X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mój wynik 98 :/ będzie coś czuje wesoło
    mój gluko ze stresu pokazał w lab 98 (a w domu 80 i coś), z krwi wyszlo 91,...czyli w nirmie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Witam się ponownie o przyzwoitszej porze ;) no i w skończonym 27tc i III trymestrze :-D

Sabina poczekaj na wyniki z labo przy krzywej norma na czczo do 92.
    Angela 98 wyszło z krwi, czy z gluko?
    Skali dziękujemy za życzenia :)
    Również życzymy dzieciom w brzuszkach i poza brzuszkami udanego Dnia Dziecka :)
    z krwi ;/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Ja odebrałam wyniki i cukrzycy chyba nie mam. Nie pamiętam jakie normy tu podawałyście ale ja mam 84-162-132.
    Gorzej jest z moczem. Mam w nim glukozę (całkiem dużo) i szczawiany. W piątek wizyta. Ktoś wie co oznacza glukoza w moczu? Bo chyba żadna z Was nie miała tu takiego problemu.

dokładnie nie mam pojecia co oznacza cukier w moczu...ale w cukrzycy to zly objaw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mój gluko ze stresu pokazał w lab 98 (a w domu 80 i coś), z krwi wyszlo 91,...czyli w nirmie ;)
    Tylko ja miałam robione z krwi. dziwne że kobietę obok W ciąży obciazyli bo wynik miała 105

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka jak najbardziej w normie.
    Angela jak z krwi, to niestety masz cukrzycę ciążową bo w krzywej na czczo do 92 :/

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    z krwi 98?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tylko szczawiany :( zobaczymy co jutro powie gin na wyniki... będę musiała ją zapytać o szyjkę i wody, bo zawsze odpowiada że w normie i nie wiem czy ma mnie to satysfakcjonować?? :/ ja uciekam do sklepu po rzeczy na dzisiejsze krokiety, póki nie ma dużego upału...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Broszka jak najbardziej w normie.
    Angela jak z krwi, to niestety masz cukrzycę ciążową bo w krzywej na czczo do 92 :/
    co?! A nie jest norma do 99?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Tylko ja miałam robione z krwi. dziwne że kobietę obok W ciąży obciazyli bo wynik miała 105

nie obciąża się od 126

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    co?! A nie jest norma do 99?
    Do 99 poza ciążą.
    W ciąży 92/180/153

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma dla ciężarnych do 92

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej teraz mnie zalamalyscie :/

• Broszka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dokładnie nie mam pojecia co oznacza cukier w moczu...ale w cukrzycy to zly objaw

Nie pozostaje mi chyba nic tylko czekać do piątkowej wizyty...już się stresuję, cholercia...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie:/ zobaczymy co będzie dalej i co lekarz na wyniki :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    lekarz już widząc 98 na czczo (bez reszty punktów krzywej) juz powinien cie skierować do diab
    piszę co powinien, bo bywaja wyjatki, gdzie drobne przekroczenia sa ignorowane lub lekarz opiera sie na ogólnych i starych normach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia u nas to wyszlo niecale 4 tysiace nie jest to duzo ale starczylo na jedna szafki kuchenne w pierdolniku bo mama musowo musi miec 2 kuchnie jak w anglii jeden pierdolnik a druga ladna zadbana dla gosci hehe :)

Najlepiej dac ten projekt kierownikowi budowy jak jest jakis sensny facio to wam powywala zbedne rzeczy :)

Ja po nocce moj R zrobil mi niespodzianke. Spie sobie smacznie a tu telfon 0:38 co robisz ? Śpie no a co mam robić... To otworz drzwi bo ja zaraz bede. Przespal sie zostawil 100 na zakupy, wypil ze mna przed chwila kawe i pojechal biedny znow do wawy.

Biedny przejal sie bo jak na fb pisalismy to co chcwile sie pytal czy wszystko ok czy mnie nie boli i czy malwina sie rusza i nagle przestal bo stwierdzil ze z szefami idzie gadac i juz nie zadzwonil ... do czasu haha

Puki co wycieku nie ma zadnego i po nocy mokro nie bylo to mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i doczekam do piatku.
    A w piatek bedzie cisniecie doktorka zeby posprawdzal wszystkie wymiary i w doopie mam ze to dodatkowa wizyta nie rejestrowana w miedzy czasie miedzy pacjentkami. Skoro robi na nfz zdjecia w 3d i 4d za darmo to laski nie robi zeby pomiary mi podac.

Lece dopic kawe i nie wiem co ja dzisiaj bede robic bo przemeczac sie tez nie oge wiec sprzatanie odpada.

dev269pps__.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    No to pięknie:/ zobaczymy co będzie dalej i co lekarz na wyniki :/
    Niestety wysyarczy zły jeden z trzech parametrów w krzywej, zeby.stwierdzić cukrzycę :/
    Broszka mi tłumaczyli w poradni diab dla ciężarnych, że jeżeli wyniki krzywej są ok, cukry są ok to może w ciąży pojawiać się cukier w moczu. Nie mierzy się go w ciąży, bo może być. Tak jak.i aceton nie pojawia się tylko u cukrzyczek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    lekarz już widząc 98 na czczo (bez reszty punktów krzywej) juz powinien cie skierować do diab
    piszę co powinien, bo bywaja wyjatki, gdzie drobne przekroczenia sa ignorowane lub lekarz opiera sie na ogólnych i starych normach
    Ja mojemu ufam zobaczmy co powie, ja co jakiś czas sama dla siebie kontrolnuje na gluko. I zawsze wynik 78-83

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie tylko szczawiany :( zobaczymy co jutro powie gin na wyniki... będę musiała ją zapytać o szyjkę i wody, bo zawsze odpowiada że w normie i nie wiem czy ma mnie to satysfakcjonować?? :/ ja uciekam do sklepu po rzeczy na dzisiejsze krokiety, póki nie ma dużego upału...
    Ja dziś zostawiłam.mocz. Ale nie podobal mi się. Taki brzydki, metny. Zobaczymy co to znaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ