X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na naszej działeczce oczywiscie jest pare krzaczków malin :d tesciowie z pól wysłali do nas pocztą :D zatem w lubuskiem mam maliny z lubelszczyzny :) borówki też posadzone, agrescik, potrzeczki :) ale juz nic wiecej

a nie mrożę warzyw i owoców, bo u mnie wiecznie nie ma na to miejsca :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ksosia o ile się uwinie urząd z pozwoleniami...choć myśmy też składali w maju a 10wrzesnia mieliśmy zielone światło na budowę :)

Nie ukrywam, ze w tej sytuacji dziękuję Bogu za nazwisko panieńskie i tate...
    Podobnie mielismy z prądem. Dzierzba tak bardzo narzekała na czas, a u nas rachu ciachu i pozwolenie jest. Chociaz moje miasto też zapewne mniejsze od Waszych wiec i mniej wniosków wpływa. Z reguły sprawnie im to idzie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umyte i wyszypułkowane zostawiam żeby odciekły z wody później rozkładam do woreczków i siup do zamrażarki, rok temu potraktowałam tak też moje borówki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    na naszej działeczce oczywiscie jest pare krzaczków malin :d tesciowie z pól wysłali do nas pocztą :D zatem w lubuskiem mam maliny z lubelszczyzny :) borówki też posadzone, agrescik, potrzeczki :) ale juz nic wiecej

a nie mrożę warzyw i owoców, bo u mnie wiecznie nie ma na to miejsca :(
    no u nas podobnie... ale wtedy nie kupuje lodow na potege i nie mroze mięsa. Ale teraz majac dziecko to chyba kazdy rodzic woli "swoje" niz kupne... no pomysle. może rodzicow i babcie poprosze o przechowywanie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba postawię truskawki na kompot, bo mi się chce... dostałam od teściowej miseczkę to będzie w sam raz do obiadu :) i przyszła powiedzieć że w ogródku właśnie botwinka się pojawiła to może zupkę ogarnę :) a jak macie jakiś fajny przepis na ogórki to chętnie poproszę :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzie sie Dzierzba podziala ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaję relacje:

Mały waży 662g,szyjka 37mm, wody płodowe 6.
    Zasłaniać się rączkami widziałam na 4d.
    Śliczne widoki:-)
    Jajka też widziałam hahahha
    Latam do WC bo mały leży główka na pęcherzu zrobił sobie podusie hihi
    Rozmawiałem z nim o cc jeśli chce to wystawi papierek i zrobią cc ze względu na cukrzycę. Jeśli mi tu odmowia wyślę mnie do Wrocławia na cc a tam bez skierowania robią kobieta które biorą insuline i mają cukrzycę.
    Ale to będziemy gadać w 37tc na ten temat.
    Junior ma 52 centyle.
    Czyli w normie pokazywał mi wykresy:-)
    Łożysko st. 0.
    29.06 mam na 9:20 wizytę:-)
    Jak najbardziej mogę jechać na wczasy. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:12

nick nieaktualny, mychakruszyna, nick nieaktualny, claudiuszek, nick nieaktualny, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Broszka, _izunia_, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Anulka01, mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja umyte i wyszypułkowane zostawiam żeby odciekły z wody później rozkładam do woreczków i siup do zamrażarki, rok temu potraktowałam tak też moje borówki.
    OK. spróbuje :)

Przy karmieniu chyba średnio z truskawkami u nas, prawda?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    swoich nie mam wiec nie zamroze, a od kupnych wolałam sloiki...postawie znowu na słoiki

i nie tyle mięsa mam, co jedna szuflade zajmuja ryby-zawsze kilogramy kupuje w porcie w Kołobrzegu; sledzie (na smazone w occie), platy dorsza bo i oczywiscie fladry

w drugiej szufladzie dominuja swojskie mięsa wedzone i kiełbasy-też od tesciów :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, to skoro żabka tyle zrobiła dziś to ja wstaje z łózka!:P

Milego dnia!:*

kamciaelcia, nick nieaktualny, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka gratki, !! :) super wiesci :) ja sie przed cc bronie rekami i nogami

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia
    swoich nie mam wiec nie zamroze, a od kupnych wolałam sloiki...postawie znowu na słoiki

i nie tyle mięsa mam, co jedna szuflade zajmuja ryby-zawsze kilogramy kupuje w porcie w Kołobrzegu; sledzie (na smazone w occie), platy dorsza bo i oczywiscie fladry

w drugiej szufladzie dominuja swojskie mięsa wedzone i kiełbasy-też od tesciów :D
    Masz dobrego dostawce ryb?
    Byc moze bede jutro nad morzem to bym podjechała po jakis asortyment.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, ja truskawki mroze w calosci, gniecionych nie lubie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytane!
    wędzonki jecie? Mam na mysli swojskie wędzone wedliny.
    I salami? ostatnio mialam gigantyczną ochotę na salami ale nie wiedzialam czy moge?

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała że absolutnie nie mam zmieniać diety podczas karmienia, jeść to co jem w ciąży....czyli wszystko :P jedynie używek nie stosować choć i tak nie stosuje.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży jadłam wędzonki :) na pewno mniej szkodliwe niż szynka sztucznie wędzona sklepowa;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz się chwalę :-)

Junior:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cda4d4019b4.jpg

Wózio:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ac2d4275959.jpg

mychakruszyna, nick nieaktualny, kamciaelcia, claudiuszek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pysiaczek89, martta, Strazaczka1990, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, _izunia_, Anulka01, mmargol, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dziewczęta witam ze szpitala :/
    Wczoraj byłam u gin i dała mi skierowanie z wiązku z moja cukrzyca i szyjka :/ ahhhh i tak ostatni raz byłam tu 10 tygodni temu.
    Jutro jakichś profesor ma zadecydować czy beda mi zakładać szew czy szyjka do obserwacji :/ wolałabym ten pessar szczerze mówiąc :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Masz dobrego dostawce ryb?
    Byc moze bede jutro nad morzem to bym podjechała po jakis asortyment.

w porcie w Kolobrzegu albo na rynku kupowałam, jak w porcie nikogo nie było, ale rynek we wtorki i piątki (jesli dobrze pamietam)
    ceny tez sa fajne
    na rynku tez ryby wedzone mniam mniam

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczki trzymam kciuki. Całuję w czółko!

żabko co to za model ostatecznie??

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ