X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    ❤️ Też Cię wirtualnie wspieram!
    Ja mam męża na miejscu,a i tak czekam aż będzie miał urlop i więcej czasu spędzimy rodzinką..
    L4 i hormony w moim przypadku to ch*jowe połączenie plus tą rozłąką. Pocieszam się że zostały tylko 4 miesiące z 6 ale nasze dni wyglądają ostatnio tak, że faktycznie mam wrażenie że nie mamy o czym rozmawiać u brzmi to mniej więcej - będę robił/a to i to -okej i na tym koniec. Nigdy jakoś nie wchodziłam mu w wiadomości i średnio mnie interesuje z kim on się kontaktuje bo wiem, że głównie są to kontakty służbowe, znajomi albo mój brat ale od kilku dni mnie to strasznie kłuje chyba fakt, że z Nimi ma o czym rozmawiać a ze mną nie bardzo. ☹️

Sorki na prywatę, miałam więcej nie marudzić na forum.

LauraTomek, Deyansu, Złota_gąska lubią tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
    20.08 37+5 2700g
    30.08 39+1 Dzień Dobry kochanie 🥰

K. 💖 - g. 22:26 2800g 55cm 🥹
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    L4 i hormony w moim przypadku to ch*jowe połączenie plus tą rozłąką. Pocieszam się że zostały tylko 4 miesiące z 6 ale nasze dni wyglądają ostatnio tak, że faktycznie mam wrażenie że nie mamy o czym rozmawiać u brzmi to mniej więcej - będę robił/a to i to -okej i na tym koniec. Nigdy jakoś nie wchodziłam mu w wiadomości i średnio mnie interesuje z kim on się kontaktuje bo wiem, że głównie są to kontakty służbowe, znajomi albo mój brat ale od kilku dni mnie to strasznie kłuje chyba fakt, że z Nimi ma o czym rozmawiać a ze mną nie bardzo. ☹️

Czasem trzeba się wygadać ❤️ ja nie raz mam też wrażenie,że mam takie dni z mężem,że omawiamy tylko sprawy bieżące, organizacyjne i brakuje tej rozmowy, szczególnie w takie zabiegane dni, jak mąż np.idzie do pracy na rano, po pracy coś ogarnia, potem w domu szybko kolacja,zabawa z dzieckiem i nagle sobie uświadamiamy,że brakło tej rozmowy w ciągu dnia

Hajkonk, Deyansu, Filcek, Izi, Alexis1719, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Valie05, oooo, super, dzięki za wieści! U mnie minusem tej jogi jest to, że inne dziewczyny w grupie są między 19. a 30. tygodniem, zupełnie inny etap. W której aptece sprawdzałaś dostępność szczepionki? Akurat mam wizytę u lekarki poz w przyszłym tygodniu, może bym się jeszcze załapała na tą grypę, podpytam też gina.

Ja teraz chodzę na kolejny kurs, bo poprzedni się skończył. Ten jest tzw. mini tylko 4 tygodnie i już tylko są dziewczyny mocno zaawansowane: łącznie ze mną 3 w 34tc, 2 w 32tc i jedna 37tc 🫣
    O szczepionkę pytałam w Ziko na Nowym Świecie, więc zakładam, że każda Ziko ma taką możliwość. Koleżanka kupowała w DOZ na ul. Baleya, więc myślę, że w tej sieciówce też da radę. Widzę właśnie, że dostałam receptę z 50% refundacji zamiast kodu C (za darmo). Nie wiem czy chce mi się znowu lecieć o 25 zł do lekarki POZ 😩

LauraTomek, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Rozumiem i przytulam, sytuacje rozłąkowe same w sobie są emocjonujące (sama przeżywałam podobną sytuację 3 lata temu, z tym że mój był w Polsce i trwało to "tylko" 2 miesiące, ale co ja wtedy odpie**alałam to moje xd) a co dopiero w połączeniu z hormonami ciążowymi :/
    A teraz podobnie jak Ty czy sarenka95 też mam wrażenie, że mało gadamy, bo u nas temat budowy :/ tyle co przyjedzie z pracy, szybko coś chapnie i leci na budowę i siedzi do późna :( jestem bardzo wyrozumiała i wiem, że robi to wszystko dla nas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 18:33

Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • LauraTomek Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kochane :*
    U mnie jak nie urok, to sr....
    Byłam dziś u neuroortopedy z jakimiś wynikami z rezonansu kręgosłupa z nadzieją, że się pouśmiecham i na "ładne oczy" dostanę zaświadczenie ze wskazaniem do cięcia cesarskiego.
    I co prawda zaświadczenie bez problemu dostałam, ale po porodzie, jak tylko dojdę do siebie czeka mnie kolejna operacja, bo tak duża jest stenoza kręgów, że światła prawie nie widać i pan stwierdził, że niepełnosprawna się stanę. Jak się domyślacie, jestem zachwycona tą perspektywą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 18:36

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe - 327 g synusia 😭😍👣
    8.05. - 468 g 👣
    31.05. - 816 g 👣
    4.07. - 1360 g 👣
    11.07. - 1600 g 👣
    25.07. - niecałe 2 kg szczęścia 👣
    30.07.- brzuszek w siatce ❤👣
    13.08.-2200 g 👣
    20.08.-2460 g 👣
    29.08. - ostatnia wizyta 🥺
    3.09. godz. 8:06 - Tomuś jest z nami ❤🐣 - 3,040 kg i 52 cm - (planowe CC - 38+5)

age.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Byłam dziś u neuroortopedy z jakimiś wynikami z rezonansu kręgosłupa z nadzieją, że się pouśmiecham i na "ładne oczy" dostanę zaświadczenie ze wskazaniem do cięcia cesarskiego.
    I co prawda zaświadczenie bez problemu dostałam, ale po porodzie, jak tylko dojdę do siebie czeka mnie kolejna operacja, bo tak duża jest stenoza kręgów, że światła prawie nie widać i pan stwierdził, że niepełnosprawna się stanę. Jak się domyślacie, jestem zachwycona tą perspektywą.
    O nieee, współczuję 😔

LauraTomek lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:

Oj, to brzmi super poważnie 😱 strasznie Ci współczuję

age.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Wiesz co, nawet takie rozmowy jak co będziesz dzisiaj robić, lub jak minął dzień są ważne :) wyrażają zainteresowanie drugą połówką. Tak przynajmniej tłumaczyła mi psycholog gdy u niej byłam jak mieliśmy mały kryzys w związku :)

Tule! 🤍

Hajkonk lubi tę wiadomość

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Jejku, współczuję :(

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ja teraz chodzę na kolejny kurs, bo poprzedni się skończył. Ten jest tzw. mini tylko 4 tygodnie i już tylko są dziewczyny mocno zaawansowane: łącznie ze mną 3 w 34tc, 2 w 32tc i jedna 37tc 🫣
    O szczepionkę pytałam w Ziko na Nowym Świecie, więc zakładam, że każda Ziko ma taką możliwość. Koleżanka kupowała w DOZ na ul. Baleya, więc myślę, że w tej sieciówce też da radę. Widzę właśnie, że dostałam receptę z 50% refundacji zamiast kodu C (za darmo). Nie wiem czy chce mi się znowu lecieć o 25 zł do lekarki POZ 😩
    Super! Nowa grupa czy z kontynuacji jesteście? :) też patrzyłam na te mini kursy, jak wybierałam swoje zajęcia, ale w końcu wzięłam ten pełny, mam jeszcze dwa zajęcia, na mini już się nie załapię :)

A jak Ci się podoba idea jogi postnatalnej, rozważasz też? :)

Dzięki, zapytam w sieci DOZ koło siebie, czy jest taka opcja.

Ufff, jestem po fizjo i szpitalu, cieszę się, że mam coś dogadane, zostaje mi wieczorny chill… a nie, przepraszam, usypianie synka 🫠😂

Hajkonk, przytulam, brzmi jak ciężki czas. My niby widzimy się teraz z mężem bardzo często, zwłaszcza że do połowy sierpnia jest ze mną w domu i razem odgruzowujemy chatę, ale tez wcale nie zawsze te rozmowy są głębokie i sensowne. Wjeżdża zmęczenie, czasami się po prostu nie chce, a czasami właśnie tylko takie tematy wypływają i to jest okej, nie świadczy o niczym złym… ale nie dosc, że w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe i skłonne znaleźć drugie, trzecie, piąte dno tam, gdzie go nie ma, to jeszcze na dystans jest dużo ciężej, nie ma co ukrywać :( mam nadzieję, że szybko nadejdą dla Was lepsze dni!

LauraTomek, o masz, miało być tylko zaświadczenie i koniec (dobrze, że z tym się udało!), a tu takie kiepskie wieści… przykro mi :( brzmi jak poważna sprawa :(

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Joa.szym Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu - kciuki za lepsze samopoczucie. Super, że służba zdrowia funkcjonuje i nie bagatelizuje takich gorszych nastrojów. Przytulam ❤️

Ktoś pytał o spinanie brzucha, niestety nie zapamiętałam nicku. Ja też tak mam i nasila się to w ruchu tzn. nie mam go spiętego przez cały spacer, ale faktycznie w jego trakcie tych skurczów jest najwięcej.

Trudności w oddychaniu na plecach też mam, więc to chyba kwestia typowych ciążowych dolegliwości.

Szosz - gratuluję pochwały od fizjo, wiem jak to buduje :) Też byłam dzisiaj u swojej i powiedziała, że jest fajnie, luźno, pochwaliła kość krzyżową. Dostałam wskazówki jak rozluźniać krocze na piłeczce i pozostaje działać dalej. Jestem zmotywowana.

Ja miałam wczoraj gorszy psychicznie dzień... Nie wiem czy słyszałyście o wypadku w sobotę w Katowicach. Zginęła tam kobieta w ciąży, przeprowadzono cc na drodze, ale dziecko zmarło w szpitalu. Mąż i ojciec jest w śpiączce. Wczoraj dowiedziałam się, że to ludzie którzy chodzili z nami na szkołę rodzenia do położnej środowiskowej. Na dodatek widzieliśmy ich w sklepie w tą sobotę jakieś 2-3 godziny przed wypadkiem :( Niby nie znałam ludzi, ale tak mną to wstrząsnęło. Młodzi, czekający na swoje dziecko tak jak mu tutaj. Jesteś, a za chwilę jakiś wariat wjeżdża w Twoje auto..

Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:
    Deyansu - kciuki za lepsze samopoczucie. Super, że służba zdrowia funkcjonuje i nie bagatelizuje takich gorszych nastrojów. Przytulam ❤️

Ktoś pytał o spinanie brzucha, niestety nie zapamiętałam nicku. Ja też tak mam i nasila się to w ruchu tzn. nie mam go spiętego przez cały spacer, ale faktycznie w jego trakcie tych skurczów jest najwięcej.

Trudności w oddychaniu na plecach też mam, więc to chyba kwestia typowych ciążowych dolegliwości.

Szosz - gratuluję pochwały od fizjo, wiem jak to buduje :) Też byłam dzisiaj u swojej i powiedziała, że jest fajnie, luźno, pochwaliła kość krzyżową. Dostałam wskazówki jak rozluźniać krocze na piłeczce i pozostaje działać dalej. Jestem zmotywowana.

Ja miałam wczoraj gorszy psychicznie dzień... Nie wiem czy słyszałyście o wypadku w sobotę w Katowicach. Zginęła tam kobieta w ciąży, przeprowadzono cc na drodze, ale dziecko zmarło w szpitalu. Mąż i ojciec jest w śpiączce. Wczoraj dowiedziałam się, że to ludzie którzy chodzili z nami na szkołę rodzenia do położnej środowiskowej. Na dodatek widzieliśmy ich w sklepie w tą sobotę jakieś 2-3 godziny przed wypadkiem :( Niby nie znałam ludzi, ale tak mną to wstrząsnęło. Młodzi, czekający na swoje dziecko tak jak mu tutaj. Jesteś, a za chwilę jakiś wariat wjeżdża w Twoje auto..

Jejku, tak, długo nie mogłam dojść do siebie po przeczytaniu tej wiadomości 😒 później okazało się,że zmarła dziewczyna to koleżanka mojej znajomej, która zajmuje się rękodziełem i jeszcze niedawno robiła dla nich takie piękne ramki z informacjami dla ich rodziców,że zostaną dziadkami. Straszne 😔

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • amamamam Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Super! Nowa grupa czy z kontynuacji jesteście? :) też patrzyłam na te mini kursy, jak wybierałam swoje zajęcia, ale w końcu wzięłam ten pełny, mam jeszcze dwa zajęcia, na mini już się nie załapię :)

Ufff, jestem po fizjo i szpitalu, cieszę się, że mam coś dogadane, zostaje mi wieczorny chill… a nie, przepraszam, usypianie synka 🫠😂

Hajkonk, przytulam, brzmi jak ciężki czas. My niby widzimy się teraz z mężem bardzo często, zwłaszcza że do połowy sierpnia jest ze mną w domu i razem odgruzowujemy chatę, ale tez wcale nie zawsze te rozmowy są głębokie i sensowne. Wjeżdża zmęczenie, czasami się po prostu nie chce, a czasami właśnie tylko takie tematy wypływają i to jest okej, nie świadczy o niczym złym… ale nie dosc, że w ciąży jesteśmy bardziej wrażliwe i skłonne znaleźć drugie, trzecie, piąte dno tam, gdzie go nie ma, to jeszcze na dystans jest dużo ciężej, nie ma co ukrywać :( mam nadzieję, że szybko nadejdą dla Was lepsze dni!

LauraTomek, o masz, miało być tylko zaświadczenie i koniec (dobrze, że z tym się udało!), a tu takie kiepskie wieści… przykro mi :( brzmi jak poważna sprawa :(
    Jak coś to w sieci DOZ dostępność szczepionki można sprawdzić online: https://www.doz.pl/apteka/p191590-Influvac_Tetra_Szczepionka_przeciw_grypie_2526_ampulkostrzykawka_z_igla_05_ml_1_szt.
    Można ją też zarezerwować lub zamówić do danej apteki :)

Szosz, Izi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Wiesz co, nawet takie rozmowy jak co będziesz dzisiaj robić, lub jak minął dzień są ważne :) wyrażają zainteresowanie drugą połówką. Tak przynajmniej tłumaczyła mi psycholog gdy u niej byłam jak mieliśmy mały kryzys w związku :)

Tule! 🤍
    Właśnie te dni są takie, że ja wiem co o której On będzie robił. On wie co ja będę robić, wiadomo rozmawiamy wieczorem jeszcze na kamerce ale nie są to głębokie rozmowy bo takie przerobiliśmy przed wyjazdem.. o ciąży rozmawiamy tak tu i teraz, nie wybiegamy bo moje pobyty w szpitalu strasznie mi wjechały na głowę. Trochę częściej mówimy o tym jak chcielibyśmy wychowywać córkę ale On też nie ma tam prywatności więc te nasze rozmowy zawsze ktoś słucha i wcinają się, że nie jest tak jak byśmy chcieli więc o tym piszemy jak On ma chwilę czasu żeby powymieniać wiadomości. A wtedy zazwyczaj pisze też alboż kimś służbowo albo jacyś przyjaciele się odezwą lub mój brat. I ja totalnie nie jestem typem zazdrośnika bo ja wiem, że jakkolwiek to brzmi mojego męża nie interesują kobiety tylko jego forma, spokój duchowy, wiadomości i My. Więc to takie moje widzimisię plus ten kryzys nadchodzącego 3 miesiąca rozłąki… ja to wszystko znam ale jako tym razem bardziej mocniej i ciężej znoszę.

@LauraTomek brzmi to poważne… 🫶

@Joa.Szym ehh :( słyszałam o tym wypadku i ciężko było mi zebrać po nim myśli, nie wyobrażam sobie znać te osoby chociażby z widzenia. Straszna tragedia… nie dziwię się w ogóle, że to przeżywasz.

I wywołuje jeszcze @aglo jak Twój czop ? Czy wszystko dziś okej u Ciebie ? Może coś ominęłam ale chyba dziś nie było wieści co u Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 21:18

aglo lubi tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
    20.08 37+5 2700g
    30.08 39+1 Dzień Dobry kochanie 🥰

K. 💖 - g. 22:26 2800g 55cm 🥹
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, Hajkonk, Amandi - przytulam za te odczucia samotności i rozłąki 😵‍💫💗🫂 na pewno ciąża nie pomaga podchodzić do tego mniej nerwowo 😕

LauraTomek 😳 dobrze, że załatwiłaś to, co chciałaś, ale wieści okrutne. Ale jeśli masz przed sobą operację, to rozumiem, że ta przyszłość wcale nie musi się zrealizować? za to trzymam kciuki 🤞🏻❤️

Gratulacje załatwionych spraw, szczególnie chyba szczepień 💉😍To przeciw grypie brzmi ciekawie. To już chodzi o ten nowy szczep na obecny sezon?

Dobrej nocy, jutro może coś więcej napiszę, ale generalnie spotkanie z psycholog było... nie najgorsze 😅

I btw, myślę że może Was to ucieszyć i zaciekawić - Siesiepy na wątku Niedobitków napisała, że zobaczyła ⏸️ 🥳 strasznie się cieszę, bo wiem ile przeszła, a to wątek grudniowy prowadzony przez Nią dał nam szczęście 🤗💪🏻

Hajkonk, Aliczee93, aglo, sarenka95, Amandi, Szosz, Nava, Abby10 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:

Sorry 😓 polubiłam zanim doczytałam o wypadku 😭💔 tak, słyszałam o tym 😢

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:

Też polubiłam od razu, jak przeczytałam o Twojej fizjo, a potem zjechałam niżej 😕 czytałam o tym wypadku, też bardzo mnie to ruszyło, a jeszcze jak to nie są zupełnie anonimowi dla Ciebie ludzie, to już w ogóle inaczej się patrzy na tę tragedię…

Amamamam, dzięki!

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • aglo Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Właśnie te dni są takie, że ja wiem co o której On będzie robił. On wie co ja będę robić, wiadomo rozmawiamy wieczorem jeszcze na kamerce ale nie są to głębokie rozmowy bo takie przerobiliśmy przed wyjazdem.. o ciąży rozmawiamy tak tu i teraz, nie wybiegamy bo moje pobyty w szpitalu strasznie mi wjechały na głowę. Trochę częściej mówimy o tym jak chcielibyśmy wychowywać córkę ale On też nie ma tam prywatności więc te nasze rozmowy zawsze ktoś słucha i wcinają się, że nie jest tak jak byśmy chcieli więc o tym piszemy jak On ma chwilę czasu żeby powymieniać wiadomości. A wtedy zazwyczaj pisze też alboż kimś służbowo albo jacyś przyjaciele się odezwą lub mój brat. I ja totalnie nie jestem typem zazdrośnika bo ja wiem, że jakkolwiek to brzmi mojego męża nie interesują kobiety tylko jego forma, spokój duchowy, wiadomości i My. Więc to takie moje widzimisię plus ten kryzys nadchodzącego 3 miesiąca rozłąki… ja to wszystko znam ale jako tym razem bardziej mocniej i ciężej znoszę.

@LauraTomek brzmi to poważne… 🫶

@Joa.Szym ehh :( słyszałam o tym wypadku i ciężko było mi zebrać po nim myśli, nie wyobrażam sobie znać te osoby chociażby z widzenia. Straszna tragedia… nie dziwię się w ogóle, że to przeżywasz.

I wywołuje jeszcze @aglo jak Twój czop ? Czy wszystko dziś okej u Ciebie ? Może coś ominęłam ale chyba dziś nie było wieści co u Was.

Dzięki że o mnie pamiętasz :) narazie w porządku, nic się nie dzieje naszczescie w stronę porodu 🫶

Jesteśmy w trakcie przeprowadzki. W sobotę będziemy już spać „na nowym” więc będę mieć więcej czasu na forum ale czytam was na bieżąco w wolnej chwili 🫶

Pochwalę wam się że dziś już mam poukładane w komodzie dla bobasa, rozłożone łóżeczko, przewijak i wszystko w końcu jest na swoim miejscu 🥳 także duuuuuzy plus w tej kwestii i można to napisać - jestesmy gotowi z wyprawką 🥳 w końcu mogę w tej kwestii odetchnąć bo gryzło mnie to niemiłosiernie… za 19 dni rodzę. Najwyższa pora żeby w końcu zająć się już tylko oczekiwaniem

Odnośnie tego wypadku to masakra, jeszcze serio jeśli ich znałaś z widzenia to poziom wyżej odczuć z tej tragedii.
    Jezuuuu… co jest z tym światem… :( eh

Hajkonk, Deyansu, Amandi, Szosz, Nova37, Engel, Filcek, Bella93, Alexis1719, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:

Tak.... widzieliśmy w niedzielę w tv jak o tym mówili. Mąż się bardzo tym przejął i zestresował ;(

Abby10 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:

Nowa grupa, znam tylko jedną dziewczynę z poprzednich zajęć. Nasz mini się kończy 14 sierpnia i miałam szalony pomysł, żeby wziąć kolejny. Kończyłby się 3 dni przed moim terminem 😂 jednak sobie daruje, bo już na tym ledwie wyrabiam. Myślę, że spróbuje też tej postnatalnej. Fajnie będzie wyjść z domu i spotkać się z innymi mamami bejbików, coś się poruszać 🙂 mam nadzieję, że tylko Syn będzie współpracujący 🫣

Deyansu Tak, to jest już szczepionka na ten sezon. Świeży towar 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 22:46

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ