WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Normy wód płodowych 5-20. Ja mam ponad 20, wielowodzie. W czwartek konsultacja.
Mało wodzie tez niebezpieczne bo nie dostarcza wszystkiego dziecku. Jak lezalam na patologii to dziewczyny miały kroplowki nawadniające i pić dużo wody!
Lec na IP, u mnie to na patologie się odrazy idzie i mówi co dolega. Lepiej niech ktoś spojrzy jeszcze na to. Taki objaw nie jest normalny. -
nick nieaktualnyooo to mam nadzieję, że zjadę na glukozie:)
Ksosia wrote:Kupujecie zestawy z baldachimem do łóżeczka?
Polecacie jakieś stronki?
Powiem Wam, że moim zdaniem ruchy raczej świadczą o tym, że się podoba, przynajmniej tak jest u mnie.
Mała kicała jak sarenka jak byłam w dobrym humorze. A teraz od dwóch dni jestem w gigantycznym stresie, próbowałam dojść do porozumienia z firmą ws zasiłku, ale okazało się, że sprytnie mnie oszukali, chyba tylko sąd zostaje i Mała się prawie nie rusza:(
To nie powinno być tak, żeby tyle z Nas miało problemy z zasiłkiem, który Nam się należy.
Też chce truskawki, teściowa wczoraj kupiła za 5 zł -
nick nieaktualnyKamciu sprawa jest już w końcu wyjaśniona. Poprzednie biuro, które ich rozliczało płaciło składki do zusu w danym miesiącu (tzn podstawę za dany miesiąc i prowizję za ten msc- mimo, że była płacona w następnym) a od stycznia nowe biuro rozliczy=a sobie prowizję w następnym miesiącu (czyli za kwiecień rozliczyli mi w maju). Tym samym policzyli mi 11 prowizji wstecz nie 12;/ Nie mogą mi rozliczyć w maju, bo już byłam na zwolnieniu, a nie sięgną po marcową rok wstecz, bo tamto biuro sobie ją rozliczyło w maru. Tym samym jestem w dupę jeden miesiąc z ich winy, bo ja nie miałam informacji kiedy rozliczają, że coś zmieniali. Jestem sporo kasy do tyłu i jestem zrozpaczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:45
-
Dokładnie tak jak piszesz Magdziula.
Co któraś nie idzie na zwolnienie to jakies przypały. Jak nie pracodawca, to potem ZUS.
Pracownik ma byc uczciwy i lojalny, a pracodawcy wszystko wolnoA_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Magdziulla
Trudno mi sobie wyobrazić jakie masz wielkie prowizje. ..skoro teraz tak to widać
Fakt ze o wszelkich zmianach np w regulaminie płacy powinni informować. Ale ogólnie sprawa nie wygląda ciekawie dla ciebie. Kwestia co by sąd zatwierdził. .. -
nick nieaktualnyProwizja wyższa od podstawy. Może nie są to jakieś ogromne pieniądze, dla mnie odczuwalne, ale nie ukrywam, że to będzie się później ciągnęło do porodu, a potem przez macierzyński, więc suma sumarum się sporo nazbiera. Poza tym to nie z mojej winy, a ja na to ciężko pracowałam. Mam żal ogromny.
-
nick nieaktualny
-
Mamusie będziecie kupować huśtawki bujaczki dla dzieci? Kurcze znalazłam na olx praktycznie nowa bright stars za 199 a nowa 350 kosztuje, 2 razy dziecko w niej lezalo. Jutro wyplata i nie wiem czy się skusić...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec303f7204f.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Ja w pierwszej ciąży niestety poronionej, chodziłam na nfz - porażka. Zapomniał wpisać, że serduszko nie bije u tak ponad 4 tyg chodziłam nieświadoma, dopiero w szpitalu.okazało się, że lekarz musiał widzieć, że nie ma akcji serca, bo.rozwój dziecka wskazywał na.wczesniejszy tydzień. Poza tym w koło miał problem z wymierzeniem dziecka, a teraz jakoś nikt nie ma z tym.problemu
No i długość i.jakosc rutynowej wizyty terwz a na nfz - niebo a ziemia.
Ehs też babsko... ja na nfz byłam tylko raz w tej ciąży i też wielka porażka. Moja poprzednia dr to prywatnie i co z tego jak nastawiona na kasę.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny