X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się dziewczyny w poniedziałek! weekend minął tak szybko, wczoraj też siedziałam sama w domu, mąż pojechał na targi motocykli do warszawy z przyjacielem i tak cały dzień starałam się relaksować, bo ostatnio jakoś ciągle napięta chodzę. Trochę się poleniłam, pooglądałam jakieś filmy, ale też pożytecznie sprzątnęłam ciuchy za małe spodnie i koszulę w których już słabo sie dopinam. I dobrze, że mnie frustrowało że miejsca w szafie ma a założyć na siebie też niewiele co. Więc póki co 2 siaty pojechały do mamy czekać na lepsze czasy po ciąży :)
    Mnie też od tygodnia kłuje i boli w brzuchu na dole, po prawej stronie tylko, mam wrażenie jakby tam się umiejscowił bąbel i się rozciągał tam. ehh, sąsiedzi nam zafundowali super noc dzisiaj, od północy do 3 w nocy pusczali muzykę i się darli za ścianą. Nic nie poskutkowała nawet wizyta męża o 1 w nocy u nich. Musieliśmy się przenieść do drugiego pokoju, pozamykac wszystkie drzwi i było znośnie dopiero. Ale i tak emocje wziely górę i pomimo wypitej melisy nie spałam za długo dzisiaj :( Oby wytrzymać do 16 w pracy i do domu spać.
    Gratuluje Lisica potwierdzonej płci i zdrowej córci. Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące.
    Sabinko nie daj się tej paskudzie znowu! J
    Ja prawie cały czas czuje się głodna i nie wiem już sama, przecież nie można w kołko jeść. Póki co 2,5kg na plusie. Ale przed ciążą trochę zgubiłam więc póki co mnie to nie martwi. Chociaż te spodnie normalne wczoraj z ciężkim sercem chowałam.... Co prawda po większości rzeczy jednak jest mi niedobrze, a mięso w większości przypadków jest poza moim zasięgiem, bleeee
    ale się rozpisałam... :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem że piłam raz z cytryną i większośc te resztę wypije bez cytryny.
    Pod każdą postacią to jest bleeeeee
    Mogli by wymyślec ta glukoze w postaci cukierka :-)
    Albo wypisać co zjeść na śniadanie i przyjść bo przecież też tak można ale bardziej stosują taktykę glukozy rozpuszczonej.
    Kurcze mąż w domu zaczyna nocki.:-(

• Luliczek Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda to badanie prenatalne ? Ono już jest przez brzuch czy jeszcze przezpochwowo ? Straszny ból czuje przy badaniu usg takim wewnatrzmacicznym i się zastanawiam jak wytrzymam ok . pół godziny ...
    Ja czekam i nie mogę się doczekać 9 marca i tego badania ale boję się też trochę

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie po wizycie n duży + maleństwo ma 2,5cm rośnie zdrowo krwiaka nie widać duphaston mam brać do końca opakowania (czyli do środy) i odstawić mam zlecone badania i dostałam skierowanie na prenatalne jeszcze doktorek coś tam dopisał od siebie, żebym miała darmowo :P dzisiaj byłam w końcu ważona i sprawdzane miałam ciśnienie :) zdjęcie wstawie wieczorem bo znowu jadę do Katowic tym razem na całe dnie bez weekendu pora wrócić na uczelnie i dokończyć ostatni semestr ;) następna zwykła wizyta 21.03 a prenatalne mam mieć 19.03 w sobote ;) całuje i trzymam za resztę kciuki do wieczora :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:34

Pysiaczek89, Żabcia_, martta, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, Cordy, Madziuuuula, maluutka90, Justyna_89, Strazaczka1990, slodka100, Behemottka, blablabla, blablabla, Angela89, Gumcia, violett, violett, megg lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy mialam i przez brzuch i przez pochwe....zalezy chyba co i jak widac....
    Witajcie Wrzesniowki widzę ze sie przenioslyscie;) rzadko zagladam z uwagi na jednego boba w domu i wieczne mdlosci calodniowe+ zwracanko ;) jak to mowia...ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety ;) w moim przypadku chyba dopiero od polowy ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u lekarza choć poczekam sobie bo lekarz dopiero za pól godziny będzie a ja już 6 w kolejce :/ chyba wyjdę po jedzenie do sklepu bo zwariuje :/ na pocieszenie pielęgniarka założyła kartę ciąży :)

żabka04, Dzierzba, Ania91, Justyna_89, Strazaczka1990, slodka100, bbeczka91, szpilka lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :) My już w domu z zaleceniem leżenia i odpoczywania :) Mamy zalecony nadal Duphaston i magnez :) Cieszę się ogromnie, że przetrwałam te 6 dni, bo nie ma to jak w domku. Właśnie pędzluję pyszną kalafiorową :)Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

A co do bólów brzuszka, to były niewiadomego pochodzenia w sumie. Ale jak tak pomyśleć, to przecież teraz jest właśnie faza rozrostu macicy, zwiększenia wód płodowych no i Maluch też rośnie szybciutko, więc to chyba normalne, że boli. Ja jednak dla własnego spokoju idę teraz na L4. Wrócę w 2 trymestrze jak wszystko się uspokoi :)

martta, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Madziuuuula, Dzierzba, Broszka, maluutka90, Ania91, Sophia, żabka04, Strazaczka1990, slodka100, Behemottka, Sabina, Żabcia_, bbeczka91, szpilka, Angela89, violett lubią tę wiadomość

Już razem <3
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla choróbek, i trzymam kciuki za wizytujące dziś :) Ja kiepską noc miałam, bo co chwilę się budziłam, bo w Poznaniu taka wichura była, że masakra :/ do tego deszcz, szaro, buro i ponuro...
    Co do mdłości ja zauważyłam, że nie służy mi kawa... po niej odrazu mam mdłości... Generalnie od kilku dni wszystko mi stoi w gardle ale nie wymiotuje... Póki co ;)
    dziewczyny, a wierzycie w ten chiński kalendarz płci ? :D

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy cieszę się, że jesteście już w domu - teraz najważniejsze zadanie - odpoczywać!:)

Może Wy mi poradzicie jak ja mam się skupić??:P Nie daje sobie rady w pracy - zrobienie czegokolwiek zajmuje mi miliony lat, jestem taka rozlazła że sama siebie nie poznaje a papiery mi się piętrzą na biurku... Czasem ryczć mi się chce na moją niemoc i brak skupienia, eh.

Little do Ciebie mam pytanie odnośnie pracy - bo to Ty masz skrócone godziny i siedzisz po 4h, tak? A jak jest z wypłatą w takim przypadku? Jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj:)

Żabcia kazałaś lajkować to masz!:P

Cordy lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka ja się boję nawet samochodem jeździć bo nie mogę się skupić na drodze. Mozg jakby opuchnięty czuję i wszystko na czym trzeba się skupić wymaga mega wysiłku.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam że od paru dni się nie udzielam ale przechodze gehenne przez wymioty...co chwilę;( pozdrawiam Was

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wchodzimy w 10tc

szpilka lubi tę wiadomość

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jutro wchodzimy w 10tc
    A nie w 11?

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez nie mam kiedy tu ponadrabiać;, ale myślami jestem przy Was! Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za resztę!siedzę z synem w domu, bo jakieś choróbsko mu sie przypaletalo... A dzisiaj ma urodzinki:( Muszę mu jakoś zorganizować czas na wesoło. Mam tylko nadzieje ze mnie nie zarazi.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wróciłam od lekarza z L4 do końca tygodnia i mam leżeć... Od razu po tym poszłam odebrać swoje wyniki badań krwi... i wyszło, że Antygen Hbs mam dodatni ... czy to jest możliwe ??? przecież byłam trzykrotnie szczepiona na żółtaczkę...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka wszystkiego najlepszego dla synka :-) i duuuuuzo zdrówka:-) uważaj tam na siebie:-)

Strazaczka chyba w 11:-) wchodzisz:-)

Ja musze nogi ogolic bo wstyd jutro machać prze lekarzem takimi zarośniętymi hahahah ale mam lenia i nie wiem jak to zrobić :-)

Ania91, Anulka01 lubią tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Może Wy mi poradzicie jak ja mam się skupić??:P Nie daje sobie rady w pracy - zrobienie czegokolwiek zajmuje mi miliony lat, jestem taka rozlazła że sama siebie nie poznaje a papiery mi się piętrzą na biurku... Czasem ryczć mi się chce na moją niemoc i brak skupienia, eh.

Szczerze mówiąc miałam ostatnio to samo w pracy, trudności w koncentracji, czasem myśli zebrać nie mogłam. Może magnez pomoże, nie to żeby był remedium na wszystko, ale obniża napięcie nerwowo-mięśniowe i pomaga w "pracy" szarych komórek, no i brak kawy, bo kofeina koniec końców źle wpływa na korę nadnerczy i szczególnie w ciąży nie powinnyśmy wzmagać produkcji stresogennych hormonów :)

Już razem <3
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka buziaki i dużo zdrówka dla synka :)

Lusia musisz skonsultować wynik z lekarzem i w razie czego powtórzyć badanie, może wynik jest fałszywie dodatni?

Anulka01 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    I wróciłam od lekarza z L4 do końca tygodnia i mam leżeć... Od razu po tym poszłam odebrać swoje wyniki badań krwi... i wyszło, że Antygen Hbs mam dodatni ... czy to jest możliwe ??? przecież byłam trzykrotnie szczepiona na żółtaczkę...

To dobrze ze dostałaś l4 odpoczywaj i nam zdrowiej :-)

A wynikami hbs się nie przejmuj teraz powinien gin cie wysłać na dodatkowe badania które stwierdza czy jesteś nosicielka czy jesteś chora jak wykażą to staniesz się pacjentka chorób zakaźnych. Możesz rodzic siłami natury przy porodzie trzeba uważać żeby pielęgniarki się nie zarazily itp.
    A może to jakiś błąd labo????
    Czego Ci życzę:-)

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ