WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo własnie gdy byłam u bratowej miała taką samą sytuację. Mała cyca niby ssała, pokarmu niby duzo, ale się nie najadała. PRzyszła pielegniarka dała butle i mała od 3 do 8 (!!!) spała jak kamień, a do 3 walczyłyśmy z nią bo cyca, a raczej nakładkę do buzi brała i płakała. Mimo, że ssanie dobre... I co można jak dziecko płacze..? Nic nie można... Takie przypadki nas czekają.
Strazaczka!! Podziwiam... Nie wiem co gorsze majonez i musztrada czy kilogram na raz!!
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chciałam sie zarejestrować na echo serduszka...no i sie okazało, ze oba terminy w czerwcu zajete, a na lipiec...nie wiadomo, co z umowa z nfz!!ach
narazie nie rejestruja z tego powodu (a prywatnie nie robia), mam dzwonić w połowie czerwca i sie dowiadywac: czy umowę z nfz podpiszą i czy moze termin na 22.06 sie zwolni
moge zrobić w Szczecinie...ale mnie to nie zbawia -
nick nieaktualnyO! a u nas zaczęła się burza...
Śmieszny widoczek właśnie miałam mały chłopiec idzie do domu ze szkoły i usłyszał grzmot i zaczął krzyczeć i biec, a po chwili przestał i dalej spacerkiem idzie
Rozumiem młodego bo sama się boję, ale zabawnie to wyglądało:)kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAha i jeszcze jedno pytanie mnie trapi. Jak czesto macie USG? albo jak często wam się zdarzyło mieć?
Mam teraz w czwartek wizyte u mojej gin prowadzacej. Na kazdej wizycie mam USG, ale zapisalam sie dodatkowo do profesora z Poznania na 8.06 i sie troszke zaczęłam martwić czy to nie za często?! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wlasnoe bylam powiesic pranie a tu nagle grad zaczal padac jak szalony i to w takim tempie ze do domu czlowiek zwiac nie zdazy i slysze ze cos burczy , ciekawe czy bedzie burza czy bokiem przejdzie
Ja usg i badanie na fotelu mam na kazdej wizycie, czyli srednio co 5-6 tygodni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem jak to jest ale moj lekarz na kazdej wizycie bada echo serca dziecka, wlacza taki wykres ktorg leci po ekranie i normalnie slychac dzwiek przy tym, no i plzniej migaja takie kolorowe czerwono niebieskie plamki tam gdzie jest serduszko, to nie wiem czy o to badanie wam chodzi ze dodatkowo sie chodzi czy jak
?
-
sarcia123 wrote:Nie wiem jak to jest ale moj lekarz na kazdej wizycie bada echo serca dziecka, wlacza taki wykres ktorg leci po ekranie i normalnie slychac dzwiek przy tym, no i plzniej migaja takie kolorowe czerwono niebieskie plamki tam gdzie jest serduszko, to nie wiem czy o to badanie wam chodzi ze dodatkowo sie chodzi czy jak
?
takie usg serca tez miewam-za kazdym razem, echo troche sie różni, jest dokładniejsze, ale nie umiem tych wszystkich parametrów przetłumaczyć, poza tym musi być odpowiedni certyfikat , a wiec w lubuskim w ogóle nie ma takiego lekarza, przyjeżdza dr n.med ze Szczecina
ja to musze pomarudzić
ta sytuacja bardzo bardzo mnie rozczarowała...a tym samym bardzo zasmuciła
i tak mało wierzę w to echo, w ciązy jak i po, bo nie wszystko pokaze. Ale nastawilam się, że będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:02
-
nick nieaktualny. Podwyższone stężenie szczawianów w moczu może wynikać z defektu metabolicznego lub ze spożywania dużej ilości pokarmów bogatych w te związki, takich jak szczaw, rabarbar, pomidory, papryka, kapusta, witamina C. Przesycenie moczu szczawianem wapnia sprzyja powstawaniu kamicy moczowej, dlatego warto powyższy wynik skonsultować z lekarzem, który w razie konieczności poszerzy badania o USG układu moczowego, Rtg czy urografię i zadecyduje o dalszym postępowaniu. Na początek warto ograniczyć spożycie soli i białka zwierzęcego, pić wodę o niskim stopniu mineralizacji oraz dbać o właściwa masę ciała.
rf jak szczawiany wapnia sa to jest mocz za kwasny i wtedy lekarze zalecaja tygodniowa diete zeby wyeliminowac to ustrojstwo ja tez mialam w moczuz te szczawiany jak robilam wyniki nie bedac w ciazy
-
Kuźwa wiecie co ostatnio na wizycie 19 maja - niby połówkowe - lekarz powiedział wszystko jest super idealnie bla bla bla w sumie to niby zrobil usg ale gowno tam patrzal bo tylko srednica glowki niecale 5cm. mala sie wiercila nie chciala ustawic do zdjecia.
dzisiaj rano stoje przy zlewie zalewam makaron wodą a mi sru woda po nogach taka jak by mleko rozcienczone, panika telefon do prowadzącego kaze przyjechac. no i co ze niby za malo wod podowych mam i ze mi wyciekaja ...
to kurw@ nie widzial tego niecale 2 tygodnie temu ?! mowilam mu ze momentami mam mokre gacie i to duzo to stwierdzil ze to uplawy.
a dzis "no wod malo pewno pociekly, trzeba do szpitala, albo wiesz co poczekamy do piatku przyjdz w piatek i zobaczymy co sie dzieje..."
Szlag mnie trafi krew zaleje i inne wszystkie takie...
-
nick nieaktualny
-
mychakruszyna wrote:Też się zastanawiam bo bardzo mi się podoba i chyba się zdecyduje na niego jednak. Kolor mąż wybrał. Co do Eco skóry pytalam innej mamy ktora miała tutka z Eco tylko inny model i byla zachwycona bo wszystko szmatką czy chusteczkami starla. Pozatym jesli nie będę zadowolona ze spacerowki mogę sprzedać i kupić inny tak myślę
a jaka cena byla u ciebie? Ja w sklepie bez Eco widziałam za 1790 więc Eco ok 2 tys myślę za 2 w 1,ale na necie znalazłam za 1650 z przesyłka.
u mnie eco kosztował 1750 (2 w 1, nosidełko można dokupić za 120 zł). Ja się jeszcze biję zmyślami, ale wózeczek jest naprawdę pięknyLekki i szybko się składa. Pani demonstrowała, że może jeżdzić bardziej na" miękko i na twardo". W porównaniu z bebetto jest dużo bardziej zgrabniejszy i zwinniejszy
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny