X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze przy 2 dziecki ro tez mnoe na wymyslanie naszlo i szperam pl necie i wyszukuje jakis cudow, nie wiem skad mi sie to wzielo przy 1 ciazy bylam rozsadniejsza a teraz moj mozg ma wakacje i kupuje co mu sie podoba bez namyslu :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się na szczęście z każdą decyzją muszę się przespać, porównać ceny w różnych sklepach :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    A ja wręcz odwrotnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksiku zawsze jest tak, że im większy wybór tym trudniej się na coś zdecydować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam, bo moj mozg w ciazy naprawde ma urlop, moj maz kreci tylko glowa co ja wymyslam, musze kupic gdzies 1kg zdrowego rozsadku i tyle samo opamietania haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze przez to tak mam ze czesc wydatkow ki odpada takich jak wozek, lozeczko, wanienka, wiekszosc ciuszkow i chyba przez to chce kjplwac nowe rzevzy i cieszyc sie z tych chociazby drobnych zakupow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie myślę, że że szperacz mi się włączył dzięki wam :)
    Dowiedziałam też dzięki wam mnóstwa ciekawych i przydatnych rzeczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zrobilam liste wyprawkowa co potrzebuje to mam do wydania jakies 700 zl i dziecko ma totalnie wszysyko plus jakies 300 zl na moje drobne rzeczy i nie mam na co wydawac chyba przez to tak wymyslam.... bo jak wszystko mam pl corce w stanie niemalze idealnymb o bardzo dbamo wszysykie rzeczy i ich konserwacje to tak to kurcze wyglada :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my kompletujemy od zera wszystko, więc wydatków więcej, ale dzisiaj moi rodzice zapowiedzieli, że oni sponsorują materac do łóżeczka ;) więc jeden problem z głowy ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wydałam 1400 zl a mam ciuchy żyrandol i poduszkę. ..sarcia to ty na pewno masz mózg na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:47

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    sarcia ja chcę kupić laktator, myślałam o Madeli ręcznej.
    Tez go mam :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja też szperam w necie i szukam cudów na kiju ;) ale jakoś zdrowy rozsądek bierze górę.
    Zostało mi kilka rzeczy do kupienia, ale foteliki zjedzą budżet, więc nie szaleją :)
    Teraz dzień dziecka, więc młodemu muszę kupić lego i tak kasa się rozlazi na bieżąco :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mała wannę - 110cm, wiec chyba kupie tylko leżaczek. Materiałowy albo plastikowy.
    Jutro cos poczytam.
    Oglądałam na necie filmiki z pierwszych kąpieli i jestem przerażona.
    Jak my sobie poradzimy?

Chyba czas przestać myślec. Wrócić do kopniaków w brzuchu i glukozy i usg w najbliższy wtorek.

Strazaczka, Ty tak spokojnie piszesz, ze Twój pijany śpi. Podziwiam.
    I cieszę sie, ze M praktycznie nie pije.
    Juz sie kiedys meczylam z ochlejusem.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tescie kompletnie nic nie pomagaja i nie pomoga. Troche ze wzgledow finansowych ale ogolnie tez raczej srednio sie interesuja naszym zyciem... Maz jest ze specyficznej rodziny... No i duzej bo ma 3 rodzenstwa.
    Za to jestem bardzo wdzieczna rodzicom za pomoc...

I tez wszystko od zera wiec sporo wydatkow mamy i bedziemy miec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My mamy mała wannę - 110cm, wiec chyba kupie tylko leżaczek. Materiałowy albo plastikowy.
    Jutro cos poczytam.
    Oglądałam na necie filmiki z pierwszych kąpieli i jestem przerażona.
    Jak my sobie poradzimy?

Dacie rade, przyjdzie coś magicznego zwanym instynktem macierzyńskim i uwierz mi cuda będziesz przy dziecku robić. Ja byłam przerażona kiedy pielęgniarka kazała mi przebrać małej pieluchę w inkubatorze, to jest wyższa szkoła jazdy. Albo przy wyjściu już do domu pielegniarka dała mi ją kąpać niespełna 2 kg. :) Uwierz mi dasz rade

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja przez 5 miesięcy przez 7 razy dziennie ściągałam laktatorem canpolu easy start. Kosztuje około 150 zł więc cenna fajna ma 3 poziomy ssania. Ja go chwale, rozbujal mi ładnie laktacje i pozwolił utrzymać na takim poziomie ze dopiero po 5 miesiącu karmiłam na przemienie.
    Potwierdzam nie z doświadczenia, bo ja też właśnie ten mam na liście wyprawkowej, słyszałam, że dobry, ale pewnie kupię po porodzie jak będzie wiadomo co z pokarmem.

Co do wanienki to planuję kupić zwykłą, w miarę dużą, na pewno nie żadną anatomiczną ze stelażem. Ponoć najlepiej i najdłużej się sprawdza.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89,
    Dzieki za słowa otuchy i wiary.
    I wyłączam YouTube'a :)

Wysłałam Ci zapa, bo tez poproszę o listę z laktatorami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:15

Angela89 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow moja Mama to jest zakupoholiczka i ciagle szpera w ciuchach, zboczenie zawodowe bo jest Producentem odziezy, i ja mojej corce od 3 lat ubran nie kupuje bo nie zdaze bo moja mama z łodzi ciagle jakies paki mi wysyla, juz wczoraj mowila ze malej sukienek i spodnic na lato nakupila normalnie wytrzymac z nia nie idzie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dzieki za słowa otuchy i wiary.
    I wyłączam YouTube'a :)

Wyłącz, bo to bez sensu. Ja myłam "bobasa" w szkole rodzenia i wyszło to tak nie poradnie że byłam załamana. A tak od początku myłam Tysie i nie wyglądało to nigdy jak na tej lalce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie nauczyłam się sama kąpać :D ale wspólnie to już była czysta przyjemność

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ