X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy wód płodowych 5-20. Ja mam ponad 20, wielowodzie. W czwartek konsultacja.
    Mało wodzie tez niebezpieczne bo nie dostarcza wszystkiego dziecku. Jak lezalam na patologii to dziewczyny miały kroplowki nawadniające i pić dużo wody!
    Lec na IP, u mnie to na patologie się odrazy idzie i mówi co dolega. Lepiej niech ktoś spojrzy jeszcze na to. Taki objaw nie jest normalny.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    tym bardziej powidzenia na wizycie :) bo z poslizgiem wyszłabyś o 24 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to mam nadzieję, że zjadę na glukozie:)
    Ksosia wrote:
    Kupujecie zestawy z baldachimem do łóżeczka?
    Polecacie jakieś stronki?
    Ksosiu ja tak któraś dziewczyna pisała słyszałam, że baldachim to niezbyt dobry pomysł. Chodzi o składowisko bakterii/roztoczy, no i dziecko powinno mieć swobodny dopływ powietrza. Oczywiście poczytaj sobie, ale ja tak w paru miejscach czytałam i nawet nie biorę tego pod uwagę.

Powiem Wam, że moim zdaniem ruchy raczej świadczą o tym, że się podoba, przynajmniej tak jest u mnie.
    Mała kicała jak sarenka jak byłam w dobrym humorze. A teraz od dwóch dni jestem w gigantycznym stresie, próbowałam dojść do porozumienia z firmą ws zasiłku, ale okazało się, że sprytnie mnie oszukali, chyba tylko sąd zostaje i Mała się prawie nie rusza:(
    To nie powinno być tak, żeby tyle z Nas miało problemy z zasiłkiem, który Nam się należy.
    Też chce truskawki, teściowa wczoraj kupiła za 5 zł

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A CZEMU TYLKO SĄD ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu sprawa jest już w końcu wyjaśniona. Poprzednie biuro, które ich rozliczało płaciło składki do zusu w danym miesiącu (tzn podstawę za dany miesiąc i prowizję za ten msc- mimo, że była płacona w następnym) a od stycznia nowe biuro rozliczy=a sobie prowizję w następnym miesiącu (czyli za kwiecień rozliczyli mi w maju). Tym samym policzyli mi 11 prowizji wstecz nie 12;/ Nie mogą mi rozliczyć w maju, bo już byłam na zwolnieniu, a nie sięgną po marcową rok wstecz, bo tamto biuro sobie ją rozliczyło w maru. Tym samym jestem w dupę jeden miesiąc z ich winy, bo ja nie miałam informacji kiedy rozliczają, że coś zmieniali. Jestem sporo kasy do tyłu i jestem zrozpaczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:45

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz Magdziula.
    Co któraś nie idzie na zwolnienie to jakies przypały. Jak nie pracodawca, to potem ZUS.

Pracownik ma byc uczciwy i lojalny, a pracodawcy wszystko wolno :/

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Trudno mi sobie wyobrazić jakie masz wielkie prowizje. ..skoro teraz tak to widać
    Fakt ze o wszelkich zmianach np w regulaminie płacy powinni informować. Ale ogólnie sprawa nie wygląda ciekawie dla ciebie. Kwestia co by sąd zatwierdził. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowizja wyższa od podstawy. Może nie są to jakieś ogromne pieniądze, dla mnie odczuwalne, ale nie ukrywam, że to będzie się później ciągnęło do porodu, a potem przez macierzyński, więc suma sumarum się sporo nazbiera. Poza tym to nie z mojej winy, a ja na to ciężko pracowałam. Mam żal ogromny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Magdziulla
    U mnie oddali prawie 4000 tys
    Na raz to coś ale mniej dostawałam co miesiąc. A w dodatku o wyrównanie macierzynskiego musze iść do sądu wiec nawet nie jest powiedziane ze wygram
    A wystarczyło znać przepisy z ustawy!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to w Twoim wypadku na pewno bym walczyła, u mnie to będzie może połowa tej kwoty, ale i tak szkoda, bo należy mi się liczy się z 12 msc, a nie 11 a potem dzieli na 12:/

ech i relaksuj się w ciąży.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie będziecie kupować huśtawki bujaczki dla dzieci? Kurcze znalazłam na olx praktycznie nowa bright stars za 199 a nowa 350 kosztuje, 2 razy dziecko w niej lezalo. Jutro wyplata i nie wiem czy się skusić...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec303f7204f.png

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam o co walczyć stąd decyzja o sprawie w sądzie. ..może latem termin będzie. ..
    Wszyscy dookoła wiedzą jak nas wykiwac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Ja mam zwykły leżaczek

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lezaczek kupic tiny love 3w1 ale moj maz stwierdzil ze to bez sensu. Bo i tak z maluchemsie siedzi w domu to mozna pllozyc je w gondoli albo w lozeczku bez zbednych kosztow, i doszlam do wniosku ze to w sumie racja

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zwykły leżaczek- bujaczek :)
    na dodatkową kołyskę nie mam miejsca, a z dwojga wolę bujaczek, bo mniejszy i łatwiej z nim mi biegać z góry na dół :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja w pierwszej ciąży niestety poronionej, chodziłam na nfz - porażka. Zapomniał wpisać, że serduszko nie bije u tak ponad 4 tyg chodziłam nieświadoma, dopiero w szpitalu.okazało się, że lekarz musiał widzieć, że nie ma akcji serca, bo.rozwój dziecka wskazywał na.wczesniejszy tydzień. Poza tym w koło miał problem z wymierzeniem dziecka, a teraz jakoś nikt nie ma z tym.problemu :/
    No i długość i.jakosc rutynowej wizyty terwz a na nfz - niebo a ziemia.

Ehs też babsko... ja na nfz byłam tylko raz w tej ciąży i też wielka porażka. Moja poprzednia dr to prywatnie i co z tego jak nastawiona na kasę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżaczek mamy tiny love 3w1

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    ja też zwykły leżaczek- bujaczek :)
    na dodatkową kołyskę nie mam miejsca, a z dwojga wolę bujaczek, bo mniejszy i łatwiej z nim mi biegać z góry na dół :)
    na stole czy na kanapie pasuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tiny love jest przecudowny, ale mam dosTać od siostry zwykły nieużywany, bo miała 2...

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mam hustawke-leżaczek-fotelik do karmienia w jednym firmy graco. Korzystałam, ale nie za często :) zazwyczaj, jak musiałam coś zrobić, a młody nie chciał w łóżeczku siedzieć.

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ