Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
cortexq wrote:To przybijam 5, bo u mnie to samo 😮💨 Podobno to albo wina sterylizacji laktatora razem ze smoczkami, one niby coś wydzielają, albo kamienia w wodzie.
A zrobienie tego drugi raz coś pomogło z tym osadem? Bo ja na razie zostawiłam z myślą, że tylko umyje przed pierwszym użyciem, ale już sama nie wiem.cortexq lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Wyparzałam tylko wszystkie części laktatora razem. Właśnie wydaje mi się, że to osad od gumowych części się wżarł w plastik. Po tym nieudanym wyparzaniu myłam te gumy gąbką i mniej mleczne się robiły. Wszystko wyszorowałam, dokładnie płukałam i dużo lepiej po drugim wyparzaniu. Jeszcze się zastanawiałam czy może dłużej trzeba było gotować. 🧐 W każdym razie ktoś pisał, że to najprostsza metoda - nie. 😂
-
promykk wrote:Polubiłam, bo w sumie to wszystko dobrze! Jeszcze ma miejsce żeby się obrócić, trzymam kciuki. 🤞
Chyba leżenie nie sprzyja, bardziej ruch, jak się wyginamy to bobas też musi, a te „ćwiczenia na obrót” zakładają, że rozluźnia się mięśnie żeby miał więcej miejsca na akrobacje. 🤞🤞
Zdecydowanie będę robić dalej ćwiczenia od fizjo (i też zestaw od Izabeli Dembińskiej mi dała), ale ograniczę niekoniecznie potrzebne wyjścia i aktywność które widziałam, że mnie męczą, na rzecz jednak odpoczynku na kanapie.Izi, Szosz, promykk, KL lubią tę wiadomość
-
Gratuluję powizytowo, nawet nie wiedziałam, że tyle z Was miało mieć dziś widzenie
Deyansu, śmiechłam przy „zgodnie z nazwiskiem” 😂 mam nadzieję, że spotkanie było super i przyniosło dużo pozytywnych emocji!
Filcek, przytulam mooocnodobrze, że obejrzał Was specjalista. Rozumiem totalnie poczucie przytłoczenia i niechęć do przedłużającego się pobytu w szpitalu, to trudne, zwłaszcza jak ma się bardzo mamowego starszaka
trzymaj się, masz jeszcze czas, żeby oswoić z tym córeczkę i samą siebie i przykro mi, że te wieści nie były lepsze
BellA, ściskam mocno również, końcówka ciąży potrafi ostro dokopać mentalniemam nadzieję, że sytuacja z mężem już wyjaśniona?
Agusia, i do Ciebie wysyłam pozytywne myśli. Trzymajcie się, dziewczyny, oby jutro było lepiej, jakoś damy radę dowieźć do końca!
Nava, gratulacje! Nie, u mnie gbs pobiera gin na wizycie i nie muszę z nim nigdzie jechać.
Daisy89, gratulacje! Jeśli zależy Ci na obrocie, to reżim łóżkowy niewiele pomoże, najlepsze wspomaganie fiknięcia u maleństwa to ruch, chodzenie, pozycja kolankowo-łokciowa (nie raz, a powtarzanie), na YouTube Zaufaj Położnej mają chyba o tym filmik, powodzenia!
I edit po doczytaniu Twojej kolejnej wiadomości - wiadomo, jak coś Cię męczy, to warto dać sobie więcej przestrzebi na odpoczynek. Oby udało się z obrotem!
Przyszło zamówienie z Colorstories, wzięłam kocyk Fema w kolorze zamglonego różu, przepiękny odcień i wzór 😍 dobrze, że mnie namówiłyście! I prześcieradło w gąski też super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 22:37
purplerain, Joa.szym, bellA, Nava, Deyansu, Agusia246, Filcek, Daisy89, Amandi, Engel, Alexis1719 lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Dzieki dziewczyny.. jak to Filcek napisala naprawde potraficie dodać otuchy i dużo to daje.. serio.
Z mężem sie juz wyjaśniło. Dziękuję ze pytacie. Troszkę sobie popłakałam i wydaje mi sie ze zeszlo ze mnie to cisnienie..
I tak to pewnie tez na końcówce mnie jakieś dopadają silne emocje.. I stad te nerwy o bog wie co.. drażliwość i ta płaczliwość.. ale juz jest lepiej teraz.💖💖
I gratuluję udanych wizyt🩶🩷🩶Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 22:53
Deyansu, Szosz, Filcek, Amandi, purplerain, Joa.szym, Alexis1719 lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Dziewczyny, a ma któraś kurę do karmienia z lamillou? Mam w spadku poduszkę do karmienia z ikei, ale ta kura mi się tak podoba i się zastanawiam czy warto. 😂
Z moich polecajek to okrycia kąpielowe z wyprawkowo fajne, mięsiste takie i w spoko cenie. Dostałam kocyk merino z lepre, nie słyszałam wcześniej o tym sklepie, przyjemny:
Filcek, Abby10, Amandi, aglo, Alexis1719 lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Dziewczyny, a ma któraś kurę do karmienia z lamillou? Mam w spadku poduszkę do karmienia z ikei, ale ta kura mi się tak podoba i się zastanawiam czy warto. 😂
Z moich polecajek to okrycia kąpielowe z wyprawkowo fajne, mięsiste takie i w spoko cenie. Dostałam kocyk merino z lepre, nie słyszałam wcześniej o tym sklepie, przyjemny:
Ja dziś czytam ale mało się udzielam, jest u mnie siostra z dzieckiem i ogólnie na chacie mam mega chaos przez to🙈 jutro w nocy jeszcze dojedzie jej mąż więc w ogóle będzie ciekawie bo młody totalnie inaczej zachowuje się jak jest tata w pobliżu 😳 nawet nie mam za bardzo co im w taką pogodę i moje leżenie zaproponować jako formę spędzenia czasu. Wieczorem obejrzeliśmy film Lilo i Stich a teraz nie mogę zasnąć 🙄 odzwyczaiłam się przez tych kilka miesięcy od ludzi w domu, czy od ludzi w ogóle 🤣🤣
No i dostałam dzisiaj fotki z sesji, dopiero one uświadomiły mi jak bardzo przytyłam w ciąży, niby na wadze niewiele a jakoś dziwnie mi na siebie patrzeć 🙈promykk lubi tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 ⏳
TP 5.09.2025 💖 -
Filcek wrote:U mnie po wizycie. Ogólnie to mieszane uczucia. Są powiekszone miedniczki, pęcherz i refluks do moczowodów. Lekarz mówił ze najprawdopodniej przez obstrukcje w cewce. Póki co do dalszej obserwacji, wg niego nie bedzie potrzeby odbarczania w ciazy, natomiast trzeba sprawdzać i po porodzie tez bedzie wskazana kontrola nefrologa i chirurga. Takze moje marzenia o powrocie do domu po 2-3 dobach legły dzisiaj w gruzach
zanim zrobia USG i sciągną kogoś na konsultacje to coz, wiem ze upłynie trochę czasu. Dołuje mnie to, wiem ze sa większe problemy natomiast zle zniosłam pierwszy pobyt w szpitalu, tetaz mam tez starsze dziecko mocno ze mna związane... które juz przeżywa ze mama pojedzie i ja zostawi
i jasne, będą dziadkowie ale dla niej to nie to samo. Waga 2300 wiec ładnie, na pewno jest nieco większa na tym etapie niz siostra.
Tak wiec kontrola za 2 tygodnie tez u profesora w szpitalu jak dzisiaj. Za tydzień mam swoją wizytę i teraz juz w kazdym tygodniu, co najmnjej jedna wizyta aż do porodu, chyba ze moja prowadząca odpuści i bede miec u niej wizyty co 2 tydzień z racji wizyt w szpitalu. Zobaczymy, po drodze jeszcze pobieranie krwi dwa razy, posiew i RSV w czwartek. Powiem Wam ze czuje sie tym zmęczona i przytłoczona. Opadłam z sil, bo po cichu liczyłam, ze jednak bedzie nieco lepiej.
😪 Przesyłam Ci ogrom siły 😘 wiadomo, że takie wieści dołują , ale jesteście od dobrą opieką 🙏🏻 miejmy nadzieję, że z wizyty na wizytę informacje dla Was będą coraz lepsze 🤞🏻❤️Filcek lubi tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Agusia, też przytulam 🫂💗 macie naprawdę dużo na głowie i sercu teraz, dbajcie o siebie 😘 mam ogromną nadzieję, że te wszystkie diagnozy są mimo znanych profesorskich nazwisk troszkę na wyrost i Dzieciaczki urodzą się zdrowe albo chociaż nie będą potrzebne żadne medyczne interwencje 🤞🏻❤️
Aglo, dobrze że wszystko w porządku 🙏🏻🥰 obyście sobie jeszcze chwilę pochodzili w dwupaku 💪🏻
BellA, cieszę się, że mimo złego samopoczucia, udało się dojść do porozumienia z Mężem 😍 mój ostatnio mnie non stop pociesza, bo mam takie jazdy jak przy PMS X10 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Na spotkaniu było bardzo fajnie, siedziałyśmy w parku i gadały. Jedynie co, troszkę żałuję, że ja się tyle rozgadałam i oczywiście popłakałam, bo pierwotnie rozmowa miała być głównie o Jej problemach, no ale ... sytuacja u mnie jest dość dynamiczna. A spotkamy się jeszcze 11 sierpnia. Mimo wszystko Ona sama pisała mi, że jest zadowolona 🤗😎
Za około godzinę zbieramy się do wyjścia na USG. Miałam jeszcze spać, ale 🤷🏻♀️
Kto ma dziś jeszcze jakiekolwiek badania, wizyty, trzymam mocno kciuki 🥰 żeby wszystko było OK i Dzieciaki pięknie rosły 👍🏻💕
I na koniec pytanko o ruchy dziecka w brzuchu - czy Wy też tak nieraz macie jakby dziecko... 🤔 się otrząsało/ wzdrygało? Brzuch się wtedy tak rusza krótkimi ruchami na boki 🙄 "wibruje", nie wiem jak to opisać. Wczoraj miałam tak dwa razy, po raz pierwszy w ciąży i w sumie trochę się przestraszyłam 😳 no ale potem ruchy wróciły do normalnego kopania, gmerania i szukania wyjścia głową przez brzuch 😅
Miłego, spokojnego i mimo wszystkich problemów, szalonych hormonów, radosnego dnia 🥰☀️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:11
Abby10, Amandi, Engel, Szosz, Alexis1719, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
promykk wrote:Dziewczyny, a ma któraś kurę do karmienia z lamillou? Mam w spadku poduszkę do karmienia z ikei, ale ta kura mi się tak podoba i się zastanawiam czy warto. 😂
Piękna wyprawkaco do kury nie mam doświadczenia;)
promykk lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Agusia, też przytulam 🫂💗 macie naprawdę dużo na głowie i sercu teraz, dbajcie o siebie 😘 mam ogromną nadzieję, że te wszystkie diagnozy są mimo znanych profesorskich nazwisk troszkę na wyrost i Dzieciaczki urodzą się zdrowe albo chociaż nie będą potrzebne żadne medyczne interwencje 🤞🏻❤️
Aglo, dobrze że wszystko w porządku 🙏🏻🥰 obyście sobie jeszcze chwilę pochodzili w dwupaku 💪🏻
BellA, cieszę się, że mimo złego samopoczucia, udało się dojść do porozumienia z Mężem 😍 mój ostatnio mnie non stop pociesza, bo mam takie jazdy jak przy PMS X10 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Na spotkaniu było bardzo fajnie, siedziałyśmy w parku i gadały. Jedynie co, troszkę żałuję, że ja się tyle rozgadałam i oczywiście popłakałam, bo pierwotnie rozmowa miała być głównie o Jej problemach, no ale ... sytuacja u mnie jest dość dynamiczna. A spotkamy się jeszcze 11 sierpnia. Mimo wszystko Ona sama pisała mi, że jest zadowolona 🤗😎
Kto ma dziś jeszcze jakiekolwiek badania, wizyty, trzymam mocno kciuki 🥰 żeby wszystko było OK i Dzieciaki pięknie rosły 👍🏻💕
I na koniec pytanko o ruchy dziecka w brzuchu - czy Wy też tak nieraz macie jakby dziecko... 🤔 się otrząsało/ wzdrygało? Brzuch się wtedy tak rusza krótkimi ruchami na boki 🙄 "wibruje", nie wiem jak to opisać. Wczoraj miałam tak dwa razy, po raz pierwszy w ciąży i w sumie trochę się przestraszyłam 😳 no ale potem ruchy wróciły do normalnego kopania, gmerania i szukania wyjścia głową przez brzuch 😅
Miłego, spokojnego i mimo wszystkich problemów, szalonych hormonów, radosnego dnia 🥰☀️
U mnie sie rusza, podskakuje jak jest czkawka. Ogolnie takiego otrząsania nie pamietam w poprzedniej ciazy, w tej tez nie doświadczyłam. Mozliwe ze to tez kwestia jakiegos treningu dziecka. Sprobuj dopytać na USG:)
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞 -
Deyansu wrote:Agusia, też przytulam 🫂💗 macie naprawdę dużo na głowie i sercu teraz, dbajcie o siebie 😘 mam ogromną nadzieję, że te wszystkie diagnozy są mimo znanych profesorskich nazwisk troszkę na wyrost i Dzieciaczki urodzą się zdrowe albo chociaż nie będą potrzebne żadne medyczne interwencje 🤞🏻❤️
Miłego, spokojnego i mimo wszystkich problemów, szalonych hormonów, radosnego dnia 🥰☀️2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Deyansu wrote:I na koniec pytanko o ruchy dziecka w brzuchu - czy Wy też tak nieraz macie jakby dziecko... 🤔 się otrząsało/ wzdrygało? Brzuch się wtedy tak rusza krótkimi ruchami na boki 🙄 "wibruje", nie wiem jak to opisać. Wczoraj miałam tak dwa razy, po raz pierwszy w ciąży i w sumie trochę się przestraszyłam 😳 no ale potem ruchy wróciły do normalnego kopania, gmerania i szukania wyjścia głową przez brzuch 😅
Też czasami czuje takie ruchy. Podobno to normalne i i to jest też jakaś forma testu/ćwiczeń malucha 😁
Powodzenia na wizytach ✌️⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
⭐️23.04.25 Już 355g 💪
⭐️21.05.25 650g 🥹
⭐️25.06.25 1426g 🍍
⭐️09.07.25 1958g 😎
⭐️17.07.25
⭐️12.08.25
👩🏼👱♂️😺
Starania o bobasa od 01.2024
PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
Niedoczynność tarczycy
-
Deyansu wrote:
Miłego, spokojnego i mimo wszystkich problemów, szalonych hormonów, radosnego dnia 🥰☀️
Taak też mam takie coś co jakiś czas i też się zastanawiałam, czy to jest okej 🤔
Jeszcze czasem mam tak, że brzuch mi się szybko unosi i opada tak jakby to był oddech małej np. jakby ruszały się jej żebra w trakcie oddychania to możliwe? 🤔
14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 🩺 -
Każdy kogo znam z tą kurą (3 koleżanki) mówiły, że super jako poduszka zwykła ale do karmienia im się nie sprawdziła totalnie. Z tymi poduszkami to też każdemu spasuje inna więc na pewno są osoby, którym się sprawdza ale jak szukałam to raczej miałam feedback, że fajnie się na niej ogląda seriale 😅Szosz, promykk lubią tę wiadomość
-
Prześliczne♥️ ja mam sporo rzeczy z la millou. Byłam ostatnio na ich garażówce i też poszalałam 🙈 natomiast na kurę nie zdecydowałam się ani przy Maciejku ani teraz. Jakoś wolę standardowe poduszki do karmienia.
Mi osobiście nie sprawdziły się też śpiworki od nich- miałam 2 i szybko sprzedałam.
Natomiast wzory i jakość ich produktów naprawdę mega.
mnie dopadł w nocy taki skurcz łydki, że myślałam że oszaleję. Chyba muszę magnez zacząć łykać.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g. -
Ja zastanawiałam się nad tą kurą bo też mi się podoba ale właśnie koleżanka mi powiedziała że jest super ale jako zwykła poduszka. Potem kupiła poduszkę poofi i ta jej się sprawdziła do karmienia i tą mi poleciła
wzięłam ją w kolorze takim beżowym właśnie 🫶
Ale kura jako ozdoba na pewno super 🤩promykk lubi tę wiadomość
34l. 👧 36l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 1853g 🐶
22.07.2025 34+1 2650g 🦁
12.08.2025 37+1 🩺
19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩 -
Jejku,wizualnie ta kura jest super 🐔😀 ale mi się osobiście wydaje za płaska jako taka do karmienia. Ja mam w kształcie litery C z Jukki, przy synku się nawet sprawdzała przy karmieniu butelką,przy próbach KP również, więc przy niej zostałam 🙂
Kciuki za dzisiejsze wyniki, badania i samopoczucie 🤞🌸promykk lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08
🩺01.09 -
Co do tego sklepu lepre to ja zastanawiam się nad kupnem tam kompletu pieluszek i otulacza bambusowego. Cały czas wyskakuje mi reklama tych pieluch na fejsie 😅 ale cały czas mi się wewnętrzna cebula włącza czy warto te 2 stówki dać 🤭 bo ciekawe jak z jakością…34l. 👧 36l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 1853g 🐶
22.07.2025 34+1 2650g 🦁
12.08.2025 37+1 🩺
19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩 -
Dzień dobry! Powodzenia na wizytach, Deyansu i inne dziewczyny, jeśli ktoś jeszcze dziś ma widzenie z maleństwem 🥰
Kurę z La Millou dostaliśmy i na maksa nie polecam niestety. Tzn. jest piękna i jako element wizualny zdecydowanie robi robotę. Do karmienia się słabo nadajepo pierwsze, jest mała. Po drugie, ma mało sensowny kształt, na środku wypukła, po dwóch stronach się zwęża… dziecko słabo się mieści albo spada z tego. Położna na szkole rodzenia nawet pokazywała i mówiła, że jeśli do kury dodać lactusię (wałek do karmienia), to razem się robią użyteczne i idzie z tego skorzystać, ale samej kury też nie poleca.
U mnie na dodatek pies jej obgryzł grzebień 😂🫣
Położna polecała za to rogal Poofi, najlepiej taki dwukolorowy, z którego można zdjąć i uprać pokrowiec. Ja akurat też go miałam i moim zdaniem jest super, jest wielki, można się nim wygodnie opasać i wygodnie karmić też spod pachy, fajnie się trzyma, nie spada, dziecko z niego nie zdjeżdża. Visual dużo gorszy niż kura niestety 😂, ale w użytkowaniu u mnie się sprawdził dużo lepiej niż 🐓
Co do ruchów dziecka, ja akurat takiego otrząsania nie zauważyłam. Za to totalnie koksuje na siłowni, ostatnie dni to jest zdecydowanie wyciskanie nogami na przyrządzie 😂 wbija mi stopy z prawej strony brzucha i wypycha, czasami łapię za stopę, to zabiera 😂
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺