WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszej działeczce oczywiscie jest pare krzaczków malin :d tesciowie z pól wysłali do nas pocztą :D zatem w lubuskiem mam maliny z lubelszczyzny :) borówki też posadzone, agrescik, potrzeczki :) ale juz nic wiecej

a nie mrożę warzyw i owoców, bo u mnie wiecznie nie ma na to miejsca :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ksosia o ile się uwinie urząd z pozwoleniami...choć myśmy też składali w maju a 10wrzesnia mieliśmy zielone światło na budowę :)

Nie ukrywam, ze w tej sytuacji dziękuję Bogu za nazwisko panieńskie i tate...
    Podobnie mielismy z prądem. Dzierzba tak bardzo narzekała na czas, a u nas rachu ciachu i pozwolenie jest. Chociaz moje miasto też zapewne mniejsze od Waszych wiec i mniej wniosków wpływa. Z reguły sprawnie im to idzie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umyte i wyszypułkowane zostawiam żeby odciekły z wody później rozkładam do woreczków i siup do zamrażarki, rok temu potraktowałam tak też moje borówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na naszej działeczce oczywiscie jest pare krzaczków malin :d tesciowie z pól wysłali do nas pocztą :D zatem w lubuskiem mam maliny z lubelszczyzny :) borówki też posadzone, agrescik, potrzeczki :) ale juz nic wiecej

a nie mrożę warzyw i owoców, bo u mnie wiecznie nie ma na to miejsca :(
    no u nas podobnie... ale wtedy nie kupuje lodow na potege i nie mroze mięsa. Ale teraz majac dziecko to chyba kazdy rodzic woli "swoje" niz kupne... no pomysle. może rodzicow i babcie poprosze o przechowywanie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba postawię truskawki na kompot, bo mi się chce... dostałam od teściowej miseczkę to będzie w sam raz do obiadu :) i przyszła powiedzieć że w ogródku właśnie botwinka się pojawiła to może zupkę ogarnę :) a jak macie jakiś fajny przepis na ogórki to chętnie poproszę :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzie sie Dzierzba podziala ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relacje:

Mały waży 662g,szyjka 37mm, wody płodowe 6.
    Zasłaniać się rączkami widziałam na 4d.
    Śliczne widoki:-)
    Jajka też widziałam hahahha
    Latam do WC bo mały leży główka na pęcherzu zrobił sobie podusie hihi
    Rozmawiałem z nim o cc jeśli chce to wystawi papierek i zrobią cc ze względu na cukrzycę. Jeśli mi tu odmowia wyślę mnie do Wrocławia na cc a tam bez skierowania robią kobieta które biorą insuline i mają cukrzycę.
    Ale to będziemy gadać w 37tc na ten temat.
    Junior ma 52 centyle.
    Czyli w normie pokazywał mi wykresy:-)
    Łożysko st. 0.
    29.06 mam na 9:20 wizytę:-)
    Jak najbardziej mogę jechać na wczasy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:12

Ksosia, mychakruszyna, bisacz, claudiuszek, pirelka, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Broszka, _izunia_, Sabina, A_n_k_a_80, Anulka01, mmargol, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja umyte i wyszypułkowane zostawiam żeby odciekły z wody później rozkładam do woreczków i siup do zamrażarki, rok temu potraktowałam tak też moje borówki.
    OK. spróbuje :)

Przy karmieniu chyba średnio z truskawkami u nas, prawda?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    swoich nie mam wiec nie zamroze, a od kupnych wolałam sloiki...postawie znowu na słoiki

i nie tyle mięsa mam, co jedna szuflade zajmuja ryby-zawsze kilogramy kupuje w porcie w Kołobrzegu; sledzie (na smazone w occie), platy dorsza bo i oczywiscie fladry

w drugiej szufladzie dominuja swojskie mięsa wedzone i kiełbasy-też od tesciów :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, to skoro żabka tyle zrobiła dziś to ja wstaje z łózka!:P

Milego dnia!:*

kamciaelcia, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratki, !! :) super wiesci :) ja sie przed cc bronie rekami i nogami

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia
    swoich nie mam wiec nie zamroze, a od kupnych wolałam sloiki...postawie znowu na słoiki

i nie tyle mięsa mam, co jedna szuflade zajmuja ryby-zawsze kilogramy kupuje w porcie w Kołobrzegu; sledzie (na smazone w occie), platy dorsza bo i oczywiscie fladry

w drugiej szufladzie dominuja swojskie mięsa wedzone i kiełbasy-też od tesciów :D
    Masz dobrego dostawce ryb?
    Byc moze bede jutro nad morzem to bym podjechała po jakis asortyment.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja truskawki mroze w calosci, gniecionych nie lubie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytane!
    wędzonki jecie? Mam na mysli swojskie wędzone wedliny.
    I salami? ostatnio mialam gigantyczną ochotę na salami ale nie wiedzialam czy moge?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała że absolutnie nie mam zmieniać diety podczas karmienia, jeść to co jem w ciąży....czyli wszystko :P jedynie używek nie stosować choć i tak nie stosuje.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży jadłam wędzonki :) na pewno mniej szkodliwe niż szynka sztucznie wędzona sklepowa;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się chwalę :-)

Junior:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cda4d4019b4.jpg

Wózio:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ac2d4275959.jpg

mychakruszyna, Ksosia, kamciaelcia, claudiuszek, pirelka, alinka, Pysiaczek89, martta, Strazaczka1990, Sabina, mysza0406, Angela89, A_n_k_a_80, _izunia_, Anulka01, mmargol, violett lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dziewczęta witam ze szpitala :/
    Wczoraj byłam u gin i dała mi skierowanie z wiązku z moja cukrzyca i szyjka :/ ahhhh i tak ostatni raz byłam tu 10 tygodni temu.
    Jutro jakichś profesor ma zadecydować czy beda mi zakładać szew czy szyjka do obserwacji :/ wolałabym ten pessar szczerze mówiąc :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Masz dobrego dostawce ryb?
    Byc moze bede jutro nad morzem to bym podjechała po jakis asortyment.

w porcie w Kolobrzegu albo na rynku kupowałam, jak w porcie nikogo nie było, ale rynek we wtorki i piątki (jesli dobrze pamietam)
    ceny tez sa fajne
    na rynku tez ryby wedzone mniam mniam

Ksosia, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczki trzymam kciuki. Całuję w czółko!

żabko co to za model ostatecznie??

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ