WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kawy nie pije od poczatku ciazy totalnie mi nie sluzy , jak nogdy po kaei dpstaje kolatanie serca, dusznosci zaraz mi niedobrze a w 1 ciazy nie wyobrazalam sobie zycia bez kawy a tetaz nie pije i wcale za nia nie tesknie :)

Ajrin powiem ci ze na l4 to fajnie jesg posiedziec tak z mieziac, po miesoacu to w, domu mozna oszalec wyszukujac sobie ciagle zajecia, ja na l4 jestem od 21.03 i zalujeze nie moge chpdzic do pracy bo chetnie bym chodIla....ja osoboscoe mam dosc siedzenia w domu, i wizja siedzenia jezzcze 1, 5 roku mnie przeraza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja marchewki nie mroze, tylko wekuje w sloika w lekko osolonej zalewie normalnie gotuje l, wtedy bezposrednio nadaja sie do podania dziecku, w tym roku tez tak zrobie sloiki z marchewka selerem i pietruszka no i kompoty z truskawek dla malego na zime Z:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny a zastanawiałam się jak wygląda sprawa z marchewka zagotowana w sloikach...jak długo mogą być? Bo niebawem będę miała w ogródku pyszne marchewki i chciałabym juz do słoiczków zagotować żeby potem synek miał..tylko nie wiem czy te pól roku będą mogły być zamrożone
    U nas wekowanie się nie sprawdziło, lepiej pomrozic w całości według mnie oczywiście.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zamroze choc pisze wszędzie ze do dzieci mrożenie w zwykłych zamrażalkach do 3miesiecy:/ pasteryzowane sloiczki...miesiac:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Chyba też zamroze choc pisze wszędzie ze do dzieci mrożenie w zwykłych zamrażalkach do 3miesiecy:/ pasteryzowane sloiczki...miesiac:/

No właśnie nam w słoiczkach szybko padło, w zamrażalniku można nawet ciutkę dłużej niż 3 miesiące nic się nie stanie. No i zawsze później możesz zrobić tą marchewkę w różnych wariatach a z czasem mniej zblendowaną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze pociechy też czasem tak was straszą że nie ruszają bardzo malutko ileciutko albo w ogole...? Nie wiem czy dzownić do gin czy cierpliwie czekać do czwartku, ale wczoraj młody poskąpił mi uderzeń, a i dziś jakiś niemrawy mimo, że czekolade zjadłam... :(
    zaczynam się martwić... coś tam czuć, ale naprawde niewiele i leciutko..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny czy Wasze pociechy też czasem tak was straszą że nie ruszają bardzo malutko ileciutko albo w ogole...? Nie wiem czy dzownić do gin czy cierpliwie czekać do czwartku, ale wczoraj młody poskąpił mi uderzeń, a i dziś jakiś niemrawy mimo, że czekolade zjadłam... :(

Jeżeli czujesz ruchy to bym poczekała na czwartek, jeżeli nie to bym dzwoniła. Może jest tak że obrócił się tak że nie czujesz kopniaków. Dzieci tak jak i my mają dni lepsze i gorsze, bardziej aktywne i mniej. Wypij szklankę zimnej coli :) to też niby pomaga

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    tez jestem zdania, ze ważne iz czujesz ruchy, bo ich siła zależy od wielu zmiennych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No leniuch z niego niesamowity...
    Dzieko dziewczyny :)
    Dzis mam zamiar zeobic zupe krem ze szparagow :)
    Ktoras kiedys robila?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys robiłam , alebez jakiegokolwiek przepisu...
    u nie szparagi codziennie w menu-ale po prostu gotowane

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia moj synus tez nie raz caly dzien nawet noga nie ruszy a przyjdzie wieczor i noc to tak szaleje ze spac nie mozna, moze niektore dzieci sa bardziej altywne wieczorem takjakmoje ? Bo on z rana rzadko sie odzywa, tylko jakies delikatne bulgotniecie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak na czczo tyle godzin wytrzymam, jak ja tylko wstane to musze zjesc bulke czy jpgurt bo zaraz niedobrze mi i w glowie mi sie kreci, ale skazuja nas na katusze w tej ciazy normalnie !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu już 2 tygodnie ale jak trzeba to jadę wspomóc moją zmienniczkę. U nas w zakładzie jest 15*C więc jak na te upały to super. Nie mogłam się doczekać zwolnienia ale powiem szczerze, że jak się pracowało non stop 15 lat to trochę dziwnie się w domu siedzi, jestem mniej zorganizowana, bardziej leniwa no i ciąża uniemożliwia robienie wielu rzeczy - ale nie narzekam.
    Jeśli chodzi o "koleżanki" to mówię wam, że prawda jest taka, że z "babami" pracuje się trudniej niż z facetami, są bardziej emocjonalne, wszystko 15 razy analizują i przeżywają, trzeba to olać mówiąc brzydko.
    U nas na północy Polski truskaweczki zaczynają dojrzewać więc za tydzień będziemy mieć wysyp, cukier kupiony w promocji w Lidlu już czeka :)
    U nas dziś okrutnie gorąco i parno aż mi się nie chce wychodzić na dwór.
    Ksosiu napij się czegoś zimnego najlepiej prosto z lodówki może to pobudzi malucha, wiem co czujesz ba ja tez najchętniej bym chciała żeby mały fikał non stop.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ksosia moj synus tez nie raz caly dzien nawet noga nie ruszy a przyjdzie wieczor i noc to tak szaleje ze spac nie mozna, moze niektore dzieci sa bardziej altywne wieczorem takjakmoje ? Bo on z rana rzadko sie odzywa, tylko jakies delikatne bulgotniecie

Ja tak miałam z córką, aktywna tylko wieczorem jak już leżalam. Ostatnio pisałam że Kuba rusza się tylko rano i wieczorem, cofam to on się kręci ciągle :P Coś czuje że będzie nad aktywny :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz lekarz mowil ze dziecko w ciagu dobry aktywne jest przez 4 godziny a 20 godzin spi, a wiadomo ze te 4 godziny aktywnosci przypadaja na rozne pory dnia ;)

pirelka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja kawy nie pije od poczatku ciazy totalnie mi nie sluzy , jak nogdy po kaei dpstaje kolatanie serca, dusznosci zaraz mi niedobrze a w 1 ciazy nie wyobrazalam sobie zycia bez kawy a tetaz nie pije i wcale za nia nie tesknie :)

Ajrin powiem ci ze na l4 to fajnie jesg posiedziec tak z mieziac, po miesoacu to w, domu mozna oszalec wyszukujac sobie ciagle zajecia, ja na l4 jestem od 21.03 i zalujeze nie moge chpdzic do pracy bo chetnie bym chodIla....ja osoboscoe mam dosc siedzenia w domu, i wizja siedzenia jezzcze 1, 5 roku mnie przeraza :)

sarcia123,
    Pewnie masz racje póki co pracuje od ponad 11 lat i nigdy nie byłam na urlopie ani zwolnieniu dłużej niż tydzień. Dodam, że prace mam mega stresującą do tego szefa niezbyt miłego więc chwilowo się upają chwilą :D Ale prawda, że póki co nie siedzę w domu bo najpierw wyjechaliśmy nad jezioro teraz pilnujemy domu Teściów z ogrodem a w piątek lecę do Irlandii do brata na 9 dni.
    Pewnie jak wrócę do domu i posiedze sama to mi będzie trochę tęskno do ludzi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:45

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin no wlasnie najgorzej sie tesknimza ludzmi jak ja siedze sama , bo zazwyczaj corka w przedszkolu maz w pracy, a my mieszkamy sami, nikogo bliskiego w okolo to wtedy palma odbija mimo wolnie haha :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to czasem i kilka dni nie daje znaku ani wieczorem ani rano.
    .ale przypuszczam że to chyba przez jego pozycję bo jak od 2tygodni srednio co 3-4dni poczułam może z 2 lekkie kopniaki tak od wczoraj non stop nawet w nocy o 12-3-5 czułam go.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ksosia,
    Ja mam to samo co ty może raz dziennie czuje wyraźnie a tak to z 2 razy lekkie smyranie.
    Ale stwierdziłam, że będe panikowac jak nie poczuje do tej pory raz dziennie kopniak jakiś jest wiec stwierdzam taka natura maleństwa. Ale przykre to bo 3 tygodnie temu szalał bardziej teraz jest zdecydowanie spokojniejszy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin a czym sie zawodowo zajmujesz, bo mowisz ze masz mega stres w pracy :)?

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ