X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, like za sprawną akcję, oby dotarło do niemile widzianego gościa że ma się wynosić. Współczuję strat :(

A ja Wam powiem, że nie rozumiem tej znieczulicy co do kobiet w ciąży. Tak po ludzku. Bo jeszcze za nastolatki zawsze miałam ogromną sympatię i chęci pomocy, czy to właśnie ciężarnym czy mamom z maluszkami, zawsze przytrzymałam drzwi, ustąpiłam miejsca, puściłam w kolejce. Jak sama zaszłam w ciążę to jedyne co mnie wkurzało to to, że "przywileje" szły dla babeczek w 3 trymestrze, a ja najgorzej przechodziłam 1 i wtedy najbardziej potrzebowałam taryfy ulgowej.

Może to taka propaganda od jakiegoś czasu latająca ma wpływ na te nastroje. Że niby kobietom w ciąży się wydaje, że im się wszystko należy, że madki, że bąbelki na bezstresowym wychowaniu i ludzie zaczynają na wszystkich krzywo patrzeć. Ja tego nigdy nie odczułam, ani że kobiety w ciąży wymuszają cokolwiek na swój stan, ani matki z małymi dziećmi. Zrozumiałym jest, że jeśli życie małego człowieka zalezy od ciebie to wszystkie priorytety się zmieniają i nikt sobie nie będzie dodatkowo żył wypruwał żeby dogodzić innym. Ale wiem też, że ludzie nie mający dzieci nie są świadomi jak to jest. I o wielu rzeczach po prostu nie myślą. Że denerwuje ich że przekłada się godzinę spotkania bo dziecko ma drzemkę. No sorry, zależało ci na godzinie, trzeba było umówić się do mnie do domu, a nie mi proponować podróż z dzieckiem przez pół miasta 🤷 a niestety niemowlaki są kwintesencją Boga śmiejącego się z ludzkich planów i wiadomo że im bardziej się spieszysz tym dłużej śpi albo bardziej epicko się osra po pachy XD

Moirane, Hajkonk, purplerain, Szosz, CieplaHerbata, Lavender91, aglo, Filcek, Engel, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Hajkonk, like za sprawną akcję, oby dotarło do niemile widzianego gościa że ma się wynosić. Współczuję strat :(

A ja Wam powiem, że nie rozumiem tej znieczulicy co do kobiet w ciąży. Tak po ludzku. Bo jeszcze za nastolatki zawsze miałam ogromną sympatię i chęci pomocy, czy to właśnie ciężarnym czy mamom z maluszkami, zawsze przytrzymałam drzwi, ustąpiłam miejsca, puściłam w kolejce. Jak sama zaszłam w ciążę to jedyne co mnie wkurzało to to, że "przywileje" szły dla babeczek w 3 trymestrze, a ja najgorzej przechodziłam 1 i wtedy najbardziej potrzebowałam taryfy ulgowej.

Może to taka propaganda od jakiegoś czasu latająca ma wpływ na te nastroje. Że niby kobietom w ciąży się wydaje, że im się wszystko należy, że madki, że bąbelki na bezstresowym wychowaniu i ludzie zaczynają na wszystkich krzywo patrzeć. Ja tego nigdy nie odczułam, ani że kobiety w ciąży wymuszają cokolwiek na swój stan, ani matki z małymi dziećmi. Zrozumiałym jest, że jeśli życie małego człowieka zalezy od ciebie to wszystkie priorytety się zmieniają i nikt sobie nie będzie dodatkowo żył wypruwał żeby dogodzić innym. Ale wiem też, że ludzie nie mający dzieci nie są świadomi jak to jest. I o wielu rzeczach po prostu nie myślą. Że denerwuje ich że przekłada się godzinę spotkania bo dziecko ma drzemkę. No sorry, zależało ci na godzinie, trzeba było umówić się do mnie do domu, a nie mi proponować podróż z dzieckiem przez pół miasta 🤷 a niestety niemowlaki są kwintesencją Boga śmiejącego się z ludzkich planów i wiadomo że im bardziej się spieszysz tym dłużej śpi albo bardziej epicko się osra po pachy XD

Ja niestety coraz częściej spotykam się z tym, że inne kobiety obrażają ciężarne, że księżniczkują, myślą, że im wszystko się należy... I to kobieta kobiecie.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś zryw energii i chyba syndrom wicia gniazda. Skupiliśmy się wszyscy na pokoju syna, segregacja zabawek, przekładanie, pakowanie zbędnych rzeczy, jakieś 80% ogarnięte 🫣 najchętniej zabrałabym się jeszcze za balkon,ale nie chcę przeginać znów z tą aktywnością. Za to bobaska dzisiaj leniuchuje w brzuchu.

Jakiś czas temu pisałyśmy o ciśnieniu po odstawieniu Acardu, ja jestem kilka dni bez i nie zaobserwowałam wzrostu ciśnienia póki co 🙂

No i niedawno po cichu Wam zazdrościłam,że jelita niektórym z Was w końcu ruszyły iii (mam nadzieję,że nie zapeszę) od 3 dni też mam regularne wizyty w toalecie. Ja bardzo bym chciała,żeby już tak zostało,bo po tylu miesiącach męczarni z tym tematem to jest naprawdę inna jakość życia 🤡

Hajkonk, purplerain, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Suzie - zgadzam się z Wami. Wcale nie jest łatwo być w przestrzeni publicznej w ciąży i z małym dzieckiem, dziećmi.

Hajkonk - dobrze,że się udało ogarnąć bajzel po dzikim lokatorze, ale sytuacja sama w sobie okropna..

Aglo - ciężka operacja za Tobą.. niech no ktoś jeszcze powie,że CC to pójście na łatwiznę albo tym podobne teksty 😤🤬

Majka - czuć od Ciebie pozytywne wibracje dzisiaj 🍃💚 to musi być cudowne uczucie,że jeszcze kilka dni i będziesz mogła tulić synka do woli 🙂

Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    @Jusia przytulam za kłótnie z mężem 🫶

@purplerain jak Twoja alergia ? Kurcze pierwszy raz się spotykam żeby tejpy uczuliły 🤔 może to kwestia że masz wrażliwą skórę teraz dużo bardziej ?

@Agusia no fakt, nerwy mam na "własne życzenie" 🤣🤣

@amamam możesz coś więcej powiedzieć o tych butelkach ? Planuje KP na zmianę z KPI i zaciekawiłaś mnie ☺️

@aglo super że laktacja Ci dobrze idzie ! Nie wyobrażam sobie co musisz czuć przy takiej rozłące ze Stasiem i tak jak mówisz może pęknąć Ci serce.. ciężki wybór przed Tobą 🥲 mam nadzieję, że zaraz wypuszczą i jego i będziecie w końcu w domu razem....

Też nie zarejestrowałam wiadomości od Marcysi dziś 🤔

@Majka to cudownie!!!!! 🫶🫶🫶🫶

@filcek rozumiem taką wizytę i wierzę, że pozostał spory niesmak ... pewnie taka osoba zaraz po porodzie odwróci się od Ciebie....

Moi przyjaciele przyjechali dość szybko - działka ogarnięta, straty: głośnik bluetooth ten z droższych niestety, namiot, karimaty, śpiwory. Był tam też alkohol o dziwo wypite z niego tylko jedno piwo owocowe a ten mocniejszy i zwykłe piwo pozostało nie ruszone. Miałam tam też przekąski typu paluszki zupki chińskie - spaliśmy z mężem na działce więc mieliśmy takie rzeczy i zostało to zjedzone. Toaletę mieliśmy turystyczną i oczywiście jest już w kontenerze ze śmieciami bo nawet nie chciałabym jej myć i używać. Ogólnie rozpierducha w środku i na zewnątrz na Maxa. Wyrzuciliśmy praktycznie wszystko czego mógł ten ktoś używać, ogarnęliśmy warzywa, trawnik, basen, zamontowaliśmy kamerę i mały przekaz dla lokatora. Udało się też naprawić drzwi.
    Ale masakra, tyle zniszczeń 😞 Normalnie powinno się takim ludziom ucinać łapy 😞 Współczuję, tym bardziej, że czas ciąży bardzo testuje Twoją cierpliwość, mam nadzieję, że macierzyństwo wynagrodzi Ci to wszystko w dwójnasób ♥️

Moja alergia już ok, dziękuję, że pytasz 🫶 Możliwe, że teraz w ciąży mam wrażliwsza skórę, ale z drugiej strony tejpuję od początku drugiego trymestru i takich akcji do tej pory nie było 😬 Ale to pierwszy raz taśmy innego rodzaju, do tego upał, więc myślę, że pewnie to główne przyczyny.

Hajkonk lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:

Z moich doświadczeń kobiety są najgorsze pod tym względem, najwięcej życzliwości (i było to dla mnie szokujące) dostałam od mężczyzn.

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • amamamam Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    @amamam możesz coś więcej powiedzieć o tych butelkach ? Planuje KP na zmianę z KPI i zaciekawiłaś mnie ☺️
    To są butelki które przychodzą z takimi jakby pojemniczkami - po umyciu do pojemniczka wlewa się trochę wody, wkłada smoczek, zatyka butelką do góry nogami i tak wkłada się do mikrofali na określony czas - wychodzą wysterylizowane 😀

Hajkonk lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści:
    Majce, już bardzo niedługo wreszcie razem!

Aglo, super, że w domku, reakcja starszaka jak na razie też cudowna 🤩 ale trochę mnie zmroziło, jak przeczytałam o Twoich komplikacjach w trakcie i rozmiarze rany, dobrze, że wszystko się udało i że u maluszka okej, super, że laktację rozkręciłaś, dobra robota! Ale uważaj na siebie, proszę, choć na pewno kusi, by jechać do synka, dbaj teraz o siebie, by ta rana się nie rozlazła, nie zakaziła itd. 😘

Abby, super, że wizyta taka udana, jeju, bliskie te terminy (Wasze i mój 😱)!

I dużo wsparcia i pozytywnych myśli leci w kierunku:
    Hajkonk, nożeż kurrrr, co jeszcze się mogło spier*olić? Super, że z pomocą udało się tak ogarnąć, ale co za ludzie… i to oczywiście teraz, jak męża nie ma. I ile nerwów… trzymaj się!

Purplerain, udało się doszorować z osadu? U mnie chyba w miarę okej woda, bo osad w sumie tylko na lejku od laktatora, nie wiem, od czego to zależy. Woreczki do mikrofali też kupiłam, ale jakoś sobie ubzdurałam, że przy pierwszym użyciu lepiej wyparzyć w garze, a do mikrofali pozniej, pewnie bez sensu :D ale to mi przypomniało, żeby spakować woreczki do szpitala ;-)

Jaki masz smoczek? :)

Oraz smutna piątka z tejpami, mnie tez czasami tak swędzą, że drapię do krwi 🫣 a czasami zero podrażnienia. A u mnie cały czas beżowe z tej samej rolki u fizjo 🫣 i naprawdę nie ogarniam, dlaczego czasem spoko, czasem dramat.

Podczytywałam Was od rana, ale dopiero dałam radę coś napisać, tak jak wczoraj miałam, mimo upały i hardkoru, wspaniały dzień z synkiem, tak dziś z mężem ledwo żyjemy. Trochę nas ratuje, że mieliśmy awaryjny zestaw lego spakowany na trudniejszy dzień i dzięki temu jakoś przetrwaliśmy :D ale dziś samopoczucie średnie, ciężko mi się oddycha, choć wczoraj przeciez było goręcej, cierpliwości mało, z ruchami córeczki też dziś bez szału… na poprawę nastroju:
    - zaraz kolacja i próby wysłania młodego spać,
    - ciasto dochodzi w piekarniku :D

Miłego wieczoru!

Filcek, Hajkonk, Majka92, Abby10, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

27.08 - 🩺
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:

To prawda, ogólnie z roku na rok mam wrażenie, że jest troszeczkę gorzej. Z córką częściej w sklepie zostawałam gdzieś tam wpuszczana poza kolejką itd. Nie żebym uczekiwala i na to czekała, ale tak jak mówisz dla mnie gdy nie jestem w ciąży jest to po prostu naturalne 🤷🏼‍♀️

Chociaż wczoraj na lotnisku kupowałam cheesburgery w zasadzie stałam w kolejce do tych ekranów samoobsługowych i podszedł pan kierownik i zaprosił mnie do kasy. Później kazał mi usiąść i powiedział, że on mi przyniesie 🙈 kochane bardzo. Ale no nie zdarze się to często.

Hajkonk, Amandi, Deyansu lubią tę wiadomość

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Engel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ludzie jeszcze powiedzą, że ciąża to nie choroba i właśnie o CC - łatwizna 🤡

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 2627g
    19.08 37+3 🩺
    ??.08 ??+? 🏥
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak, komentarze młodych lasek z zerowym instynktem macierzyńskim i starych bab co to swoją ciążę akurat przeszły zajebiście i wydaje im się że wszyscy przesadzają...

I ogólnie niestety część osób się czuje lepsza od innych i empatia u nich leży zarznieta w rowie. Pierwszym lepszym przykładem jest Gortat mówiący że mu jacyś ludzie z wiosek decydują o tym jak będzie wyglądało panstwo. No kuźwa. Demokracja oznacza że każdy ma prawo do własnego zdania i własne potrzeby, a nie że są ludzie lepsi i gorsi i ci na wioskach są gorsi więc trzeba im zabrać prawa wyborcze. Ja kiedyś opiekowałam się dwiema małymi dziewczynkami, 3 latka i 1.5. i zabierałam je autobusem do parku. Mała w spacerówce, którą w autobusie trzeba było trzymać, a większa samodzielna, no ale też trzeba ją było asekurować. I raz miałam taką sytuację, że do tej pory mnie bierze jak sobie przypomnę. Autobus pełny, nie ma gdzie usiąść. Jestem ja, 22 letnia gówniara wyglądająca jeszcze wtedy młodziej, kucająca przy wózku, żeby móc go trzymać a jednocześnie 3 latke posadzic na kolanie. Kawałek dalej stoją dwie babki koło 30 każda z pojedynczym dzieckiem. W końcu ktoś się nade mną lituje i mówi, że proszę usiąść, wstaje z miejsca i natychmiast jedna z tamtych babek się wpycha patrząc przy okazji na mnie z pogardą. Jako że wtedy zupełnie nie umiałam walczyc o swoje, to nic nie powiedziałam, tylko pasażerka obok popatrzyła na tą gupią pipę, potem na mnie i tez wstała, więc tamtą natychmiast zawołała swoją psiapsi. A ja do końca trasy na kucaka przy wózku 🤷 także nawet matki matkom potrafią robić świństwa (zakładam że myślały że gówniara rozkładała nogi na prawo i lewo stąd dwójka dzieci, patologia i chuj jej w oko)

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    A ludzie jeszcze powiedzą, że ciąża to nie choroba i właśnie o CC - łatwizna 🤡

A jak bardzo chcesz SN i jak najbardziej naturalnie to jeszcze wyśmieją, że będziesz błagać i płakać o znieczulenia 🤡

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    To prawda, ogólnie z roku na rok mam wrażenie, że jest troszeczkę gorzej. Z córką częściej w sklepie zostawałam gdzieś tam wpuszczana poza kolejką itd. Nie żebym uczekiwala i na to czekała, ale tak jak mówisz dla mnie gdy nie jestem w ciąży jest to po prostu naturalne 🤷🏼‍♀️

Chociaż wczoraj na lotnisku kupowałam cheesburgery w zasadzie stałam w kolejce do tych ekranów samoobsługowych i podszedł pan kierownik i zaprosił mnie do kasy. Później kazał mi usiąść i powiedział, że on mi przyniesie 🙈 kochane bardzo. Ale no nie zdarze się to często.

Mnie chyba jeszcze nikt w kolejkę sam z siebie nie wpuścił, ale za to kilka razy (właściwie za każdym razem jak byla kolejka a nie bylo kas samoobsługowych) kasjerki albo otwierały kase specjalnie dla mnie albo mówiły ze mam przejść na początek kolejki. I to bylo i w Lidlu, i w Aldi, i w Biedronce. Więc zastanawiałam się nad tym czy po prostu to jest taka polityka tych sklepów czy trafiłam na uprzejme kasjerki.

Natomiast co ciekawe (nie wiem na ile moj przypadek jest reprezentatywny a na ile to dowod anegdotyczny), ale jak byłam przez kilka dni w Gdańsku i jeździłam tramwajem to nikt mi nie ustąpił miejsca. A w Poznaniu zawsze i to zarówno mlodzi, jak i starsi mężczyźni.

Hajkonk - omg, jeszcze cos takiego Ci sie przytrafiło. Bardzo Ci współczuję, ale super ze masz takich przyjaciół którzy od razu byli w stanie Ci pomóc! Oby ta osoba drugi raz nie probowala czegoś takiego...

Aglo, biedna 😞 okropnie duza rana, ale jestes super dzielna ze tak to znosisz!

Majka - wspaniałe, ze za chwilę będziecie wszyscy razem ❤️

Majka92 lubi tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio rozczuliła starsza pani w przychodni, puściła mnie w kolejce, a sama przyszła jak później się dowiedziałam na badanie spirometrem więc miała na pewno problemy z oddychaniem w tym upale. Nie chciałam iść przed nią ale siła mnie przepchała🙈
    Ogólnie ludzie patrzą na czubki swojego nosa i kobiety i mężczyźni, najgorsi są młodzi siedzą w telefonie i udają że Cię nie widzą 😅
    A teraz takie czasy, że każdy się spieszy... 😁

Agusia246 lubi tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, właśnie mi odeszła część czopu 🙈

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj również miałam tylko ostatki sił żeby Was podczytywać i i lubić, upał zmiótł mnie z planszy, naprawdę ciężko w taką pogodę i mam nadzieję, że jutro już będzie łaskawsze🤞Z utęsknieniem czekam na wczesnojesienną pogodę, crispy poranki i wieczory, jakaś mżawka, a do tego może jakaś mgła 🌾🤎🍂🌫

Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości, w szczególności majka aglo ❤️🫂

Hajkonk współczuję akcji z działką, szok!

purplerain szkoda, że tak uczuliło 😪😪

Majka92 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

07.08.2025r. 🧸💙2900 g

🩺21.08. wizyta

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aglo 😳 uważaj na siebie 😘 co Ty przeszłaś z tą CC, to szok 😵‍💫. Ważne że już niedługo razem będziecie w domu 😘

Majka super wieści ❤️🥰

Abby gratulacje za wizytę 🤗

Hajkonk 😘 dobrze że udało się to wszystko ogarnąć, ale aż trudno uwierzyć ile musiało być roboty przy tym i stresu 😫. A coś mi intuicja podpowiada po tych zniszczeniach, że dzikim lokatorem nie był żaden menel tylko jacyś znudzeni rozpuszczeni gówniarze - po co menelowi głośnik i piwo owocowe🤔 mam nadzieję, że info dotrze i już będziesz mieć spokój 🥰🤗

Agusia 😐 współczuję przeżyć 😘

Szosz, przytulam za słabszy dzień 😘 a pochwal się, co tam upiekłaś dobrego? 😋

Co do uczulenia na klej, to czasem wystarczy tylko gorętszy dzień, większa ilość potu i ... już. Ja ostatnio też miałam czerwoną swędząca skórę z takimi małymi bąbelkami. I smarowałam to maścią Ziaja pod pieluchę 😅😄 taką z cynkiem i pantenolem. Dość spoko zadziałało.

Dzięki za tipy o sterylizacji, bo to jest jeszcze jeden z nietkniętych punktów na mojej liście do zrobienia- muszę wciąż dopakować laktator ręczny, smoczek i nakładki na sutki do walizki do szpitala, a oprócz tego sprawdzić wreszcie co jest do sterylizacji z tego laktatora elektrycznego Berdsen 🤔

Miałam dziś nie iść na spacer pokemonowy, bo upał był nieziemski, ale na szczęście ok. 15 krótko a intensywnie popadało, temperatura spadła o kilka stopni i stwierdziłam "aaa, dobra 👍🏻 idę" Tak że na liczniku mam dziś ponad 5 km, z czego jestem bardzo zadowolona 🤗 tylko znowu Olek ma jakiś inny styl i miejsca kopania, gmerania - mam nadzieję że nie wywinie mi psikusa pt. ponowne ułożenie miednicowe 🙏🏻

Spokojnego, radosnego wieczoru 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 21:11

purplerain, Agusia246 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aglo dbaj o siebie😘 Wiadomo kiedy Stasia wypiszą?

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk brzmi to jakby jacys gówniarze tam zabalowali, skoro nie wzięli mocniejszych trunków. Oby już nie było więcej przygód, współczuję 😘

Deyansu lubi tę wiadomość

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kto, ale mam nadzieję że już nie wróci… ehh odchorowuje to teraz dość mocno dlatego się nie odzywam 😘

@Sarenka oby tylko na straszenie ! 🤞

sarenka95 lubi tę wiadomość

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
‹‹ 988 989 990 991 992
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ