X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu z powodu braku weny twórczej zdubluje dziś Twój obiadek tylko warzywa zamienię na korniszonki taki dzisiaj ze mnie leniuszek a ryb wędzonych się nie mrozi

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Bardzo mądra dziewczynka :), sorry, może trochę się mądrze ale pracuje w tej branży i wiem co w trawie piszczy
    spoko, jak najdzie smak na paluszki rybne nie ma zmiłuj :P a my w górach mieszkamy i nie ma u nas świeżych ryb z dobrego źródła, co najwyżej pstrągi :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde też mam smak na paluszki rybne :P chyba powiem mężowi żeby po drodze kupił bo w sklepie obok sa ale takie ze strach jesc:/ sine w środku, wielka niewiadoma a mąż z pracy pojedzie to lisnera kupi.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze cos nie tak z paluszkami rybnymi to ja wiem-bo mi po nich cukry skaczą :)
    wole dorsza zmielić i zrobić samej kotlety

ja kiedys pracowalam przy mięsie-wiec wg mnue nie ma nic pewnego, co sie je, ale nie mozna dać sie zwariować...takie tez jest zdanie mojego gin

a jajka sadzone cholercia jem codziennie...nie umiem sobie odmowić i - co gorsze - nic innego bym nie zjadla...
    wiec u mnie na obiad to samo od kilku dni-fasolka szparagowa+ jajo

zabka
    smak sledziowy narazie poszedł w niepamięć :D
    ale ja tak wychowana- jeden dziadek "tylko" wedkarz, a dtugi rybak z Mrzezyna...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka szanuje twoje zdanie, ale dla mnie mp jest roznica czy cc czy sn, bo mialam porod 2w1 i sn i skonczylo sie na cv i rekonwalescencja po cc jakis koszmar totalny plus ropa mi sie saczyla, blizna nie chciala sie goic spalam z pielucha w gaciach bo przez noc potrafilo mi nasaczyc cala pieluche ropy :/ no i przez 2 tygodnie nie moglam wstawac maz musoal mnie podnosci w dodatku przez 6 miechow rezygnacja z aktywmosci fizycznej w dodatku nic sama nie mozesz podnosci nawst dziecka nie powinmo sie samemu brac po cc, w dodatlu mega problem z plkarmem i juz wiecej lepiej nic nie opowiadam :) ale to moje dossiadczenia z cc, wiec sto razy wole zeby mnie porod sn bolal

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu się wtrącę ni z gruszki ni z pitruszki, ale już mi ręcę opadają z tym zasiłkiem, może Wy wiecie.
    Od rana to wyjaśniam, no i właśnie się okazało, że nie policzyli mi prowizji za ostatni miesiąc tj. kwiecień, a wpłynęła ona do mnie już w maju. Ja miałam tak płacone zawsze, że do końca msc podstawa, a do 10 następnego msc prowizja za poprzedni msc. No i zrobili tak, że nie policzyli mi ostatniej prowizji za przepracowany msc kwiecień, ale też żeby pogrzebać nie policzyli też w zamian za to za marzec poprzedniego roku (która to wpłynęła w kwietniu) A powinni chociaż jedną policzyć, moim zdaniem kwietniową 2016 a tak jestem w plecy o tą kwotę. Czy wiecie jak to jest? Akurat są to nie takie małe pieniądze i nie wiem czy mam roszczenie o to, ale wydaje mi się, że tak. Ja w maju byłam już na zwolnieniu, a te pieniądze zarobiłam w kwietniu to, że oni przelewają w następnym msc to chyba nie ma znaczenia;/
    Jeśli ktoś wie to będę mega wdzięczna za odpowiedź.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia może zadam głupie pytanie ale dlaczego cukrzyca jest wskazaniem do cc?

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutka -dokłądnie tego samego oglądałam w sb- trochę mi namieszał w głowie bo byłam zdecydowana na adamexa barlettę (ze względu na amortyzatory). Pani nam go zaprezentowała- gondolka jest fajna, głęboka z funkcją kołyski, spacerówka też zgrabna. Biały kolor cudo, jeszcze gondolkę jestem w stanie utrzymać w czystości, ale ze spacerówką byłby problem- wiadomo buciki, brudne łapki itp. Zastanawia mnie też ta ekoskórka- czy za bardzo nie bedzie się nagrzewać. Ogólni etutek ma fajne modele- jeszcze się rozglądam, ale biorę go pod uwagę

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/porod-z-cukrzyca-ciazowa

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja jestem na zwolnieniu już 2 tygodnie ale jak trzeba to jadę wspomóc moją zmienniczkę. U nas w zakładzie jest 15*C więc jak na te upały to super. Nie mogłam się doczekać zwolnienia ale powiem szczerze, że jak się pracowało non stop 15 lat to trochę dziwnie się w domu siedzi, jestem mniej zorganizowana, bardziej leniwa no i ciąża uniemożliwia robienie wielu rzeczy - ale nie narzekam.
    Jeśli chodzi o "koleżanki" to mówię wam, że prawda jest taka, że z "babami" pracuje się trudniej niż z facetami, są bardziej emocjonalne, wszystko 15 razy analizują i przeżywają, trzeba to olać mówiąc brzydko.
    U nas na północy Polski truskaweczki zaczynają dojrzewać więc za tydzień będziemy mieć wysyp, cukier kupiony w promocji w Lidlu już czeka :)
    U nas dziś okrutnie gorąco i parno aż mi się nie chce wychodzić na dwór.
    Ksosiu napij się czegoś zimnego najlepiej prosto z lodówki może to pobudzi malucha, wiem co czujesz ba ja tez najchętniej bym chciała żeby mały fikał non stop.
    Skąd jesteś? Ja też z północy, Gdynia :D Rano było fajnie chłodno, a teraz parno i piecze słońce, mimo że jest trochę za chmurami.
    To fakt, że tutaj codziennie tańsze truskawki, właśnie kupiłam dżemfixy :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    odnosnie cukrzycy-sa szpitale, które w ogóle specyficznie podchodza do pacjentek z insulina...u mnie w szpitalu to nic nie zmienia, ale chyba po prostu lekarze dzisiaj sie boja wszelkich komplikacji

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka super, że wszystko tak dobrze i że widziałaś Synusia :) wózio ślicznie się prezentuje i te ładne kolorki!

Pysiaczku trzymaj się dzielnie !

mychakruszyna, mi osobiście podoba się wizualnie bardziej model drugi ;)

Ja właśnie wróciłam z galerii, nienawidzę ludzi i komunikacji :/ siedzą średnio stare baby i facet na ławce na przystanku i ani drgną, ale gapi się na brzuch każdy jak stoję obok, jakby to było zjawisko nadprzyrodzone, a moja skóra byłaby zielona. Mam nadzieję, że kiedyś ich pokarze los za taką nieuprzejmość.

żabka04, Strazaczka1990, Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkleilam linka zeby bisacz sobie poczytLa bo pytala zabki czemu cukrzyca est wskazaniem do cc :)

Bo ja cukrzycy nie mam, a przynajmniej taka mam nadzieje bo krzywa dopiero za 3 tygodnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z niecierpliwoascia xzekam na 6.06 bo mam polowkowe :) i chce juz podejrzec krasnoludka mojego :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ale tak naprawde kazdy szpital ma swoje wytyczne ...np jeden pozwoli rodzic sn po terminie inny wywołuje poród 2 tyg przed terminem...

oczywiście zakladając, że ciąza do końca przebiega prawidlowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:10

alinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie się dziwnie ludzie patrzą jak idę np po schodach lub po ulicy (z racji że górski teren to wiele ulic pod górę) i się nagle zatrzymam i zaczynać oddychać jak w szkole rodzenia (wdech nosem na dwa, wydech ustami na trzy) ;D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz Sarcia wkleiła linka dziękuję Sarcia:-)

Sarcia to faktycznie przeboje miałaś z CC.
    Śmiem twierdzić że widziałam inne dziewczyny po CC i śmiagaly wieczorema rano porod miały .
    Po prostu tak źle ci się rana goiła :-(

Czas pokaze jak to bedzie.
    Córke urodziłam w 36 tc bo wody odeszły.
    Wiec planowac sobie mozna i tak dziecko zadecyduje.
    Kolejny raz juz 4-ty wychodzi mi data porodu 18.09.16 a nie z om 22.09.16 :-)

sarcia123, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to prawda ze w kazdym szpitalu inaczej, tak samo z kobietami po cc ktore chca rodzic sn, w jednym szpitalu nis ma problemu a w drugim nie pozwalaja probowac i od razu na stol :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabciu jak ja bym po cc tak swietnie sie czula to w ogole o sn bym nie pomyslala haha :) nomja akurat wyjątkowo ten pierwszy porod ciezki mialam :o

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sarcia
    Ale są przepisy mówiące ze sn po cc tylko za zgodą pisemną pacjentki

Wiec sama wiesz ze można powoływać się na przepisy. ..ale lekarze potrafią przekonać do swoich racji np będą straszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ