Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
sarenka95 wrote:Oho, właśnie mi odeszła część czopu 🙈
U mnie oczywiście zero czegokolwiek
Deyansu, ale fajnie, że jednak udało się wyjść, 5 km to wcale niemało, zwłaszcza że pewnie nawet po deszczyku zbyt rześko nie było
Ciacho robiłam migdałowe z borówkami i malinami, potrzebowałam wykorzystać zalegające białka, a tu w przepisie akurat 6zapraszam, jeszcze zostało troszkę
Czytam, co piszecie o traktowaniu w ciąży, i strasznie to przykreja jakoś nie mam takich doświadczeń. W labie u nas są zapisy na godziny, więc nie ma puszczania; w sklepie rzadko ktoś ustępuje, ale zazwyczaj lecę do kas samoobsługowych, bo tak jest u mnie najszybciej, więc nie czekam wieków. W komunikacji ustępują mi dopiero latem, jak już trudno tej ciąży nie zauważyć 🤡 i głównie faceci. Też nie zawsze, czasami potrzebują dodatkowej motywacji
Rzadko słyszę jakieś bzdury typu „zobaczysz, jeszcze ci dwójka dokopie” albo inne straszenie, a tego współczuję najbardziej, bo nie dosc, że głupie to i niepotrzebne, to jeszcze potrafi siąść na głowę i się potem odzywać. Przykro mi, że Was to spotyka
sarenka95, Amandi, Deyansu, purplerain, Erdene lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025 -
Szosz wrote:Gratuluję dobrych wieści:
Majce, już bardzo niedługo wreszcie razem!
Aglo, super, że w domku, reakcja starszaka jak na razie też cudowna 🤩 ale trochę mnie zmroziło, jak przeczytałam o Twoich komplikacjach w trakcie i rozmiarze rany, dobrze, że wszystko się udało i że u maluszka okej, super, że laktację rozkręciłaś, dobra robota! Ale uważaj na siebie, proszę, choć na pewno kusi, by jechać do synka, dbaj teraz o siebie, by ta rana się nie rozlazła, nie zakaziła itd. 😘
Abby, super, że wizyta taka udana, jeju, bliskie te terminy (Wasze i mój 😱)!
I dużo wsparcia i pozytywnych myśli leci w kierunku:
Hajkonk, nożeż kurrrr, co jeszcze się mogło spier*olić? Super, że z pomocą udało się tak ogarnąć, ale co za ludzie… i to oczywiście teraz, jak męża nie ma. I ile nerwów… trzymaj się!
Purplerain, udało się doszorować z osadu? U mnie chyba w miarę okej woda, bo osad w sumie tylko na lejku od laktatora, nie wiem, od czego to zależy. Woreczki do mikrofali też kupiłam, ale jakoś sobie ubzdurałam, że przy pierwszym użyciu lepiej wyparzyć w garze, a do mikrofali pozniej, pewnie bez sensuale to mi przypomniało, żeby spakować woreczki do szpitala
Jaki masz smoczek?
Oraz smutna piątka z tejpami, mnie tez czasami tak swędzą, że drapię do krwi 🫣 a czasami zero podrażnienia. A u mnie cały czas beżowe z tej samej rolki u fizjo 🫣 i naprawdę nie ogarniam, dlaczego czasem spoko, czasem dramat.
Podczytywałam Was od rana, ale dopiero dałam radę coś napisać, tak jak wczoraj miałam, mimo upały i hardkoru, wspaniały dzień z synkiem, tak dziś z mężem ledwo żyjemy. Trochę nas ratuje, że mieliśmy awaryjny zestaw lego spakowany na trudniejszy dzień i dzięki temu jakoś przetrwaliśmyale dziś samopoczucie średnie, ciężko mi się oddycha, choć wczoraj przeciez było goręcej, cierpliwości mało, z ruchami córeczki też dziś bez szału… na poprawę nastroju:
- zaraz kolacja i próby wysłania młodego spać,
- ciasto dochodzi w piekarniku
Miłego wieczoru!
Kurczę, nie pamiętam firmy smoczków, a wyrzuciłam opakowanie, ale wzięłam te z naszej listy wyprawkowej z pierwszej strony. Poczytałam dodatkowo opinie o nich i wydają się spoko 👌
Smacznego ciacha i poprawy humoru! 🍰🧡Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
Amandi wrote:Ja dzisiaj również miałam tylko ostatki sił żeby Was podczytywać i i lubić, upał zmiótł mnie z planszy, naprawdę ciężko w taką pogodę i mam nadzieję, że jutro już będzie łaskawsze🤞Z utęsknieniem czekam na wczesnojesienną pogodę, crispy poranki i wieczory, jakaś mżawka, a do tego może jakaś mgła 🌾🤎🍂🌫
Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości, w szczególności majka aglo ❤️🫂
Hajkonk współczuję akcji z działką, szok!
purplerain szkoda, że tak uczuliło 😪😪Amandi, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
Moirane wrote:Aglo dbaj o siebie😘 Wiadomo kiedy Stasia wypiszą?
W poniedziałek ma na pewno jeszcze raz mieć konsultacje neurologa i pewnie powtarzać będą USG, od wyników będzie decyzja co dalej
Narazie przybiera na wadze i zjada tylko moje mleko 💪 którego akurat mu wystarcza a nie mieszankę więc jestesmy tyle do przodu 🙋♀️ i’m superhero 👶
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. No ciężka mieliśmy tą cc ale wierzę że zagoję się niebawem. Dochodzę do siebie i nie ma tragedii aż tak jak to brzmi z opisu 🫢 dbam o ranę właśnie nauczona doświadczeniem poprzedniej która się zbabrała..
@hajkonk - mega krzywa akcja z tym włamaniem, dobrze że już ogarnęliście. Ale współczuję stresu bo to zupełnie niepotrzebne na końcówce ciążypurplerain, Abby10, Szosz, Amandi, Majka92, Paczula, Bella93, Deyansu, Lavender91, Hajkonk, Filcek, Engel, Jusia 82, Alexis1719, KL, promykk, Moirane, PaulinaLexi, Joa.szym, Daisy89, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
aglo wrote:Jak Marcysia? Odzywała się dziś ? Bo nie zarejestrowałam chyba
Hej hejJestem, wszystko ok. Właśnie was nadrabiam.
Wyszłam dziś ze szpitala na żądanie. Okazało się że najwcześniej USG zrobią może w poniedziałek, a do tego czasu tylko obserwacja na zasadzie 2 x dziennie ktg. Przepływy w dniu przyjęcia były ok, ktg też wychodziło prawodlowo. Umówiłam się na prywatną wizytę USG na poniedziałek do polecanego dr i w sumie w szpitalu przytakneli że to jest dobry pomysł... Jeśli będzie coś nie tak to po prostu tam wrócę i tyle.
Aglo super że udało się wyjść do domku ☺️ w domu to w domu, oby jeszcze Stasiulka szybko wypuścili 🥹promykk, aglo, Deyansu, Bella93, Hajkonk, truskawki981, Filcek, Azalea 🌸, sarenka95, Engel, Jusia 82, purplerain, Amandi, Alexis1719, Agaxyz00, Kotciara, Szosz, Agusia246, KL, Venus, Moirane, PaulinaLexi, Joa.szym, Ivka lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Hej hej
Jestem, wszystko ok. Właśnie was nadrabiam.
Wyszłam dziś ze szpitala na żądanie. Okazało się że najwcześniej USG zrobią może w poniedziałek, a do tego czasu tylko obserwacja na zasadzie 2 x dziennie ktg. Przepływy w dniu przyjęcia były ok, ktg też wychodziło prawodlowo. Umówiłam się na prywatną wizytę USG na poniedziałek do polecanego dr i w sumie w szpitalu przytakneli że to jest dobry pomysł... Jeśli będzie coś nie tak to po prostu tam wrócę i tyle.
Aglo super że udało się wyjść do domku ☺️ w domu to w domu, oby jeszcze Stasiulka szybko wypuścili 🥹
Dobrze 👍 zrobiłaś bez USG to nie ma sensu tam czekać do poniedziałku jak można w domu, bo na to samo wychodzi.
Dziwne że nie robią USG od ręki. Ja jak byłam w weekend w szpitalu z tym krwawieniem to codziennie mi robili usg i sprawdzali właśnie przepływy i łożysko
Dzięki 🤩 to teraz najważniejsze żeby on szybko wyszedł do domu bo czekamy na niego 🙏
Deyansu, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja niestety coraz częściej spotykam się z tym, że inne kobiety obrażają ciężarne, że księżniczkują, myślą, że im wszystko się należy... I to kobieta kobiecie.
Oj tak, jak piszesz. W ciąży i z małym dzieckiem zauważam, że to faceci są dużo bardziej pomocni i empatyczni.
Ja wczoraj w piekarni miałam sytuację, że jedna osoba mówi "Pani powinna iść na początek kolejki', ale jak ostatecznie poszłam to miałam wrażenie że niektórzy chcą mnie zlinczować... echhhh-szkoda gadać....
A potem poszłam do Rossmana i zobaczyłam że jakiś Pan ma piłkę FC Barcelona i pytam go gdzie kupił... A on że w Pepco, po czy ją podarował Małemu. To było tak miłe, bo może ona krocie nie kosztowała (35 zł), ale jednak na maxa mnie to urzekłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 08:06
purplerain, Deyansu, Szosz, Hajkonk, Agusia246, promykk, Moirane, Amandi, Oliwia88888, Domiś91 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g.
17.09 planowane cc -
Hej 🌸 kolejny tydzień ciąży za mną, w następną niedzielę ciąża będzie uznana za donoszoną 🥹💪 więc jeszcze tydzień zaciskam nogi. Kto jutro wizytuje ze mną?
U mnie dzisiaj już ma być mniej upalnie i mam nadzieję,że prognozy się sprawdzą! Dobrego dnia 🙂✨purplerain, Deyansu, Majka92, Szosz, Hajkonk, Agusia246, Venus, Lavender91, Jusia 82, Amandi, Filcek, Agaxyz00, Bella93 lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
30.08.2025 córeczka 🌸👶 -
Marcysia1990 wrote:Hej hej
Jestem, wszystko ok. Właśnie was nadrabiam.
Aglo super że udało się wyjść do domku ☺️ w domu to w domu, oby jeszcze Stasiulka szybko wypuścili 🥹Marcysia1990 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
sarenka95 wrote:Hej 🌸 kolejny tydzień ciąży za mną, w następną niedzielę ciąża będzie uznana za donoszoną 🥹💪 więc jeszcze tydzień zaciskam nogi. Kto jutro wizytuje ze mną?
U mnie dzisiaj już ma być mniej upalnie i mam nadzieję,że prognozy się sprawdzą! Dobrego dnia 🙂✨👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🐣✨07.09.2025 -
purplerain wrote:U nas też od dzisiaj przyjemniejsze dla kobiet w ciąży temperatury 🤭 Ja jutro na badania, a we wtorek NARESZCIE wizyta, już tak bardzo na nią czekam 🫠 Jak tam sytuacja czopowa? ♥️
Wczoraj pojawił się jeszcze jeden,mały kawałek. Dzisiaj na razie cisza w temacie 🤫 noc spokojna, bez skurczy. Jestem ciekawa,co się tam na dole już podziało, przez te trzy tygodnie 🫣purplerain, Filcek lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
30.08.2025 córeczka 🌸👶 -
Hej dziewczyny, czytam Was ale nie mam siły odpisywać, katar zmienił się w zapalenie zatok i walczę dalej z zatkanym nosem, uszami i okropnym bólem glowy 🙄 ćwiczenia na obrót poszły w odstawkę a położna i fizjo mówią że obrot zewnetrzny 2 miesiące po operacji to nie najlepszy pomysł (chociaż mój prowadzący nie widzi przeciwskazań) więc mentalnie nastawiam się na cc i już nie jest mi tak z tą wizją źle. Aczkolwiek nadzieja umiera ostatnia i będę czekać do końca aż się obróci sama 😁
No i dziś donoszona 🙂 ale ja to bym.chciala urodzić po terminie, najlepiej w 41 tygodniu żeby zdążyć się przeprowadzić 😅
Aglo, Majka, Marcysia- świetne wiadomości ❤️ trzymam kciuki za kolejne 🍀
Co do kolejek w sklepach to ja już nie czekam aż mnie ktoś przepuści czy kasjerka zawola, sama idę na początek i mówię do pierwszej osoby w kolejce, że ja sobie przed Panią stanę, dobrze? I nigdy nikt nie ma problemów.
Dołączam do wizytujących we wtorek - też się nie mogę doczekać, a nóż widelec mała się obróciła już 😁 (chociaż czkawkę czuję wysoko po prawej stronie więc wątpię 🙈)
Miłej niedzieli!🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 09:02
Majka92, Engel, Hajkonk, Venus, purplerain, promykk, Amandi, Filcek, PaulinaLexi, Abby10, Marcysia1990, Oliwia88888, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Sarenka95 ❤️ kciuki za dotrwanie do terminu, ale sam czop, jak widać po Aglo może jeszcze długo nie zwiastować szybkich akcji 🙏🏻🤞🏻😍 będzie dobrze ☺️
Twilight 😐 o, nie 😮💨🫂 dużo zdrowia 🥰 życzę Ci, żeby się spełniło Twoje życzenie 💪🏻🤞🏻🤞🏻
Miłej, spokojnej i ZDROWEJ niedzieli 😘Twilight, purplerain, sarenka95, Agusia246, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
22.08. 3200 g 💪🏻😳
⏬
01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘 -
Dzień dobry po słabo przespanej nocy, 6 pobudek na siku jednak trochę rozwala ten sen.
Aglo, wow, mistrzyni, że Staś jest wyłącznie na Twoim mleku i super przybiera 💪🏻
Marcysia, faktycznie słabizna, że przez te wolne dni nie robią usg, ja jestem zawsze cykor, jeśli chodzi o wypis na żądanie, ale zdecydowanie bez sensu tam kwitnąć, jak nic nie będą Ci robić, a dla Ciebie, maluszka i reszty rodziny będzie lepiej, jak będziesz na spokojnie w domu.
U nas też dziś super pogoda, bez upału, ale ciepło, daję okejkę takiej zmianie
Trzymam kciuki za Wasze wizyty w najbliższych dniach, u mnie na razie nic.
Ale powiem Wam, że już mi termin zaczyna siadać na psychikę, to moje przekonanie, że mam czas, kiedyś się wreszcie skończy, bo nawet nie to, że mamy jeszcze jakoś dużo przygotowań, spokojnie możemy sprowadzić do domu córeczkę, nie mając przejrzanego stosu papierów, który od dawna czeka na naszą uwagę. Ale sam fakt, że dosłownie zaraz wszystko przynajmniej na chwilę stanie na głowie, wywołuje we mnie mix emocji i ostatnio też trochę płaczu.
Deyansu, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025 -
Twilight wrote:Dołączam do wizytujących we wtorek - też się nie mogę doczekać, a nóż widelec mała się obróciła już 😁 (chociaż czkawkę czuję wysoko po prawej stronie więc wątpię 🙈)
Miłej niedzieli!🌞
Twilight, Oliwia88888 lubią tę wiadomość
-
@Twilight biedna Ty … nie oszczędza Cie ta ciąża od początku do tego wizja przeprowadzki 🫣 nic dziwnego, że mało Cię tu z Nami. Trzymam kciuki żebyś w końcu porządnie wyzdrowiała no i mąż niech dotrzyma słowa i zdąży z przeprowadzką 😌🤞
@Szosz 6 pobudek brzmi poważnie 😒 ja mam 3 i jestem tym zmęczona bo się wybudzam.. staram się nie zapalać światła w łazience żeby nie tracić melatoniny ale to i tak nic nie pomaga. Co do tego jakie emocje teraz czujesz myślę, że to chyba normalne. Mimo że jesteś już mamą to przeżywasz równie mocno i takie emocje też są potrzebne a Wy bez dwóch zdań na pewno sobie poradzicie a synek - będzie wspaniałym starszym bratem 🫶
Mnie też takie emocje dopadają, ostatnio mało płaczę a można powiedzieć że w ogóle ale myśli mam setki jak ja sobie poradzę sama z Klarą przez te 3 miesiące, czy nie zapomnę jej nakarmić, zmienić pieluszkę na czas… taka prostą czynność jak wyniesienie śmieci będzie wymagać logistyki bo muszę ją zabrać ze sobą i żebym kiedyś nie zrobiła jak w tych „zabawnych” filmikach gdzie rodzice wracają ze śmieciami bez dziecka 🫣
Sny też mam różne, dziś np mi się śniło że odeszły mi wody i zaraz się budzę ze strachu że to już, niby chce urodzić teraz już i mieć ją przy sobie, wizję porodu za sobą i strach przed indukcja a z drugiej jak tylko coś zaczyna się dziać to uciekam pod prysznic i czekam aż przejdzie bo nie wiem czy jestem gotowa.. i takie tam🙂
@Marcysia ja też uważam, że zrobiłaś dobrze. Szpital to nie jest zbyt miłe i przyjazne miejsce żeby siedzieć tylko ot tak. 😙
@Deyansu dla Ciebie również dobrej Niedzielki 😘😘Twilight, Deyansu, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
Na pamiątkę 🥹
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 2493g 🩷
13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
20.08 37+5 2700g
30.08 39+1 Dzień Dobry kochanie 🥰
K. 💖 - g. 22:26 2800g 55cm 🥹 -
Hej ✨ U mnie dzisiaj też już ciąża donoszona 💙 ale ten czas zleciał, szok 🥳 cieszę się, że już jestem na tym etapie 😁 jeszcze pogoda nam niespodziankę zrobiła, bo miały być upały do czwartku a wszystko się zepsuło, pada i jest chłodno 😁
Aglo podziwiam za rozkręcenie tej laktacji, super że się udało i za chwilę będziecie wszyscy razem 😁
Marcysia myślę, że będzie wszystko w porządku. W domu nie będziesz siedzieć sama a o samopoczucie też trzeba dbać. Tym bardziej, że dziewczyny już nie raz pisały, że w weekend nic się w szpitalach nie dzieje 😬
My mamy ktg w środę a w czwartek wizytę w szpitalu 🫶
Spokojnego dnia dla wszystkich 😊sarenka95, Majka92, Twilight, Hajkonk, Deyansu, Szosz, purplerain, Abby10, Lavender91, Marcysia1990, Bella93 lubią tę wiadomość
⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
⭐️23.04.25 Już 355g 💪
⭐️21.05.25 650g 🥹
⭐️25.06.25 1426g 🤩
⭐️09.07.25 1958g 😎
⭐️12.08.25 3090g 😍
⭐️21.08.25 3220g 🥰
👩🏼👱♂️😺
Starania o bobasa od 01.2024
PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
Niedoczynność tarczycy
-
Narzekałam, że nie czuje czkawki... no więc Maks ma teraz czkawkę non stop 😅 dzisiaj zafundował mi ją o 4:30. Cóż i tak nie spałam przez duchotę w mieszkaniu.
Zaczęliśmy z mężem robić masaż krocza. Kurde strasznie to jest bolesne, albo ja jestem taka pospinana 😟
sarenka daj znać, co lekarz powie 😉 jestem ciekawa, bo u mnie też odszedł w weekend mały kawałek czopa. Tylko wizyta u lekarza za 2 tygodnie 🥲sarenka95, Hajkonk lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (34)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (36)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
SarenkaDobrze że jutro wizyta - to się dowiesz co i jak - trzymam kciuki, żebyś na spokojnie donosiła do terminu/bądź urodziła w momencie kiedy będziesz już gotowa
Ja mam chyba jakiś gorszy czas/dzień. Jutro kwalifikacja i dowiem się czy szpital który wybrałam będzie ok. Poczytałam trochę opinii na różnych forach i już w ogóle mam mętlik co zrobićna Ujastku było kilka przypadków, że zostawili fragment łożyska i gazik ... i się wdało zakażenie, kilka że ciachnęli byle jak i blizna brzydka, że CDL tam pracujący są mało kompetentni i trzeba mieć zleconą wizytę przez neonatologa, żeby w ogóle ktoś przyszedł. A i tak zdarzają się przypadki że wędzidełko po czasie do podcięcia, mimo że twierdzili że jest ok, bądź pielęgniarki przed zabiegiem niesympatyczne więc trochę mnie to dobiło. Ze szpitalem nr 2 mam kiepskie wspomnienia ale do samego cięcia i blizny się przyczepić nie mogę, tak samo do wszystkich wymaganych konsultacji innych specjalistów, choć też wiem, że np wypuszczają dzieciaki z żółtaczką itp... Także jak chciałam już rodzić tak zwyczajnie mimo, że wiem co mnie czeka dopada mnie jakiś lęk
chciałabym żeby wszystko było ok, bo mam w domu 4 latkę którą kocham i chcę wrócić do formy, urodzić i żyć bo mam dla kogo. Jakieś czarne myśli ;/
Malutka od wczoraj mniej się rusza i ruchy takie stłumione. Zgaga dalej wkurza więc reasumując od wczorajszej kiepskiej wizyty przyjaciółki dalej średnio.
Życzę Wam wszystkim spokojnej niedzielisarenka95, KL lubią tę wiadomość
-
Filcek wrote:SarenkaDobrze że jutro wizyta - to się dowiesz co i jak - trzymam kciuki, żebyś na spokojnie donosiła do terminu/bądź urodziła w momencie kiedy będziesz już gotowa
Ja mam chyba jakiś gorszy czas/dzień. Jutro kwalifikacja i dowiem się czy szpital który wybrałam będzie ok. Poczytałam trochę opinii na różnych forach i już w ogóle mam mętlik co zrobićna Ujastku było kilka przypadków, że zostawili fragment łożyska i gazik ... i się wdało zakażenie, kilka że ciachnęli byle jak i blizna brzydka, że CDL tam pracujący są mało kompetentni i trzeba mieć zleconą wizytę przez neonatologa, żeby w ogóle ktoś przyszedł. A i tak zdarzają się przypadki że wędzidełko po czasie do podcięcia, mimo że twierdzili że jest ok, bądź pielęgniarki przed zabiegiem niesympatyczne więc trochę mnie to dobiło. Ze szpitalem nr 2 mam kiepskie wspomnienia ale do samego cięcia i blizny się przyczepić nie mogę, tak samo do wszystkich wymaganych konsultacji innych specjalistów, choć też wiem, że np wypuszczają dzieciaki z żółtaczką itp... Także jak chciałam już rodzić tak zwyczajnie mimo, że wiem co mnie czeka dopada mnie jakiś lęk
chciałabym żeby wszystko było ok, bo mam w domu 4 latkę którą kocham i chcę wrócić do formy, urodzić i żyć bo mam dla kogo. Jakieś czarne myśli ;/
Malutka od wczoraj mniej się rusza i ruchy takie stłumione. Zgaga dalej wkurza więc reasumując od wczorajszej kiepskiej wizyty przyjaciółki dalej średnio.
Życzę Wam wszystkim spokojnej niedzieli
Dziękuję 🩷❤️
Współczuję emocji, jedyne co Ci mogę powiedzieć,że ja nie wracam do szpitala,z którym mam kiepskie wspomnienia. Nie chcę po prostu być źle nastawiona od samego wejścia. Ogólnie ja uważam, że każdy szpital ma dobre i kiepskie opinie, bo w trakcie porodu czy opiece poporodowej ogromne znaczenie ma to, na jakiego trafi się lekarza i położną, nigdzie nie ma w 100% empatycznej i po prostu miłej kadry 🙄 Łatwo jest się zrazić przez te gorsze historie czy komentarze, ale jak nie masz opcji na inny szpital,to ja chyba bym wybrała na Twoim miejscu,mimo wszystko, ten z którym nie masz kiepskich doświadczeń.Szosz, Filcek lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
30.08.2025 córeczka 🌸👶