WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia_M wrote:A ja odnosze wrazenie chodzac na wizyty do gin ze wszystkie kobiety w ciazy biora L4, juz mialam 3 wizyty i na kazdej wszystkie panie co wychodzily mialy wypisywana L4... ja sie wylamalam az do dzis, ale i tak wstepnie mialam wypisana na 2 tyg i od razu zaprotestowalam i powiedzialam, ze jak juz to biore tylko na tydzien
ja pracuje w przedszkolu więc chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego jestem na zwoleniu.. Dookoła panuje grypa, i wiele innych chorób.. Dodatkowo w pracy muszę dziwgać, no i co tu dużo mówić pracując z gromadką 3 latków trzeba mieć oczy dookoła głowymychakruszyna, Cordy, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLusia nic na to nie poradzimy.
Takie podejście pracodawcy też jest nie halo bo mierzy jedna miarka a z drugiej strony mu się nie dziwię człowiek chce dobrze, kręcić super interes, kasę trzepac a tu taki egzemplarz się trafia ale nie dajmy się zwariować jak jest w porządku to chyba zrozumie że jesteś kobietą masz swoje lata dzieci też chcesz rodzic i zostać matka gorzej jak mu trafia się dwie pod rząd co zaszły i poszły na l4 a on biedny szuka 3
-
nick nieaktualnyAnia91 wrote:Wybaczcie nie chce mi się dawać z nazwą profilu macie daty na zdjęciach jedno przed 2 tygodni drugie z dzisiaj
http://iv.pl/images/96088329603613314966_thumb.jpg
http://iv.pl/images/83041500962326173400_thumb.jpg
Cudne dzieciątko!!! Gratulacje!
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja juz po wizycie niestety mimo próśb fotki nie mam bo w przychodni maja stary sprzęt i drukarka nie dziala:/
Na szczęście z maluszkiem wszystko ok rośnie ma już 4,4cm nawet łapka mi pomachal więc jestem wniebowzięta według usg ostatnio wyszło na 15.09 a dziś 08.09 ale zostawiamy 14Sabina, Ania91, żabka04, mmargol, szpilka, Justyna_89, Strazaczka1990, Behemottka, Pysiaczek89, Cordy, Angela89, megg, violett, slodka100, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:Ja juz po wizycie niestety mimo próśb fotki nie mam bo w przychodni maja stary sprzęt i drukarka nie dziala:/
Na szczęście z maluszkiem wszystko ok rośnie ma już 4,4cm nawet łapka mi pomachal więc jestem wniebowzięta według usg ostatnio wyszło na 15.09 a dziś 08.09 ale zostawiamy 14 -
mychakruszyna wrote:Ja juz po wizycie niestety mimo próśb fotki nie mam bo w przychodni maja stary sprzęt i drukarka nie dziala:/
Na szczęście z maluszkiem wszystko ok rośnie ma już 4,4cm nawet łapka mi pomachal więc jestem wniebowzięta według usg ostatnio wyszło na 15.09 a dziś 08.09 ale zostawiamy 14
Gratulacje to mega duże w porównaniu do mojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:38
-
nick nieaktualnyLusia_M wrote:już pomijam fakt, że obydwie mamy umowę do końca sierpnia i wiemy, że od nowego roku będzie jak już miejsce dla jednej z nas
A ty uczysz starsze klasy?
A rozmawiałam z nią??? Ona chce wrócić czy zająć się dzieckiem?
Ja bym poszła na l4 teraz różnie to bywa w szkołach. Potem muszą ci przedłużyć umowę do porodu a potem chyba zus ci płaci macierzynski. Tu musisz się dowiedzieć potem idziesz na kuroniowke jak ci się należy i szukasz pracy.
Jeśli ona nie wraca to mam nadzieję że dla ciebie zostanie to miejsce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymychakruszyna wrote:No duże choć nie wiem ile powinno mieć lekarz powiedział 11/12 tydzień...
Jak Wam fajnie, ze już po wizytach....
Ja przed chwila pochłonęłelam mega duża miskę płatków z ciepłym mlekiem - mmmmmmm jakie to było pyszne....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:51
-
Za tydzień mam prywatną wizytę choć zastanawiam się bo stwierdziłam że moj lekarz jednak jest dobry i ma dobre opinie więc chyba do niego co jakiś czas udam się prywatnie na usg lepsze a do lekarza u którego chce rodzic udam się gdzieś w 2 połowie ciąży jedynie za tydzień jadę na usg genetyczne
-
Lusia macie umowy na czas okreslony wiec od maja beda kogos szukac na wrzesien. Moze w nastepnym roku szkolnym ktoras z Was przyjma, moze bedzie wiecej gpdzin i obie ale i tak bedziecie musialy sie starac o te prace tak jakby od zera. Co do L4 najpierw sie wzbranialam, ale mialam stluczke wdrodze do pracy i gin bez dyskusji kazal isc co innego jezdzic okazjonalnie co innego codziennie dojezdzac jesienia i zima (termin mialam na styczen). Tym razem ide od nastwpnej wizyty i tak nie mam powrotu po kolejnej ciazy. A bez sensu wracac na chwile i zmieniac dzieciskpm naiczyciela na ostatnie 3 miesiace.
W innych branzach czasem pracodawcy wola wyslac na L4 niz miec pracownice na polowe czasu i 1/4 wydajnosci, a zatrudnic kogos na zastepstwoCordy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa póki co pracuję, w sumie nie wiem kiedy pójdę na l4, zobaczymy. Ale uważam, że jeśli kobieta chce pójść na l4 w ciąży, ma do tego prawo!
Denerwuje mnie jak kobiety nawzajem się za to krytykują.
Tyle się mówi o polityce prorodzinnej, o tym, że powinniśmy się "rozmnażać" a teraz są takie czasy, że wszystkiego się od kobiet wymaga kariera, perfekcyjna matka, żona, sprzątaczka w domu. A często to my wzajemne kobiety robimy sobie ciśnienie. Dajmy spokój, to jest nasz czas, jak mamy siły bądźmy perfekcyjne, a jak się źle czujemy to się byczmy.
Się wypowiedziałam;)
Czekam na paszecik od męża zjem z ogórem:) mniam!Dzierzba, Kasia1987., Pauka, Cordy, Angela89, szpilka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość