WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się dziewczyny w poniedziałek! weekend minął tak szybko, wczoraj też siedziałam sama w domu, mąż pojechał na targi motocykli do warszawy z przyjacielem i tak cały dzień starałam się relaksować, bo ostatnio jakoś ciągle napięta chodzę. Trochę się poleniłam, pooglądałam jakieś filmy, ale też pożytecznie sprzątnęłam ciuchy za małe spodnie i koszulę w których już słabo sie dopinam. I dobrze, że mnie frustrowało że miejsca w szafie ma a założyć na siebie też niewiele co. Więc póki co 2 siaty pojechały do mamy czekać na lepsze czasy po ciąży
Mnie też od tygodnia kłuje i boli w brzuchu na dole, po prawej stronie tylko, mam wrażenie jakby tam się umiejscowił bąbel i się rozciągał tam. ehh, sąsiedzi nam zafundowali super noc dzisiaj, od północy do 3 w nocy pusczali muzykę i się darli za ścianą. Nic nie poskutkowała nawet wizyta męża o 1 w nocy u nich. Musieliśmy się przenieść do drugiego pokoju, pozamykac wszystkie drzwi i było znośnie dopiero. Ale i tak emocje wziely górę i pomimo wypitej melisy nie spałam za długo dzisiaj Oby wytrzymać do 16 w pracy i do domu spać.
Gratuluje Lisica potwierdzonej płci i zdrowej córci. Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujące.
Sabinko nie daj się tej paskudzie znowu! J
Ja prawie cały czas czuje się głodna i nie wiem już sama, przecież nie można w kołko jeść. Póki co 2,5kg na plusie. Ale przed ciążą trochę zgubiłam więc póki co mnie to nie martwi. Chociaż te spodnie normalne wczoraj z ciężkim sercem chowałam.... Co prawda po większości rzeczy jednak jest mi niedobrze, a mięso w większości przypadków jest poza moim zasięgiem, bleeee
ale się rozpisałam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem że piłam raz z cytryną i większośc te resztę wypije bez cytryny.
Pod każdą postacią to jest bleeeeee
Mogli by wymyślec ta glukoze w postaci cukierka
Albo wypisać co zjeść na śniadanie i przyjść bo przecież też tak można ale bardziej stosują taktykę glukozy rozpuszczonej.
Kurcze mąż w domu zaczyna nocki. -
Dziewczyny, jak wygląda to badanie prenatalne ? Ono już jest przez brzuch czy jeszcze przezpochwowo ? Straszny ból czuje przy badaniu usg takim wewnatrzmacicznym i się zastanawiam jak wytrzymam ok . pół godziny ...
Ja czekam i nie mogę się doczekać 9 marca i tego badania ale boję się też trochę[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny u mnie po wizycie n duży + maleństwo ma 2,5cm rośnie zdrowo krwiaka nie widać duphaston mam brać do końca opakowania (czyli do środy) i odstawić mam zlecone badania i dostałam skierowanie na prenatalne jeszcze doktorek coś tam dopisał od siebie, żebym miała darmowo dzisiaj byłam w końcu ważona i sprawdzane miałam ciśnienie zdjęcie wstawie wieczorem bo znowu jadę do Katowic tym razem na całe dnie bez weekendu pora wrócić na uczelnie i dokończyć ostatni semestr następna zwykła wizyta 21.03 a prenatalne mam mieć 19.03 w sobote całuje i trzymam za resztę kciuki do wieczora :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:34
Pysiaczek89, Żabcia_, martta, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, Cordy, Madziuuuula, maluutka90, Justyna_89, Strazaczka1990, slodka100, Behemottka, blablabla, blablabla, Angela89, Gumcia, violett, violett, megg lubią tę wiadomość
-
Ja w 1 ciazy mialam i przez brzuch i przez pochwe....zalezy chyba co i jak widac....
Witajcie Wrzesniowki widzę ze sie przenioslyscie;) rzadko zagladam z uwagi na jednego boba w domu i wieczne mdlosci calodniowe+ zwracanko jak to mowia...ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety w moim przypadku chyba dopiero od polowy ;p -
Jestem u lekarza choć poczekam sobie bo lekarz dopiero za pól godziny będzie a ja już 6 w kolejce chyba wyjdę po jedzenie do sklepu bo zwariuje na pocieszenie pielęgniarka założyła kartę ciąży
żabka04, Dzierzba, Ania91, Justyna_89, Strazaczka1990, slodka100, bbeczka91, szpilka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczynki My już w domu z zaleceniem leżenia i odpoczywania Mamy zalecony nadal Duphaston i magnez Cieszę się ogromnie, że przetrwałam te 6 dni, bo nie ma to jak w domku. Właśnie pędzluję pyszną kalafiorową :)Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
A co do bólów brzuszka, to były niewiadomego pochodzenia w sumie. Ale jak tak pomyśleć, to przecież teraz jest właśnie faza rozrostu macicy, zwiększenia wód płodowych no i Maluch też rośnie szybciutko, więc to chyba normalne, że boli. Ja jednak dla własnego spokoju idę teraz na L4. Wrócę w 2 trymestrze jak wszystko się uspokoimartta, Pysiaczek89, AniaLewandowska, Madziuuuula, Dzierzba, Broszka, maluutka90, Ania91, Sophia, żabka04, Strazaczka1990, slodka100, Behemottka, Sabina, Żabcia_, bbeczka91, szpilka, Angela89, violett lubią tę wiadomość
Już razem
-
Dziewczyny zdrówka dla choróbek, i trzymam kciuki za wizytujące dziś Ja kiepską noc miałam, bo co chwilę się budziłam, bo w Poznaniu taka wichura była, że masakra do tego deszcz, szaro, buro i ponuro...
Co do mdłości ja zauważyłam, że nie służy mi kawa... po niej odrazu mam mdłości... Generalnie od kilku dni wszystko mi stoi w gardle ale nie wymiotuje... Póki co
dziewczyny, a wierzycie w ten chiński kalendarz płci ? -
Cordy cieszę się, że jesteście już w domu - teraz najważniejsze zadanie - odpoczywać!
Może Wy mi poradzicie jak ja mam się skupić?? Nie daje sobie rady w pracy - zrobienie czegokolwiek zajmuje mi miliony lat, jestem taka rozlazła że sama siebie nie poznaje a papiery mi się piętrzą na biurku... Czasem ryczć mi się chce na moją niemoc i brak skupienia, eh.
Little do Ciebie mam pytanie odnośnie pracy - bo to Ty masz skrócone godziny i siedzisz po 4h, tak? A jak jest z wypłatą w takim przypadku? Jeżeli nie chcesz to nie odpowiadaj:)
Żabcia kazałaś lajkować to masz!Cordy lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez nie mam kiedy tu ponadrabiać;, ale myślami jestem przy Was! Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za resztę!siedzę z synem w domu, bo jakieś choróbsko mu sie przypaletalo... A dzisiaj ma urodzinki:( Muszę mu jakoś zorganizować czas na wesoło. Mam tylko nadzieje ze mnie nie zarazi.
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyAnulka wszystkiego najlepszego dla synka i duuuuuzo zdrówka:-) uważaj tam na siebie:-)
Strazaczka chyba w 11:-) wchodzisz:-)
Ja musze nogi ogolic bo wstyd jutro machać prze lekarzem takimi zarośniętymi hahahah ale mam lenia i nie wiem jak to zrobićAnia91, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
Broszka wrote:Może Wy mi poradzicie jak ja mam się skupić?? Nie daje sobie rady w pracy - zrobienie czegokolwiek zajmuje mi miliony lat, jestem taka rozlazła że sama siebie nie poznaje a papiery mi się piętrzą na biurku... Czasem ryczć mi się chce na moją niemoc i brak skupienia, eh.
Szczerze mówiąc miałam ostatnio to samo w pracy, trudności w koncentracji, czasem myśli zebrać nie mogłam. Może magnez pomoże, nie to żeby był remedium na wszystko, ale obniża napięcie nerwowo-mięśniowe i pomaga w "pracy" szarych komórek, no i brak kawy, bo kofeina koniec końców źle wpływa na korę nadnerczy i szczególnie w ciąży nie powinnyśmy wzmagać produkcji stresogennych hormonówJuż razem
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:I wróciłam od lekarza z L4 do końca tygodnia i mam leżeć... Od razu po tym poszłam odebrać swoje wyniki badań krwi... i wyszło, że Antygen Hbs mam dodatni ... czy to jest możliwe ??? przecież byłam trzykrotnie szczepiona na żółtaczkę...
To dobrze ze dostałaś l4 odpoczywaj i nam zdrowiej
A wynikami hbs się nie przejmuj teraz powinien gin cie wysłać na dodatkowe badania które stwierdza czy jesteś nosicielka czy jesteś chora jak wykażą to staniesz się pacjentka chorób zakaźnych. Możesz rodzic siłami natury przy porodzie trzeba uważać żeby pielęgniarki się nie zarazily itp.
A może to jakiś błąd labo????
Czego Ci życzę