tak więc walczę z samą dietą 🙃 w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową, więc i tym razem dam radę 😉2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Spokojnych ciąż dla Was wszystkich 🤰sarenka95 lubi tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4) limonka CRL 8cm
🩺02.04 (17+3)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
di_489723746 wrote:a co do zachcianek, ja mam dwie. Robię surową sałatkę z pomidorów i sokiem z cytryny. Oraz jem żelki imbirowe Haribo. Od wczoraj mam lekkie mdłości i muszę coś z tego zjeść co 5–10 minut, bo inaczej biegnę do WC 🤢. Nawet kobieta w metrze zauważyła, że jestem zielona, i ustąpiła mi miejsca do siedzenia.
Co do piersi – ktoś w wątku polecał olejek migdałowy do zapobiegania rozstępom (stretch marks). Po prysznicu zaczęłam go teraz używać na piersi i brzuch, ale kto wie, czy to naprawdę pomaga 😁. Na razie codzienny rytuał relaksu.di_489723746, Deyansu lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
Sylwiia wrote:Jestem. Zapewniał mnie dziś, że to normalne. Wiecie, ja się boje zmian, zawsze. Może potrzebuje trochę więcej czasu niż Wy.
Witam w wątku! Dołączyliście do grupy – może dzięki temu łatwiej będzie Ci oswoić się z ciążą i przyszłymi zmianami. ♥️
Czy powiedziałaś już rodzinie o tej nowości? Jeśli masz pozytywne relacje z rodziną lub przyjaciółmi, może to pomóc w zaakceptowaniu tych nowych zmianSylwiia, Deyansu lubią tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
Sylwiia wrote:Jestem. Zapewniał mnie dziś, że to normalne. Wiecie, ja się boje zmian, zawsze. Może potrzebuje trochę więcej czasu niż Wy.
Oczywiście, zmiany są trudne i nie ma w tym nic złego że każdy je akceptuje w swoim czasie 🙂 dlatego witam Cię tutaj serdecznie, rozgość się i mam nadzieję że z czasem Twoje obawy będą mniejsze 🙂Sylwiia, Deyansu lubią tę wiadomość
-
di_489723746 wrote:Witam w wątku! Dołączyliście do grupy – może dzięki temu łatwiej będzie Ci oswoić się z ciążą i przyszłymi zmianami. ♥️
Czy powiedziałaś już rodzinie o tej nowości? Jeśli masz pozytywne relacje z rodziną lub przyjaciółmi, może to pomóc w zaakceptowaniu tych nowych zmian
Oh dziękuję, że odpisałaś. Myślałam, że zmilczycie mój post 🥺❤️ może będzie łatwiej, bo rzeczywiście czytam, co piszecie i tak jakoś inaczej troszeczkę się czuje. Jesteście tak zorientowane w wynikach, piszecie o przyrostach, ja nawet nie wiem o co chodzi! 🤪 O ciąży wiem od trzech dni. Wtedy zrobiłam kolejny test, tym razem dwie kreski. Wczoraj zrobiłam betę, prawie 600. Jutro idę do ginekologa.
Tak, powiedzieliśmy wczoraj mojej mamie, rodzicom męża i siostrze. Wszyscy się ucieszyli. Jeszcze raz dziękuję, że odpisałaś ♥️di_489723746, Deyansu lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Oczywiście, zmiany są trudne i nie ma w tym nic złego że każdy je akceptuje w swoim czasie 🙂 dlatego witam Cię tutaj serdecznie, rozgość się i mam nadzieję że z czasem Twoje obawy będą mniejsze 🙂
Jeny, ryczę! Dziękuję!! Nawet nie wiecie jaka jestem wdzięczna za te odpowiedzi, a szczególnie za tą ♥️ doceniam po stokroćtruskawki981, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Sylwiia wrote:Kochana moja! Nie cieszę się, że masz tak samo, ale cieszę się, że się odezwałaś! Proszę, nie stracimy siebie z oczu. Myślałam, że nikt się nie odezwie, że tutaj nikt nie zna tematu tego lęku i nerwicy, też chce się cieszyć, ale mam tyle obaw, że się trzęsę i ledwo funkcjonuje. Wiedz, że nie jesteś sama, jak chcesz, to zapraszam do kontaktu prywatnego
Chociaż teraz jestem w „remisji” zaburzeń lękowych, dzięki farmakoterapii i psychoterapii to rozumiem bardzo. Zdrówka i spokoju dziewczyny. 💖
Sylwiia, Margolcia94, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Ja smaruje się oliwką dla dzieci 😀 głownie piersi brzuch i uda od kilku dni, dla relaksu i dla skóry. Chociaż skórę mam dość „rozciągliwą” bo ostatnie 3 lata w moim życiu to takie zawirowania wagowe, że aż tak źle chyba nie będzie chociaż zaczęłam z tego złego momentu i staruje z wagą 57kg, moja życiówka do 64 więc jeszcze trochę zapasu na skórze mam😂😂
Przeczytałam to jako „olej oliwkowy do smażenia” i na chwilę pomyślałam: wow, co za świetny i tani pomysł! 🤣🤣🤣Hajkonk lubi tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
di_489723746 wrote:Przeczytałam to jako „olej oliwkowy do smażenia” i na chwilę pomyślałam: wow, co za świetny i tani pomysł! 🤣🤣🤣
di_489723746, Deyansu lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
promykk wrote:Piękna wiadomość! Też Was widzę i przytulam. 💖
Chociaż teraz jestem w „remisji” zaburzeń lękowych, dzięki farmakoterapii i psychoterapii to rozumiem bardzo. Zdrówka i spokoju dziewczyny. 💖
Ale mi zrobiłyście piękny wieczór (mimo, że nadal się trzęsę 😂) tymi odpowiedziami. Czuje się zrozumiana. Dziękuję 🥹🥹 dajecie mi nadzieję, że wszystko będzie okej, że lęk odejdzie i będę się cieszyła całym procesem, bo bardzo chce się tym cieszyć i kochać to dziecko, tylko te durne myśli pt.koedy ta miłość się pojawi? I czy na pewno? Uhh!Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Sylwiia wrote:Ale mi zrobiłyście piękny wieczór (mimo, że nadal się trzęsę 😂) tymi odpowiedziami. Czuje się zrozumiana. Dziękuję 🥹🥹 dajecie mi nadzieję, że wszystko będzie okej, że lęk odejdzie i będę się cieszyła całym procesem, bo bardzo chce się tym cieszyć i kochać to dziecko, tylko te durne myśli pt.koedy ta miłość się pojawi? I czy na pewno? Uhh!
Sylwiia, Deyansu lubią tę wiadomość
-
witam wszystkie nowe mamuśki na forum 🥰 miło, że nasze grono się powiększa 😌
Ja również smaruję się i olejkiem migdałowym i palmersem dla kobiet w ciąży, z racji IO kilogramów trochę więcej , rozstępy też są więc wolę zapobiegać już, chociaż czuję się pojawi się ich i tak sporo.
U mnie beta dzisiaj pięknie wzrosła do 1495 , w piątek było 700, więc się cieszę i utwierdzam, że ciągle coś tam rośnie i mam nadzieję że pojawi się na czwartkowej wizycie jakiś pęcherzyk.
Co do objawów to ja mam wszystkie chyba jakie są możliwe 😅 najbardziej przeszkadzają mi mdłości bez wymiotów na szczęście i trwają dosłownie cały czasjeśli macie coś sprawdzonego do polecenia to chętnie posłucham
Co do apetytu to wciskam na siłę, i nie ma tu trzymania diety z niskim IG bo jem to co wg czuję że mi wejdzie, dlatego też pisałam dzisiaj do mojej endo i kazała mi zdrożyć ponownie metforminę mimo że nie biorę jej już ponad miesiąc i zaleciła mi konsultację u diabetologa. zastanawiam się właśnie co z tą metformina, bo jedni mówią że można a drudzy żeby odstawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:03
di_489723746 lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Piękna wiadomość! Też Was widzę i przytulam. 💖
Ja jestem po leczeniu stanów lękowych i na prawdę teraz już czuję się super, mimo że więc o ciąży na samym początku i oczekiwanie na wizyty , Bety niesie za sobą dużo więcej stresu, to tłumaczę sobie tym że martwi się każda nowa mamuśka, a my mając trochę obciążenie przeżywamy to bardziej .
starajcie się wyciszać i szukać tego co Was zrelaksuje, pamiętajcie że pozytywne myślenie przyciąga dobre rzeczy, wiem że często jest trudno ale DAMY RADĘ 🥰Sylwiia, promykk, Deyansu lubią tę wiadomość