X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Ja kupiłam w H&M, za ok 150 zł, ale była jakaś promocja 15%. Musiałam, bo w nic nie wchodzę :) Gratulację dla wszystkich wizytujących! :) Trzymajcie się babeczki!

U mnie to samo. Mam wszyskie spodnie z wysokim stanem i najpierw mnie cisnęły, ale teraz to już nawet nie mogę ich zapiąć. Też urosły wam takie brzuchy jak mi? :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ff488b46c6d.jpg

Ale mam sąsiadkę nad sobą co urodziła w grudniu i ostatnio się wybrałam z pytaniem czy nie miałaby jakiejś pary ciążówek na odsprzedanie. Udało mi się zdobyć dwie pary.

Wstawiam moje USG żeby nie było :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/471135523514.jpg

U nas też wszystkie objawy już minęły, tylko czasem wieczorem czuje się jakbym piłkę albo balona połknęła. Wilczy apetyt spowodowany nudnościami zniknął. (staram się odpowiedzieć na większość wątków w 1 poście) ;)

Badania prenatalne w sobotę - może też podejrzymy naszą Fasolkę i będziemy wiedzieli czy Hania czy Rafał(?) (mąż wybrał Rafała i nie mam mocy, żeby go przzekonać na Antosia, np... grrr)

Co do choróbsk wszelkiego typu polecam zapobiegać niż leczyć. Mi na razie się udaje mimo kapryśnej pogodny i ciągłęgo przeziębienia synka. Herbata z lipy, imbir, cytryna, miód, staram się jeść potrawy z czosnkiem i zamiast keczupu trochę chrzanu. ;) Dla nie bojących się różnych smaków mikstura lecznicza podnosząca na nogi każdego: woda z kiszonych ogórków + 5 ząbków czosnku. Takie cudo pić 3 razy dziennie po łyżeczce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 06:56

claudiuszek lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży brzuch, wchodzę na usg prenatalne a tam same chude w 14 tygodniu, a ja w 12 z dużą " piłką". Ja zapobiegawczo piję imbir, chociaż w ciąży mnie aż cofa na jego myśl :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Ja mam duży brzuch, wchodzę na usg prenatalne a tam same chude w 14 tygodniu, a ja w 12 z dużą " piłką". Ja zapobiegawczo piję imbir, chociaż w ciąży mnie aż cofa na jego myśl :-)

też mam wrazenie, że mój brzuch jest ponad miarę :) ja to się porównuję do tych na półmetku:) z daleka widać ze ciężarna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was za dwie godziny gdzies zasypie fotkami. :-)
    Najważniejsza z brzuchem mam nadzieję że uda mi się go sfotografować.
    Teraz tzn za chwilę lecę dziecko do przedszkola zaprowadzić i lecę do gina.
    Przebieram nogami z niecierpliwości :-)
    Do potem....

slodka100, Justyna_89, haneczka, mmargol, claudiuszek, Pauka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biegne ze smerfikiem nr 1 do przedskola i po coś na obiad... Chyba muszę ograniczyć smażenie na patelni na rzecz pieczenia... (czyli placki ziemniaczane z piekarnika ;P)

I planowałam coś już poćwiczyć, żeby w 9 m-cu nie przypominać małego słonika (mam 158 cm wzrostu:P)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja nadal chora i w pracy. Ale dziś zadzwonię do ginki i poproszę żeby mnie przyjęła i dała zwolnienie. Tak dłużej nie dam rady pociągnąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę iść na fitness dla przyszłych mamuś, ale najpierw chyba powinnam skonsultować to z lekarką? Wizyta dopiero w drugim tygodniu marca, więc niby jakoś usiedzę, ale już mi brakuje ruchu :(

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z 59mm fasolkiem
    ale jestem szczesliwa
    nasze malenstwo jest zdrowe i fika jak mala pileczka
    prawdopodobnie bedzie chlopak ale na 100procent przy kolejnej wizycie bede wiedziec
    milego dnia zycze

martta, blablabla, Justyna_89, Pysiaczek89, żabka04, Dzierzba, AniaLewandowska, Skali89, Sabina, Gumcia, bbeczka91, Anulka01, mmargol, violett, claudiuszek, Bee85, slodka100, Broszka, szpilka, Żabcia_, Moonicorns, Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja chcę iść na fitness dla przyszłych mamuś, ale najpierw chyba powinnam skonsultować to z lekarką? Wizyta dopiero w drugim tygodniu marca, więc niby jakoś usiedzę, ale już mi brakuje ruchu :(

Powinnaś to skonsultować z lekarzem. Ja zaczynam w pryszłym tygodniu 2 trymestr, wszystko jest w porządku, więc lekarz dał zgodę. Ale oczywiście bez
    przesady.

ilona29 wrote:
    witam sie z 59mm fasolkiem
    ale jestem szczesliwa
    nasze malenstwo jest zdrowe i fika jak mala pileczka
    prawdopodobnie bedzie chlopak ale na 100procent przy kolejnej wizycie bede wiedziec
    milego dnia zycze

Super, że wszystko dobrze. ;) Ja liczę na dziewuszkę. Nie mogę się doczekać soboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja coś czuję, że się wkrótce zanudzę, wcześniej uprawiałam jogę i jeździłam konno, a teraz czekanie na koniec pierwszego trymestru powoduje we mnie płacz :(
    chyba dziś po pracy wsiądę w autobus i pojadę do rodziców, przy okazji pokażę im wyniki z prenatalnych z całym plikiem zdjęć, a przy okazji będę musiała się udać po spodnie ciążowe, chciałam najpierw iść do lumpeksów, ale martwię się że wtedy te pasy będę za bardzo rozciągnięte i będą za luźne na póki co za mały brzuch :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w twoim lumpeksie, ale w moich nie było ciążowych wcale...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratulacje dla Was i Waszych maluszków!!!! Śliczne i już takie duże :):):)

Ja dziś niestety muszę podskoczyć do firmy podpisać pare papierków, a tak mi sie nie chce ruszać - u nas znowu szaro, buro i ponuro - tylko łóżeczko dobre na taka pogodę.

Nie wiem co na obiad zrobić. Smażyć mięsa i wszelakich innych rzeczy nie moge. Poradzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak w obecnej chwili, ale jak chodziłam po tych dużych, co zorganizowane były w halach, a nie w małym sklepach zawsze jakieś ciążowe się znalazły, a że wtedy nie byłam zainteresowana nawet na nie nie spojrzałam. Jeśli znajdę swój rozmiar i będą pasować pewnie kupię, bo różnica miedzy sto kilka złotych, a kilkanaście to zawsze coś :P tylko najbardziej o ten pas się martwię, że będzie zbyt rozciągnięty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, mnie się dziś wybitnie nie chce gotować, więc chyba jakaś zupka krem będzie :) może więc coś takiego lekkiego, warzywnego? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pasa to nie mam pojęcia. Co do ceny się zgodzę, szczególnie, że to nie jest zakup na 2-3 lata tylko dosłownie na kilka miesięcy. Mi te byłoby szkoda wydać setki.

Co do zupy krem polecam z kukurydzy. Pychotka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zupa to jest jakaś myśl!!!!

Macioszczyczka - pisałaś coś o plackach ziemniaczanych z piekarnika. Ja zawsze smażyłam na oleju, ale w piekarniku? Jak je robisz?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ja po wizycie, wyniki wszystkie w normie, usg mam 2.03. Nie wiem na jaki termin zapisać się na prenatalne. Czy patrzeć po wieku z USG czy sugerować się ostatnią miesiączką?

Anulka01, mmargol, Pauka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pomysłu dziś na obiad. Dla jednej osoby nie chce mi się gotować. Może faktycznie jakaś zupa :d byłaby też na jutro :)

Dziewczyny wiecie co z Ksosia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    O zupa to jest jakaś myśl!!!!

Macioszczyczka - pisałaś coś o plackach ziemniaczanych z piekarnika. Ja zawsze smażyłam na oleju, ale w piekarniku? Jak je robisz?

Ciasto prawie tak samo jak na te z patelni tylko dodaje zwykłej mąki tak żeby było gęste i tak 1 łyżkę oleju.

Potem rozkładam łyżką na blasze wyłożonej papierem do piecenia i piekę w 200 stopniach tak około 10-15 minut (zawsze jednego wyciągam i sprawdzam czy się nadaje. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Hej dziewczynki! Ja po wizycie, wyniki wszystkie w normie, usg mam 2.03. Nie wiem na jaki termin zapisać się na prenatalne. Czy patrzeć po wieku z USG czy sugerować się ostatnią miesiączką?

Ja sugeruje się USG, bo u mnie jest ciąża młodsza o tydzień niż wynika ostatniej miesiączki

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ