SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    A ja odnosze wrazenie chodzac na wizyty do gin ze wszystkie kobiety w ciazy biora L4, juz mialam 3 wizyty i na kazdej wszystkie panie co wychodzily mialy wypisywana L4... ja sie wylamalam az do dzis, ale i tak wstepnie mialam wypisana na 2 tyg i od razu zaprotestowalam i powiedzialam, ze jak juz to biore tylko na tydzien

ja pracuje w przedszkolu więc chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego jestem na zwoleniu.. Dookoła panuje grypa, i wiele innych chorób.. Dodatkowo w pracy muszę dziwgać, no i co tu dużo mówić pracując z gromadką 3 latków trzeba mieć oczy dookoła głowy ;)

mychakruszyna, Cordy, Angela89 lubią tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia nic na to nie poradzimy.
    Takie podejście pracodawcy też jest nie halo bo mierzy jedna miarka a z drugiej strony mu się nie dziwię człowiek chce dobrze, kręcić super interes, kasę trzepac a tu taki egzemplarz się trafia ale nie dajmy się zwariować jak jest w porządku to chyba zrozumie że jesteś kobietą masz swoje lata dzieci też chcesz rodzic i zostać matka gorzej jak mu trafia się dwie pod rząd co zaszły i poszły na l4 a on biedny szuka 3 :-)

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie żabka04 u mnie jest tak ja jestem od matmy i fizyki, a druga kolezanka od matmy ma termin na koniec lipca... wiec tak przedmiotowo sie niefortunnie zgralysmy

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już pomijam fakt, że obydwie mamy umowę do końca sierpnia i wiemy, że od nowego roku będzie jak już miejsce dla jednej z nas

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Wybaczcie nie chce mi się dawać z nazwą profilu macie daty na zdjęciach jedno przed 2 tygodni drugie z dzisiaj ;)

http://iv.pl/images/96088329603613314966_thumb.jpg

http://iv.pl/images/83041500962326173400_thumb.jpg

Cudne dzieciątko!!! Gratulacje! :):):)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:36

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie niestety mimo próśb fotki nie mam bo w przychodni maja stary sprzęt i drukarka nie dziala:/
    Na szczęście z maluszkiem wszystko ok rośnie ma już 4,4cm nawet łapka mi pomachal więc jestem wniebowzięta :D według usg ostatnio wyszło na 15.09 a dziś 08.09 ale zostawiamy 14 ;)

Sabina, Ania91, żabka04, mmargol, szpilka, Justyna_89, Strazaczka1990, Behemottka, Pysiaczek89, Cordy, Angela89, megg, violett, slodka100, martta lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania śliczne małe :)

Ja jeszcze dwa tygodnie do wizyty, służy mi się :/ no i już leżę. Niech mnie zacznie puszczać, ile można chorować????
    Cordy fajnie, ze jesteś w domu :)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja juz po wizycie niestety mimo próśb fotki nie mam bo w przychodni maja stary sprzęt i drukarka nie dziala:/
    Na szczęście z maluszkiem wszystko ok rośnie ma już 4,4cm nawet łapka mi pomachal więc jestem wniebowzięta :D według usg ostatnio wyszło na 15.09 a dziś 08.09 ale zostawiamy 14 ;)
    Ale już duże :)

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duże :) choć nie wiem ile powinno mieć :P lekarz powiedział 11/12 tydzień...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:

Gratulacje to mega duże w porównaniu do mojego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:38

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    już pomijam fakt, że obydwie mamy umowę do końca sierpnia i wiemy, że od nowego roku będzie jak już miejsce dla jednej z nas

A ty uczysz starsze klasy?
    A rozmawiałam z nią??? Ona chce wrócić czy zająć się dzieckiem?

Ja bym poszła na l4 teraz różnie to bywa w szkołach. Potem muszą ci przedłużyć umowę do porodu a potem chyba zus ci płaci macierzynski. Tu musisz się dowiedzieć potem idziesz na kuroniowke jak ci się należy i szukasz pracy.
    Jeśli ona nie wraca to mam nadzieję że dla ciebie zostanie to miejsce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie ktoś coś smażyć bo czuje zapachy aż mi świnka leci.
    Nabrałam ochoty na leczo.
    Chyba jutro zrobię:-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    No duże :) choć nie wiem ile powinno mieć :P lekarz powiedział 11/12 tydzień...
    Ale duże dzieciątko!!!!
    Jak Wam fajnie, ze już po wizytach.... :):):)

Ja przed chwila pochłonęłelam mega duża miskę płatków z ciepłym mlekiem - mmmmmmm jakie to było pyszne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:51

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam prywatną wizytę choć zastanawiam się bo stwierdziłam że moj lekarz jednak jest dobry i ma dobre opinie więc chyba do niego co jakiś czas udam się prywatnie na usg lepsze a do lekarza u którego chce rodzic udam się gdzieś w 2 połowie ciąży jedynie za tydzień jadę na usg genetyczne :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia macie umowy na czas okreslony wiec od maja beda kogos szukac na wrzesien. Moze w nastepnym roku szkolnym ktoras z Was przyjma, moze bedzie wiecej gpdzin i obie ale i tak bedziecie musialy sie starac o te prace tak jakby od zera. Co do L4 najpierw sie wzbranialam, ale mialam stluczke wdrodze do pracy i gin bez dyskusji kazal isc co innego jezdzic okazjonalnie co innego codziennie dojezdzac jesienia i zima (termin mialam na styczen). Tym razem ide od nastwpnej wizyty i tak nie mam powrotu po kolejnej ciazy. A bez sensu wracac na chwile i zmieniac dzieciskpm naiczyciela na ostatnie 3 miesiace.
    W innych branzach czasem pracodawcy wola wyslac na L4 niz miec pracownice na polowe czasu i 1/4 wydajnosci, a zatrudnic kogos na zastepstwo

Cordy lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zjem to zwroce ;( masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jeszcze ja ;) termin 6.09.2016 :)
    Pierwsza wizyta u ginka 7.01.2016

Strazaczka1990, AniaLewandowska, Justyna_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak masakrycznie głowa zaczęła bolec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co pracuję, w sumie nie wiem kiedy pójdę na l4, zobaczymy. Ale uważam, że jeśli kobieta chce pójść na l4 w ciąży, ma do tego prawo!
    Denerwuje mnie jak kobiety nawzajem się za to krytykują.
    Tyle się mówi o polityce prorodzinnej, o tym, że powinniśmy się "rozmnażać" a teraz są takie czasy, że wszystkiego się od kobiet wymaga kariera, perfekcyjna matka, żona, sprzątaczka w domu. A często to my wzajemne kobiety robimy sobie ciśnienie. Dajmy spokój, to jest nasz czas, jak mamy siły bądźmy perfekcyjne, a jak się źle czujemy to się byczmy.
    Się wypowiedziałam;)
    Czekam na paszecik od męża zjem z ogórem:) mniam!

Dzierzba, Kasia1987., Pauka, Cordy, Angela89, szpilka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ