WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasicaLisica wrote:Ja kupiłam w H&M, za ok 150 zł, ale była jakaś promocja 15%. Musiałam, bo w nic nie wchodzę Gratulację dla wszystkich wizytujących! Trzymajcie się babeczki!
U mnie to samo. Mam wszyskie spodnie z wysokim stanem i najpierw mnie cisnęły, ale teraz to już nawet nie mogę ich zapiąć. Też urosły wam takie brzuchy jak mi?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ff488b46c6d.jpg
Ale mam sąsiadkę nad sobą co urodziła w grudniu i ostatnio się wybrałam z pytaniem czy nie miałaby jakiejś pary ciążówek na odsprzedanie. Udało mi się zdobyć dwie pary.
Wstawiam moje USG żeby nie było
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/471135523514.jpg
U nas też wszystkie objawy już minęły, tylko czasem wieczorem czuje się jakbym piłkę albo balona połknęła. Wilczy apetyt spowodowany nudnościami zniknął. (staram się odpowiedzieć na większość wątków w 1 poście)
Badania prenatalne w sobotę - może też podejrzymy naszą Fasolkę i będziemy wiedzieli czy Hania czy Rafał(?) (mąż wybrał Rafała i nie mam mocy, żeby go przzekonać na Antosia, np... grrr)
Co do choróbsk wszelkiego typu polecam zapobiegać niż leczyć. Mi na razie się udaje mimo kapryśnej pogodny i ciągłęgo przeziębienia synka. Herbata z lipy, imbir, cytryna, miód, staram się jeść potrawy z czosnkiem i zamiast keczupu trochę chrzanu. Dla nie bojących się różnych smaków mikstura lecznicza podnosząca na nogi każdego: woda z kiszonych ogórków + 5 ząbków czosnku. Takie cudo pić 3 razy dziennie po łyżeczce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 06:56
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
Ja mam duży brzuch, wchodzę na usg prenatalne a tam same chude w 14 tygodniu, a ja w 12 z dużą " piłką". Ja zapobiegawczo piję imbir, chociaż w ciąży mnie aż cofa na jego myśl14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Ja mam duży brzuch, wchodzę na usg prenatalne a tam same chude w 14 tygodniu, a ja w 12 z dużą " piłką". Ja zapobiegawczo piję imbir, chociaż w ciąży mnie aż cofa na jego myśl
też mam wrazenie, że mój brzuch jest ponad miarę ja to się porównuję do tych na półmetku:) z daleka widać ze ciężarna -
nick nieaktualnyJa was za dwie godziny gdzies zasypie fotkami.
Najważniejsza z brzuchem mam nadzieję że uda mi się go sfotografować.
Teraz tzn za chwilę lecę dziecko do przedszkola zaprowadzić i lecę do gina.
Przebieram nogami z niecierpliwości
Do potem....
slodka100, Justyna_89, haneczka, mmargol, claudiuszek, Pauka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też biegne ze smerfikiem nr 1 do przedskola i po coś na obiad... Chyba muszę ograniczyć smażenie na patelni na rzecz pieczenia... (czyli placki ziemniaczane z piekarnika ;P)
I planowałam coś już poćwiczyć, żeby w 9 m-cu nie przypominać małego słonika (mam 158 cm wzrostu:P) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam sie z 59mm fasolkiem
ale jestem szczesliwa
nasze malenstwo jest zdrowe i fika jak mala pileczka
prawdopodobnie bedzie chlopak ale na 100procent przy kolejnej wizycie bede wiedziec
milego dnia zyczemartta, blablabla, Justyna_89, Pysiaczek89, żabka04, Dzierzba, AniaLewandowska, Skali89, Sabina, Gumcia, bbeczka91, Anulka01, mmargol, violett, claudiuszek, Bee85, slodka100, Broszka, szpilka, Żabcia_, Moonicorns, Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja chcę iść na fitness dla przyszłych mamuś, ale najpierw chyba powinnam skonsultować to z lekarką? Wizyta dopiero w drugim tygodniu marca, więc niby jakoś usiedzę, ale już mi brakuje ruchu
Powinnaś to skonsultować z lekarzem. Ja zaczynam w pryszłym tygodniu 2 trymestr, wszystko jest w porządku, więc lekarz dał zgodę. Ale oczywiście bez
przesady.
ilona29 wrote:witam sie z 59mm fasolkiem
ale jestem szczesliwa
nasze malenstwo jest zdrowe i fika jak mala pileczka
prawdopodobnie bedzie chlopak ale na 100procent przy kolejnej wizycie bede wiedziec
milego dnia zycze
Super, że wszystko dobrze. Ja liczę na dziewuszkę. Nie mogę się doczekać sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:17
-
nick nieaktualnyja coś czuję, że się wkrótce zanudzę, wcześniej uprawiałam jogę i jeździłam konno, a teraz czekanie na koniec pierwszego trymestru powoduje we mnie płacz
chyba dziś po pracy wsiądę w autobus i pojadę do rodziców, przy okazji pokażę im wyniki z prenatalnych z całym plikiem zdjęć, a przy okazji będę musiała się udać po spodnie ciążowe, chciałam najpierw iść do lumpeksów, ale martwię się że wtedy te pasy będę za bardzo rozciągnięte i będą za luźne na póki co za mały brzuch -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Gratulacje dla Was i Waszych maluszków!!!! Śliczne i już takie duże
Ja dziś niestety muszę podskoczyć do firmy podpisać pare papierków, a tak mi sie nie chce ruszać - u nas znowu szaro, buro i ponuro - tylko łóżeczko dobre na taka pogodę.
Nie wiem co na obiad zrobić. Smażyć mięsa i wszelakich innych rzeczy nie moge. Poradzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:30
-
nick nieaktualnynie wiem jak w obecnej chwili, ale jak chodziłam po tych dużych, co zorganizowane były w halach, a nie w małym sklepach zawsze jakieś ciążowe się znalazły, a że wtedy nie byłam zainteresowana nawet na nie nie spojrzałam. Jeśli znajdę swój rozmiar i będą pasować pewnie kupię, bo różnica miedzy sto kilka złotych, a kilkanaście to zawsze coś tylko najbardziej o ten pas się martwię, że będzie zbyt rozciągnięty...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do pasa to nie mam pojęcia. Co do ceny się zgodzę, szczególnie, że to nie jest zakup na 2-3 lata tylko dosłownie na kilka miesięcy. Mi te byłoby szkoda wydać setki.
Co do zupy krem polecam z kukurydzy. Pychotka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:39
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki! Ja po wizycie, wyniki wszystkie w normie, usg mam 2.03. Nie wiem na jaki termin zapisać się na prenatalne. Czy patrzeć po wieku z USG czy sugerować się ostatnią miesiączką?
Anulka01, mmargol, Pauka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniaLewandowska wrote:O zupa to jest jakaś myśl!!!!
Macioszczyczka - pisałaś coś o plackach ziemniaczanych z piekarnika. Ja zawsze smażyłam na oleju, ale w piekarniku? Jak je robisz?
Ciasto prawie tak samo jak na te z patelni tylko dodaje zwykłej mąki tak żeby było gęste i tak 1 łyżkę oleju.
Potem rozkładam łyżką na blasze wyłożonej papierem do piecenia i piekę w 200 stopniach tak około 10-15 minut (zawsze jednego wyciągam i sprawdzam czy się nadaje.
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Hej dziewczynki! Ja po wizycie, wyniki wszystkie w normie, usg mam 2.03. Nie wiem na jaki termin zapisać się na prenatalne. Czy patrzeć po wieku z USG czy sugerować się ostatnią miesiączką?
Ja sugeruje się USG, bo u mnie jest ciąża młodsza o tydzień niż wynika ostatniej miesiączki