X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy wód płodowych 5-20. Ja mam ponad 20, wielowodzie. W czwartek konsultacja.
    Mało wodzie tez niebezpieczne bo nie dostarcza wszystkiego dziecku. Jak lezalam na patologii to dziewczyny miały kroplowki nawadniające i pić dużo wody!
    Lec na IP, u mnie to na patologie się odrazy idzie i mówi co dolega. Lepiej niech ktoś spojrzy jeszcze na to. Taki objaw nie jest normalny.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    tym bardziej powidzenia na wizycie :) bo z poslizgiem wyszłabyś o 24 :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to mam nadzieję, że zjadę na glukozie:)
    Ksosia wrote:
    Kupujecie zestawy z baldachimem do łóżeczka?
    Polecacie jakieś stronki?
    Ksosiu ja tak któraś dziewczyna pisała słyszałam, że baldachim to niezbyt dobry pomysł. Chodzi o składowisko bakterii/roztoczy, no i dziecko powinno mieć swobodny dopływ powietrza. Oczywiście poczytaj sobie, ale ja tak w paru miejscach czytałam i nawet nie biorę tego pod uwagę.

Powiem Wam, że moim zdaniem ruchy raczej świadczą o tym, że się podoba, przynajmniej tak jest u mnie.
    Mała kicała jak sarenka jak byłam w dobrym humorze. A teraz od dwóch dni jestem w gigantycznym stresie, próbowałam dojść do porozumienia z firmą ws zasiłku, ale okazało się, że sprytnie mnie oszukali, chyba tylko sąd zostaje i Mała się prawie nie rusza:(
    To nie powinno być tak, żeby tyle z Nas miało problemy z zasiłkiem, który Nam się należy.
    Też chce truskawki, teściowa wczoraj kupiła za 5 zł

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A CZEMU TYLKO SĄD ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu sprawa jest już w końcu wyjaśniona. Poprzednie biuro, które ich rozliczało płaciło składki do zusu w danym miesiącu (tzn podstawę za dany miesiąc i prowizję za ten msc- mimo, że była płacona w następnym) a od stycznia nowe biuro rozliczy=a sobie prowizję w następnym miesiącu (czyli za kwiecień rozliczyli mi w maju). Tym samym policzyli mi 11 prowizji wstecz nie 12;/ Nie mogą mi rozliczyć w maju, bo już byłam na zwolnieniu, a nie sięgną po marcową rok wstecz, bo tamto biuro sobie ją rozliczyło w maru. Tym samym jestem w dupę jeden miesiąc z ich winy, bo ja nie miałam informacji kiedy rozliczają, że coś zmieniali. Jestem sporo kasy do tyłu i jestem zrozpaczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:45

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszesz Magdziula.
    Co któraś nie idzie na zwolnienie to jakies przypały. Jak nie pracodawca, to potem ZUS.

Pracownik ma byc uczciwy i lojalny, a pracodawcy wszystko wolno :/

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Trudno mi sobie wyobrazić jakie masz wielkie prowizje. ..skoro teraz tak to widać
    Fakt ze o wszelkich zmianach np w regulaminie płacy powinni informować. Ale ogólnie sprawa nie wygląda ciekawie dla ciebie. Kwestia co by sąd zatwierdził. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowizja wyższa od podstawy. Może nie są to jakieś ogromne pieniądze, dla mnie odczuwalne, ale nie ukrywam, że to będzie się później ciągnęło do porodu, a potem przez macierzyński, więc suma sumarum się sporo nazbiera. Poza tym to nie z mojej winy, a ja na to ciężko pracowałam. Mam żal ogromny.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Magdziulla
    U mnie oddali prawie 4000 tys
    Na raz to coś ale mniej dostawałam co miesiąc. A w dodatku o wyrównanie macierzynskiego musze iść do sądu wiec nawet nie jest powiedziane ze wygram
    A wystarczyło znać przepisy z ustawy!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to w Twoim wypadku na pewno bym walczyła, u mnie to będzie może połowa tej kwoty, ale i tak szkoda, bo należy mi się liczy się z 12 msc, a nie 11 a potem dzieli na 12:/

ech i relaksuj się w ciąży.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie będziecie kupować huśtawki bujaczki dla dzieci? Kurcze znalazłam na olx praktycznie nowa bright stars za 199 a nowa 350 kosztuje, 2 razy dziecko w niej lezalo. Jutro wyplata i nie wiem czy się skusić...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec303f7204f.png

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam o co walczyć stąd decyzja o sprawie w sądzie. ..może latem termin będzie. ..
    Wszyscy dookoła wiedzą jak nas wykiwac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Ja mam zwykły leżaczek

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lezaczek kupic tiny love 3w1 ale moj maz stwierdzil ze to bez sensu. Bo i tak z maluchemsie siedzi w domu to mozna pllozyc je w gondoli albo w lozeczku bez zbednych kosztow, i doszlam do wniosku ze to w sumie racja

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zwykły leżaczek- bujaczek :)
    na dodatkową kołyskę nie mam miejsca, a z dwojga wolę bujaczek, bo mniejszy i łatwiej z nim mi biegać z góry na dół :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja w pierwszej ciąży niestety poronionej, chodziłam na nfz - porażka. Zapomniał wpisać, że serduszko nie bije u tak ponad 4 tyg chodziłam nieświadoma, dopiero w szpitalu.okazało się, że lekarz musiał widzieć, że nie ma akcji serca, bo.rozwój dziecka wskazywał na.wczesniejszy tydzień. Poza tym w koło miał problem z wymierzeniem dziecka, a teraz jakoś nikt nie ma z tym.problemu :/
    No i długość i.jakosc rutynowej wizyty terwz a na nfz - niebo a ziemia.

Ehs też babsko... ja na nfz byłam tylko raz w tej ciąży i też wielka porażka. Moja poprzednia dr to prywatnie i co z tego jak nastawiona na kasę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżaczek mamy tiny love 3w1

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    ja też zwykły leżaczek- bujaczek :)
    na dodatkową kołyskę nie mam miejsca, a z dwojga wolę bujaczek, bo mniejszy i łatwiej z nim mi biegać z góry na dół :)
    na stole czy na kanapie pasuje :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten tiny love jest przecudowny, ale mam dosTać od siostry zwykły nieużywany, bo miała 2...

• agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mam hustawke-leżaczek-fotelik do karmienia w jednym firmy graco. Korzystałam, ale nie za często :) zazwyczaj, jak musiałam coś zrobić, a młody nie chciał w łóżeczku siedzieć.

‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ