X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze przy 2 dziecki ro tez mnoe na wymyslanie naszlo i szperam pl necie i wyszukuje jakis cudow, nie wiem skad mi sie to wzielo przy 1 ciazy bylam rozsadniejsza a teraz moj mozg ma wakacje i kupuje co mu sie podoba bez namyslu :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na szczęście z każdą decyzją muszę się przespać, porównać ceny w różnych sklepach :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A ja wręcz odwrotnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku zawsze jest tak, że im większy wybór tym trudniej się na coś zdecydować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam, bo moj mozg w ciazy naprawde ma urlop, moj maz kreci tylko glowa co ja wymyslam, musze kupic gdzies 1kg zdrowego rozsadku i tyle samo opamietania haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze przez to tak mam ze czesc wydatkow ki odpada takich jak wozek, lozeczko, wanienka, wiekszosc ciuszkow i chyba przez to chce kjplwac nowe rzevzy i cieszyc sie z tych chociazby drobnych zakupow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, że że szperacz mi się włączył dzięki wam :)
    Dowiedziałam też dzięki wam mnóstwa ciekawych i przydatnych rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zrobilam liste wyprawkowa co potrzebuje to mam do wydania jakies 700 zl i dziecko ma totalnie wszysyko plus jakies 300 zl na moje drobne rzeczy i nie mam na co wydawac chyba przez to tak wymyslam.... bo jak wszystko mam pl corce w stanie niemalze idealnymb o bardzo dbamo wszysykie rzeczy i ich konserwacje to tak to kurcze wyglada :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kompletujemy od zera wszystko, więc wydatków więcej, ale dzisiaj moi rodzice zapowiedzieli, że oni sponsorują materac do łóżeczka ;) więc jeden problem z głowy ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wydałam 1400 zl a mam ciuchy żyrandol i poduszkę. ..sarcia to ty na pewno masz mózg na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:47

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    sarcia ja chcę kupić laktator, myślałam o Madeli ręcznej.
    Tez go mam :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też szperam w necie i szukam cudów na kiju ;) ale jakoś zdrowy rozsądek bierze górę.
    Zostało mi kilka rzeczy do kupienia, ale foteliki zjedzą budżet, więc nie szaleją :)
    Teraz dzień dziecka, więc młodemu muszę kupić lego i tak kasa się rozlazi na bieżąco :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mała wannę - 110cm, wiec chyba kupie tylko leżaczek. Materiałowy albo plastikowy.
    Jutro cos poczytam.
    Oglądałam na necie filmiki z pierwszych kąpieli i jestem przerażona.
    Jak my sobie poradzimy?

Chyba czas przestać myślec. Wrócić do kopniaków w brzuchu i glukozy i usg w najbliższy wtorek.

Strazaczka, Ty tak spokojnie piszesz, ze Twój pijany śpi. Podziwiam.
    I cieszę sie, ze M praktycznie nie pije.
    Juz sie kiedys meczylam z ochlejusem.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tescie kompletnie nic nie pomagaja i nie pomoga. Troche ze wzgledow finansowych ale ogolnie tez raczej srednio sie interesuja naszym zyciem... Maz jest ze specyficznej rodziny... No i duzej bo ma 3 rodzenstwa.
    Za to jestem bardzo wdzieczna rodzicom za pomoc...

I tez wszystko od zera wiec sporo wydatkow mamy i bedziemy miec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My mamy mała wannę - 110cm, wiec chyba kupie tylko leżaczek. Materiałowy albo plastikowy.
    Jutro cos poczytam.
    Oglądałam na necie filmiki z pierwszych kąpieli i jestem przerażona.
    Jak my sobie poradzimy?

Dacie rade, przyjdzie coś magicznego zwanym instynktem macierzyńskim i uwierz mi cuda będziesz przy dziecku robić. Ja byłam przerażona kiedy pielęgniarka kazała mi przebrać małej pieluchę w inkubatorze, to jest wyższa szkoła jazdy. Albo przy wyjściu już do domu pielegniarka dała mi ją kąpać niespełna 2 kg. :) Uwierz mi dasz rade

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja przez 5 miesięcy przez 7 razy dziennie ściągałam laktatorem canpolu easy start. Kosztuje około 150 zł więc cenna fajna ma 3 poziomy ssania. Ja go chwale, rozbujal mi ładnie laktacje i pozwolił utrzymać na takim poziomie ze dopiero po 5 miesiącu karmiłam na przemienie.
    Potwierdzam nie z doświadczenia, bo ja też właśnie ten mam na liście wyprawkowej, słyszałam, że dobry, ale pewnie kupię po porodzie jak będzie wiadomo co z pokarmem.

Co do wanienki to planuję kupić zwykłą, w miarę dużą, na pewno nie żadną anatomiczną ze stelażem. Ponoć najlepiej i najdłużej się sprawdza.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89,
    Dzieki za słowa otuchy i wiary.
    I wyłączam YouTube'a :)

Wysłałam Ci zapa, bo tez poproszę o listę z laktatorami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:15

Angela89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow moja Mama to jest zakupoholiczka i ciagle szpera w ciuchach, zboczenie zawodowe bo jest Producentem odziezy, i ja mojej corce od 3 lat ubran nie kupuje bo nie zdaze bo moja mama z łodzi ciagle jakies paki mi wysyla, juz wczoraj mowila ze malej sukienek i spodnic na lato nakupila normalnie wytrzymac z nia nie idzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzieki za słowa otuchy i wiary.
    I wyłączam YouTube'a :)

Wyłącz, bo to bez sensu. Ja myłam "bobasa" w szkole rodzenia i wyszło to tak nie poradnie że byłam załamana. A tak od początku myłam Tysie i nie wyglądało to nigdy jak na tej lalce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie nauczyłam się sama kąpać :D ale wspólnie to już była czysta przyjemność

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ