Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Co za cudowny poranek, w końcu można odetchnąć 🤩
Ja musze sie pochwalić, bo w końcu udało mi się spakować torbę do porodu (wiem, wiem, strasznie późno, ale probowalam od kilku tygodni skompletowac wszystkie potrzebne rzeczy i a to mi się przypomnialo o gumce do wlosow, a to pasta do zebow... i tak zeszlo 🙈) tylko przekąsek brakuje 😃
Życzę wszystkim udanych wizyt i cudownego dnia!Amandi, sarenka95, Filcek, Venus, Engel, Alexis1719, KL, Hajkonk, Szosz, Agusia246, Agaxyz00, Moirane, Izi, Jusia 82, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Cześć, witam się po długim weekendzie 🩷 starałam się ukradkiem podczytywać kiedy mogłam ale bardzo dużo się działo 😄 widzę że nikt nie dołączył do grona rozpakowanych, bobasy grzecznie czekają w brzuchu 🙈 ja jutro mam oficjalnie donoszoną ciążę (dla mnie donoszona to 38. tydzień) i nie będę ukrywać, że młoda mogłaby już myśleć o opuszczeniu brzucha 😂 chociaż i tak myślę że coś się dzieje, czuję ją bardzo nisko, od czasu do czasu mam lekkie skurcze i definitywnie jest ostatnio mniej aktywna 🤔
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ✊🏻sarenka95, Joa.szym, Amandi, promykk, Filcek, Engel, Alexis1719, Szosz, Moirane, Izi, Jusia 82, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim po długim weekendzie!
Aglo - super, że już jesteś w domu! Oby Staś szybko dołączył do reszty rodzinki. Gratuluję sukcesu w laktacji i życzę udanego spotkania z maluszkiem!
Majka92 - ale wieści ❤️ Super, że Filipek jest już taki silny, że wychodzi do domu. Teraz będziecie się tulić bez limitu
Marcysia1990 - mam nadzieję, że te przepływy to jednorazowy wyskok i teraz już będzie ok.
Hajkonk - ale akcja z tą działką, nie zazdroszczę! Miło, że przyjaciele pomogli ją trochę ogarnąć i mam nadzieję, że nieproszeni goście już się nie pojawią.
Dużo wątków przez weekend się przewinęło i nie jestem w stanie się odnieść, ale starałam się zostawiać polubienia na bieżąco
Ja w zeszły czwartek byłam ostatni raz u klienta i można powiedzieć, że zaczynam przerwę macierzyńską. Dwa tygodnie przed porodem.. No cóż, uroki jdg. Teraz zostaje mi drobna praca przy komputerze, którą jestem w stanie rozłożyć na bardzo mały wymiar godzinowy. Resztę ogarnie mój pomocnik.
Życzę Wam powodzenia na wizytach w tym tygodniu. Ja byłam dzisiaj na badaniach, wizyta w środę. Teraz leżę pod parasolem na tarasie, w końcu jakaś normalna temperatura :)nChyba Amandi zamawiała crispy poranki 😀
W ogóle to nasz wątek jakoś pomału się rozpakowuje w stosunku do wcześniejszych, które czasem podczytywałam pod tym kątem. Ale w sumie to dobrze, niech bobasy jeszcze rosną i nigdzie się nie spieszą.Amandi, promykk, Filcek, Venus, Moirane, Engel, Alexis1719, purplerain, Hajkonk, Szosz, CieplaHerbata, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Szosz wrote:Dzień dobry!
Która zamawiała crispy poranki? Proszę bardzo, dziś mamy
Miłego dnia, kciuki za wizyty i badania przed wizytami, czekam na wieści. Ja mam na dziś prosty plan: dalsze ogarnianie chaty oraz drzemka. Albo i dwie 😂🫣
Ja, ja, ja zamawiałam crispy poranki! 🥰
Skoro wszechświat jest tak łaskawy to zamawiam poród 27 sierpnia 🔮🪄💫 😅
Super info z rana majka i aglo 🥰🥰
Nowy tydzień, nowe my 😆 trzymam kciuki za każdą wizytującą w tym tygodniu i ewentualnie jakieś akcje porodowe 🤭🤫🤗
U mnie właśnie testowanie nowego przepisu na rogaliki, zobaczymy co z tego wyjdzie 😇Filcek, Engel, sarenka95, purplerain, Hajkonk, Szosz, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie i podzielenie się Waszymi przemyśleniami. Jest już nieco lepiej, trochę mi się rozjaśniło w głowie, jakiś plan mam.
Dzisiaj jadę na kwalifikację i dowiem się kiedy najpóźniej spotkamy się z córeczką na świeciechociaż... patrząc po tym że ma ogromne mdłości od wczoraj, zgagę i biegam do toalety nawet dwa razy dziennie (zdążyłam już dzisiaj być jeszcze przed śniadaniem) i chyba opadł mi lekko brzuch to jest spora szansa, że spotkamy się wcześniej
Aglo, Majka Super wieścitrzymam kciuki i za Filipka i za Stasia i za Was
niech Wam w domu razem dobrze będzie
Joa.szym, Moirane, Alexis1719, Szosz, Majka92 lubią tę wiadomość
-
Przypomniało mi się, że był temat masażu krocza. Mi fizjo poleciła masaż krocza małą piłeczką , trochę mniejszą niż do tenisa. Ja mam coś takiego:
https://4fizjo.pl/product-pol-1128-Pileczka-do-masazu-korkowa-6-5-CM.html
Piłeczkę trzeba ułożyć na kroczu, tak bardziej w kierunku środka ścięgnistego. Następnie siadacie na tej piłce na twardym krześle i na początku po prostu czekacie, oddychacie, staracie się rozluźnić. Jak już się uda, to można wykonywać bardzo delikatne ruchy np. przód tył, kółeczka czy na boki. To mają być na prawdę baaardzo delikatne ruchy samą miednicą. Po kilku minutach takiego masażu luz jest na prawdę niesamowity! Po jednym takim rozluźnianiu chciałam zrobić krótki masaż krocza z olejkiem z wiesiołka i powiem Wam, że nic mnie nie bolało, nie piekło. W zeszła środę fizjo badała mi krocze i powiedziała, że jest luźno i o krocze jest raczej spokojna, jeśli w trakcie porodu nie zepnę się za bardzo. Wspomnę też, że przez lata zmagałam się ze zbyt napiętymi mięśniami mdm i między innymi bolesnymi stosunkami.Szosz, iiyama, Valie05, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hej, hej 🌸 ja też tylko podczytywałam, przyznam się szczerze i bez bicia że nie bardzo mi się chce cokolwiek pisać 🙈 aglo, pięknej wizyty u synka, majka cudowne wieści 🥰 fajnie, że tak na spokojnie nasz wątek się rozpakowuje, oby tak dalej 😅 trzymam kciuki za wizyty i badania 😅
Ja w środę mam pobranie GBS a następną wizytę u lekarza zaplanowaną na 3go września no chyba że urodzę szybciej 😅 muszę się też umówić do rodzinnego na kontrolę tętna po lekach i jeszcze czeka mnie spotkanie z położną.
W długi weekend pojechaliśmy do przyjaciół którzy mają już miesięcznego bobaska, oh jak mi poziom oksytocyny wskoczył 😍🥰 mogłabym nosić i tulić cały dzień 😅😅 a później już weekend rodzinnie.
Masaż krocza ostatnio z mężem wykonujemy i o ile w większości w odczuciu jest znośny tak w miejscu nacięcia po poprzednim porodzie boli jak cholera. Nie wiem, czy jestem w stanie go kontynuować 🫣 i coraz bardziej się martwię co to będzie z tym moim kroczem 🙄 chyba skusze się na wiesiołek 😅
Miłego dnia dla Was 🫶🏻 temperatury są w końcu przyjemne 🥰sarenka95, Szosz, Majka92, purplerain, Joa.szym, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Liliowa, zaglądasz tutaj? Jak u Ciebie sytuacja? 🙂2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
🩺01.09 -
Majka, czekamy na relacje z powrotu do domku!
Aglo, mam nadzieję że małego po badaniach od razu Wam wypuszczą dzisiaj ♥️
Ja się muszę w tym tygodniu przejść zrobić badania, pierwszy raz nie w medicoverze, więc czeka mnie wbijanie się w kolejkę 🙄 jakoś bardzo niewiele optymizmu odczuwam na tej końcówce ciąży, wszystko jest takie meh i zupełnie nic mi się nie chce. -
Amandi wyprosiła crispy poranki, wszyscy korzystają 🫠♥️
Joa.szym, jesteś pracownikiem roku i tak, serio 😄 Ja też mam jdg, od sierpnia jestem na L4 i codziennie rano myślę, że jeśli musiałabym iść teraz jeszcze do pracy to chyba bym się popłakała i nie poszła 😖
Szosz, cieszę się, że ktoś jeszcze uskutecznia tyle drzemek w ciągu dnia, bo już myślałam, że coś ze mną jest mocno nie tak. Potrafię mieć 1-2 drzemki, a i tak przespać potem całą noc 😳
Jak czytam o tym masażu krocza to aż mnie wzdryga, nie miałam pojęcia, że to jest aż tak nieprzyjemne 😳 Ja mam od fizjo nowe ćwiczenie - takie bujanie miednicą na rollerze do przodu i do tyłu i to już jest mocno średnie w odczuciach 😬
Historia nieciążowa, ale jak kogoś bardzo ruszają historie o dzieciach i nie chce się zasmucić to
PROSZĘ DALEJ NIE CZYTAĆ ⬇️
Ja byłam przed chwilą, chcąc nie chcąc, świadkiem takiej okropnej sytuacji, że dalej nie mogę tego jakoś przetrawić. Wracałam z badań, czekałam na światłach z parą takich raczej dziadków, do tego 2 małe pieski i chłopczyk ok. 5 lat na rowerze. I on chciał ruszyć już na tym rowerku, a było jeszcze czerwone światło i ta pato baba nagle zaczęła go szarpać i drzeć się na niego:
„stój, kurwa, debilu francowaty jak do ciebie mówię” i później jeszcze kilka tekstów w podobnym stylu i tonie. On tak strasznie zaczął płakać, a ja w sumie razem z nim. Normalnie w takich sytuacjach reaguję, chuj, że to nie mój syn, ale uważam, że to robi dużą różnicę jeśli jakiś dorosły pokaże dziecku, że nikt nie ma prawa tak do niego mówić, tylko, że w ciąży się boję, bo to ewidentnie była jakaś pato rodzina i nigdy nie wiadomo do czego ktoś taki mógłby się posunąć. Nie mogę pogodzić się z tym, że niektóre dzieci muszą tak niezasłużenie cierpieć, że to jest tak trudne dzieciństwo i tak bardzo rzutuje na dalsze życie; w ciąży mnie to wszystko rusza jeszcze x 100 😭😭😭👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
aglo wrote:Tak, wlasnie owlet wydaje sie idealny, mąż znalazł też tańsza opcję babyo2 za 700zl i rozni się to urządzenie „wizualnie” i jest dodatkowa opaska. Myślę że się zdecyduje na tą tańsza opcję. Zależy mi na kontaktowych drzemkach i opcja że np do wózka na spacer będzie można też używać
Niby też Staś nie ma bezdechów do tej pory ale będę się lepiej czuć chyba z myślą że jest ten monitor.
Przy starszaku wcześniaku nam nie kazali żadnego monitora używać i jakoś w domu nie mialam schizy że mi dziecko nie oddycha, mieliśmy babysense 7 pożyczony, a że dziecko szybko spało z nami albo na nas to praktycznie używany był może przez pierwszy miesiąc i oddałam go koleżance z powrotem 🫣
Teraz to chyba będzie inna kwestia po tym trudnym porodzie. To będzie dla nas chyba odpowiednie rozwiązanie w tej sytuacji
A z ciekawości to jak jest coś na nóżce / przy pieluszce a weźmie się maluszka do łóżka to nie wyłapie już naszego tętna? -
Melduję że jestem po wizycie, przepływy wyszły ok , także uff 😮💨😮💨😮💨 czekam na info od mojego doktorka kiedy się widzimy i za 2 tygodnie stawiam się na oddzial rodzic 😱😀 szok 😀 biorę się za robotę, żeby wszystko było na tip top 😊
Agusia mnie też strasznie ruszają takie sytuacjebiedne są te niektore dzieciaczki , bardzo mi ich szkoda 😞 też zaznaczę że napiszę coś dla ludzi o żelaznych nerwach o porodzie teraz jak byłam w szpitalu...
Laska miała CC, 30tc , dziecko z wagą 900g , miała jakiś stan zapalny i dlatego tak szybko rozwiązali ciążę, nie znam szczegółów . Ale nie wiem czy ona była na jakim haju po lekach po CC czy jak ale wpadła do nas i zaczęła opowiadać że ona już urodziła to w końcu może iść sobie zajarać 😱 ja w takiej sytuacji chyba bym od zmysłów odchodziła a nie myślała o fajce... 🙈
Powodzenia i mocne kciuki z dzisiejsze wizyty ❤️
Aglo super że dzisiaj się widzicie ze Stasiem 🥹❤️Izi, purplerain, Szosz, Hajkonk, sarenka95, Majka92, Engel, Filcek, Moirane, CieplaHerbata, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Dzień Dobry w nowym tygodniu!
@Majka dziś dla Was wielki dzień!! Filipek w końcu będzie z Wami w domku 🥰
@Aglo dla Ciebie również! Mam nadzieję, że też wyjdziecie od Stasia z dobrymi wieściami! 😘
@Cortexq mam nadzieję, że u Ciebie i bliźniaków wszystko dobrze i nie odzywasz się bo ogarnąć bliźniaków w domu to nieźle wyzwanie! 💪
Dla wszystkich wizytujących/badających powodzenia!
Nasze maluszki to już nie takie maluszki 🤭
U mnie w końcu upałów brak, końcówka ciąży daje w kość fizycznie i psychicznie ale już tylko kilka chwil dzieli Nas od spotkania 🥰
Moja wizyta i ktg w środę. Trochę się cykam bo wiem że wyjdę z niej ze skierowaniem do szpitala na konkretny dzień ale daję jeszcze Klarze czas żeby wyszła sama - w końcu tyle czasu się pchała na ten Nasz świat, że teraz już może i mam nadzieję że nie odpuści i wyjdzie 😊
U mnie tak samo- w środę wizyta i ktg. Wszystko sie wtedy rozstrzygnienajwięcej zależy od wagi dziecka. Ja jestem raczej drobną kobietą i boję się ze takiego ponad 4kilowego dziecka nie dam rady sama urodzić.
Hajkonk lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Laska miała CC, 30tc , dziecko z wagą 900g , miała jakiś stan zapalny i dlatego tak szybko rozwiązali ciążę, nie znam szczegółów . Ale nie wiem czy ona była na jakim haju po lekach po CC czy jak ale wpadła do nas i zaczęła opowiadać że ona już urodziła to w końcu może iść sobie zajarać 😱 ja w takiej sytuacji chyba bym od zmysłów odchodziła a nie myślała o fajce... 🙈
-
Super wieści Majka! ♥️
Ja leżę I odpoczywam po weekendzie, gdzieś tam się przepowiadające zaczynają od paru dni. Dziś jadę pogadać sobie z położną przy okazji zrobimy ktg i mnie zbada.Majka92, Deyansu lubią tę wiadomość
-
amamamam wrote:Nie wiem jak to wyglądało na żywo, ale nie byłabym zdziwiona jakby dziewczyna była wciąż w szoku czy tak styrana psychicznie sytuacją że gadała od rzeczy. To jest trudna sytuacja do tego hormony szaleją i różnie ludzie sobie radzą w takich momentach. Sama miałam taki moment w trakcie pobytu w szpitalu że pękłam ze stresu, zmęczenia i nie wiadomo czego jeszcze.. chciałam wybiec sama ze szpitala i nie wracać.
Jej współczuję historiiMożliwe, też biorę to pod uwagę że właśnie cała ta sytuacja spowodowała właśnie że tak gadała od rzeczy, bo jednak stres, pewnie morfina, do tego silne antybiotyki i mogła się zrobic kumulacja. Ale tutaj też sposób wysławiania się zwrócił moją uwagę. Oczywiście nie chce nikogo oceniać ale zakłuła mnie ta sytuacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48
-
Ufff, mocz i morfo ok i ostatnie badanie na toksoplazmozę również 💪 A tak się bałam, że złapię tego dziada w ciąży 🙄 Oby jutro na wizycie też były takie dobre wieści 🤞
Amandi, Engel, Marcysia1990, Moirane, Hajkonk, PaulinaLexi, Szosz, Agusia246, Deyansu, Joa.szym, Izi, Alexis1719 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
Ja się melduję po wizycie. Malutka waży już prawie 3kg, około 2880g. Wszystkie pomiary i przepływy w normie 💪 Szyjka macicy ma 1,5 cm, rozwarcie na opuszek palca. Róża jest już bardzo nisko, głową jest w zasadzie ustawiona w kanał rodny. Ogólnie usłyszałam od pani doktor,że mogę urodzić w każdej chwili,albo i dotrzymać do terminu - nie znamy dnia ani godziny kiedy się zacznie 🙈 wymaz na GBS pobrany, mam nadzieję,że wynik będzie szybko 🤞 jeśli się nie rozpakujemy wcześniej to ostatnia wizyta za 2 tygodnie 🥹
Engel, Nava, purplerain, Lavender91, Amandi, Filcek, Jusia 82, Moirane, Azalea 🌸, Hajkonk, iiyama, PaulinaLexi, promykk, Szosz, Agusia246, Deyansu, Joa.szym, Alexis1719, Majka92 lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08 2880 g 🌹
🩺01.09 -
Ależ mnie dzisiaj opanowała niemoc. Wysłałam dziecko po przerwie do żłobka, planów 1500 (najważniejsze to pranie i pakowanie do szpitala) a w zasadzie to przeleżałam na kanapie 🙈 po prostu jakby ktoś ze mnie baterie wyjął😏
@purplerain - straszna historia. W głowie się nie mieści że takie rzeczy mogą się dziać.
@Joa.Szym ja mam podobne wrażenie, że dzieciaczki (w większości) na całe szczęście się zbytnio nie śpieszą
@Marcysia - super że to był fałszywy alarm z tymi przepływami
@sarenka - poczekajcie jeszcze chwilę😉
Ja wizytuję u swojego lekarza w czwartek (w końcu !)
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g.
17.09 planowane cc